Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Υπόμνημα στον πρωθυπουργό με αφορμή την Ημέρα ΑμΕΑ

Posted by defactogr στο 3 Δεκεμβρίου, 2008

>




Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία και αποτελεί ευκαιρία αφύπνισης για την ισότιμη συμμετοχή τους μέσα στην κοινωνία.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, απέστειλε υπόμνημα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με το οποίο ζητά την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία από την κρίση.

Ζητούν από την κυβέρνηση να υιοθετήσει πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει πλήρη εξαίρεση από το νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης, αύξηση του αφορολογήτου και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και τεχνικών βοηθημάτων.

«Σε αρμονική συνεργασία με το Αναπηρικό Κίνημα και με σεβασμό στον πολίτη και τη διαφορετικότητά του, εφαρμόζουμε στοχευμένη πολιτική ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, καταπολεμούμε κοινωνικά στερεότυπα και προκαταλήψεις και διασφαλίζουμε πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλους, κινητοποιώντας τόσο τη Δημόσια Διοίκηση όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την Εθνική Ημέρα.

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της 3ης Δεκέμβρη, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου που αρίστευσαν πέρυσι στο διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα την αναπηρία, καθώς και στους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

ΠΗΓΗ. ΑΝΤ1

Σχολιάστε