Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 6 Δεκεμβρίου 2008

>BAD NEWS ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>Αυτή είναι η δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής και έπαιξε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Η εικόνα μιλάει από μόνη της…

http://pressmme.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ AUDI TT. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η νεροποντή των δημοσκοπήσεων

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Η «γλώσσα δεν είναι ποτέ αθώα», έλεγε ο Ρολάν Μπαρτ. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο «αθώα» είναι η «γλώσσα» των δημοσκοπήσεων. Είναι τόσο «αθώα», όσο αθώοι είναι οι «νταβατζήδες», οι οποίοι έχουν υποκαταστήσει την πολιτική με την «πολιτική» των δημοσκοπήσεων.
Οι δημοκρατικές ελευθερίες, ακόμα και αυτά τα υπολείμματα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δολοφονούνται ανελέητα και καθημερινά από το τηλεθέαμα της «δημοκρατίας» της βολιδοσκόπησης, δηλαδή από τα ΜΜΕ και τους ισχυρούς οικονομικούς σπόνσορες: Από την άμεση και αγοραία «πολιτική» των «νταβάδων» και των «νονών» της κοινωνίας.
Το κοινοβούλιο, τα κόμματα, ολόκληρο το θεσμικό καθεστώς, με δύο λόγια όλο το πολιτικό σύμπαν, έχουν υποκατασταθεί από τη «δημοκρατία» της βολιδοσκόπησης και το τελετουργικό της θέαμα.
Ζούμε τη δικτατορία της δολοφονίας της σκέψης και της πολιτικής. Μια δικτατορία που κατασκευάζει και προβάλλει τις «πολιτικές» των οικονομικών και πολιτικών μας δυναστών…
Εξ ορισμού, συνεπώς η «γλώσσα» των Γκάλοπ αποτελεί το πλέον δόλιο, ασύδοτο και αποκρουστικό τέχνασμα των ισχυρών του χρήματος και των προπαγανδιστών τους. Ένα τέχνασμα που αποτελεί τη συνισταμένη της βλακώδους διαφημιστικής προπαγάνδας προς το μέσο εκλογέα, αλλά και του τηλεοπτικού μας βιασμού.
Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς, πόσο αντιστέκεται η ελληνική κοινωνία, όταν καθημερινά και ανηλεώς βομβαρδίζεται από δημοσκοπήσεις.
Δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει αυτή η κατακλυσμιαία, καθημερινή νεροποντή των δημοσκοπήσεων, αν είχαν χειραγωγηθεί οι Έλληνες πολίτες στους σχεδιασμούς των «νταβάδων».
Αυτός ο άγριος, συστηματικός και καθημερινός δημοσκοπικός βιασμός της «κοινής γνώμης» αποδεικνύει περίτρανα ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει ακόμα υποταχθεί στις «ορέξεις» των «καρχαριών».

Αποκαλύπτει, ωστόσο, και κάτι άλλο:
Ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές δεν είναι απλώς κάλπικες, αλλά αναδίδουν και την «αγωνία» των κατασκευαστών τους. Μια νευρική αγωνία που οδηγεί τους «κατασκευαστές» σε αλλοπρόσαλλους και αντιφατικούς δείκτες.
Ξαφνικά ανεβοκατεβαίνουν οι «δείκτες», ανεβαίνουν και κατεβαίνουν θεαματικά, σε ελάχιστα χρονικά όρια, τα ποσοστά των κομμάτων, εμφανίζονται νέα σχήματα, παντελώς ανύπαρκτα κοινωνικά και πολιτικά, με ισχυρά ποσοστά και πολλά τέτοια φαιδρά.
Αυτές οι καθημερινές, καταιγιστικές δημοσκοπήσεις έχουν τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα όλες τις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες.
Εμφανίζουν θεαματικές αλλαγές στην «κοινή γνώμη», χωρίς να υπάρχει καμία στοιχειώδη αντιστοιχία στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Χωρίς να υπάρχει και η πιο υποτυπώδης κοινωνική και πολιτική δράση των κομμάτων και των σχημάτων που «ξεφυτρώνουν» ξαφνικά. Το αντίθετο: Όσο παράλυτα είναι τα κομματικά σχήματα, όσο ανύπαρκτη είναι πολιτική δράση, τόσο και ανεβαίνουν…
Παράδειγμα ο ΓΑΠ. Πάνω σε ποια κοινωνική και πολιτική βάση και δράση, κάλυψε το ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κενά και εξοβελίστηκε στα …ύψη;
Πάνω σε ποια κοινωνική και πολιτική δυναμική ανεβοκατεβαίνει, σαν ασανσέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ; Πάνω σε ποια δυναμική και δράση εμφανίζονται με «ισχυρά» ποσοστά οι παρεούλες των διάφορων «φιλελεύθερων», «οικολόγων» κ.λπ.;
ΟΥΔΕΙΣ, απ’ όλους αυτούς κινείται στην κοινωνία και όμως ζούνε και αναπτύσσονται σαν επιδημία…
Ο Γιωργάκης, που για μισό ΠΑΣΟΚ έχει τη μισητή «στάμπα» του αμερικανοτσολιά, «αναπτύσσεται» σε μια χώρα που πάνω από το 85% του λαού τρέφει σφοδρό αντιαμερικανισμό!!!
Αυτό το όργιο των καθημερινών δημοσκοπήσεων δεν είναι απλώς ένα όργιο απάτης, αλλά αποτυπώνει και τα αγωνιώδη παιχνίδια των «νταβάδων»: δεν τους βγαίνουν ακόμα τα σχέδια και τα σενάρια που απεργάζονται…
Και δεν θα τους βγούνε. Ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο «βλίτο», όσο θέλουν να πιστεύουν οι «βιαστές» του…
Υ.Γ
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!

resaltomag

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Κλιμάκια από τη Χαριλάου Τρικούπη διοργανώνουν σεμινάρια για τις μεθόδους μετάδοσης των μηνυμάτων του κόμματος Εκπαιδεύοντας τα στελέχη του ΠαΣοΚ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>
«ΓΙΑ ΝΑ πουλήσετε ένα μπουκάλι, πρέπει να το αγαπήσετε»
. Με ακατέργαστα κλισέ δανεισμένα από εγχειρίδια διαφήμισης και μάρκετινγκ εκπαιδεύονται τα στελέχη του ΠαΣοΚ σε σεμινάρια που διοργανώνονται ανά τη χώρα σχετικά με τις μεθόδους επικοινωνίας των πολιτικών μηνυμάτων του κόμματος. Η προοπτική ανάκτησης της εξουσίας έχει πυκνώσει τις παρουσίες μελών στις κομματικές εκδηλώσεις. «Οι περισσότεροι προς το παρόν είναι “παπανδρεϊκοί” και η νοοτροπία τους είναι, δυστυχώς, “γιούργια” στην εξουσία» λέει βουλευτής ο οποίος στήριξε τον κ. Γ. Παπανδρέου στις προεδρικές εκλογές και γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία των οργανώσεων. Η εσωτερική αντιπαράθεση στο ΠαΣοΚ έχει ατονήσει, μολονότι οι σπίθες δεν έχουν σβήσει σε όλες τις περιοχές.

Εκπλήξεις, όχι πάντα ευχάριστες, επιφυλάσσει το ακροατήριο και σε βουλευτές και σκιώδεις υπουργούς που οργώνουν την επαρχία. Πολλοί βρέθηκαν στη θέση να…απολογηθούν έπειτα από την ομιλία τους είτε επειδή δεν ανέφεραν αρκετές φορές το όνομα Γιώργος Παπανδρέου είτε γιατί τον ανέφεραν (σκέτο) πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Ενας από τους σκιώδεις, σύμφωνα με διήγηση του ίδιου, σκέφτηκε ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό να εξειδικεύσει τις κυβερνητικές πολιτικές και τις προτάσεις του ΠαΣοΚ σε σχέση με τον νομό τον οποίο επρόκειτο να επισκεφτεί. Οταν παρέθεσε τα στοιχεία του, άκουσε έναν από το ακροατήριο να τον ρωτά: «Ωραία τα είπες σύντροφε, αλλά αυτά είναι δικά σου ή του ΠαΣοΚ; Γιατί εμείς δεν τα έχουμε ξανακούσει». Εις μάτην εξηγούσε ότι βρίσκεται εκεί ως εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ, δεν κατάφερε να σβήσει την καχυποψία από τα μάτια των συντρόφων του.

