Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 3 Δεκεμβρίου 2008

>Για τη μικρή Κατερίνα… SOS

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>
Η ενός έτους Κατερίνα Συροπούλου του Κώστα Συρόπουλου και της Ελένης Σαλονικίδου από τη Βέροια, πάσχει από όγκο στο κεφάλι. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε βαριάς μορφής χημειοθεραπεία.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να ξαναμεταβεί στο νοσοκομείο στο Tubingen της Γερμανίας για το επόμενο στάδιο της θεραπείας και η ανάγκη για χρήματα είναι τεράστια καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διακοπεί η συνέχισή της. ‘όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει για να σωθεί η μικρή Κατερίνα.

http://katerinasyropoulou.blogspot.com/

http://www.facebook.com/group.php?gid=48994804312

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ…
http://salonica-press.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Για φίλους,συνοδοιπόρους και"συμπολεμιστές"bloggers..

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

#fullpost{display:inline;}

Επειδή έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό γραφικότητες περί «μετρήσεων επισκεψιμότητας» στα Ελληνικά blogs,για το»ποιος ανέβηκε,ποιος κατέβηκε»κλπ αρλούμπες,από νεόκοπους κυρίως blogger που έχουν κάνει το δαχτυλικό τους αποτύπωμα ένα με το F5,μήπως και ανέβουν μια θέση στις λίστες που δημοσιεύονται,αποφασίσαμε να πάρουμε θέση.Νομίζουμε πως μας δίνεται αυτό το δικαίωμα καθώς ευρισκόμενοι στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας μας,πάντοτε «μας τιμούν»,αναφέροντας μας στις λίστες με τα γνωστότερα Ελληνικά blogs..
Αγαπητοί φίλοι συνbloggers,σταματήστε επιτέλους να μετράτε.Θυμίζεται πιτσιρίκια που τραβούν το τσουτσούνι τους για να μετρηθούν με φίλους.Είναι βλακώδες και τελείως εκτός της λογικής των blogs διεθνώς,να μετρούν τις επισκέψεις ανά μέρα λες και πρόκειται για ΜΜΕ που μάχονται για τη διαφημιστική πίτα.
Αν ο στόχος σας είναι να ανεβείτε στις λίστες το κόλπο είναι απλό:Βρίστε,συκοφαντήστε,απειλήστε,δείξτε αρκετό lifestyle,απαξιώστε όσο -μικρό- κομμάτι έχει μείνει όρθιο σ’άυτό τον τόπο από πολιτική,πολιτικούς,δικαιοσύνη,εκκλησία,έθνος,κράτος,»στήστε» ένα καυγά με άλλους bloggers,εκμεταλλευτείτε με τον πιο βάρβαρο τρόπο το καθεστώς της ανωνυμίας και καθήστε αναπαυτικά περιμένοντας το…ραβασάκι της Alexa να σας αποζημιώσει.
Έχουμε φτάσει στο σημείο,μέσα σε λίγους μήνες,να φτάσουμε απ΄τις πρώτες καλοπροαίρετες προσπάθειες για μετρήσεις που ξεκίνησε το πολύ καλό blog taxalia,στο σημείο να υπάρχουν blogs που απλά και μόνο μετράνε τις επισκεψιμότητες των άλλων blogs!
Ποιος έχει συμφέρον από κάτι τέτοιο και γιατί να σπαταλά τόσο χρόνο για να το κάνει;Σ’αυτό δεν μπορούμε να απαντήσουμε αλλά τo αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των Ελληνικών blogs με τα αποτελέσματα που όλοι όσοι παρακολουθούν τα ιστολόγια,καταλαβαίνουν..
Όσο για τις διαφημίσεις στα μπλογκς..
Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία.Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να μην είναι το επόμενο μεγάλο βήμα,είτε μας αρέσει είτε όχι, που πρέπει να γίνει ώστε να πατήσουν σταθερά στα πόδια τους τα ιστολόγια και οι μεγάλοι «παίχτες» των ΜΜΕ να τα λάβουν σοβαρά υπόψιν.Ως τότε θα αποτελούν απλά κλωτσοσκούφι του συστήματος με κάποιες άναρθες κραυγές να ακούγονται λίγο δυνατότερα που και πού..Στο Greece-Salonika έχουμε εγκαταστήσει το σύστημα διαφημίσεων της Google-Adsense,χωρίς όμως να έχουμε προχωρήσει ποτέ σε είσπραξη κερδών τα οποία ούτως ή άλλως είναι αστεία (περίπου στα 30 US $ το μήνα),ακολουθώντας τις οδηγίες της Ένωσης των Αμερικανών bloggers (Media Bloggers Association-MBA),oι οποίοι υποστηρίζουν πως μ’αυτό τον τρόπο το ιστολόγιο αποκτά «ζωντάνια και γίνεται ποιο ενδιαφέρον προς τους αναγνώστες».Οι Αμερικανοί bloggers,οι οποίοι βρίσκονται μερικά χρόνια μπροστά στο θέμα blogging,έχουν καταφέρει να συστήσουν εώς και πρόγραμμα παροχής νομικής υποστήριξης που καλύπτει τους ιστολόγους «έναντι αγωγών για δυσφήμηση, κατηγοριών για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και προσβολής ιδιωτικότητας«..
Στο Greece Salonika ποτέ δεν έχουμε αναφερθεί και ούτε πρόκειται να το κάνουμε ,σε μετρήσεις επισκεψιμότητας άλλων blogs εκτός του ίδιου του Greece Salonika.Ούτως ή άλλως το να συγκρίνεις πολιτικά ιστολόγια,με ιστολόγια ποικίλης ύλης,με ιστολόγια που φιλοξενούν υπότιτλους ταινιών κτλ είναι τελείως άστοχο.
Εν πάσει περιπτώση εάν θέλετε να δείτε μια ενδιαφέρουσα μέτρηση η οποία ασχολείται με το πόσο ισχυρό (powerful) είναι ένα blog,μπορείτε να επισκεφθείτε τη Guardian η οποία σε πρόσφατο δημοσίευμά της αναφέρεται στα 50 ισχυρότερα ιστολόγια του κόσμου (παρεπιπτόντως και τα 50 φιλοξενούν διαφημίσεις..) πατώντας εδώ:The world’s 50 most powerful blogs και εκεί -ίσως- καταλάβετε πως αυτό είναι που έχει σημασία,η ισχύ, και όχι η επισκεψιμότητα.Η ισχύ έχει να κάνει με την εγκυρότητα,την αμεσότητα,με την σταθερή θέση,με τη φιλοξενία όλων των απόψεων κλπ, και συγγνώμη που θα σας το χαλάσουμε αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε πολύ μακρυά απ’άυτό.Ας σταματήσουμε επιτέλους την εσωστρέφεια και ας βγάλουμε τις παρωπίδες.Ο πόλεμος εναντίον των blogs και των bloggers στην Ελλάδα τώρα ξεκινάει και είναι πολύ εύκολο να χαθεί εάν ο χώρος είναι κατακερματισμένος.Απομονώστε τα μικρόβια που μολύνουν το συστήμά μας και ενωθείτε, αν αγαπάτε αυτό το μέσο έκφρασης.
Ως τότε περαστικά..
Εκ της συντακτικής ομάδας του Greece Salonika,
επωνύμως..
Σ.Ν.Αντωνιάδης


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η Δήλωση του Εφραίμ στο Κτηματολόγιο

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>
Δείτε την συνέχεια εδώ…http://infopress-gr.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η αλήθεια για την κατάθεση Μπασιάκου

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Κάποιοι σήμερα, με το που τελείωσε η κατάθεση ενώπιον της Εξεταστικής του κ. Μπασιάκου , προσπάθησαν -ερχόμενοι στο περιστύλιο- να …εμπλέξουν το όνομα του κ. Ρουσόπουλου.

Ψάξαμε το θέμα και σας παρουσιάζουμε το μέρος της κατάθεσης του κ.Μπασιάκου που αφορούσε τον κ. Ρουσόπουλο.

Τα συμπεράσματα δικά σας !

