Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Ο Αδωνις, η Ευγενία και το «οικογενειακό ριάλιτι» του ΛΑΟΣ

Posted by defactogr στο 23 Νοεμβρίου, 2008

>

«Οποιος θέλει να τα βάλει μαζί μου και όχι με τη γυναίκα μου»… Η ιστορική δήλωση ανήκει στον Ανδρέα Παπανδρέου και έγινε την περίοδο που η σύντροφός του Δήμητρα Λιάνη δεχόταν συντονισμένες επιθέσεις από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Καρλ Μαρξ έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα. Ακούγοντας τον Αδωνι Γεωργιάδη να επαναλαμβάνει σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη δήλωση του Ανδρέα με αφορμή ένα τηλεπαιχνίδι, αναπόφευκτα δικαιώνεις τον Μαρξ.

Ο Αδωνις επαναλαμβάνει τα λόγια του Ανδρέα για να στηρίξει τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου που δέχεται έντονη κριτική, γιατί δέχτηκε να παρουσιάσει τη «Στιγμή της Αλήθειας», το τηλεπαιχνίδι που ανεβάζει τα ποσοστά τηλεθέασης του ΑΝΤ1 αλλά και το θερμόμετρο της εσωτερικής αντιπαράθεσης μέσα στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Μοιάζει απίστευτο και όμως, η εκπομπή που προκαλεί τόσο ντόρο τον τελευταίο μήνα είναι μια… οικογενειακή υπόθεση του ΛΑΟΣ, με παρουσιάστρια και σκηνοθέτη που συνδέονται συγγενικά με επιφανή του στελέχη.

Παρά ταύτα, επισήμως ουδείς από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη βλέπει το παιχνίδι και άπαντες διαφωνούν με το περιεχόμενό του. Ακόμη και ο ίδιος ο Αδωνις… Ενα reality show που υποβάλλει τους παίκτες στον ορό της αλήθειας ζητώντας τους να ξεπεράσουν τις αναστολές τους για να βγάλουν χρήματα είναι φυσικό να μη θεωρείται politically correct (πολιτικά ορθό) ώστε να τύχει της αποδοχής ενός κόμματος. Πόσω μάλλον όταν αυτό το κόμμα είναι δεξιό και απευθύνεται σε συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΛΑΟΣ εκφράζουν στο παρασκήνιο έντονη διαφωνία με το παιχνίδι και την παρουσία της συντρόφου του Αδώνιδος σ’ αυτό με πρωτοστατούντα τον εκπρόσωπο Τύπου Κυριάκο Βελλόπουλο. Ούτε καν ο Μάκης Βορίδης δεν λέει μια καλή κουβέντα, και ας είναι σκηνοθέτης της εκπομπής ο αδελφός του Κώστας… Ο πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης δεν δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα. Δηλώνει βέβαια ότι δεν θα το έβλεπε ποτέ, αλλά πλέκει το εγκώμιο της Ευγενίας και καταλαβαίνει απόλυτα τον Αδωνι που τη στηρίζει.

Η αλήθεια είναι πως ο Καρατζαφέρης, πρώην μποντιμπιλντεράς και μάνατζερ ροκ συγκροτημάτων, είναι σε θέση να καταλάβει την Ευγενία και τον Αδωνι καλύτερα από κάθε άλλον πολιτικό του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ενδεχομένως δε να είναι και ο μόνος που αντιλαμβάνεται ότι η πορεία του βουλευτή του από «φασίστα» σε «μπουμπούκο» και εσχάτως σε μέλος του ελληνικού τηλεοπτικού star system, μπορεί να αποβεί τελικώς και εκλογικά χρήσιμη…

Γιατί μπορεί ο Αδωνις να δηλώνει ότι στηρίζει την Ευγενία κι ας ξέρει πως θα χάσει σε δημοτικότητα, στην πραγματικότητα όμως γνωρίζει ότι μέσω της συντρόφου του και της φασαρίας που δημιουργεί η «Στιγμή της Αλήθειας» αποκτά ένα ευρύτερο ακροατήριο. Κυρίως νεότερες ηλικίες που δεν θα του έδιναν σημασία βλέποντάς τον να παρουσιάζει τα βιβλία του στο Τηλεάστυ αλλά είναι βέβαιο ότι τους κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν εξομολογείται τον έρωτά του για την Ευγενία, με την οποία μάλιστα αυτός, ένας δεξιός οπαδός του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», δεν έχει βάλει ακόμη στεφάνι…

Η «κορυφαία» δήλωση
Από τις δηλώσεις που έχει κάνει από τότε που έγινε… celebrity και άρχισαν να ασχολούνται μαζί του οι κουτσομπολίστικες εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης, η κορυφαία είναι «καλύτερα μπουμπούκος παρά φασίστας».

Οντας τα τελευταία χρόνια στο πλάι της Ευγενίας, για την οποία ο Καρατζαφέρης είπε πρόσφατα πως «είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα που τιμά την Ελλάδα στο εξωτερικό με την πολιτιστική της πληρότητα και το εξαιρετικό καλλιτεχνικό της ταλέντο, το οποίο αναγνωρίστηκε προσφάτως στο Πεκίνο όταν διηύθυνε τη συναυλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ο Αδωνις εξομολογείται σε μια δική του στιγμή αλήθειας:

«Τόσα χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε με τη μουσική της». Ενώ τώρα ασχολείται μαζί της το πανελλήνιο… Ηδη, η πρώτη ανάγνωση που προερχόταν από το χώρο του ΛΑΟΣ και έλεγε ότι «ο Αδωνις θα καταστραφεί με αυτό το παιχνίδι» έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ο ψίθυρος τώρα λέει πως ίσως συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Αβυσσος η ψυχή του βουλευτή, πόσω μάλλον του ψηφοφόρου – τηλεθεατή…

Το προφίλ
Η «Στιγμή της αλήθειας» παίζεται σε 30 χώρες στον κόσμο. Αν και βασίζεται σε προσωπικές ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ο παίκτης δεν έχει προκαλέσει όπου προβάλλεται την αντίδραση κάποιας Αρχής. Στην Ελλάδα 3.000 άνθρωποι πέρασαν τα δύο προκριματικά στάδια για να φτάσουν οι πιο κατάλληλοι στην τελική φάση. Ο παλμογράφος που καταγράφει παλμούς και εφίδρωση ανήκει σε έναν Αμερικανό παραγωγό και στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι απαγορεύεται ρητά η φωτογράφησή του. Η ελληνική εκδοχή του παιχνιδιού βασίστηκε σε 2.500 ερωτήσεις από τις οποίες εξαιρέθηκαν οι παράνομες (π.χ. αν έχετε μετάσχει ποτέ σε ληστεία τραπέζης), κάτι που επιτρέπεται στην Αμερική.

Οι υποστηρικτές του παιχνιδιού υπογραμμίζουν
ότι καθημερινά στην τηλεόραση γίνονται εξομολογήσεις συμπεριφορών και απόψεων πολύ πιο αποκαλυπτικών από ό,τι στο εν λόγω παιχνίδι. Τονίζουν μάλιστα πως σε μία δημοκρατική κοινωνία, εφόσον κάποιος επιθυμεί να αποκαλυφθεί δημόσια, δεν μπορεί να του το απαγορεύσει κανείς. Η «Στιγμή της αλήθειας» προκάλεσε πάντως την αντίδραση του ΕΣΡ.

ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεύθερος Τύπος

Σχολιάστε