Τα προβλήματα των οργανώσεων
Ο τομέας Οργανωτικού έχει συνθέσει κλιμάκια τα οποία αποτελούνται από τον γραμματέα του κ. Τ. Αποστολόπουλο – μια θέση την οποία παραδοσιακά καταλάμβαναν αναγνωρίσιμα κομματικά στελέχη, ο νυν γραμματέας όμως διανύει την εποχή «ο γραμματέας Οργανωτικού,να δεις πώς τον λένε; Αποστολάκης, Αποστολάτος;» – τον υπεύθυνο για τα Δίκτυα κ. Ηλ.Αντωνίου, τον γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας κ. Π. Γερουλάνο. Ορισμένες φορές συμμετέχει από τον Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας ο κ. Γ. Πετρουλάκης . Παρών σε όλες τις συναντήσεις είναι ο γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ κ. Ροβ. Σπυρόπουλος, ο οποίος ενημερώνει για οικονομικά θέματα. Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να ακουστούν και τα προβλήματα των οργανώσεων, οι οποίες κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες. Αλλες είναι πνιγμένες στα χρέη και αδυνατούν να οργανώσουν το παραμικρό, ενώ άλλες, πιο εύρωστες, ζητούν συχνότερη παρουσία κεντρικών στελεχών, περισσότερη ενημέρωση, κ.ά.

«Η εσωστρέφεια έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό. Ο κόσμος είναι νηφάλιος απέναντι στις δημοσκοπήσεις,δεν έχουν ενθουσιαστεί υπέρμετρα, αναγνωρίζουν ότι οι ώρες είναι δύσκολες και απαιτούν δουλειά» παρατηρεί ο κ. Π. Γερουλάνος. Ο συγκεκριμένος έχει επιλέξει να παίρνει το μικρόφωνο και να μιλά, περπατώντας ανάμεσα στα στελέχη, ενώ την ίδια στιγμή προβάλλονται διαφάνειες από λάπτοπ και προτζέκτορα. Στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις μαζεύονται περί τα 200 άτομα, γραμματείς οργανώσεων, αναπληρωτές, απλά μέλη, και οι εντυπώσεις ποικίλλουν. Πολλά από τα νεότερα στελέχη ενθουσιάζονται, οι παλαιότεροι όμως θεωρούν την παρουσίαση πολύ τεχνοκρατική, χωρίς πολιτικά μηνύματα και χωρίς αναγνωρίσιμο, από αυτούς τουλάχιστον, σχέδιο. Οι συζητήσεις πάντως έτυχε να διαρκέσουν ως και 6 ώρες.

Οι «ακαδημίες» και οι γκρίνιες
Τα σεμινάρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, όπου προΐσταται ο κ. Αλ. Κόκκος, μετονομάστηκαν σε Κύκλους Διαλόγου. «Τα μέλη μας θεωρούσαν ότι τα βάζουμε στα θρανία
και αντιδρούσαν» ομολογεί ένας από τους υπευθύνους. Η μεθοδολογία όμως παρέμεινε σταθερή: μικρές ομάδες των 15- 25 ατόμων κάθονται σε τραπέζι σχήματος Π και κρατούν με ευλάβεια τα πρακτικά των συζητήσεων. Σε κάθε νομό υπάρχει Συμβούλιο Επιμόρφωσης. Οι επικεφαλής των συμβουλίων διορίστηκαν πριν από τρία χρόνια και τώρα επίκειται η αξιολόγησή τους. Αυτοί έχουν λάβει εντολές, το τελευταίο διάστημα, να κάνουν… κατήχηση στα τοπικά στελέχη για τους άξονες της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και για την «ανάδειξη των 17 ανακριβειών του κ. Κ.Καραμανλήστην οικονομία». Επόμενο στάδιο η Ακαδημία Επιμόρφωσης, όπου τα στελέχη θα παρακολουθήσουν σεμινάρια διάρκειας 100 ωρών και θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Την ώρα που ο κ. Κόκκος οραματιζόταν «πράσινες» ακαδημίες, οι εκπαιδευτές του βίωναν μια σκληρή πραγματικότητα. Στις συγκεντρώσεις του ινστιτούτου συγκεντρωνόταν η κομματική νομενκλατούρα κάθε νομού και «δεν μας άφηναν να ανοίξουμε το στόμα μας. Γκρίνιαζαν γιατί το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του και η συζήτηση δεν πήγαινε ποτέ πιο πέρα» λέει ένας από αυτούς. Αντιθέτως, όπου οι συζητήσεις είχαν επιστημονικό περιεχόμενο η κατάσταση ήταν διαφορετική.
ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Γιώργο έχεις τάξει κάπου να χαλάσεις τις συμφωνίες Πούτιν-Καραμανλή;

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΩΡΓΟ!
«Το συγκυριακό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το πολιτικό σκηνικό, μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τους πολιτικούς άνδρες που προτείνουν σχέδια και υπόσχονται διαδρομές που θα ανακουφίσουν –υποτίθεται- τον σημερινό πολίτη της πατρίδας μας από όσα, απέξω κι από μέσα τον καταπλακώνουν τον τελευταίο καιρό, περισσότερο συγκεκριμένες διατυπώσεις.
Τα πράγματα για όλους είναι… τουλάχιστον μπερδεμένα. Περίεργες δημοσκοπήσεις, παράδοξες συμμαχίες στα μικρά και μεγάλα Μίντια, μια ακατάσχετη φημολογία για επερχόμενες ή επαπειλούμενες «ανορθόδοξες» ανατροπές εντός και εκτός των κομματικών μηχανισμών και μια σειρά από συμπαρομαρτούντα πολιτικά δρώμενα και δεδομένα, καθιστούν αναγκαία την άσκηση της σαφήνειας και της ξεκάθαρης θέσης και σχέσης με το λαό, απ τη μεριά των, απ’ αυτόν ψηφισμένων, αρχόντων.
*

Έτσι, πριν απ’ όλα και πρώτα απ’ όλους, όσους στηρίζονται πολιτικά (εκμεταλλευόμενοι προφανώς την ανασφάλεια, το τεχνητό μπάχαλο, και το στημένο κομφούζιο) στο κατασκευασμένο δήθεν «αδιέξοδο», οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου, τον και ως «Γιωργάκη» γνωστότερο, να μας ξεκαθαρίσει μια σειρά επιλογών του, απολύτως οριακών όπως πιστεύουμε, τόσο για τη δική του πολιτική παρουσία και συμπεριφορά, όσο και για τη διαδρομή της χώρας μας, στα επόμενα τουλάχιστον δύο-τρία χρόνια.
Γιατί μετά, το ΠΑΣΟΚ θα μεταλλαχθεί σε άλλου πολιτικού βεληνεκούς σχηματισμό, αυτό είναι ιστορικά δεδικασμένο πλέον..
*
Τέσσερα οριακά ερωτήματα.
Και πρώτα-πρώτα λοιπόν: Απλώς και καθέτως, Γιώργο, εδώ και τώρα, απάντησέ μας: Έχεις στο νου σου αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία, να ανατρέψεις τις ενεργειακές συμφωνίες του Κώστα Καραμανλή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Το έχεις «τάξει» κάπου;
-Έχεις στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος του μυαλού σου την άποψη που είχες πάντοτε για το εθνικό ύφος και το πολιτικό ήθος του Σχεδίου Ανάν ως προς το Κυπριακό ζήτημα;
-Θεωρείς ότι τα όρια του πολύ-πολιτισμικού ρόλου της Ελλάδας οφείλουν να τεντωθούν μέχρι σπασίματος, σε σχέση με την διείσδυση των ξένων υπηρεσιών διαφόρων χωρών είτε πέρα απ’ τον Ατλαντικό, είτε εδώ δίπλα μας στο Αιγαίο, υποθηκεύοντας εθνικά εδάφη και κομμάτια της ιστορικής μνήμης του λαού μας;
-Πιστεύεις ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση την οποία κατά ιστορικό παράδοξο, στηρίζει ανοιχτά πλέον η περίφημη Σοσιαλιστική Διεθνής,- της οποίας …προΐστασαι-, αρχίζει και τελειώνει εκεί πέρα στη γενέτειρά σου την Αμέρικα, και πως οι επόμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας οφείλουν να την υπηρετήσουν, ακόμα και σε ολέθριο βάρος για την τεράστιας σημασίας ιστορική φυσιογνωμία της δεύτερης πατρίδας σου, της Ελλάδας;