Κάντε κλικ στα έγραφα για την αποκατάσταση της αλήθειας (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για την «ενημέρωση» των Ελλήνων πολιτών.

Η λασπολογία είχε την τιμητική της σήμερα…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής:»κουκούλωμα…στα μαύρα τα μεσάνυχτα!!!»

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Μετά την εξεταστική οι Υπουργοί σέρνουν το χορό του….Εφραίμ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να μεγαλώσει

Ο Φάνης Ξημεράκης δημιουργεί για το καφενείο

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Σεφερλής: Σφακιανάκης και Ολυμπιακός

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η Άννα Ρίζου είναι off side.

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ακόμα και στη διαφήμιση τα έκαναν μαντάρα!

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το Νέο Nokia N97 To touch screen θηρίο έρχεται τον Ιανουάριο

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Nokia N97

Με ταρατατζούμ κι αναμπουμπούλα η Nokia παρουσίασε το νέο κορυφαίο της τηλέφωνο, το N97, που έχει μεγάλη touchscreen 16:9 οθόνη, 32 GB μνήμη (επεκτάσιμη στα 48), 3G και Wi-Fi συνδεσιμότητα, και ένα θαυμάσιο QWERTY πληκτρολόγιο που εμφανίζεται όταν ζμπρώξεις στο πλάι την οθόνη. Μοιάζει εξαιρετικά εντυπωσιακό και πλήρες, αν και λίγο πιο χοντρουλό απ’ ό,τι θα θέλαμε. Θα το πιάσουμε στα χέρια μας στις αρχές του 2009, πάντως, και θα το δοκιμάσουμε απέναντι στο Samsung Omnia, το HTC Touch HD, το iPhone και τα άλλα πολυτελή θηριάκια.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Νίκη και «καθάρισε»

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το είπε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σήμερα (3/12, 21:45, ΑΝΤ1) ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί μόνο για τη νίκη. Σαφώς και η Μέταλιστ δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, αλλά όσο να’ναι δεν είναι της δυναμικής των «ερυθρολεύκων». Με οδηγό τις εξαιρετικές εμφανίσεις με Ηρακλή, Μπενφίκα και Πανιώνιο, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία για τον αγώνα, στον οποίο η κατάκτησή των τριών βαθμών θα σημάνει την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τι σχήμα σκέφτεται να παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός. «Δεν φοβάμαι τίποτα», τόνισε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Θέλουμε νίκη, καλή και η ισοπαλία», τα λόγια του Ντουντού.

Μόνο το τρίποντο… μετράει

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα… Κόντρα στη Μέταλιστ και τις αντίξοες συνθήκες της Ουκρανίας, το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη, αλλά και με ισοπαλία όλα είναι ανοιχτά. Στόχος, όμως, είναι η άμεση είσοδος των «ερυθρολεύκων» στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Εφόσον υπάρχει η πολυτέλεια τα πάντα να ξεκαθαρίσουν μία αγωνιστική πριν από το τέλος, τότε γιατί να μην την εκμεταλλευτεί;

Βέβαια, ο παράγοντας κούραση μετράει πολύ. Με δεδομένο ότι τα τρία τελευταία επίσημα ματς των πρωταθλητών συνοδεύτηκαν με υπερπροσπάθεια και εξαιρετικές εμφανίσεις, το σημερινό καθίσταται «ύπουλο». Περισσότερο δε μετά την επεισοδιακή άφιξη της αποστολής στο Χάρκοβο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν κατά έξι (!) ώρες την άφιξη της ελληνικής ομάδας, των φιλάθλων και των δημοσιογράφων.

Πάντως, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το πολύωρο ταξίδι της. Πλέον, υπάρχει φόβος ότι το ίδιο θα επαναληφθεί και την ώρα που θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ελλάδα. Όλα θα κριθούν απ’την ομίχλη που ενδεχομένως να καλύψει και πάλι το Χάρκοβο…

* Κλασικό γήπεδο ομάδας του πρώην ανατολικού μπλοκ είναι αυτό της Μέταλιστ. Οι εξέδρες του «Metalist Stadium» είναι γεμάτες χώμα, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες δημιουργίας πάγου. Μην σχολιάσουμε τον αγωνιστικό χώρο… Είναι ενδεικτικό το ότι η χθεσινή προπόνηση διεξήχθη με τα χίλια… ζόρια!

Σχήμα α λα Μπενφίκα

Η συνταγή κόντρα στην Μπενφίκα πέτυχε και με το παραπάνω. Επομένως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει λόγο να μην χρησιμοποιήσει εκ νέου τους ίδιους παίκτες, με εξαίρεση τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο νεαρός αμυντικός θα αντικαταστήσει τον Τάσο Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο δεύτερος ένιωσε χθες ένα σφίξιμο, χωρίς να είναι κάτι το ανησυχητικό…

Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν χθες στα τελειώματα των φάσεων, με τους ακραίους να βγάζουν σέντρες και τους υπόλοιπους να παίρνουν θέση για γκολ. Η πιθανότερη σύνθεση του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους: Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια. Τοροσίδη, Αβ. Παπαδόπουλο, Άντζα και Ντομί στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Οι δύο κεντρικοί χαφ θα είναι οι Πατσατζόγλου και Ντουντού, αριστερά θα έχουν τον Τζόρτζεβιτς, δεξιά τον Γκαλέτι. Μοναδικός επιθετικός ο Ντιόγο, που θα παίρνει βοήθειες από τον επιτελικό Μπελούτσι.

Αυτό που δεν περίμεναν στο τέλος της προπόνησης ήταν να τελειώσει το ζεστό νερό. Οι πρώτοι δεν είχαν πρόβλημα, οι τελευταίοι, όμως, πάγωσαν και θα θυμούνται για χρόνια το μπάνιο που έκαναν…

Ντουντού: «Θέλουμε νίκη»

Για τον Ντουντού στόχος στο σημερινό παιχνίδι είναι η νίκη. Βέβαια, αναλόγως, αν έρθει η ισοπαλία θα την υποδεχτεί με ανοιχτές… αγκάλες: «Είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε τη νίκη, αλλά η Μέταλιστ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, ειδικά στην έδρα της. Ακόμα και έτσι, αν πάρουμε ισοπαλία στην Ουκρανία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική στην έδρα μας», δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας του ο Βραζιλιάνος άσος.

Γκαλέτι: «Στόχος μας είναι η νίκη»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το «διπλό» μέσα στο Metalist Stadium παρουσιάστηκε, κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ουκρανία, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Δεν θα μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος αλλά εμείς. Στόχος μας είναι η νίκη, είμαστε σε πολύ καλή φάση για να νικήσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος και αν δεν γίνει αυτό, θα νικήσουμε. Ολα θα πάνε καλά. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο Αργεντινός μέσος και συμπλήρωσε: «Για τη Μέταλιστ έχω να πω ότι θα είναι δύσκολος αγώνας. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός και περιμένω να γίνει δυνατό παιχνίδι. Πρέπει να δούμε και τι καιρικές συνθήκες θα συναντήσουμε και το πώς θα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Πάντα κρύβουν δυσκολίες οι αγώνες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Από ‘κει και πέρα όμως, εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός και θα πάμε και σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη».

Στη συνέχεια ο 27χρονος άσος ανέφερε: «Βελτιώνουμε το παιχνίδι μας κάθε μέρα. Από αγώνα σε αγώνα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και σε συνδυασμό με τις νίκες μας, η ομάδα αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αισθανόμαστε πλέον πολύ πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο και τα πράγματα πάνε καλά για μας. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για να παίξουμε ακόμα καλύτερα από αυτό που αποδίδουμε στα τελευταία παιχνίδια. Μας μένουν λίγα ματς ακόμη μέχρι τη διακοπή και είναι όλα σημαντικά. Θα είναι ό,τι καλύτερο για μας να τα κερδίσουμε και να διατηρήσουμε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων, όπως κάναμε αυτή την αγωνιστική.

Για τον τίτλο; Αν είμαστε κοντά; Όχι. Δεν το βλέπουμε έτσι. Μένει πολύς δρόμος ακόμα. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε να νικάμε για να διατηρηθούμε στην κορυφή. Αν είμαστε το φαβορί; Ναι είμαστε, γιατί είμαστε ο Ολυμπιακός όμως θέλει πολύ προσπάθεια ακόμα. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα μέχρι τέλους για να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Σίγουρα θέλουμε να παίζουμε έτσι συνέχεια. Είναι και δικός μας στόχος να είναι έτσι η ομάδα. Ο κόσμος μας είναι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει και ξέρει ότι τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο για να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Θέλουμε να τους δίνουμε χαρά συνεχώς. Την αξίζουν γιατί μας στηρίζουν με μοναδικό τρόπο».

• Στις εξέδρες του «Olympiastadion» θα βρεθεί ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς το Σάββατο και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Χέρτα με τη Σάλκε, αφού η ομάδα του Βερολίνου είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο UEFA.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης
sport-fm

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Υπόμνημα στον πρωθυπουργό με αφορμή την Ημέρα ΑμΕΑ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>




Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία και αποτελεί ευκαιρία αφύπνισης για την ισότιμη συμμετοχή τους μέσα στην κοινωνία.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, απέστειλε υπόμνημα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με το οποίο ζητά την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την κρίση.

Ζητούν από την κυβέρνηση να υιοθετήσει πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει πλήρη εξαίρεση από το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης, αύξηση του αφορολογήτου και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και τεχνικών βοηθημάτων.

«Σε αρμονική συνεργασία με το Αναπηρικό Κίνημα και με σεβασμό στον πολίτη και τη διαφορετικότητά του, εφαρμόζουμε στοχευμένη πολιτική ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, καταπολεμούμε κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις και διασφαλίζουμε πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλους, κινητοποιώντας τόσο τη Δημόσια Διοίκηση όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την Εθνική Ημέρα.

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου που αρίστευσαν πέρυσι στο διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα την αναπηρία, καθώς και στους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

ΠΗΓΗ. ΑΝΤ1

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ξεπούλημα , απόγνωση και ατιμωρησία.

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Γράφει ο:
Γιώργος Πιάς
(πολιτικός σχολιαστής)

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για το μέσο έλληνα πολίτη. Από τη μια βιώνει την ακρίβεια, τις απολύσεις και την κρίση στην αγορά κι απο την άλλη την κυβέρνηση βουτηγμένη στην σκανδαλολογία να τα παρακολουθεί όλα αυτά με απάθεια. Τα «σεμνά και ταπεινά» του πρωθυπουργού ήταν μια φούσκα που έσκασε. Οι περισσότεροι των πολιτικών ζουν στη χλιδή και δεν έχουν τη παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Μάλιστα στην επαρχία το φαινόμενο της οργής του λαού εναντίον τους μέρα με τη μέρα μεγαλώνει επικίνδυνα. Ο απλός κόσμος προσπαθεί να βρει λύσεις μόνος του για να τα φέρει βόλτα. Το κλίμα είναι ζοφερό κι όποιον και να ρωτήσεις απεγνωσμένα θα σου μιλήσει για μια αλλαγή προς το καλύτερο που χρειάζεται επειγόντως ο τόπος, αλλά που δεν έρχεται από μόνη της. . Η κοινωνία βράζει και βρίσκεται στα πρόθυρα εξέγερσης με σκοπό ένα καλύτερο αύριο. Σκάνδαλα και κρίση τσακίζουν τον πολίτη και βουλιάζουν την κυβέρνηση της Ν.Δ. Κανείς δεν πιστεύει πως θα αποδωθούν ευθύνες στους ενόχους των σκανδάλων ( όποιοι κι αν είναι) και πως κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να πάει φυλακή. Θα έχουμε δηλαδή μια επανάληψη τύπου «Χρηματηστηρίου» στην συγκάληψη των ενόχων. Ολες αυτές οι επιτροπές εξέτασης και προανάκρισης που στήνονται από τους πολιτικούς για τους πολιτικούς , είναι για το θεαθήναι και μόνον γιαυτό, γιατί: «κόρακας κοράκου – μάτι δεν βγάζει» όπως λέει κι ο σοφός λαός μας.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Οδηγίες προς υποψήφιους

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Μεγάλη σημασία για τους χιλιάδες υποψηφίους που έχουν ριχτεί στην εξεταστική μάχη έχει ο γραπτός βαθμός στα πανελλαδικά μαθήματα.

O γραπτός βαθμός κανονίζει και εκ των υστέρων τη βαθμολογία σε κάθε μάθημα, επειδή έχει τη δυνατότητα να ανατρέπει τους προηγούμενους βαθμούς, οπότε η επίδοση στα γραπτά έχει μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση της συνολικής βαθμολογίας του υποψηφίου.

Τα μαθήματα κατεύθυνσης, και από αυτά, τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, καθοδηγούν τους μαθητές προς την επιτυχία.

Για τον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασης ο προφορικός βαθμός προσαρμόζεται με τρόπο που να διαφέρει του γραπτού μόνο κατά δύο (2) μονάδες.

Αν ο προφορικός βαθμός του μαθήματος είναι μεγαλύτερος του γραπτού περισσότερο από δύο μονάδες, τότε ο προφορικός βαθμός μειώνεται τόσο, ώστε να είναι μεγαλύτερος του γραπτού κατά δύο μονάδες. Αν ο προφορικός βαθμός του μαθήματος είναι μικρότερος του γραπτού περισσότερο από δύο μονάδες.

Η επίδοση στα γραπτά των υποψηφίων έχει μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση της συνολικής βαθμολογίας του υποψηφίου. Ο προφορικός βαθμός αυξάνεται τόσο, ώστε να είναι μικρότερος του γραπτού μόνο κατά δύο μονάδες.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίου στις διαδικασίες επιλογής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, είναι η επίτευξη Γενικού Βαθμού Πρόσβασης τουλάχιστον ίσου με το μισό του μέγιστου δυνατού βαθμού ή η συγκέντρωση συνόλου μορίων τουλάχιστον ίσου με το μισό του μέγιστου δυνατού αριθμού μορίων για κάθε Σχολή ή Τμήμα.

Για παράδειγμα, υποψήφιος της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στοχεύει στις Σχολές Φιλολογίας Αθήνας, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνονται σε δύο Επιστημονικά Πεδία, στο 1ο και στο 5ο.

Για τη συμμετοχή του στην επιλογή για εισαγωγή στη Φιλολογία Αθήνας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει Γενικό Βαθμό Πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10), ή να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 10.000 μόρια που αντιστοιχούν στο μισό του μέγιστου δυνατού αριθμού μορίων για τη συγκεκριμένη Σχολή.

Για τη συμμετοχή του ίδιου μαθητή στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης απαιτείται Γενικός Βαθμός Πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10) ή συγκέντρωση 12.000 μορίων που αντιστοιχούν στο μισό του μέγιστου δυνατού αριθμού μορίων για τη συγκεκριμένη Σχολή, αφού για την εισαγωγή σε αυτή απαιτείται και η εξέταση του σε Ειδικό Μάθημα με συντελεστή 2.

Για τη συμμετοχή του στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, απαιτείται Γενικός Βαθμός Πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10) ή συγκέντρωση 11.000 μορίων που αντιστοιχούν στο μισό του μέγιστου δυνατού αριθμού μορίων για το συγκεκριμένο Τμήμα, αφού για την εισαγωγή του απαιτείται και εξέταση Ειδικού Μαθήματος με συντελεστή 1.

Όσον αφορά στις Στρατιωτικές Σχολές, προϋπόθεση συμμετοχής ενός υποψηφίου στην επιλογή των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, είναι να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές στις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για τον σκοπό αυτόν από τις ίδιες τις Σχολές και να έχει επιτύχει Γενικό Βαθμό Πρόσβασης τουλάχιστον ίσο με το μισό του μέγιστου δυνατού βαθμού ή να έχει συγκεντρώσει σύνολο μορίων τουλάχιστον ίσο με το μισό του μέγιστου δυνατού αριθμού μορίων για κάθε Σχολή.

Ευχόμαστε στα νέα παιδιά κουράγιο, αντοχή και καλή επιτυχία.

Πολιτιστική Πράξη 02-ΧΙΙ-2008

http://www.politistiki.gr/08-01-12.pdf

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2008-2009 στην Αθήνα

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων


2ο Δημοτικό Διαμέρισμα – Παγκράτι / Νέος Κόσμος

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

Πλατεία Μεσολογγίου

Le Cirque Petit

12:00

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

Πλατεία Μεσολογγίου

Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

12:00

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008

Πλατεία Μεσολογγίου

Χριστούγεννα με τους Λάπωνες

19:30

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Πλατεία Μεσολογγίου

Jazz do it

12:00

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Υμητού & Χρεμονίδου

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

12:00


3ο Δημοτικό Διαμέρισμα – Θησείο / Πετράλωνα


* αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες εδώ
και εδώ…http://www.athinapoli.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>“Αντιδράσεις για την ανάπλαση στο Βοτανικό: Άλλοθι οπισθοδρομικών σκοπιμοτήτων"

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Οι μάσκες έπεσαν !
Πίσω από τους «αγανακτισμένους» πολίτες, αποκαλύφθηκε ο κατασκευαστής κ. Καραμάνος. Πίσω από τον κ. Καραμάνο παρουσιάζονται τώρα οι πραγματικοί μηδενιστές της πόλης. Μέσα από ένα παραλήρημα ασυνάρτητων τοποθετήσεων και αυθαιρέτων συμπερασμάτων οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πείθουν και τον τελευταίο καλόπιστο ότι δεν επιθυμούν τη Διπλή Ανάπλαση, δεν επιθυμούν 135 στρέμματα πρασίνου στον Ελαιώνα, δεν επιθυμούν 35 στρέμματα πρασίνου στους Αμπελοκήπους, δεν επιθυμούν νέο σύγχρονο γήπεδο για την ομάδα της πόλης τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

Αναφέρονται στις χθεσινές απαλλοτριώσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτονται, αλλά αποσιωπούν ότι ψηφίστηκαν από τους εκπροσώπους του 80% των Αθηναίων πολιτών. Υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για υπόγεια παρκινγκ και καταγγέλλουν αυτούς που τα φτιάχνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος για τη Διπλή Ανάπλαση ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και ότι ο Δήμαρχος ως γιατρός, ούτε έργα κατασκευάζει, ούτε παράνομες αρχιτεκτονικές μελέτες υπογράφει.

Τέλος το κοινωνικά ευαίσθητο κόμμα που ενδιαφέρεται για την εργατιά και τους νέους των 500 ευρώ, λέξη δεν είπε για το ότι αν δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης, 2.500 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας, αφού θα χαθούν 2.500 θέσεις εργασίας.

πηγή…http://www.cityofathens.gr/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο ρεαλισμός «πουλάει» τώρα

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Αν δεν βρισκόμασταν στο 2008 αλλά στο 2004, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να είναι απολύτως επαρκής. Θα περίμενε τη σειρά της, να σαπίσει εντελώς σαν ώριμο φρούτο η κυβέρνηση και να έλθει στην εξουσία. Δεν ζούμε όμως σε μια κανονική εποχή, αλλά σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο που δεν επιτρέπει ερασιτεχνισμούς, λάθη στις τοποθετήσεις ανθρώπων και αυτοσχεδιασμούς στην οικονομική πολιτική. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην κοινή γνώμη και στην αγορά για τις προθέσεις του, τόσο για τα πρόσωπα όσο και για τα σχέδιά του.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα μια μεγάλη δημοσιονομική κρίση, αλλά και τον κίνδυνο να μην μπορεί να δανειστεί με λογικά επιτόκια. Η διεθνής οικονομία έχει μπει σε μια κρίση που όλοι συμφωνούν πως κάποια στιγμή μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου θα πλήξει θεαματικά και την Ελλάδα. Ενα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και κάνει τις επιλογές του με βάση το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Γι’ αυτό και βλέπετε στις δημοσκοπήσεις τον Αλέξη Τσίπρα να ξεφουσκώνει και τα «ακραία» κόμματα να παραμένουν καθηλωμένα.

Το 2008 δεν είναι 1981 ούτε καν 2004. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι και οι προσδοκίες από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό εξαιρετικά χαμηλές. Κανείς δεν έχει «ρεύμα» σαν και αυτό που έφερε τον Ανδρέα ή και τον σημερινό πρωθυπουργό στην εξουσία. Και το βέβαιο είναι πως όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ελάχιστη περίοδο χάριτος που θα μοιάζει λιγότερο με μήνα του μέλιτος και περισσότερο με ταξίδι ζευγαριού που προσπαθεί να τα ξαναβρεί έπειτα από πολλούς χωρισμούς…

Ο κ. Παπανδρέου θα χρειαστεί σύντομα να ξεκαθαρίσει με ποιους θα κυβερνήσει. Δεν είναι τυχαίο πως στα καφενεία αλλά και στα σαλόνια συζητούν το «ποιον θα έβαζε υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Παπανδρέου». Το κρίσιμο «κεντρώο» κομμάτι της κοινής γνώμης αναζητεί λύσεις εμπιστοσύνης, ειδικά στον χώρο της οικονομίας. Πέραν τούτου όμως περιμένει και απαντήσεις για το αν ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να… «πάρει πίσω» τον ΟΤΕ από τους Γερμανούς, τον προβλήτα από τους Κινέζους κ.λπ. κ.λπ. Οσο και να μην αρέσει σε μια ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα κομμάτι της κοινής γνώμης που αναζητεί τον Σημίτη plus, όχι τον Τσίπρα ή την Παπαρήγα επί δέκα. Θέλει δηλαδή να βρει τον πολιτικό που θα πάει παρακάτω από εκεί που «κόλλησε» ο κ. Σημίτης χωρίς την παρελκόμενη διαφθορά του βαθέος ΠΑΣΟΚ και την αδυναμία της δεύτερης τετραετίας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει εισπράξει τα πολιτικά του οφέλη από τα φαινόμενα παρακμής του κυβερνώντος κόμματος και τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κρίση. Αν όμως δεν πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει, κινδυνεύει από τρεις διαφορετικές απειλές: να χάσει το σημερινό του προβάδισμα αν ξυπνήσουν κάποια ώρα τα πολιτικά ένστικτα του κ. Καραμανλή, να στείλει έναν σκεπτόμενο κόσμο στους οικολόγους ή κάποιο άλλο μικρό κόμμα και, τέλος, να βρεθεί την επαύριο των εκλογών να διαπραγματεύεται με τον κ. Αλαβάνο για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Την ίδια ώρα μάλιστα που τα spreads των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου θα φτάνουν στα ύψη…

Του Αλεξη Παπαχελα άπο την καθημερίνη.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το πρόβλημα…blogger

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Τελευταία έχει ξεσπάσει διαμάχη για τους bloggers και τα τεκταινόμενα στο «χώρο». Θα προσέξατε βέβαια ότι τη μεγάλη φασαρία την κάνουν άνθρωποι των ΜΜΕ. Με τους bloggers σίγουρα δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα. Όμως σε ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι. Η ελευθερία που προσφέρει προς το παρόν o «χώρος» και εκφράζεται από τους bloggers ενόχλησε πολλούς. Ουσιαστικά όμως δεν τους ενόχλησε ο λόγος, αλλά ο αντίλογος.
Μέχρι σήμερα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαθλίωσης) δεν είχαν αντίλογο. Πάρτε για παράδειγμα τα κρατικοδίαιτα κανάλια, έντυπα, ραδιόφωνα και άλλα, όπου ο κάθε εγκάθετος κομματόσκυλος εφάρμοζε τη γραμμή τού εκάστοτε εξουσιαστή. Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τα ιδιωτικά μέσα; Ο κακός χαμός και εκεί. Όλοι αυτοί λοιπόν έκαναν τη δουλίτσα τους χωρίς αντίλογο και ξαφνικά βρέθηκαν χιλιάδες φωνές που τους ξεβράκωσαν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των ιστοσελίδων δεν στέρησαν μόνο έσοδα από τους «παραδοσιακούς», υπάρχει και ο φόβος να «μην περάσει η γραμμή» από την οποία βγάζουνε το παντεσπάνι τους.
Είναι τόση μεγάλη η αγωνία των τηλεοπτικών καταρχάς, «δημοσιογράφων» που προσπαθούν να μπούνε στο παιχνίδι του διαδικτύου «χτίζοντας» τις δικές τους, παράλληλες των εκπομπών τους, σελίδες. Το να βγάζεις σκάνδαλα καλυπτόμενος κάθε φορά από διαφορετικό κόμμα με τις πλάτες του καναλάρχη ( οποίος τα «παίρνει» από τον εντολέα πολιτικό και τα δίνει σε δικηγόρους για να βγάλουν τον «μέγα ρεπόρτερ» δημοσιογραφάρα, αδιάφθορο και ήρωα) είναι πανεύκολο. Αν αρχίσουμε να αριθμούμε δημοσιογράφους που θα «έκαιγαν» ανθρώπους της εξουσίας με στοιχεία, αλλά αντί γι’ αυτό είδαν την πόρτα του Μέσου, θα μας πάρει το πρωί. Αυτή η «τσίχλα» των αδιάφθορων του χώρου είναι σαν να λες: «Σκατά με άρωμα μέντας». Τα blogs προς το παρόν δεν έχουν κάμερα και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους bloggers και μειονέκτημα για το δημοσιογραφικό μόντελιγκ γιατί το θέμα δεν είναι τί θα πω αλλά «πώς θα βγω».
Το δεύτερο χτύπημα έγινε στην έντυπη δημοσιογραφία. Αφού δεν κατάφεραν να τραβήξουν κόσμο στα περίπτερα ούτε όταν σου έκαναν δώρο χύτρα ταχύτητος, αντιλήφθηκαν ότι διώχνοντας αρθρογράφους με ούμπαλα και ρεπόρτερς με τσαγανό, οι εφημερίδες τους μόνο για να τυλίγεις αβγά από το χωριό κάνουν. Αν εξαιρέσεις τρεις αρθρογράφους (π.χ τον κ. Χ. Γιανναρά), τα υπόλοιπα θέματα είναι αντιγραφή θεμάτων εφημερίδων του εξωτερικού. Και αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι των ξένων εντύπων είναι κατά πλειοψηφία free lancers και αυτό σημαίνει ότι αν έχεις το θέμα, έχεις δουλειά και δεν τους νοιάζει είσαι – δεν είσαι «γιος παλαιού συναδέλφου». Μπορεί να έχουν τους χαρτογιακάδες τους και αυτοί αλλά τα φράγκα στην εφημερίδα θα τα φέρει και θα τα πάρει όποιος βάζει το χέρι του στην φωτιά.
Οι bloggers έκαναν καλή δουλειά γιατί ξεκόλλησαν ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων από τις fast food ειδήσεις και κάθε φορά που γράφουν, κάνουν τον αναγνώστη του post να ψάχνει. Και όταν αρχίσεις να ψάχνεις σκέφτεσαι και όταν σκέφτεσαι έχεις άποψη (μεγάλο αμάρτημα για τους καρεκλοκένταυρους).
Είναι σίγουρο ότι οι «παραδοσιακοί» θα φωνάξουν κι άλλο, θα κάνουν τα πάντα, γιατί προς το παρόν τουλάχιστον δεν τον ελέγχουν το «χώρο». Ομάδες ανθρώπων που καταπιέστηκαν από την επιβολή του «ξέκωλου» συναντήθηκαν τρομάζοντας τους «ρυθμιστές» με τον αριθμό τους. Άνθρωποι που μπήκαν στο περιθώριο επειδή δεν «εξυπηρετούσαν» βγήκαν στην επιφάνεια. Τέχνη και άλλα πολλά που μας στερούσαν εξωνημένοι «διανοούμενοι» και γλείφτες του συστήματος τώρα τα δίνεις ή τα παίρνεις αν το επιθυμείς. Θυμηθήκαμε το τι σημαίνει επιλογή στη ζωή, γιατί μας τη στερούσαν με την επιβολή.
Το μόνο όπλο των αγγελιοφόρων (γιατί δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε κατά διάνοια), είναι να βάλουν στους bloggers το σαράκι που λέγεται «πρωτιά». Είναι κάτι σαν την AGB. Πόσες επισκέψεις έχει, αν βγάλει πρώτος το θέμα, αν μένουν πολλή ώρα στο blog. Αυτό το παιχνίδι, αν το παίξουν με τους επαγγελματίες του έξω χώρου, θα το χάσουν σίγουρα. Η ποιότητα του θέματος και της είδησης είναι το ζουμί και εκεί την πάτησαν οι μιντιάδες. Μην την πατήσουμε κι εμείς. Γιατί όπως έλεγαν και οι παλιοί: «Αν δεν έχεις να πεις κάτι, μην λες τίποτε»

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>Αξίζει να το δείτε…δυναμώστε τη φωνή και απολαύστε το!



—-+Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες στην ψυχή και σε όλους εκείνους που αγαπάνε την Ελλάδα.+—-

Συνδυάζοντας ήχο και εικόνα το immenseblue.gr δημιούργησε ένα video μέσα από το οποίο σας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να ζήσουμε ξανά για ένα ολόκληρο 10λεπτο την ιστορία της Ελλάδας. Εμπνευσμένο φυσικά από την κλεψύδρα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004 η σύλληψη της οποίας έγινε από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και με το μουσικό κομμάτι «πέρασμα» του Κωνσταντίνου Βήτα το immenseblue.gr παρουσιάζει το video που το ίδιο σκηνοθέτησε και ονομάζεται «Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 λεπτά».

Χανόμαστε μέσα στον χρόνο και συναντάμε τους πρώτους ανθρώπους, τους πρώτους Έλληνες που έζησαν στην χώρα μας. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ! 10 λεπτά δεν αρκούν για να γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της χώρας που κατάφερε με τον Τεράστιο Πολιτισμό της να επιδράσει στην παγκόσμια ιστορία. Από την Προϊστορία (Μειόκαινο, Πλειόκαινο, Λίθου Εποχή /Παλαιολιθική, Μεσολιθική, Νεολιθική Περίοδος/, Εποχή του Χαλκού και Εποχή του Σιδήρου /Σκοτεινή, Γεωμετρική Περίοδος/) ταξιδεύουμε στον Αρχαίο Κόσμο (Αρχαϊκή, Κλασική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Εποχή) στην Βυζαντινή εποχή και τον Ελληνικό Μεσαίωνα, στην Εποχή της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης ως το σήμερα τη Νεότερη και Σύγχρονη εποχή.

Έννοιες όπως η Δημοκρατία, ο Πολιτισμός, το Δίκαιο, το Πνεύμα γεννήθηκαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν απλόχερα σε όλο τον κόσμο την γνώση. Μέσα από μια πλούσια ιστορία βλέπουμε το λαμπρό παρελθόν κι ετοιμαζόμαστε για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον! Η Ελλάδα άλλωστε δεν έχει μόνο μια πλούσια Αρχαία Ιστορία, έχει και μια πλούσια Μοντέρνα Ιστορία. Δεν είναι τυχαίο πως είναι η μόνη χώρα που υπάρχει από την προϊστορία και την αρχαιότητα και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας και θα συνεχίσει να είναι ζωντανή, είναι η μοναδική χώρα που έχει καταφέρει να φτιάξει Περίλαμπρους Πολιτισμούς, να διαγράψει την δική της ιστορία ταξιδεύοντας σαν ένα μικρό καράβι μέσα στο απέραντο γαλάζιο, ένα καράβι που όμως μπόρεσε να γεννήσει και να μεταφέρει τις μεγάλες ιδέες σε όλο τον κόσμο. Το καράβι αυτό είναι η Ελλάς!

Πηγή & Πρόσθετες Πληροφορίες: immenseblue.gr

http://www.greekalert.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αλλά, αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο!

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>Μας κρύβουν την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας και την μαθαίνουμε από το εξωτερικό!
Δείτε όλο το χθεσινό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΙ.
Ο τίτλος τα λέει όλα: «ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ»

EDIT:
Αναρωτιέται ο Γιώργος Παπούλιας: «σε ποια τριτοκοσμική χώρα (γιατί σε ευρωπαϊκό κράτος δεν τίθεται θέμα), ο υπουργός οικονομίας, θα είχε βάλει την χώρα του σε επιτήρηση και μετά από πέντε χρόνια δικής του πολιτικής, η οικονομία θα ήταν και πάλι στα πρόθυρα επιτήρησης αλλά αυτός θα παρέμενε στη θέση του;»
Και ο «Μοναχικός Λύκος» διαπιστώνει: «Σιγά μην περιμένω το Σκάι να με διαφωτίσει»

http://krogias.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 2/12/08

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Δημοκρατική Αναγέννηση

Μία ακόμη παρέμβαση της Δημοκρατικής Αναγέννησης, στο ζήτημα των περιουσιών των Χειμαριωτών και της καταπάτησής τους από την Αλβανική Κυβέρνηση, με αφορμή μάλιστα την μεγάλη σε όγκο και παλμό διαδήλωση των Βορειοηπειρωτών έξω από την Αλβανική Πρεσβεία, που έγινε την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της η Δ.Α. προς όλους τους Διεθνείς Φορείς και Οργανισμούς, τους εμπλεκόμενους στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, τους καλεί για μια ακόμη φορά να προβούν αμέσως σε όλες εκείνες τις προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο ενέργειες για την προστασία της περιουσίας των Χειμαριωτών και γενικότερα των Βορειοηπειρωτών. Δεδομένου μάλιστα ότι, η προστασία αυτή προβλέπεται τόσο από το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες όπως αυτή της Κέρκυρας του 1914, όσο και από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Αλβανία στους Διεθνείς Οργανισμούς, μέσα από το ίδιο της το Σύνταγμα.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αναγέννηση καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών, να καλέσει αμέσως τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, στον οποίο να του καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα, δεν πρόκειται να ανεχθεί τις ωμές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, σε βάρος των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών.

Να τονίσουμε εδώ ότι, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Σταύρο Βιτάλη, παρέστη στην κινητοποίηση των Βορειοηπειρωτών μπροστά στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, και παρέδωσε στη Συντονιστική Επιτροπή την παρέμβαση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στους Διεθνείς Οργανισμούς και την ελληνική κυβέρνηση.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>3 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Για την Κωνσταντίνα που μου ζήτησε δραστηριότητες για την μέρα αυτή.

Στις 3 Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πολλοί, ανάμεσα τους και εγώ, δεν χρησιμοποιούμε αυτή την ορολογία, δηλαδή “παιδιά με ειδικές ανάγκες”, αλλά την ορολογία “παιδιά με ειδικές ικανότητες. Κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτό τον όρο. Προσωπικά, όμως, τον χρησιμοποιώ όχι γιατί φοβάμαι να αντικρύσω την αλήθεια ή ότι θα προσβάλλω κάποιον, αλλά γιατί πραγματικά τα παιδιά αυτά είναι αξιέπαινα για τις προσπάθειές τους, για την δύναμή τους, για την θέλησή τους για ζωή.

Καλό θα ήταν, με μια πρώτη ματιά, να καθίσουμε όλοι σε κύκλο, παιδαγωγός και παιδιά,dsc03446 γονείς και παιδιά. Πολύ σημαντικό είναι να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν, ότι τα παιδιά με ειδικές ικανότητες είναι παιδιά, σαν και αυτά. Στην βιβλιοθήκη μου έχω ένα βιβλίο-παραμύθι που λέγεται “Η Αργυρώ γελάει”, των Τζιν Γουίλις και Τόνυ Ρος, από τις εκδόσεις Πατάκη. Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα κοριτσάκι, το οποίο είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να γελάει, να τραγουδάει, να πετάει, να κάνει κούνια, να χαμογελάει, να είναι καλή και πονηρή, να είναι χαρούμενη, να είναι λυπημένη, να χορεύει, να ιππεύει, να κολυμπάει, να κρύβεται, να φωνάζει, να θυμώνει, να νιώθει περήφανη, να πηγαίνει βόλτα, να κάνει σωστά τις ασκήσεις τις, να κάνει λάθη, να ζωγραφίζει, να φοβάται το σκοτάδι, να θέλει αγκαλιά και παραμύθια για να κοιμηθεί και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες. Το βιβλίο είναι πλούσιο σε εικονογράφηση. Για κάθε δραστηριότητα της Αργυρώς υπάρχει και μια εικόνα και μια εικόνα. Το παιδί από την αρχή έχει την εντύπωση ότι η Αργυρώ δεν είναι παρά ένα συνηθισμένο παιδί. Το παραμύθι τελειώνει αναφέροντας ότι η Αργυρώ είναι ένα παιδιάκι σαν εμένα… ένα παιδάκι σαν και εσένα… Ενώ στην διπλανή ακριβώς σελίδα την δείχνει στο αναπηρικό καροτσάκι.

dsc03445

Μέσα από αυτό το παραμύθι, τα παιδιά κατανοούν ότι όλα τα παιδιά μπορούν να κάνουν τα πάντα, άσχετα αν είναι σε καροτσάκι, άσχετα αν έχουν κάποια άλλη αναπηρία. Όλα τους είναι παιδιά.

Άλλες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν παιδαγωγός και παιδιά για να καταλάβουν πως είναι ένα παιδί που έχει κάποια αναπηρία και πως εναρμονίζεται με το σύνολο και πως μπορεί να συμμετέχει:

  1. Πάρτε ένα καρότσι, έστω και αν είναι μωρού, και αφήστε τα παιδιά να βοηθήσουν, να κάνουν βόλτα το παιδί που κάθεται στο καρότσι.
  2. Μείνετε όρθιοι σε κύκλο στην αυλή και προσπαθήστε να παίξετε παιχνίδια, ακόμη και με αντικείμενα. Για παράδειγμα με μια μπάλα. Πετάμε και ανταποκρινομαστε στο πέταγμα της μπάλας.
  3. Πάρτε πινέλα και ζωγραφίστε….. όχι με τα χέρια αλλά με το στόμα, με τα δάχτυλα των ποδιών. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους τρόπους και νέ αμοτίβα ζωγραφικής.

Για να καταλάβουν τα παιδιά, τα άτομα που δεν έχουν κάποια από τις 5 αισθήσεις τους:

  1. Κλείστε με ένα μαντίλι τα μάτια ενός παιδιού και βοηθήστε το να κινηθεί μες την τάξη, ακόμη και αν χρειάζεται βοήθεια να στηριχτεί σε κάποιον.
  2. Κλείστε τα μάτια σας, και προσπαθήστε να καταλάβετε με την οσμή διάφορες μυρωδιές, όπως μπαχαρικά, λαχανικά με μυρωδιά και συναφή, τα οποία θα έχει φέρει η παιδαγωγός μέσα σε κουτάκια
  3. Κλείστε την μύτη σας και δοκιμάστε ταυτόχρονα να γευστείτε ή και να αγγίξετε διάφορα υλικά όπως ελεύρι, φακές, φασόλια, ζάχαρη, αλάτι και συναφή.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ…http://astropeleki.wordpress.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ESET κατακτά βαθμολογία “Advanced+” στο πρώτο τεστ απόδοσης από το AV-Comparatives.

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Η ESET εξασφάλισε την εντυπωσιακή βαθμολογία “Advanced+” από το AV-Comparatives, έναν ανεξάρτητο οργανισμό έρευνας για προϊόντα antivirus. Η νέα αξιολόγηση, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, μελέτησε τον αντίκτυπο που έχουν τα προϊόντα antivirus στην απόδοση ενός συστήματος σε 4 κατηγορίες. Η ESET κατέκτησε την πρώτη θέση σε 3 κατηγορίες: αντιγραφή αρχείων, κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση και χρόνος έναρξης προγράμματος.

Η κατηγορία έναρξης προγράμματος, ελέγχει τον χρόνο που απαιτείται για την έναρξη όπως επίσης και για τον τερματισμό του λογισμικού, και η ESET είχε την γρηγορότερη εκκίνηση, με ταχύτητες 2 έως 10 φορές γρηγορότερες από τον ανταγωνισμό. Επίσης, η ESET κατέκτησε την πρώτη θέση στην αντιγραφή αρχείων, την κατηγορία που ανακήρυξε ως την πιο σημαντική το AV-Comparatives.

Ο οργανισμός AV-Comparatives έχει ορίσει ένα σύστημα βαθμολογίας τριών επιπέδων που αποτελείται από “Standard,” “Advanced” και “Advanced+.” Τα προϊόντα που επιτυγχάνουν στο «Standard» επίπεδο έχουν ένα καλό επίπεδο δυναμικής ανίχνευσης; στο «Advanced» πολύ καλό επίπεδο δυναμικής ανίχνευσης και «Advanced+» υψηλότατο επίπεδο δυναμικής ανίχνευσης — τιμή με την οποία τιμήθηκε η ESET.

ΠΗΓΗ. cosmo.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Γενετικό τεστ δείχνει την κλίση στα σπορ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>
ΜΠΟΥΛΝΤΕΡ, ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ.

Η αμερικανική εταιρεία Αtlas Sports Genetics προσφέρει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ ένα νέο τεστ το οποίο, όπως υπόσχονται οι δημιουργοί του, μπορεί να δείξει από τα… γεννοφάσκια του παιδιού τις αθλητικές κλίσεις του. Το τεστ, που κοστίζει 149 δολάρια (περί τα 117,5 ευρώ), είναι απλό: λαμβάνεται δείγμα σάλιου από την παρειά του παιδιού και από την περιοχή επάνω από τα ούλα του προκειμένου να συλλεγεί DΝΑ. Το δείγμα αποστέλλεται σε εργαστήριο ώστε να ελεγχθεί ποια εκδοχή ενός γονιδίου, του ΑCΤΝ3, φέρει το παιδί. Μελέτη αυστραλών ερευνητών που διεξήχθη το 2003 έδειξε την άμεση σύνδεση του συγκεκριμένου γονιδίου και των διαφορετικών εκδοχών του με τις αθλητικές επιδόσεις.

Απώτερος στόχος του τεστ είναι να προσδιορίσει αν ο εξεταζόμενος θα είναι καλύτερος σε σπορ που απαιτούν ταχύτητα και δύναμη, όπως οι αγώνες ταχύτητας ή το ποδόσφαιρο, ή σε αθλήματα που έχουν να κάνουν με την αντοχή όπως οι αγώνες αποστάσεων. Είναι πιθανόν κάποιο άτομο όμως με βάση το γενετικό υλικό του να αποδειχθεί εξίσου καλό και στα δύο είδη αθλημάτων.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Αtlas παραδέχονται ότι το τεστ τους συνδέεται με περιορισμούς, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να είναι άκρως χρήσιμο στο να δείξει στους γονείς με ποιο άθλημα θα μπορούσε να ασχοληθεί με μεγαλύτερη επιτυχία το τέκνο τους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Αtlas, η εταιρεία επικεντρώνεται στην εξέταση παιδιών από τη βρεφική ηλικία ως και τα οκτώ έτη τους, δεδομένου ότι οι συμβατικές εξετάσεις που μαρτυρούν τη μελλοντική αθλητική επίδοση είναι τουλάχιστον αναξιόπιστες. Πάντως υπάρχουν αντιδράσεις πολλών ειδικών οι οποίοι χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο τεστ άχρηστο.
ΠΗΓΗ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Χωρίς τέλος η βεντέτα Μητσοτάκη – Λαλιώτη

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>


Αναβιώνει η σύγκρουση μεταξύ των κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Κ. Λαλιώτη για τη Mayo, με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί από απόσταση τα βέλη.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. προειδοποιεί με κατάσχεση της περιουσίας του τον πρώην υπουργό και με αγωγή την «Ελευθεροτυπία» που δημοσίευσε ρεπορτάζ για έγγραφο το οποίο «δείχνει μαύρο χρήμα προς τη Ν.Δ.» από τη Siemens μέσω της λιβεριανής εταιρίας την περίοδο 1990-94.

Στην επιστολή του κ. Κ. Μητσοτάκη που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» υπάρχει ένα ενδιαφέρον σημείο:

-«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανετράπη διότι αρνηθήκαμε να εγκρίνουμε την κατακύρωση στις εταιρίες Intracom και Siemens εξ ημισείας προμήθειας 1.100.000 ψηφιακών παροχών». Σε άλλο σημείο γράφει: «Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η Siemens συνέπραξε στην ανατροπή της κυβέρνησής μας. Βέβαιο πάντως είναι πως ωφελήθηκε από αυτή εξίσου με την Intracom».

Επιστολή

Ανάλογο ισχυρισμό είχε διατυπώσει και λίγους μήνες νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε στείλει επιστολή στον «Ελεύθερο Τύπο» μετά την αποκάλυψη για παρέμβαση που του ζητούσαν στελέχη της Siemens. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., αφού εξιστόρησε τα γεγονότα της εποχής σχετικά με τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ, έγραφε στην επιστολή του προς τον ΕΤ.Κ: «Από εδώ αρχίζει η περιπέτεια, η οποία οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αδυσώπητη δηλαδή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και δύο εταιριών οι οποίες είχαν προκριθεί για κατακύρωση».

Η επαναφορά στο προσκήνιο της τραυματικής για τη Νέα Δημοκρατία πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν ευχαριστεί το Μέγαρο Μαξίμου και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος έχει αποφύγει κάθε σχόλιο παραπέμποντας μονότονα στις απαντήσεις που δίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Αντίθετα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συντάχθηκε ανοιχτά με τον κ. Λαλιώτη ζητώντας να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί της Mayo με τη σημείωση ότι «είχε διαχρονική σχέση με τη Ν.Δ.».

Το βέβαιο είναι ότι η ανάκληση της μνήμης της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη δημιουργεί συνειρμούς για τη σύγκρουση του τότε πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρείται από εξαιρετικά πιθανό έως βέβαιο ότι θα υπουργοποιηθεί με τον προσεχή ανασχηματισμό. Αλλωστε πολύ πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη προσπάθησε να δείξει ότι δεν υπάρχει πια βέτο της οικογένειας Μητσοτάκη για τον κ. Σαμαρά, αξιοποιώντας ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο στο καφενείο της Βουλής, το οποίο επεδίωξε η ίδια, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες.


ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Ελεύθερος Τύπος

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>"Η Τουρκία δεν βοηθά"

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Η Αγκυρα δεν έχει επιδιώξει να μειώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα παρά τις προσπάθειες της Αθήνας, λέει η Ντ.Μπακογιάννη

Η Αγκυρα δεν έχει επιδιώξει να μειώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα παρά τις προσπάθειες της Αθήνας να βελτιώσει τις σχέσεις, παρατηρεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters.

Η Τουρκία δεν βοηθά
Εκτιμά ότι το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως η Άγκυρα θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και άλλων διμερών ζητημάτων.
«Ενώ έγινε μια συνειδητή προσπάθεια από ελληνικής πλευράς και ενώ έγινε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, του πρώτου πρωθυπουργού που επισκέφτηκε την Άγκυρα, η ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν η ανάλογη», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη και…προσθέτει: «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν παρουσίασαν τη βελτίωση που ελπίζαμε ότι θα έχουμε κατά τη διάρκεια αυτού του έτους».
«Είναι τελείως αναχρονιστικό και εκτός κάθε λογικής διεθνούς δικαίου η ύπαρξη του casus belli για μια χώρα επειδή επικύρωσε το Δίκαιο της Θάλασσας», δηλώνει η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο πρόσφατο περιστατικό με ερευνητικό σκάφος.
Όσον αφορά το Κυπριακό, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και ενώ μετά από τέσσερα χρόνια επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες των ηγετών της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς τον Σεπτέμβριο, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα δείγμα ειλικρινούς ενθάρρυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει.
Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για αδιέξοδο, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ν. Γκρούεφσκι «δεν δίνει κανένα δείγμα ειλικρινούς βούλησης επίλυσης του θέματος».
Οπως είπε η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Γκρούεφσκι με όλες τις ενέργειες που κάνει με πιο πρόσφατη την προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, «βαθαίνει ουσιαστικά το δικό του προσωπικό αδιέξοδο στην άσκηση της πολιτικής ως προς τους Ευρωπαίους και την Ελλάδα».


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>MIB: ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Βλέπουν» πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>


Πιθανή θεωρούν μέσα στην επόμενη πενταετία μία επίθεση τρομοκρατών με πυρηνικά ή βιολογικά όπλα, οι αναλυτές που συνέταξαν έκθεση για λογαριασμό του αμερικανικού Κογκρέσου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενεργήσουν ταχέως και να συνεργαστούν με άλλες χώρες για να ενισχύσουν την ασφάλεια και να στηρίξουν τους διεθνείς οργανισμούς ώστε να αποτρέψουν την πραγματοποίηση μίας επίθεσης, αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ανέθεσε στην Επιτροπή για την Αποτροπή της Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής να εκτιμήσει τον κίνδυνο και να συντάξει την έκθεση για την ενημέρωση του νεοεκλεγέντος προέδρου της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

«Εάν η διεθνής κοινότητα δεν ενεργήσει αποφασιστικά και άμεσα, είναι περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιηθεί ένα όπλο μαζικής καταστροφής σε τρομοκρατική επίθεση κάπου στον κόσμο, μέχρι το τέλος του 2013», αναφέρεται στην έκθεση αυτή.

Οι συντάκτες της έκθεσης προτείνουν επίσης να αναληφθεί πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, που θα βοηθήσει στον καθορισμό υψηλότερων κανόνων ασφαλείας στις βιολογικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις και να κάνουν πιο αυστηρή τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής. Προτείνεται επίσης η ενίσχυση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Η απλή πραγματικότητα είναι ότι οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι εξελίσσονται ταχύτερα απ ΄ο,τι οι απαντήσεις που έχουμε», επισημαίνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές μεταξύ των χωρών από τις οποίες θα μπορούσε να προέλθει ένας τέτοιος κίνδυνος είναι το Πακιστάν, καθώς στο έδαφός του έχουν παρουσία πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, η χώρα έχει πυρηνικά όπλα και επικρατεί πολιτική αστάθεια. Παρόλο που μία επίθεση με βιολογικά όπλα θεωρείται πιθανότερη, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ολοένα και περισσότερο γίνεται πιο σοβαρή η απειλή για μία επίθεση με πυρηνικά.

πηγή…

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Υπήρχε «σχέση» μεταξύ Βατοπεδίου και Υπουργείου Δ. Τάξεως;

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>



ο Θέμης Σοφός ανέλαβε την υπεράσπιση της Μονής Βατοπεδίου ως «διάδοχος» του Δημήτρη Πελέκη (που ήταν μαζί στην επιτροπή του υπουργείου) Ο κος Σοφός είναι πλέον δικηγόρος της μονής Βατοπεδίου όπου κατά διαβολική σύμπτωση τα χρηματικά διαθέσιμα της μονής διαχειρίζεται ο κος Κοιρανίδης. Ο κ. Σοφός υπήρξε αντίδικος και με την εταιρεία Zachs, με την οποία φέρεται να συνδέεται ο Κύπριος επιχειρηματίας κ. Κοιρανίδης. Θυμίζουμε ότι το 2003 ο κύριος Θεμιστοκλής Σοφός ήταν δικηγόρος των εργαζομένων της ZACHS στην οποία ήταν βασικός μέτοχος η BOC VENTURES στην οποία γενικός διευθυντής ήταν ο κύριος Άθως Κοιρανίδης κοίτα φίλε μου κάτι σατανικές συμπτώσεις Ο κ. Σοφός λέει ότι δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη Μονή Βατοπεδίου λόγω της συμμετοχής της στον όμιλο εταιρειών του κ. Πάπιστα, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν με τη Vodafone..( γιατί ο ηγούμενος του έκρυψε τις σχέσεις του συνεταίρου του Πάπιστα με την Vodafone; ) Ο κ. Σοφός υπήρξε αντίδικος με την εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς εκπροσωπούσε την οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη. ο γιος της οποίας ήταν το στέλεχος της Vodafone- που «αυτοκτόνησε» στη γνωστή περιπέτεια των υποκλοπών. η αυτοκτονία του το Μάρτιο του 2005 και ο θάνατός του είχε συνδεθεί με την υπόθεση των υποκλοπών άμεσα. Από τον ίδιο τον κύριο Σοφό δίνοντας στην δημοσιότητα ανώνυμη επιστολή που ανάφερε για δολοφονία. Ο κ. Σοφός όμως ταυτόχρονα ήταν διορισμένος στις (9/2/2005) από τον Γιώργο Βουλγαράκη, σε επιτροπή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. για την διαμόρφωση πλαισίου δράσης αντΙεγκληματικής πολιτικής Στην ίδια επιτροπή είχε διορίσει και τον αδερφό της γυναίκας του, δικηγόρο Δ. Πελέκη. την στιγμή όμως που είσαι «θεωρητικά» σε «αντιδικία» με το υπουργείο αφού μπορούσε να ήταν ένοχο στην όλη «περίπλοκη» υπόθεση και που είναι ακόμα και τώρα στα «σκοτάδια» είναι σωστό να δέχεσαι διορισμό; εδώ είναι το «πρόβλημα» Ο Βουλγαράκης δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή «Δεν ξέρω τον κύριο Σοφό, δεν θυμάμαι να τον έχω συναντήσει». Το ίδιο δήλωσε απόψε στο δελτίο του Alpha και ο Θ. Σοφός. «Δεν γνωρίζω τον κύριο Βουλγαράκη». Ο Διονύσιος Πελέκης, όπως και ο εκ των νέων συνηγόρων της Μονής Βατοπεδίου Θεμιστοκλής Σοφός, βεβαίως, γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον. Είναι ιδρυτικά μέλη του «Συλλόγου Φίλων Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ», που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη. Οι δύο δικηγόροι έλαβαν μέρος και στη δίκη του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Ως κατήγοροι, και οδήγησαν τον ιεράρχη στη φυλακή. Ο Διονύσιος Πελέκης διετέλεσε για ένα μικρό διάστημα και συνήγορος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, από τα τέλη του 2004 έως τις αρχές του 2005 και πριν εκπέσει του θρόνου ο πρώην πατριάρχης. Ο δικηγόρος Διονύσιος Πελέκης είναι ο πρώην συνήγορος της Μονής Βατοπεδίου. Προφανώς, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε λόγω της συγγενικής σχέσης του με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη (πεθερός του), κρίθηκε αναγκαίο να «αποσυρθεί» ο κ. Θεμιστοκλής Σοφός είναι επίσης δικηγόρος του Πρόδρομου Μαυρίδη, (πρώην γενικού διευθυντή Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της εταιρίας στην Ελλάδα, τον οποίο καταδιώκει νομικά η μητρική του εταιρία) τον θυμόσαστε τον κύριο siemens; Δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι συνδέονται τα δύο σκάνδαλα (υποκλοπές και Βατοπέδι), αλλά αρχίζει να υπάρχουν κοινά «στοιχεία». Εάν τελικά προκύψουν «νεότερα» πιο σαφή τότε θα χάσουν πολλοί τον ύπνο τους. Αναμένομεν.


http://ixnos.blogspot.com/


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »