Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Νίκη και «καθάρισε»

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε το είπε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σήμερα (3/12, 21:45, ΑΝΤ1) ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί μόνο για τη νίκη. Σαφώς και η Μέταλιστ δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, αλλά όσο να’ναι δεν είναι της δυναμικής των «ερυθρολεύκων». Με οδηγό τις εξαιρετικές εμφανίσεις με Ηρακλή, Μπενφίκα και Πανιώνιο, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία για τον αγώνα, στον οποίο η κατάκτησή των τριών βαθμών θα σημάνει την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τι σχήμα σκέφτεται να παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός. «Δεν φοβάμαι τίποτα», τόνισε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Θέλουμε νίκη, καλή και η ισοπαλία», τα λόγια του Ντουντού.

Μόνο το τρίποντο… μετράει

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα… Κόντρα στη Μέταλιστ και τις αντίξοες συνθήκες της Ουκρανίας, το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη, αλλά και με ισοπαλία όλα είναι ανοιχτά. Στόχος, όμως, είναι η άμεση είσοδος των «ερυθρολεύκων» στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Εφόσον υπάρχει η πολυτέλεια τα πάντα να ξεκαθαρίσουν μία αγωνιστική πριν από το τέλος, τότε γιατί να μην την εκμεταλλευτεί;

Βέβαια, ο παράγοντας κούραση μετράει πολύ. Με δεδομένο ότι τα τρία τελευταία επίσημα ματς των πρωταθλητών συνοδεύτηκαν με υπερπροσπάθεια και εξαιρετικές εμφανίσεις, το σημερινό καθίσταται «ύπουλο». Περισσότερο δε μετά την επεισοδιακή άφιξη της αποστολής στο Χάρκοβο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν κατά έξι (!) ώρες την άφιξη της ελληνικής ομάδας, των φιλάθλων και των δημοσιογράφων.

Πάντως, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το πολύωρο ταξίδι της. Πλέον, υπάρχει φόβος ότι το ίδιο θα επαναληφθεί και την ώρα που θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ελλάδα. Όλα θα κριθούν απ’την ομίχλη που ενδεχομένως να καλύψει και πάλι το Χάρκοβο…

* Κλασικό γήπεδο ομάδας του πρώην ανατολικού μπλοκ είναι αυτό της Μέταλιστ. Οι εξέδρες του «Metalist Stadium» είναι γεμάτες χώμα, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες δημιουργίας πάγου. Μην σχολιάσουμε τον αγωνιστικό χώρο… Είναι ενδεικτικό το ότι η χθεσινή προπόνηση διεξήχθη με τα χίλια… ζόρια!

Σχήμα α λα Μπενφίκα

Η συνταγή κόντρα στην Μπενφίκα πέτυχε και με το παραπάνω. Επομένως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει λόγο να μην χρησιμοποιήσει εκ νέου τους ίδιους παίκτες, με εξαίρεση τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο νεαρός αμυντικός θα αντικαταστήσει τον Τάσο Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο δεύτερος ένιωσε χθες ένα σφίξιμο, χωρίς να είναι κάτι το ανησυχητικό…

Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν χθες στα τελειώματα των φάσεων, με τους ακραίους να βγάζουν σέντρες και τους υπόλοιπους να παίρνουν θέση για γκολ. Η πιθανότερη σύνθεση του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους: Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια. Τοροσίδη, Αβ. Παπαδόπουλο, Άντζα και Ντομί στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Οι δύο κεντρικοί χαφ θα είναι οι Πατσατζόγλου και Ντουντού, αριστερά θα έχουν τον Τζόρτζεβιτς, δεξιά τον Γκαλέτι. Μοναδικός επιθετικός ο Ντιόγο, που θα παίρνει βοήθειες από τον επιτελικό Μπελούτσι.

Αυτό που δεν περίμεναν στο τέλος της προπόνησης ήταν να τελειώσει το ζεστό νερό. Οι πρώτοι δεν είχαν πρόβλημα, οι τελευταίοι, όμως, πάγωσαν και θα θυμούνται για χρόνια το μπάνιο που έκαναν…

Ντουντού: «Θέλουμε νίκη»

Για τον Ντουντού στόχος στο σημερινό παιχνίδι είναι η νίκη. Βέβαια, αναλόγως, αν έρθει η ισοπαλία θα την υποδεχτεί με ανοιχτές… αγκάλες: «Είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε τη νίκη, αλλά η Μέταλιστ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος, ειδικά στην έδρα της. Ακόμα και έτσι, αν πάρουμε ισοπαλία στην Ουκρανία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική στην έδρα μας», δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας του ο Βραζιλιάνος άσος.

Γκαλέτι: «Στόχος μας είναι η νίκη»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το «διπλό» μέσα στο Metalist Stadium παρουσιάστηκε, κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ουκρανία, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. «Δεν θα μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος αλλά εμείς. Στόχος μας είναι η νίκη, είμαστε σε πολύ καλή φάση για να νικήσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος και αν δεν γίνει αυτό, θα νικήσουμε. Ολα θα πάνε καλά. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση», δήλωσε ο Αργεντινός μέσος και συμπλήρωσε: «Για τη Μέταλιστ έχω να πω ότι θα είναι δύσκολος αγώνας. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός και περιμένω να γίνει δυνατό παιχνίδι. Πρέπει να δούμε και τι καιρικές συνθήκες θα συναντήσουμε και το πώς θα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Πάντα κρύβουν δυσκολίες οι αγώνες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Από ‘κει και πέρα όμως, εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός και θα πάμε και σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη».

Στη συνέχεια ο 27χρονος άσος ανέφερε: «Βελτιώνουμε το παιχνίδι μας κάθε μέρα. Από αγώνα σε αγώνα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και σε συνδυασμό με τις νίκες μας, η ομάδα αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αισθανόμαστε πλέον πολύ πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο και τα πράγματα πάνε καλά για μας. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για να παίξουμε ακόμα καλύτερα από αυτό που αποδίδουμε στα τελευταία παιχνίδια. Μας μένουν λίγα ματς ακόμη μέχρι τη διακοπή και είναι όλα σημαντικά. Θα είναι ό,τι καλύτερο για μας να τα κερδίσουμε και να διατηρήσουμε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων, όπως κάναμε αυτή την αγωνιστική.

Για τον τίτλο; Αν είμαστε κοντά; Όχι. Δεν το βλέπουμε έτσι. Μένει πολύς δρόμος ακόμα. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε να νικάμε για να διατηρηθούμε στην κορυφή. Αν είμαστε το φαβορί; Ναι είμαστε, γιατί είμαστε ο Ολυμπιακός όμως θέλει πολύ προσπάθεια ακόμα. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα μέχρι τέλους για να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Σίγουρα θέλουμε να παίζουμε έτσι συνέχεια. Είναι και δικός μας στόχος να είναι έτσι η ομάδα. Ο κόσμος μας είναι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει και ξέρει ότι τα δίνουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο για να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Θέλουμε να τους δίνουμε χαρά συνεχώς. Την αξίζουν γιατί μας στηρίζουν με μοναδικό τρόπο».

• Στις εξέδρες του «Olympiastadion» θα βρεθεί ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς το Σάββατο και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Χέρτα με τη Σάλκε, αφού η ομάδα του Βερολίνου είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Κύπελλο UEFA.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης
sport-fm

Σχολιάστε