Και δύο ρητορικά:
-Θεωρείς ότι τα στημένα και μαγειρεμένα πολιτικά πυροτεχνήματα που σου υπαγορεύουν οι συνεργασίες σου με τις διάφορες εταιρίες επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου, σε επίπεδο ανατριχιαστικού λαϊκισμού, θα πείσουν τελικά το λαό μας να σε προτιμήσει έστω και για μια μονάχα φορά, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίχως ρεαλιστική πολιτική αντίληψη, και μακριά από κάθε αντικειμενική προσέγγιση των αληθινών προβλημάτων του;
-Και τέλος Γιώργο, αν τελικά, τα Μίντια αποφασίσουνε να βγάλουν στον καθαρό αέρα, όλα όσα έχουν συμβεί στα χρόνια της παντοκρατορίας σου επί Σημίτη, και ξαφνικά διαπιστώσει ο λαός ότι τα Βατοπέδια και τα Τοπλού και τα Ιωάννινα και «κάποιες» ΜΚΟ και διάφορα ανθελληνικά «Παρατηρητήρια» και μια σειρά «συμφωνίες» και «πρωτόκολλα τιμής» και «ιδιότυπες συμμαχίες», είναι από τη μάνα τους πλημμυρισμένα από τον δύοντα ήλιο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, πώς θα αντιμετωπίσεις την επερχόμενη πολιτική και την ομόλογη λαϊκή κατακραυγή; Θα το αντέξεις αυτό, Î! �σύ, ένας απ’ τη φύση σου, άνθρωπος χαμηλών τόνων;
*

Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος..
-Γιώργο, σε λίγες εβδομάδες, μπαίνεις αριθμητικά (1952-2009),στον 57ο χρόνο της ζωής σου! Να ζήσεις κι εκατό και διακόσιους χρόνους φυσικά, δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Όμως, το βλέπεις κι εσύ, πως το τζόκινγκ δε φτάνει για να καλύψεις τη διαφορά. Αναγκάστηκες στα 56 χρόνια σου πια, να δεχτείς την «αμερικανιά» της ερώτησης στη Θεσσαλονίκη, γιατί σε λένε ακόμα «Γιωργάκη» μήπως και το σβήσεις απ το λαϊκό ομαδικό συνειδητό! ΄Όμως δε γίνεται Γιώργο. Ο Κώστας Καραμανλής αρχικά, ο νεότερος όλων των πολιτικών αρχιστελεχών της χώρας και μετά η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, ο Λαλιώτης, ο Τσίπρας, ακόμα-ακόμα και το καινούριο ερχόμενο αφεντικό του Περισσού, όλες και όλοι, είναι ήδη νεώτεροι σου Γιώργο.
-Τι να κάνουμε τώρα; Στο όνομα του να γίνεις εσύ, με κάθε θυσία –δυστυχώς όμως και με κάθε Εθνική Θυσία, κι εδώ τα χαλάμε…- έστω για λίγους μήνες πρωθυπουργός, πρέπει να κόψουμε την Ελλάδα στη μέση, να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, να ξεπουλήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να σερνόμαστε στον παγκόσμιο χάρτη ως Τέως Ελλάς;
*

Έλα τώρα, Γιώργο..
Και για να παίξουμε και λίγο με την παράδοση: Το ξέρεις ότι Ποτέ ένας Παπανδρέου δεν νίκησε έναν Καραμανλή σε εκλογές, ενώ το αντίθετο συνέβη αρκετές φορές μέχρι σήμερα; Θέλεις να είσαι αυτός που θα σπάσει την παράδοση; Εντάξει αλλά όχι με το να…παραδώσουμε τη χώρα, ζωντανό δώρο ανάστασης, σε μια τέως κραταιά Αμερική που οι μισοί πλέον κάτοικοι της, είτε μπαίνουν σε σειρά για μια κονσέρβα αλογίσιου κρέατος την εβδομάδα, είτε εκχωρούν το κορμάκι τους στις φαρμακευτικές εταιρίες για πειραματόζωα;
Γιατί δέχεσαι να σε οδηγούν ψυχολογικά τα διάφορα «μαγαζιά» με δημοσκοπήσεις, που στη μια εφημερίδα, -αφήνω επίτηδες έξω το ΠΑΣΟΚ εδώ- δείχνουν π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ… κάτω από το ΚΚΕ και στην άλλη εφημερίδα, τον δείχνουν… δύο φορές επάνω απ’ αυτό, στην… ίδια μέρα;
Τελικά, με το χέρι στην καρδιά, έλα τώρα Γιώργο, ας πούμε την αλήθεια μπροστά στο λαό: Είσαι βέβαιος ότι «αυτοί» που τους έταξες τα πάντα, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ανταποκριθούν στα δικά τους υπεσχημένα;

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Γιατί εσύ, δυστυχώς, είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς οπωσδήποτε στα δικά σου υπεσχημένα…Και το ξέρεις αυτό, κι εσύ κι «Αυτοί»..

Δ.ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΟΙΗΤΗΣ)

ΠΗΓΗ…troktiko

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Όσο καταποντίζουν την Ορθοδοξία,τόσο εξυψώνουν τους αλλόθρησκους!

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>Μόνοι σας ξεσκεπάζεστε και βγάζετε τη…μαντίλα,προπαγανδιστές των Μμε…

Τελικα,το ειδαμε κι αυτο…οι πασης φυσεως φανατισμενοι χριστιανομαχοι δημοσιογραφοι,που κυριολεκτικα λυσσανε τους τελευταιους μηνες εναντιον της Ορθοδοξης Χριστιανικης πιστης,με αφορμη το «σκανδαλο» του Βατοπαιδιου,να φτανουν στο σημειο να μας προβαλλουν μετα…βαιων και κλαδων,το μουσουλμανικο «μοντελο» ζωης ως «κοινωνικα αποδεκτο» και «σεβαστο ως προς τη διαφορετικοτητα του»…δεν το πιστευετε;Διαβαστε το παρακατω αρθρο που δημοσιευτηκε σημερα στον «Ελευθερο» Τυπο,απο καποια Μαριτινα Ζαφειριαδου:

Αιώνες συνύπαρξης, κοινές παραδόσεις και αμοιβαίες υποσχέσεις για σεβασμό στη διαφορετικότητα δεν έχουν κάνει ακόμα οικεία την εικόνα της μουσουλμανικής μαντίλας στη γυναίκα της διπλανής πόρτας. Πολλοί Ελληνες θεωρούν τη μαντίλα ως ένα παρωχημένο έθιμο, που εκφράζει τον πουριτανισμό των μουσουλμάνων και την υποδούλωση της γυναίκας στον άντρα της.

Δεν πρόκειται όμως για έθιμο, αλλά για ένδειξη πίστης. Και οι μουσουλμάνες στην Ελλάδα επιλέγουν μόνες τους αν θα τη φορούν ή όχι. Οταν το κάνουν, είναι γιατί τους εκφράζει ο τρόπος ζωής που υποδηλώνει και όχι επειδή τους το επιβάλλει κάποιος άλλος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 27χρονη Μπαϊάν Σαγιάιντα από την Ιορδανία. Ηρθε στην Αθήνα πριν από οκτώ χρόνια και μόλις πήρε το πτυχίο της στην Ιατρική. Είναι παντρεμένη και έχει μία κορούλα τριών ετών. «Με τον άντρα μου ερωτευτήκαμε στο πανεπιστήμιο. Για τους πιστούς του Ισλάμ δεν υπάρχει άλλος δρόμος ύστερα από αυτό. Σε έξι μήνες παντρευτήκαμε». Είναι μια σύγχρονη γυναίκα που ξέρει να πετυχαίνει ό,τι θελήσει, πράγμα που αποδίδει στη μεγάλη πίστη της σε ό,τι κάνει. Εξ ου και το όνομα της κόρης της. Γιακίν. Ετυμολογικά σημαίνει «απόλυτη αλήθεια», ενώ η θρησκευτική του έννοια είναι «η πίστη στον Θεό ότι θα καταφέρω αυτό που θέλω»…Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>
Δείτε τι έλεγε ο Κ. Καραμανλής όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έτοιμος να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

23/7/2003 (ERA NEWS IN GREEK)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πεύκη, το βράδυ της Τετάρτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, επανέφερε στην πολιτική ατζέντα τα θέματα της οικονομίας, της καθημερινότητας, της ακρίβειας της ανεργίας και του πληθωρισμού. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής, τη «Χάρτα της καθημερινότητας του πολίτη» θα καταθέσει η Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο και η χάρτα αυτή θα αποτελέσει μέρος του συμβολαίου με τον πολίτη που θα είναι και κυβερνητική δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως τόνισε, βάση των δεσμεύσεων της Ν.Δ. θα είναι τα αιτήματα και οι θέσεις των ίδιων των πολιτών.

»Ευρωπαϊκή, πλέον, η ελληνική αγορά» …Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Είναι πρωί πίνω καφέ κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και στίβω το κεφάλι μου τι σκατά να γράψω σε αυτό το ρημαδοblog που από τη μία το αγαπώ και από την άλλη το βλέπω σαν έναν εκδότη ο οποίος τηλεφωνεί στο συγγραφέα κάθε μέρα και τον ρωτάει αν έγραψε καμιά σελίδα στο νέο του βιβλίο που πρέπει να τελειώσει σε μιά βδομάδα. Σαν το Χάρο δηλαδή.

Αν αυτό το blog εδώ που λέτε, ήταν βιβλίο δεν θα είχε τελειώσει ποτέ και ο εκδότης θα με είχε απολύσει. Που να ήταν και σενάριο καθημερινής τηλεοπτικής σειράς. Τι καθημερινής, ούτε εβδομαδιαία θα κατάφερνα. Επειδή όμως δεν είναι, το ξανασκέφτομαι το φιλοσοφώ και λέω σταρχίδια μου, ότι, και αν μου κατέβει. Οι αναγνώστες μου είναι καλά παιδιά όλοι τους και με κατανόηση.

Πίνω που λέτε καφέ, είμαι μόνος με τα παιδιά μου που κοιμούνται δίπλα και σκέφτομαι όντας χρεωμένος μέχρι το λαιμό ότι μπορεί οι κωλοτράπεζες να μου (μας) πάρουν σπίτι και αυτοκίνητα αλλά τα παιδιά δεν μπορούν να μας τα πάρουν και επειδή αυτά είναι η πραγματική ευτυχία, το γέλιο τους και το τραγούδι τους, θα μας τα κλάσουν μετά συγχωρήσεως.

Και τώρα που είπα χρεωμένος, κάθομαι και σκέφτομαι αυτόν τον μαλάκα τον Καραμανλή διότι είναι πολύ μαλάκας ο άνθρωπος που νομίζει ότι είμαστε τόσο μαλάκες ώστε να μας ξεγελάσει με φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια της λίθινης εποχής. Ξεκίνησε με επισκέψεις σε υπουργεία και κατέληξε με δωροδοκίες πιστεύοντας ότι εκτός από μαλάκες είμαστε και λιγούρια. Να πας να γαμηθείς Αχρηστότερε.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν έχει πάρει κανείς χαμπάρι ότι …. έρχεται ΠΑΣΟΚ !!! Μήπως τελικά οι πολιτικοί καλά κάνουν και μας αντιμετωπίζουν σαν μαλάκες ? Μήπως πράγματι είμαστε μαλάκες ? Ρε καραγκιόζη εσύ που απαντάς ότι θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, σε τι σκατά ελπίζεις ? Κούνα λίγο το κεφάλι σου, ξύπνα και θυμήσου, δεν πάνε δα και πολλά χρόνια που έφυγε σαν τον κλέφτη αυτή η πούστρα ο Σημίτης. Οι ίδιοι θα έρθουνε ρε ηλίθιε. Η Βάσω, ο Βαγγέλης, ο Μιχάλης, ο Γιωργάκης. Άντε το πολύ πολύ να λείπει ο Άκης.

Ξυπνά κερατά μου και πρόσεξε καλά να μην κάνεις ξανά την ίδια παπαριά γιατί μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε. Μοιάζεις σαν την ξυλοδαρμένη σύζυγο που τις λέει ο άντρας της «αγάπη μου θα αλλάξω» και αυτή τον πιστεύει και τον ξαναφέρνει κοντά της και δώστου πέφτουν οι μάπες και ξανά τα ίδια, όταν πιά καταλαβαίνει ότι δεν πάει άλλο συνήθως είναι νεκρή ή στην καλύτερη στο νοσοκομείο διασωληνωμένη. Πρόσεξε καλά σου λέω γιατί θα το σκυλομετανοιώσεις και πάλι και πάλι και πάλι όπως κάνεις εδώ και καμιά τριανταριά χρόνια. Άιντε βλάκα ξύπνα επιτέλους.

Μία τρανή απόδειξη γιά το πόσο χαχόλους και καθυστερημένους μας περνάνε είναι αυτά τα κατάπτυστα σποτ που παίζουν στην τηλεόραση με γενικό τίτλο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Σε αυτά τα σποτ που λέτε βγαίνει μία καριόλα και εκ μέρους της κυβέρνησης μας βρίζει και μας κατηγορεί ως κλέφτες και λαμόγια, ότι κλέβουμε την εφορία και ότι στερούμε λέει με το κλέψιμο αυτό ένα κρεβάτι σε ένα νοσοκομείο διότι λέει, τα λεφτά από τη φορολογία πάνε (και) στην Υγεία !

Τι λέτε ρε ? Αντί να κατηγορείτε εμάς ρε αρχιμαφιόζοι του κερατά, δεν κοιτάτε εσείς ρε σκουλίκια να σταματήσετε να τα παίρνετε από παντού μαύρα, αφορολόγητα και να βουλιάζετε τα νησιά Κειμάν και το Μακάο ? Δεν σταματάτε το κλέψιμο των κρατικών ταμείων, τις μίζες γιά κάθε προμήθεια και κάθε δημόσιο έργο, δεν παίρνετε λέω εγώ τα λεφτά από την κομπίνα του Βατοπεδίου να τα δώσετε να γίνουν κρεβάτια και εντατικές στα νοσοκομεία που θα κατηγορήσετε εμάς γιά κλέφτες και υπεύθυνους γιά την ξεφτίλα του συστήματος υγείας ?

Και τώρα που είπα υγεία θυμήθηκα αυτό το νούμερο τον Αβραμόπουλο που αφού ολοκλήρωσε το θεάρεστο του έργο στο υπουργείο Υγείας, διαρρέει δεξιά και αριστερά σενάρια γιά επόμενος υπουργός οικονομίας, ακόμη και γιά αντικαταστάτης του Καραμανλή ! Οι άνθρωποι είναι θρασύτατοι και επικίνδυνοι. Κάποιος να τους μαζέψει, ποιός όμως, μόνο εμείς μπορούμε με την ψήφο μας.

Η ώρα όμως πήγε ήδη δέκα, τα παιδιά ξύπνησαν κι εγώ πρέπει να αναλάβω τα καθήκοντα μου αντικαθιστώντας εν μέρη την μητέρα η οποία τρέχει σαν παλαβή να μπαλώσει καμιά τρύπα από αυτές που μας άφησε το ευχαριστώ του δημάρχου μας στην προσφορά της στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου : Δεκαπέντε μήνες απλήρωτη και στο τέλος απόλυση.

Φιλιά σε όλους.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο Τσολιάς συναντά τον Γρηγόρη Ψαριανό

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το ανδρικό τρίο, εναντίον μια γυναίκας, στην αρένα των οκτώ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>


Τα ποσοστά τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων είναι για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου

Και να πούμε και χρόνια πολλά στους δύο Νίκους που γιορτάζουν σήμερα

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>6 Δεκεμβρίου

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>


H 6η Δεκεμβρίου είναι η 340η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο

Γεγονότα

1915 – Συγκροτείται στην Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.

1917 – Μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι του Χάλιφαξ (Καναδάς) προκαλεί 3.000 νεκρούς, 6.000 τραυματίες και 30.000 άστεγους.

1920 – Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.

1940 – Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ ΣΣ) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στην Βόρειο Ήπειρο.

Γεννήσεις

1920 – Τζορτζ Πόρτερ, Βρετανός χημικός, Βραβείο Νόμπελ 1967

1967 – Μαριάννα Τουμασάτου, Ελληνίδα ηθοποιός

Θάνατοι

1892 – Ερνστ Βέρνερ φον Ζήμενς, Γερμανός εφευρέτης και βιομήχανος

1990 – Παύλος Σιδηρόπουλος, Έλληνας ροκ μουσικός ( φώτο )

Αργίες και εορτές

Αγίου Νικολάου
Νικολάου νεομάρτυρος

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Επίσκεψη Καραμανλή στη Μεσσηνία

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο εργοτάξιο του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Μεγαλόπολη, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, τον υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ,τους βουλευτές Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, Γιάννη Λαμπρόπουλο, το νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο και το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη .

Αρχικά, επιθεώρησε το τμήμα στη σήραγγα Ραψομάτη, την κατασκευαζόμενη γέφυρα Θωκνίας και στη συνέχεια επιθεώρησε το τμήμα Παραδείσια -Τσακώνα, όπου κατέρρευσε ο δρόμος το χειμώνα του 2003.

Σε δήλωσή του ο κ. Καραμανλής είπε ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το έργο και θα ολοκληρωθούν τα έργα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Σημείωσε δε, ότι είναι ένα έργο που κατασκευάζεται για δεύτερη φορά και θα δοθούν δισεκατομμύρια για δεύτερη φορά τα οποία θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό.

Ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος για το κατασκευαζόμενο τμήμα του έργου Παραδείσια – Τσακώνα δήλωσε ότι «για δεύτερη φορά καλούμαστε να εκτελέσουμε ένα έργο δισεκατομμυρίων το οποίο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, ο οποίος στην ουσία πληρώνει τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού, όπου παρακολούθησε τη διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου και βρώσιμων ελιών με ονομασίας προέλευσης Ελιές Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργοστάσιο που λειτουργεί στο νομό Μεσσηνίας και μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες τυποποίησης προϊόντων με ονομασία προέλευσης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, προσέφερε στον πρωθυπουργό μια σειρά από τυποποιημένα προϊόντα της Ένωσης που συσκευάζονται στο εργοστάσιο, τον ενημέρωσε για τη φετινή παραγωγή και του πρόσφερε μια ελιά για να τη φυτέψει στην αυλή και τον ενέγραψαν μέλος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, ως παραγωγό, αφού του προσέφεραν μερικά ελαιόδεντρα και του άνοιξαν κανονικό τετράδιο παραγωγού στην ΕΑΣ Μεσσηνίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Μεσουρανημα Πνευματικής Βουγκαμάρας… Δύσις της Ελευθερίας ..

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Εδώ Βαλακνοταλιμπανία..Εδω Βαλακνοταλιμπανία..Ακούει Κανείς?

4/12/2008

Το άσυλο της σταλινικής Βίας στο λεγόμενο ΑΠΘ

Ανηλεώς εδάρη με ρόπαλα μέχρι λυποθυμίας εντός του πανεπιστημιακού ασύλου των νεοβαρβάρων και της βίας ο διευθυντής φυλακών Διαβατών στο αποκαλούμενο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είχε προσκληθεί απο την καθηγήτρια της αποκαλουμένης Νομικής Σχολής Αγγελική Πιτσελά, η οποία προσκάλεσε τον διευθυντή των φυλακών να μιλήσει σε φοιτητές του Ιδρύματος, στο πλαίσιο μαθήματος Εγκληματολογίας.Οι αντιδράσεις του αποκαλουμένου ΑΠΘ περιορίσθησαν στις συνήθεις γενικόλογες παραινέσεις και ελπιδο-ευχολίγια…

Εκ μέρους των κομμάτων, της βουλής των πνευματικών ανθρώπων, του λαλίστατου Προέδρου της Δημοκρατίας μας, των τιμητών και υπερασπιστών του ασύλου… ουδέν…δια τους κινδυνεύοντες εξ αυτού.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/12/2008_259233

5/12/2008

Η αυτοδιαφήμισι των ενόχων εκνόμων πράξεων, όταν εκτός της δικαιοσύνης εθελοτυφλεί και ο νόμος !!

Υπερήφανοι οι δράστες με απαράμιλλη γενναιότητα προ της εγνωσμένης ατιμωρησίας τους από ένα θρασύδειλο ανύπαρκτο κράτος , περιγράφουν τα κατορθώματα τους στην γνωστή για την αντικεμενική ενημέρωσι και ειρηνική της προαίρεσι εφημερίδα του «λαού», δηλαδή του μονοψηφίου ποσοστού που εκφράζει το ΚΚΕ..

Γράφουν οι καλοί μας «ηρωες» ..

«..Με μια συντονισμένη και αιφνιδιαστική κίνηση, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, στις 4 το απόγευμα, «άνοιξαν» τα διόδια, καταργώντας το υπέρογκο χαράτσι που διαχρονικά έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με σημαίες του ΠΑΜΕ και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν τις μπάρες και στην πράξη σταμάτησαν τη λειτουργία των διοδίων.

Την ίδια στιγμή, από τα μεγάφωνα αλλά και με ανακοινώσεις καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς: «Μη δεχτείς νέα ληστεία. Οι αυξήσεις – φωτιά που έγιναν στα διόδια είναι μόνο η προκαταβολή που εσύ πληρώνεις στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους». Παράλληλα καλούσαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τετάρτη 10 του Δεκέμβρη. Οι οδηγοί, για μια ακόμη φορά, υποδέχτηκαν τη νέα αυτή πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων με ιδιαίτερη ικανοποίηση…»

Περισσότερα στον μελίρρυτο Ριζοσπάάάάάάάάάστη..

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/12/2008&id=10383&pageNo=21&direction=1

Πώς οι «φοιτητές»ιατρικής εννοούν τον Δημοκρατικό Διάλογο..

Στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, εξυβρίσθη και εξεδιώχθη βιαίως ο Υφυπουργός Υγείας απο αυτοαποκαλουμένους φοιτητές.

Όταν απαντώντας σε κριτική τών αυτοαποκαλουμένων φοιτητών για τις συλλογικές συμβάσεις ( αυτές που μελλοντικώς εάν ποτέ γίνουν αυτοί οι «φοιτητές» ιατροί θα καλούντο να υπογράψουν) τούς εξήγησε ότι «αυτά τα θεματα θα ήταν προτιμότερο να συζητηθούν αφού πρώτα πάρουν το πτυχίο τους..»

Ουδεμία αντίδρασις από τους λεγομένους φοιτητικούς συλλόγους, τον ιατρικό συλλογο, τους υπευθύνους των διαφόρων νεολαιών, αλλά και τους πνευματικούς ταγούς μας εκδηλώθηκε…

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/12/2008_259268

Η αδιαπέραστη παχυδερμία της Βαλκανοταλιμπανίας

Με χθεσινή του απόφασι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβάλλει την αναγνώρισι των πτυχίων των Οπτικών που παρέχουν Ελληνικά κολλέγια, καταδικάζοντας την παράνομη η άρνησι του Συμβουλίου Επαγγελματικής αναγνωρίσεως τίτλων εκπαιδεύσεως και καταρτίσεως ακόμη και να εξετάση τις αιτήσεις τέτοιων τίτλων.

Ταυτοχρόνως η Ελλάδα καταδικάσθηκε και επειδή επέβαλε σε πτυχιούχους ιταλικού ΑΕΙ την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης, ενώ η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μεταξύ πρακτικής άσκησης ή εξετάσεων, προκειμένου να αποδείξει την επάρκειά του.

Ενώ σε άλλη απόφασι του η οποία αφορά προδικαστικό ερώτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Δικαστήριο απαντά ότι η Ελλάδα υποχρεούται να αναγνωρίσει το δίπλωμα Ελληνα αποφοίτου Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζεται με ευρωπαϊκό ινστιτούτο και να του επιτρέψει να ασκήσει το επάγγελμα στη χώρα, ακόμα κι αν δεν το έχει ασκήσει στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων αναφέρεται στην εκ νέου καταδίκη της Ελλάδος διευκρινίζοντας οτι:. «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν έχει σημασία στα θέματα αναγνώρισης ο τόπος σπουδών αλλά μόνο το πτυχίο και το επαγγελματικό δικαίωμα το οποίο αποκτά ο ενδιαφερόμενος από ένα ευρωπαϊκό ΑΕΙ. Η λειτουργία του κολεγίου στην Ελλάδα δεν υπόκειται στην ελληνική εκπαιδευτική νομοθεσία αλλά στην αντίστοιχη της χώρας όπου εδρεύει το ξένο εκπαιδευτικό ίδρυμα»

Περισσότερα στο άρθρο των Κωνσταντίνου Καλλέργη- Αποστόλου Λακάσα.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_05/12/2008_294861

ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>άγιος Νικόλαος.

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

> -του αγίου Νικολάου σήμερα,προστάτη των ναυτικών…
που προσέχει τους ναυτικούς,για να γυρίσουν σπίτι τους…
-και τα καράβια,για να μη βουλιάζουν…
-γι αυτόν ακριβώς το λόγο,όλη η Νέα Δημοκρατία,προσεύχεται σήμερα στον άγιο Νικόλαο!!!


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Όλη η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις- έρευνες…

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>Σας γράφω αυτό το mail γιατί πολύς ντόρος γίνετε τώρα τελευταία για τις δημοσκοπήσεις (κυρίως τις πολιτικές).

Λοιπόν εγώ και η γυναίκα μου (και τον τελευταίο χρόνο και τα δυο ανήλικα παιδιά μου) εδώ και δυο με τρία χρόνια παίρνουμε μέρος σε δημοσκοπήσεις- έρευνες επί πληρωμή.

Πως γίνετε…

Μέσω κάποιας γνωστής ξεκινήσαμε στην αρχή με μια «έρευνα-δημοσκόπηση» τον μήνα, αλλά σιγά-σιγά δικτυωθήκαμε και τώρα παίρνουμε μέρος σε δυο με τρεις την εβδομάδα.

Οι «έρευνες-δημοσκοπήσεις» αφορούν κυρίως καταναλωτικά αγαθά(90%) και λιγότερο πολιτικά κόμματα. Όταν λοιπόν… υπάρχει κάποια «έρευνα-δημοσκόπηση» μας παίρνει τηλέφωνο κάποια κυρία και μας εξηγεί το τι πρέπει να απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο που θα μας δώσουν.

Π.χ. σήμερα το απόγευμα «παίζει» μια έρευνα στην αρχή της Μιχαλακοπούλου που αφορά υπηρεσίες internet και σταθερής τηλεφωνίας, θα πρέπει να απαντήσω ότι έχω σύνδεση dsl (αλήθεια) και τις τελευταίες μέρες επισκέφτηκα κάποια αλυσίδα καταστήματος και ρώτησα για Double play που ενδιαφέρομαι βρήκα την προσφορά συμφέρουσα και ότι μέσα στις γιορτές θα προχωρήσω στην αγορά (ψέμα) και πολλά άλλα .
Συνήθως πριν να απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο προβάλουν κάτι (διαφήμιση), η κάποιος υπεύθυνος φροντίζει να σε πείσει(χωρίς μεγάλη δυσκολία) για τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Υπάρχει καφές (και σε μερικές και σάντουιτς) διαρκεί περίπου δυο με τρεις ώρες και η αμοιβή σου είναι από 25-35 ευρώ περίπου, εκτός τις έρευνες για τσιγάρα που η αμοιβή φτάνει και ξεπερνά τα 50 ευρώ (δοκιμάζεις τσιγάρα).

Στις έρευνες που γίνονται για λογαριασμό μεγάλων super market κάποιες φορές σε πληρώνουν με δωροεπιταγές.

Έρευνες αγοράς γίνονται για οτιδήποτε πουλιέται η αγοράζετε πάντα με στημένες απαντήσεις για να πάρει ο πελάτης-εταιρία (που ενδιαφέρεται για να προωθήσει κάποιο προϊόν) από τη εταιρεία που διενεργεί για λογαριασμό του την έρευνα.

Και ερχόμαστε τώρα στις πολιτικές έρευνες, η τελευταία που πήρα μέρος ήταν στην περιοχή του Συντάγματος πριν από είκοσι μέρες περίπου γινόταν για κόμμα που είναι στην βουλή και έπρεπε να απαντήσω ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Συριζα(για να χτυπηθεί ο δικομματισμούς) και στις προηγούμενες ΝΔ, αν θα ψήφιζα σήμερα θα ψήφιζα Πασοκ, έχω ψηφίσει κάποτε ΚΚΕ, ότι είμαι απογοητευμένος από την κυβέρνηση και άλλα πολλά τέτοια δηλαδή πιάστο αυγό και κούρευτω.

Οι απαντήσεις είναι πολλές και συγκεκριμένες γιαυτό κρατάω σημειώσεις που τις βγάζω σαν σκονάκι για να μην μπερδευτώ…
Βγάζουμε ένα καλό «μαύρο» δεύτερο εισόδημα και έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι…

Αυτή είναι η αλήθεια για τις «έρευνες-δημοσκοπήσεις» και όσοι τις πιστεύεται κάνετε μεγάλο λάθος…

Σχόλιο apneagr: Η φωτογραφία από τα ΝΕΑ είναι τυχαία.

http://apneagr.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Μα κανένας δεν το πρόσεξε; Κανένας δεν το σχολίασε;

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Δεν είχα ιδιαίτερη όρεξη να γράψω χθες, αλλά θα το κάνω σήμερα, εντελώς εκνευρισμένος πλέον με το θράσος μερικών, αλλά και πεισμωμένος εξαιτίας του άδικου και πρόωρου χαμού του Βασίλη, που δεν πρόλαβε να δει το όραμά μας να υλοποιείται. Και οφείλουμε εμείς που μείναμε πίσω να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με περισσότερο πείσμα! Να βγούμε μπροστά! Όλοι!

Ρε Βασίλη, μας έχουν πρήξει εδώ κάτω, αυτοί οι δεξιοί, με αυτό το «καταλληλότερος» και «καταλληλότερος». Το «καταλληλότερος» ενός ανθρώπου που ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ του οι συνεργάτες -που ο ίδιος επέλεξε και εμπιστεύθηκε- αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην καλύτερη, ανίκανοι να κυβερνήσουν και λαμόγια στην χειρότερη!

Με ερέθισαν δύο άξια «Καραμανλικά» τέκνα χθες, που με τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις τους δείχνουν και τον πανικό τους, αλλά και την αλαζονεία τους. Συνδυασμός επικίνδυνος πλέον για την χώρα.

Από την μία, ο πετυχημένος υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης (Καραμανλής ή χάος) – που από τα παλαμάκια σε κομματικό ακροατήριο συμπεραίνει ότι η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Καραμανλή – να λέει:
«Να μιλήσουμε για την πολιτική και να μετρήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της κυβέρνησης. Είμαι σίγουρος ότι τότε η υπεροχή αυτής της κυβέρνησης θα είναι σαφής»…

Από την άλλη, η υπουργάρα (άνευ χαρτοφυλακίου για εμένα) κ. Μαργαρίτης Τζίμας που δήλωσε:
«Όταν τη δύσκολη αυτή στιγμή και καμπή που διέρχεται η Ν.Δ., δεν κατόρθωσε o κ. Παπανδρέου να είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, τότε πότε θα το πετύχει;»

Και τέλος, ο ίδιος ο «καταλληλότερος» που ακόμη και σήμερα (χθες στη βουλή) δεν είπε κουβέντα για τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Ούτε μια αναφορά! κιχ! Δείχνοντας έτσι ότι είναι διατεθειμένος να πέσει μαζί με τους φίλους του, που μάλλον από κάπου τον κρατούν γερά… Και μοίρασε ψίχουλα σε 10 – 20 χιλιάδες πολίτες για να περάσουν τον δυσκολότερο χειμώνα της τελευταίας 35ετίας, ενώ από την άλλη χάρισε 28 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες. Μήπως θέλει να του πούμε και ευχαριστώ;

Πως γίνεται ρε να έχετε ακόμη το θράσος και την αλαζονεία και μιλάτε για μετρήσιμα αποτελέσματα της πιο ανίκανης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από αυτή την χώρα;

Πως τολμάτε να δουλεύετε ακόμα τον λαό πιπιλίζοντας ένα καθαρά επικοινωνιακό εύρημα για να παραμένετε γατζωμένοι στην εξουσία, συγκρίνοντας έναν Πρωθυπουργό με κάποιον που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί ως πρωθυπουργός, αλλά την ίδια στιγμή οι πολίτες τον εμπιστεύονται περισσότερο στα να λύσει τα προβλήματά τους, γιατί αρχίζουν και συνειδητοποιούν την ειλικρίνεια των λόγων του;

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ; ΠΩΣ!!!;;;;

Θαυμάστε πολιτικό ήθος. Κατά τα άλλα, αυτός ο κύριος θεωρείται ως ένας από τους πιο σοβαρούς και χαμηλών τόνων πολιτικούς της Ν.Δ…

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

http://krogias.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της σύγχρονης Ορθοδοξίας, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Αλέξιος ο Β’, εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής. Την αναγγελία του θανάτου έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι αργότερα την Παρασκευή θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του θανάτου του προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Αλέξιος ο Β’ ,κατά κόσμον Αλεξέι Μιχάλοβιτς Ρίντιγκερ, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1929 στο Ταλίν της Εσθονίας και είχε πατέρα ιερέα. Διετέλεσε μητροπολίτης της Μητρόπολης του Ταλίν, της περιφέρειας του Λένινγκραντ και Νόβγκοροτ ενώ τον Ιούνιο του 1990 εξελέγη Πατριάρχης Μόσχας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

«Προσευχόμεθα εξ όλης καρδίας υπέρ αναπαύσεως ψυχής αυτού εν χώρα ζώντων και όπως Αρχιποίμην Χριστός αναδείξη άξιο διάδοχο αυτού εις το πηδάλιο της Αγιωτάτης Εκκλησίας υμών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμα, το οποίο υπογράφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος είχε επισκεφθεί το Φανάρι τον περασμένο Οκτώβριο, με την ευκαιρία του εορτασμού του έτους 2008 ως έτους του Αποστόλου Παύλου, και συμμετείχε στη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν, έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, για το θάνατο του Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιου. Ο κ. Καραμανλής χαρακτηρίζει μεγάλη απώλεια για τον Ορθόδοξο κόσμο την εκδημία του Πατριάρχη και εξαίρει το θάρρος, τη μεγάλη πίστη, τον πατριωτισμό και τη βαθιά ελληνική παιδεία του Πατριάρχη ο οποίος -όπως τονίζει ο πρωθυπουργός -αποκατέστησε το κύρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ιταλία (όπου θα διεξάγονταν εορτασμοί για την παράδοση θρησκευτικού κέντρου στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, στο Μπάρι και οι οποίες αναβάλλονται) και θα επιστρέψει κατευθείαν στη Μόσχα μετά από επίσκεψη στην Ινδία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.

Ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Πατριάρχη Αλέξιου, «ενός επιφανούς πολίτη της Ρωσίας», όπως είπε, «η ζωή του οποίου συμβάδισε με τις μεγαλύτερες δοκιμασίες του 20ου αιώνα στη χώρα του».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β’

Τις ολόθυμες συλλυπητήριες ευχές ολόκληρης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για την εκδημία του Πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου Β’,απέστειλε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεόδωρος Β’, σε επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας και πάσης Ρωσίας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, ετέλεσε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας και μίλησε στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στους πολυετείς πνευματικούς δεσμούς που τον συνέδεαν με τον Πατριάρχη Αλέξιο Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ γνώριζε τον εκλιπόντα Πατριάρχη από το 1985, όταν ο κ. Θεόδωρος διορίσθηκε Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Ρωσική Εκκλησία, ιδιαιτέρως όμως από το 1986, όταν ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Νικόλαος ΣΤ’ εκοιμήθη αιφνιδίως στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης.

Ο τότε Μητροπολίτης Λένιγκραντ και μετέπειτα Πατριάρχης Αλέξιος Β΄ είχε βοηθήσει με μεγάλη προθυμία τον Αλεξανδρινό Έξαρχο στην περάτωση των διαδικασιών προετοιμασίας και μεταφοράς της σορού του Πατριάρχου Νικολάου ΣΤ΄ στην Αίγυπτο, συνοδεύοντας μάλιστα τη σορό στο Κάιρο.

Τον Οκτώβριο 2007, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της οποίας είχε την ευκαιρία να έχει σειρά ιδιαιτέρων επαφών με τον αείμνηστο Πατριάρχη Αλέξιο Β’.

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Τη θλίψη του για την απώλεια του «ικανότατου πηδαλιούχου της Εκκλησίας της Ρωσίας», όπως χαρακτηρίζει τον εκδημούντα Πατριάρχη, εκφράζει σε τηλεγράφημά του προς την Εκκλησία της Ρωσίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, με την ευχή να αναδειχθεί αντάξιος του Αλεξίου Β’ διάδοχος.

athina984

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΡΟΛΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Καραμανλής σε Ρίζο: Έχω απαλλαγεί από τα βαρίδια

Ο Δημήτρης Ρίζος υποστήριξε ότι στη Βουλή τον επιδοκίμασαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ δέχτηκε και τις ευχαριστίες της κυβέρνησης – κι όχι κάποιου δευτεροκλασάτου στελέχους, αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού!

«Μου τηλεφώνησε ο ίδιος. Το προηγούμενο Σάββατο. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ήταν στο γραφείο του. Εκείνο που μου είπε πρώτη φορά ήταν: ‘‘Είχες δίκιο γι’ αυτά που έγραφες. Έχω καταλάβει λίγο αργά τα βαρίδια. Έχω απαλλαγεί από τα βαρίδια’’. Του λέω: ‘‘Αυτό μου αρκεί, χαίρομαι πολύ. Αυτό μου αρκεί’’».

Το πρωθυπουργικό τηλεφώνημα σε ένα μάρτυρα που πάει να καταθέσει για σκάνδαλο είναι μεγάλη είδηση. Αλλά, σαν να επικράτησε γενικός δημοσιογραφικός παραλογισμός, οι συνάδελφοι που «ανέκριναν» τον Δημήτρη Ρίζο πιο σκληρά από την Επιτροπή της Βουλής, επικέντρωσαν τις ερωτήσεις τους στα ονόματα των υπουργών που «κάρφωσαν» τον Ρουσόπουλο. Κανείς δεν σκέφτηκε (;) ότι ο Καραμανλής δεν θα έπαιρνε τον μάρτυρα για να τον… συγχαρεί για τα γραπτά του, αλλά στην καλύτερη περίπτωση για να μάθει τι θα καταθέσει, και στη χειρότερη για να του ζητήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα… «βαρίδια». Κι όμως ο Ρίζος στο δελτίο του Alter επανέλαβε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα και δεν δίστασε να πει: «Μιλάω με τον πρωθυπουργό. Πάντα μιλούσα».

Εξάλλου, ως προς τις προσπάθειες συσκότισης για το ενώπιον της Επιτροπής αν αναφέρθηκε στο όνομα του Ρουσόπουλου, ο Ρίζος επανέλαβε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι το ανέφερε ξεκάθαρα.

Τέλος, αντί να λυγίσει στην πίεση, προειδοποίησε ότι δεν έχει παίξει το τελευταίο του χαρτί. Στη συνομιλία του με τον Νίκο Κακαουνάκη διευκρίνισε ότι «εδώ έχουμε μια Εξεταστική. Αν φτάσουμε σε Προανακριτική όπου θα αναζητηθούν ευθύνες υπουργών και με καλέσουν, θα πω και τα ονόματα που μου ζητάνε».

Δεν θα χρειαστεί όμως να δείξει πάλι τη συνέπειά του. Μετά την πρώτη παρέμβαση, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην Εξεταστική Επιτροπή να κατεβάσει τα ρολά και να ολοκληρώσει άρον-άρον τις εργασίες της. Ο πανικός του Μαξίμου πλέον δεν κρύβεται. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της πολιτικής της στάθμης και ο πρωθυπουργός έδωσε εδώ και μέρες εντολή να κλείσει πάση θυσία η Εξεταστική Επιτροπή, να βγει το πόρισμα νωρίτερα και από τις 15 Δεκεμβρίου και να τελειώσει η συζήτηση για το θέμα, με αποχή από τυχόν πρόταση της αντιπολίτευσης για Προανακριτική Επιτροπή.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

israeliran.jpgΣύμφωνα με δημοσίευμα της The Jerusalem Post το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας εξετάζει εδώ και μήνες όλα τα ενδεχόμενα για επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, χωρίς την συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και οι ισραηλινοί επιθυμούν την αμερικανική συνεργασία, εντούτοις, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο μιας επέμβασης θα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, από την στιγμή που θα δεν έχουν τους κωδικούς από τις ΗΠΑ, οι οποίοι ελέγχουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αρνηθεί να δώσουν τους συγκεκριμένους κωδικούς στο Ισραήλ και το 1991 κατά την διάρκεια του πρώτου πολέμου στον περισικό Κόλπο.

Κατά το παρελθούν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που έκαναν αναφορές στην άρνηση του αμερικανού προέδρου George Bush αρνήθηκε να δώσει στο Ισραήλ το πράσινο φως στο Ισραήλ για επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Από την πλευρά του το Ιράν απέρριψε την πιθανότητα μιας επίθεσης από το Ισραήλ, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών Hassan Qashqavi να επισημαίνει ότι το Ισραήλ απειλεί σ’ ένα πλαίσιο ψυχολογικού και μιντιακού πολέμου.

Όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην έκδοσή της 27ης Νοεμβρίου ο πολιτικός αναλυτής Charles Krauthammer είχε υποστηρίζει την άποψη ότι το Ισραήλ πιθανόν να προτιμήσει να επιτεθεί στο Ιράν, χρησιμοποιώντας των εναέριο χώρο της Τουρκίας, και να χτυπήσει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει αναντίον της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 1997.

Οι Sunday Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους την περασμένη Κυριακή ανέφεραν ότι οι ισραηλινοί κάνουν τις τελικές πρόβες στην έρημο της Negev, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εναέριες επιθέσεις εναντίον του Ιράν. Σύμφωνα με ισραηλινού αξιωματούχους το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει για την επίθεση εναντίον του ιράν, πριν ο νεοεκλεγείες Μπάρακ Ομπάμα αναλάβει την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ: ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>



Δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε χθες βράδυ (3.4.08) ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής, αφού εξέφρασε στον κ. Ομπάμα, τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή του, έδωσε τις καλύτερες ευχές του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι η Ελλάδα θα παράσχει πλήρη στήριξη στην εκπλήρωση των μεγάλων ελπίδων που δημιούργησε η εκλογή του. Τόνισε, ακόμη, ότι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η οικονομική κρίση, της οποίας η αντιμετώπιση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους, καθώς η διεθνής οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες και πολυδιάστατες αναπροσαρμογές. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε, ακόμη, προς τον κ. Ομπάμα ότι η εκλογή του έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει συνεισφέρει και εξακολουθεί να συνεισφέρει στην αμερικανική κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι εκτιμάει ιδιαίτερα τις σαφείς και σταθερές θέσεις που έχει λάβει σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και επισήμανε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για όλα αυτά τα θέματα, καθώς και την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε συνάντηση με τον κ. Ομπάμα στο εγγύς μέλλον.

Από την πλευρά του, ο εκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις ευχές του και τόνισε τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για το ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, την οποία, όπως ανέφερε, γνωρίζει καλά, έχοντας καλούς φίλους στις τάξεις της.

Ακόμη, επισήμανε ότι εκτιμά ιδιαίτερα το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την ευχή να του δοθεί η ευκαιρία στο προσεχές μέλλον να επισκεφθεί τη χώρα για την οποία τόσα πολλά γνωρίζει, χωρίς, όμως, να έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί.

ΠΗΓΗ…Greek American News Agency


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Έκθεση ιδεών απο το ΠΑΣΟΚ για την Ηλεία.

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ιδ�ες για την Ηλεία

Πείτε μας τη γνώμη σας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής ξεκινούν δυο διαγωνισμοί (”Ιδεών για την την Ηλεία” και “ορεινή οδός Ήλιδος – Αρχαίας Ολυμπίας”).

Στις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός ιδεών για την Ηλεία.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται απο το ίδρυμα Παπανδρέου με συνδιοργανωτη τη Νομαρχία Ηλείας, ενώ φορέας χρηματοδότησης είναι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Διαβάστε για τη διαδικασία διεξάγωγής και τους όρους του και πείτε μας πως μπορούμε να διεξάγουμε έναν καλύτερο διαγωνισμό.

Στο Δελτίο τύπου για τον διαγωνισμό “Ιδέες για την Ηλεία” διαβαζουμε:

“Οι καλύτερες ιδέες και προτάσεις θα ιεραρχηθούν, θα κριθούν και θα βραβευθούν από μια Επιτροπή αξιολόγησης που θα αποτελείται από ειδικούς εμπειρογνώμονες.”

http://papaioannou.wordpress.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» … ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

Posted by defactogr στο 6 Δεκεμβρίου, 2008

>

#fullpost{display:inline;}

Την τιμητική του είχε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ενημερωτική σατυρική τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ-1 «Ράδιο Αρβύλα», την οποία παρουσιάζουν οι Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς, Στάθης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Κιούσης. «…Το αγαπημένο μου βίντεο…», έτσι το χαρακτηρίζει ο Αντώνης Κανάκης, στο οποίο ακούει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να «γλείφει» τον Καραμανλή … και χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του υπουργού «ΠΑΠΑΡΕΣ»!!!

Δείτε το βίντεο…Εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »