Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 10 Δεκεμβρίου 2008

>10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Κονγκολέζοι ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας μαζί με Βιρμανούς ακτιβιστές φωνάζουν συνθήματα κατά των κυβερνήσεων των χωρών τους στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε για τον εορτασμό της 60ης επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην πορεία συμμετείχαν ακτιβιστές από τη Μυανμάρ, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο, τη Νότιο Αφρική.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ


Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μας παραβιάζονται εδώ και 35 χρονια βάναυσα απο τούς βάρβαρους τούρκους εισβολείς, δεν ακουσα σήμερα κανενα πολιτικό κανένα ΜΜΕ να κανει μνεία για την παραβίαση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.Για 35 συνεχη χρόνια οι μαρτυρικές οικογένειες των αγνουμένων μας ζουν το μαρτυρικό τους γολγοθά.Εκτελέστηκαν απο τις παραστρατιωτικές οργανώσεις θα μας πούν και με την ηθική συνενοχη του γεωπολιτικού πατερα Κίσσινγκερ.Σήμερα δήμιοι και εγκληματίες μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα, και εμεις απαθείς ξεχνάμε Αυτούς που θυσιάστηκαν για μας ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΝΟΗΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΦΤΑΙΜΕ!

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Έστω κι ένας μας να μείνει ζωντανός, κινδυνεύετε…

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>



Τελικά υπάρχει ελπίδα.
Το κατάλαβα χτες, σαν είδα τα πανό που είχαν κρεμάσει οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και της Ανόρθωσης.
Όσες φωτιές και να βάλουν τα τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων,
Όσα μαγαζιά και να σπάσουν τα κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ,
Όσες καταστροφές κι αν κάνουν τα παλικάρια της φακής

και όσοι ζουν για να δουν νεκρή την Ελλάδα,

…υπάρχει ελπίδα.

Από τη μακρινή Κύπρο λοιπόν,
αυτό έχω καταλάβει:

έστω κι ένας Έλληνας να μείνει ζωντανός,
κινδυνεύετε ρε κουφάλες…

Υ.γ. Μόλις πριν λίγο έμαθα (από ένα ντοκυμαντέρ) πως ο Αλέξης ήταν ‘άρρωστος’ Παναθηναικός. Ελπίζω ρε φίλε, κάπου εκεί ψηλά, να πανηγύρισες κι εσύ το γκολ του Καραγκούνη… Καλό σου ταξίδι. Δε φταις εσύ αν κάποια χαμένα κορμιά και μερικοί μεγαλοεκδότες του παρακράτους των Αθηνών εκμεταλλεύτηκαν το θάνατό σου.

Υ.γ.2 Κάποιοι καλοθελητές περίμεναν πως και πως τον χτεσινό αγώνα, προκειμένου να ακουστούν αντεθνικά συνθήματα εκ μέρους των Παναθηναικών, ώστε σήμερα να μας λένε (μέσα από ιστολόγια, φόρα και ραδιόφωνα) πως οι ‘καλαμαράδες’ μας λένε Τούρκους (όπως έγινε και μετά τον αγώνα με τον οσφπ). Τελικά πρέπει να απογοητεύτηκαν… Περαστικά πάντως!

ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ…http://enaliakypros18.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αποκάλυψη: Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων σε τρομοκρατική οργάνωση!

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Δημοσίευμα στο Ιντερνετ «φωτογραφίζει» το αρχηγείο του ενώ η Αμερικανική Αντιτρομοκρατία δικαιώνεται.

Στο Memorial Institute (MIPT) των Ηνωμένων Πολιτειών στα πλαίσια υποστήριξης των προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατικής λαίλαπας, δημιουργήθηκε ένα, πολύ καλά ενημερωμένο, διεθνές αρχείο τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και των μελών που τις στελεχώνουν, κάτι που αποδείχθηκε σπουδαίο βοήθημα σε όλους τους ερευνητές παγκοσμίως. Για περιοχές του κόσμου, με μεγάλο ιστορικό ταραχών και συγκρούσεων η πρωτοβουλία αυτή του MIPT βοήθησε αρκετά ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από άποψη τρομοκρατίας και να διαχωριστούν τρομοκρατικά, κινήματα από εθνικές απελευθερωτικές οργανώσεις αλλά και απλούς μαχητές. Έτσι και στη περίπτωση των Βαλκανίων με τη βοήθεια του γνωστικού αυτού αρχείου πολλά πράγματα ξεκαθάρισαν, όχι όμως όλα, σχετικά με τη δράση τρομοκρατικών ομάδων, ιδίως από τότε που κάποια έθνη-κράτη στα Βαλκάνια άρχισαν να χρησιμοποιούν επαναστατικές/τρομοκρατικές ομάδες προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους επιδιώξεις…

Επειδή πολλά σχετικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ταραγμένα Βαλκάνια, ήδη από το προηγούμενο αιώνα, και τα οποία έχουν προέλθει από τη δράση της οργάνωσης ΒΜΡΟ, αναζητήσαμε σχετικές πληροφορίες από το γνωστικό αρχείο του Memorial Institute. Στη αμερικανική αυτή τράπεζα δεδομένων ανακαλύψαμε ότι υπάρχει καταγεγραμμένη τρομοκρατική οργάνωση με τίτλο Macedonian Revolutionary Organization (VMRO) και η οποία δρα στη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως και επίσης στην Ελλάδα. Σε μας ίσως είναι γνωστή και με το όνομα Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΕΟ).

Πρόκειται για μια ρατσιστική και εθνικιστική τρομοκρατική οργάνωση, όπως αναφέρει το MIPT, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Πράγματι η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση, ή Вътрешна македонска революционна организация (ΒΜΡΟ) στα βουλγαρικά, ιδρύθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1893 στην Θεσσαλονίκη, από ομάδα Βουλγαρόφωνων κατοίκων της τότε Οθωμανικής Μακεδονίας στα πρότυπα των καρμπονάρων της Ιταλίας-οι καρμπονάροι ήταν μια μυστική οργάνωση στα τέλη του 19ου αιώνα που σκοπό είχε την πολιτική ένωση των ιταλικών κρατιδίων σε μια ενιαία δημοκρατία. Μέλος της BMPO μπορούσε να γίνει, όπως έλεγε το καταστατικό της, «κάθε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Τουρκίας χωρίς διάκριση γένους, εθνικότητας, θρησκείας και ιδεολογίας».

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ίδρυσή της και η ΒΜΡΟ είχε εξελιχθεί σε μυστική επαναστατική κυβέρνηση με δικούς της διοικητές, παράνομη αστυνομία, δικαστήρια, ταχυδρομεία και στρατό. Τα μέλη τους προέρχονταν από εθελοντές οργανωμένους σε μικρές και ευέλικτες συμμορίες και σύντομα, ξεκίνησε τη τρομοκρατική της δράση με αιματηρά χτυπήματα και πολιτικές δολοφονίες, αποκτώντας ερείσματα κυρίως στις αγροτικές περιοχές.

Κόμμα του απόλυτου μίσους χαρακτηρίζεται τόσο στη Δύση όσο και από σλαβόφωνα πολιτικά κόμματα, οι οποίοι πιστεύουν ότι το ΒΜΡΟ έχει την οργάνωση ή τουλάχιστον θυμίζει αρκετά τη Μαφία. Κατά το ΒΜΡΟ τόσο το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούνται κάτι περισσότερο από «κτήνη», με τη βιβλική τους έννοια, όπως και φασίστες εχθροί της χώρας τους, επειδή έχουν πάει για να αρπάξουν τα πλούτη της χώρας του. Αυτές οι «κραυγές» μίσους θυμίζουν έντονα τη ρητορική του Μπιν Λάντεν και τη διακήρυξη του προς τους πιστούς μουσουλμάνους με την οποία τους καλούσε σε ιερό πόλεμο, να εξεγερθούν, να πολεμήσουν τον άπιστο αμερικανό που ήρθε στη Σαουδαραβια.

Το μοτίβο θυματοποίησης των διακηρύξεων του ΒΜΡΟ αποσκοπεί στο να ξεσηκώσει σε επαναστατικές ενέργειας τον απλό ανίδεο κόσμο αλλά και να τον αναγκάσει να υποστηρίξει τις τρομοκρατικές του ενέργειες. Έννοιες όπως «ξεχασμένο έθνος», «καταληστευμένο έθνος», «στέρηση του αληθινού ονόματος της χώρας» και η απαρίθμηση ενός πολύ μεγάλου κατάλογου εχθρών (γειτονικά έθνη, δυτικές χώρες, ΝΑΤΟ…) κ.λπ. πιστεύει πως βοηθούν προς το σκοπό αυτό.

Το ΒΜΡΟ, διαλαλεί ότι η οργάνωση του, ταυτίζεται με τον θρύλο και ότι είναι το αρχαιότερο πολιτικό κόμμα του κόσμου! Ο επαναστατικός πυρήνας της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης στοχεύει πάντα στην απόσπαση περιοχών της βαλκανικής ενδοχώρας χρησιμοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό το φανατισμό των ακραίων ισλαμιστών θυμίζοντας στο σημείο αυτό τη διακήρυξη του Μπιν Λάντεν περί απελευθέρωσης των «κατεχόμενων αραβικών εδαφών από τους διαβολικούς αμερικανούς», όπως εκείνος τους αποκαλεί.

Όμως τρομοκρατικό κόμμα χωρίς ηγέτες δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο. Έτσι από το START , ένα άλλο αρχείο τρομοκρατικών οργανώσεων στην Αμερική, αυτό της Homeland Security το οποίο φιλοξενείται στο πανεπιστήμιο του Maryland, πληροφορηθήκαμε ότι, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης BMΡO είναι κάποιος ονόματι Ljupco Mircevski-Trepet, του οποίου τα ίχνη χάνονται κάπου στη Σουηδία και κανείς δεν έχει ακούσει, λέι το START, νέα του από το 2001 και μετά. Δεν είναι έτσι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ο κύριος αυτός δεν είχε αποτραβηχτεί από την «ενεργό δράση», αλλά συνεχίζει με άλλους μεθόδους, απτόητος το επαναστατικό το έργο του ΒΜΡΟ, εκτοξεύοντας αυτή φορά λίβελους εναντίον της «φασιστικής και ρατσιστικής Δύσης», όπως εκείνος την αποκαλεί. Πράγματι ο «τρομοκράτης», κατά τους αμερικανούς, Ljupco Mircevski-Trepet με προσφυγές του ενώπιον διεθνών οργανισμών καταγγέλλει τη Σουηδία, τη χώρα η οποία τον φιλοξενεί, θυμίζοντας σε αρκετά πράγματι το παραλογικό των ενεργειών του ομοϊδεάτη του στο ΒΜΡΟ πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρουέφσκι με τις δικές του προσφυγές ενώπιον των ίδιων οργανισμών εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ljupco Mircevski-Trepet, που καταγγέλλουν οι αμερικανοί, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση «τρομοκράτη» σε καμιά όμως περίπτωση δεν πιστεψαμε ότι αυτός είναι και ο αρχηγός της τρομοκρατίας του ΒΜΡΟ, και ότι δρα μόνος του και ανεξάρτητα. Οπότε το ερώτημα που έπρεπε να απαντήσουμε είναι ποιοι άλλοι, εκτός του Mircevski-Trepet, ευρίσκονται στην ηγεσία της ΒΜΡΟ και πως σχεδιάζουν όλοι μαζί τη τρομοκρατική δράση του; Η καταγγελτική δραστηριότητα του Mircevski-Trepet άρχιζε να μας θυμίζει, σε πολλά σημεία, αυτή του σκοπιανού προέδρου, αλλά τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε!

Επειδή η επαναστατική συλλογιστική των μελών του ΒΜΡΟ από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μαζί με τη τρομοκρατική διάσταση της πολιτικής της ομάδας αυτής συνεπάγεται ένα συγκεκριμένο μοντέλο δράσης ακολουθήσαμε τα ίχνη της προκειμένου να ανακαλύψουμε τα πραγματικά σχέδια της αλλά και την ηγεσία της. Μια από τις χώρες, μέσα στην οποία απλώνεται και δρα το ΒΜΡΟ ειναι και η Βουλγαρία, για την οποία υπήρχαν πολλές πληροφορίες. Το ένστικτο μας δεν μας ξεγέλασε και ευτυχως η έρευνα μας εκει δεν πήγε χαμένη, γιατι σε κάποια στιγμή, προς μεγάλη μας έκπληξη, αλλά δυστυχώς για το Κο Γρουεφσκι, ανακαλύψαμε αυτό που κρυβόταν εδώ και καιρό πολύ καλά.

Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στην οποία περιγράφονται με μεγάλη υπερηφάνεια τα κατορθώματα του ΒΜΡΟ, από τη στιγμή που αυτό δημιουργήθηκε το 1893 στη Θεσσαλονίκη, και έχει επίσης χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από του αμερικανούς, αναφεραται και η έδρα του η οποία ευρίσκεται κάπου στη Βουλγαρία. Αν και η τρομοκρατική ιστορία του ήταν πολύ «ενδιαφέρουσα» αποκαλύφθηκε το εξής εκπληκτικό: ένα από τα κορυφαία ηγετικό στελέχη του ΒΜΡΟ με έδρα τη Βουλγαρία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρούεφσκι! Δηλαδή με άλλα λόγια η ιστοσελίδα μας πληροφορεί ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ είναι ηγέτης τρομοκρατικής ομάδας που έχει την έδρα της στη Βουλγαρία!

Μπορεί μεν για το τρομοκρατικό ΒΜΡΟ να είναι τίτλος τιμής, το να έχει δηλαδή στη τριανδρική ηγεσία του έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό, δημιουργούνται όμως τεράστια προβλήματα στην ίδια τη ΠΓΔΜ από τη στιγμή που αυτή θέλει να σταθεί ενώπιον της δύσεως και να ορθώσει ένα στοιχειώδες έστω δημοκρατικό ανάστημα. Επειδή οι πληροφορίες που περιέχονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα τελικά σε κατηγορίες μετατρέπονται για τον Γκρούεφσκι τη στιγμή που ενώ σκοπεύει να ενσωματώσει τη χώρα του πΓΔΜ στο αντιτρομοκρατικό αγώνα της δύσεως περιγράφεται ο ίδιος στην ιστοσελίδα σαν αρχιτρομοκράτης!

Έτσι στο σκηνικό όπως διαμορφώθηκε, μετά τις αδιάψευστες ακόμα, πληροφορίες ή ισχυρισμούς, οι οποίες αναρτήθηκαν στο διαδυκτυο για συμμετοχή του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι σε τρομοκρατική οργάνωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά στην ιστορία της με την εκπληκτική περίπτωση ένα επαναστατικό κόμμα (βλέπε ΒΜΡΟ) να χτυπά τη πόρτα της, ένα κόμμα που φαίνεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τη τρομοκρατία.

Επειδή μεν πολλοί στα Σκόπια δεν κατάλαβαν πόσο σοβαρό είναι κάτι τέτοιο για την δημοκρατική Ευρώπη δεν συνέβη το ίδιο και στην Ευρώπη. Ας αναρωτηθούμε, είπαν όσοι πληροφορήθηκαν τα περί τρομοκρατικής δράσης του ΒΜΡΟ, τι θα γινόταν εάν κόμμα στην Ιταλία με τίτλο «Ερυθρές Ταξιαρχίες» κέρδιζε εκεί τις εκλογές ή εάν ένα άλλο κόμμα με τίτλο «Μπάαντερ Μάινχοφ» κέρδιζε τις αντίστοιχες στη Γερμανία!

Οι παραλληλισμοί δίνουν και παίρνουν, με αδιάψευστες δυστυχώς μέχρι στιγμής τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Προκειμένου λοιπόν να καταλαγιάσουν οι ολοένα και αυξανόμενες ανησυχίες ανάμεσα στο δημοκρατικό κόσμο της Ευρώπης και να μην απομονωθεί η πΓΔΜ από τη διεθνή κοινότητα και αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τις συνέπειες του αντιτρομοκρατικού νόμου καλείται αυτός και το κόμμα του να προχωρήσουν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.

ΝΑ δηλώσουν κατηγορηματικά πρώτον ότι αποκρούουν την επαναστατική και τρομοκρατική ιδεολογία του ΒΜΡΟ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα, δεύτερο να καταγγείλουν όλα τρομοκρατικά σχέδια του ΒΜΡΟ, με όσα περί επιθέσεως στην Ελλάδα και τους υπόλοιπους γείτονες της πΓΔΜ περιγράφονται, και τρίτο ότι θα συνεργαστούν στενά και αποφασιστικά σε θέματα τρομοκρατίας με όλες τις γειτονικές χώρες, οι οποίες ευρίσκονται ήδη στο στόχο του ΒΜΡΟ, προκειμένου να εντοπισθούν τα στελέχη εκείνα που χρησιμοποιούν το έδαφος της πΓΔΜ για να σχεδιάζουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια εναντίον τρίτων βαλκανικών κρατών.

Αφού ο Γκρούεφσκι και το κόμμα του στα Σκόπια, εφόσον δεν έχουν σχέση με όσα δημοσιεύτηκαν περί συμμετοχής τους ή υποστήριξης της τρομοκρατία, αποκηρύξουν, διαψεύσουν και καταγγείλουν τα δημοσιεύματα αυτά, και προκειμένου να κάμψουν τελικά και τις τελευταίες αντιρρήσεις περί δημοκρατικότητας και συμμετοχής τους στην ευρωπαϊκή ένωση θα ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσουν σε μετονομασία του «επαναστατικού» ΒΜΡΟ, όπως λέει εξάλλου το όνομα του, χρησιμοποιώντας ένα καινούργιο ευρωπαϊκό «χριστιανοδημοκρατικό» ίσως, επειδή κάτι τέτοιο ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύει την ιδεολογία του.

Δεν φτάνουν όμως αυτά. Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία ότι, ένα βουλγαρικό κέντρο μυστικά κατευθύνει τις εξελίξεις μέσα στο ΒΜΡΟ, έχοντας ήδη αποφασίσει ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι να εγκαταλείψει την πΓΔΜ, όπως επίσης έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι και να γίνει και αυτός Βούλγαρος, καλείται ο Γκρούεφσκι να δηλώσει ότι αποτάσσει κάθε τι βουλγαρικό στα σχέδια του και ότι επίσης δε υπάρχει σχέδιο μετάβασης του πληθυσμού της πΓΔΜ υπό βουλγαρική σημαία.

Η Ευρώπη αναμένει τόσο από τη κυβέρνηση της πΓΔΜ όσο και από τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι τις κατάλληλες και προπάντων πειστικές διαψεύσεις, χωρίς όμως μισολογα, υπεκφυγές και ανούσιες καταγγελίες αλλά και αντιπερισπασμούς, προκειμένου να αποδείξει αυτή ότι αξίζει να συμμετέχει, σαν δημοκρατικό μέλος, στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Έπεται συνέχεια!

συνέχεια εδώ



Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο Ανθρωπος σας, ο Ανθρωπος μας..Η Αληθεια

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Διαβασα το αρθρο του αντιπρυτανεως κου Λ.Λελουδη της Ανωτατης Γεωπονικης ( στελεχους της ανανεωτικης πτερυγας του συνασπισμου) και αισθανθηκα επιτελους διαιωμενος .

Αντιγραφω μερικες απο τις θεσεις του.

Περι Αντιποιτευσεως..

Η μείζων αντιπολίτευση, τυφλωμένη από τη δίψα της εξουσίας, ανέχεται τη βία και επιβραβεύει κάθε διεκδίκηση, κάθε κινητοποίηση, κάθε αγώνα, εκτός ή (το συχνότατο) εντός εισαγωγικών. Χωρίς να αναλογίζεται ότι αύριο ή μεθαύριο θα κληθεί και η ίδια να σβήσει τη φωτιά που η αμετροέπειά της συνδαυλίζει. Απορρίπτει κάθε μεταρρύθμιση, αλλάζει μέσα σε μια νύχτα στρατηγικές θέσεις της, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16, χωρίς να προτείνει τίποτε πέραν των αγαθών προθέσεων του νέου Μεσσία της οικογενειοκρατίας. Τι θα κάνει με το κατακουρελιαμένο πανεπιστημιακό άσυλο, τι με τα «Κολέγια», τι με την «Μπολώνια»;

Περι Κυβερνησεως

Μετά τη συνέντευξη Παυλόπουλου, διερωτώμαι αν υπάρχει εχέφρων πολίτης που δεν διαπιστώνει ότι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η παιδεία και το ήθος των πολιτικών.

Ενας πολιτικός, επιφανές κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα πανεπιστημιακός, που μπροστά σε όλους τους Ελληνες ομολογεί ανερυθρίαστα ότι με δική του εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις καλύτερα να προπηλακίζονται και να αμύνονται παρά να αντιμετωπίζουν την άνευ λόγου και αιτίας καταστροφή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας έπρεπε να απομακρυνθεί πάραυτα ως ανίκανος να κατανοήσει τον ρόλο του.

Για τον Υπουργο Παιδειας

Οπως δέχεται ο υπουργός Παιδείας να δέρνεται ανηλεώς από «γνωστούς αγνώστους» πανεπιστημιακός καθηγητής μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, χωρίς να βγάλει άχνα, όπως και η ΠΟΣΔΕΠ άλλωστε. Τι σύμπτωση!( Ο κος Μανθος πρυτανις ΑΠΘ με σπασμενι σβερκο, ο κος Ππαδατος με σπασμενο χερι, ο κος Ζωρας με ξυλοδαρμο, η κα Τζανη ομοιως χωρις καμμια διαμαρτρια στα Μεσα Εξαγρειωσεως απολυτη Βουγκαμαρα)

Για τα Μεσα Αποβλακωσεως

Να συνεχίσω με τους αρχιερείς της «εθνικής μας τύφλωσης», τους παχυλά αμειβόμενους τηλεαστέρες μας; Τα γνωρίζουμε όλοι όσοι τους παρακολουθούμε, κάθε βράδυ από τον καναπέ, άβουλοι και μοιραίοι, εκτονώνοντας την οργή μας στο «μέσον που είναι το μήνυμα».

Και για την «αγαπημενη»την «τιμημενη»αριστερα..

Και από κοντά η πλήρης ανευθυνότητα της Αριστεράς, παλαιοδογματικής και νεοδογματικής. Στην οποία καλά κρατούν οι σταλινικοί και «ριζοσπάστες», έμποροι των ελπίδων μιας νεολαίας που τρέφεται με τα σκουπίδια της τηλεόρασης και της υποκουλτούρας των «Εξαρχείων». Μιας Αριστεράς επαγγελλόμενης πιλάφια κρατικοδίαιτων παραδείσων με μοναδικό στόχο να προσγειώσει το νεανικό ενθουσιασμό, στη δική της ισοπεδωτική ιδεολογικοπολιτική αδιαλλαξία και στειρότητα.

Νομιζω μας καλυψε ο Κος Αντιπρυτανις.Προς τιμην του για το θαρρος του και την αξιπρεπεια του, σ αυτη την δειλη και υποτακτικη κοινωνια καθηγητων υπαρχουν και παραγματικοι ΑΝΔΡΕΣ


ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>κουγιές…

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αθάνατη Δημοκρατία….

Όσο ακριβά και αν σε πληρώνουμε…

Ποτέ δεν θα είσαι δική μας…

Θα έχεις πάντα έναν νταβατζή…


Άγνωστος Ποιητής

συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο "κουκουλοφόρος"

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ο «κουκουλοφόρος» Αντώνης Καρράς μπροστά στα ΜΑΤ (έχοντας αρπάξει και μερικές). Στα 90 του χρόνια


Ο ΚΥΡΙΟΣ Αντώνης Καρράς = αξιοπρέπεια ,αγωνιστής, δημοκράτης πρώην βουλεύτης του ΠΑΣΟΚ. Δέν έχει λείψει δεκαέτιες άπο τους αγώνες γιά την Δήμοκρατία ( άν και πολιτίκα δέν συμφώνω μάζι του) μόλις είδα όμως την φωτογραφία άπο το φιλό http://anything-but-nd.blogspot.com/ σάλταρα. Ρέ τον ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ χτυπήσατε ανεγκέφαλοι βλάκες . Και που να τον ξέρετε, ήλιθιοι . Δέν ξέρετε την ιστορία κάποιον ΑΝΘΡΩΠΩΝ και εσείς φίλοι πασόκοι που στέλνετε στο κοινοβούλιο μαιντάνους και άσχετους.
Ο Αντώνης χρόνια τώρα είναι αύτος που βλέπετε τώρα στήν οθόνη σας είναι ένα ζωντάνο κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.
Αντώνη γέρα.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΥΓΝΩΜΗ

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>Κάλα ρέ μεγάλε πιστολέρο εγίνε ή χώρα ένα μπάχαλο φτάσαμε στό σημείο να θρηνήσουμε και άλλα θύματα και έσυ ούτε ένα συγνώμη. Τι νά σού πώ ρέ φιλαράκι ή μεγάλος μαλά…ς είσαι η, βλήμα ή ,πρέπει νά πούλας μέγαλη τρέλα.
Εστώ και τήν τελευταία στίγμη ζήτα ένα συγνώμη τουλάχιστον άπο τήν μάνα έμας άσε μας δέν χάσαμε και τίποτα.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>4,8% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

#fullpost{display:inline;}

Προβάδισμα 4,8 ποσοστιαίων μονάδων στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και συγχρόνως δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει και η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ΜRΒ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Η νέα μέτρηση της εταιρείας, που έγινε με τη μέθοδο της κάλπης, καταδεικνύει πως η οικονομική κρίση και η προοπτική της ανεργίας για τους πολίτες, σε συνδυασμό με την υπόθεση του Βατοπεδίου έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες φθορές στην κυβερνητική παράταξη, η οποία έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της απέναντι στον ελληνικό λαό. Ειδικότερα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχει προκαλέσει την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος για τη Ν.Δ., γεγονός που επιδρά στον τρόπο αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Το γκάλοπ της ΜRΒ δείχνει, συγκριτικά πάντα με την προηγούμενη συνδρομητική δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, πως το ΠΑΣΟΚ εισπράττει σταδιακά τις απώλειές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συγχρόνως κερδίζει ένα σημαντικό ποσοστό διαρροών από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, προβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ως μία εναλλακτική λύση για τον τόπο.
Ειδικότερα, στην έρευνα παρουσιάζεται μια πλήρης αντιστροφή στη δημοτικότητα των δύο κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα και να συγκεντρώνει ποσοστό 32,2% έναντι 27,4% που παίρνει η Ν.Δ. Τον περασμένο Ιούνιο η Ν.Δ. ήταν πρώτο κόμμα με προβάδισμα 2,9 μονάδων και συγκέντρωνε 32,2% έναντι 29,3 % του ΠΑΣΟΚ. Οι συσπειρώσεις των ψηφοφόρων φθάνουν σήμερα για το ΠΑΣΟΚ στο 82,2% και για τη Ν.Δ. στο 70,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μείωση 3,3% στη δυναμική του με ποσοστό 8,8% έναντι του 12,1% του Ιουνίου, το ΚΚΕ καταγράφει αύξηση στη δύναμή του με ποσοστό 7,6% από 7% τον Ιούνιο και το ΛΑΟΣ σημειώνει μικρή αύξηση με ποσοστό 4,3% από 4,1% το καλοκαίρι. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αποτυπώνεται στο 14,2%.


Επιπλέον, σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου βάσει της αναγωγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κινηθεί μεταξύ 37,1% και 40,1% και να κερδίσει 143 έδρες, η Ν.Δ. 31,3%-34,3% και να κερδίσει 87 έδρες, το ΚΚΕ μπορεί να κινηθεί μεταξύ 7,6% και 8,9% και να κερδίσει 22 έδρες, αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 8,8% και 10,3% και να αποσπάσει 26 έδρες, το ΛΑΟΣ 4,3%-5% και να πάρει 12 έδρες και τέλος οι Οικολόγοι Πράσινοι να κινηθούν μεταξύ 32,% και 3,7% και να κερδίσουν 10 έδρες.

piazza del popolo

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Να μην ξεχάσει ο ελληνικός λαός τους υποκινητές-υποκριτές του ΣΥΡΙΖΑ

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>«Θέλω να πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνική εξέγερση της νεολαίας.Αν η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ είχαν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, πρώτα η νεολαία,ενδεχομένως να μην είχαμε φτάσει σ΄αυτό το σημείο.Δεν θα γίνουμε εισαγγελείς τους αλλά θα είμαστε δίπλα τους όποτε χρειαστεί.Δεν είναι καταστροφή περιουσιών αλλά έκρηξη οργής.»

Οι παραπανω δηλωσεις δεν ανηκουν σε καποιον ξενο πρακτορα ή κουκουλοφορο,αλλα στον Προεδρο της Κοινοβουλευτικης ομαδας (μιας και ο Προεδρος Αλεξης Τσιπρας προφανως…ξεκουραζεται στη βιλα του στην Εκαλη) του Συριζα,Αλεκο Αλαβανο.Ενω ολη η Ελλαδα εχει αγανακτησει και οι πολιτες βγαινουν στους δρομους για να σωσουν ο,τι προλαβουν απο τη μανια των δηθεν αντιεξουσιαστων,ο «κυριος» αυτος ουσιαστικα υποθαλπτει τους αληταραδες αυτους κι εχει το θρασος να επικαλειται συνεχως την ελληνικη νεολαια!

Ε λοιπον,ΟΧΙ!Ως εδω και μη παρεκει,ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!Δε θα καπηλευτεις ΞΑΝΑ την ψηφο των Ελληνων και ειδικα των νεων.Δε θα σ’αφησουμε να μας ριξεις σταχτη στα ματια,ενω εξω υπαρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΚΙ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ.Και η υποκρισια εχει τα ορια της!

Εμφανιστηκες ως αυτοκλητος προστατης της «γενιας των 700 ευρω» λιγο πριν τις εκλογες,κερδιζοντας την ψηφο τους.Τωρα θελεις να οικοιποιειθεις τους μαθητες που διαδηλωνουν ειρηνικα για το θανατο του συμμαθητη της (καλα,το πτωμα αυτου το εχεις ΣΚΥΛΕΥΣΕΙ εδω και μερες…).Αν καποιος πρεπει να πει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» αυτος σιγουρα δεν εισαι εσυ και το αθλιο σκυλολοι του κομματος σου που γυρναει αυτες τις μερες στα καναλια,αλλα εμεις!

Αυτη την «εκρηξη οργης» που εσυ και κατι αλλα τσουτσεκια επικαλειστε,ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ!Δεν ειναι αυτη που ονειρευεστε,ανακατεμενη με μαστουρα και μαυροκοκκινες σημαιες,αλλα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ αυτων που βλεπουν τη χωρα τους να ρημαζεται χωρις να μπορουν να κανουν τιποτα.Και συντομα θα στραφει σ’εσας,ΑΧΡΕΙΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ!Η αρχη ηδη εγινε απο την Πατρα και αλλου…

Το λιγοτερο που εχει να κανει ο καθε σκεπτομενος Ελληνας ειναι να θυμηθει αυτες τις δηλωσεις του (καθε) Αλαβανου στις επομενες εκλογες.ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.Διαφορετικα,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας…

Και,παρολο που διαφωνουμε καθετα με την ιδεολογια του ΚΚΕ,δεν μπορουμε παρα να εκτιμησουμε την αντρικια σταση του και ειδικα αυτη της Αλεκας Παπαρηγα.Ας αναρωτηθουν ολοι αυτοι που ψηφιζουν Συριζα θεωρωντας το…αριστερο κομμα:μηπως κατι δεν παει καλα,οταν ακομα και οι σκληροπυρηνικοι κομμουνιστες τους ξεμπροστιαζουν;!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Οι ελληνόφωνοι της Καλαβρίας για τη δολοφονία του Αλέξη

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Αγαπητέ Angelo,
Εμείς οι Ελληνο-Καλαβρέζοι παρακολουθούμε με φόβο τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Ελλάδα και στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού που αδημονεί συνθήκες για καλύτερη ζωή.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Τώρα, αυτός αναπαύεται στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, ενός Δήμου αδελφοποιημένου με τον δικό μας Δήμο της Bova και θέλουμε να ελπίζουμε, μαζί μ’ εσάς, πως η θυσία της νιότης του θα είναι χρήσιμη στην Ελλάδα, για την οικοδόμηση μιας καλύτερης Ελλάδας, σ’ έναν κόσμο με μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη.
Carmelo Giuseppe Nucera, πρόεδρος του συλλόγου “Apodiafazzi” της Ελληνόφωνης Καλαβρίας
Carissimo Angelo,
Come Calabrogreci seguiamo con apprensione gli avvenimenti in grecia di questi giorni e siamo vicini al popolo greco che sollecita condizioni di vita migliori.Esprimiamo la nostra vicinanaza e le nostre condoglianze alla famiglia del giovane studente Alexandres Grigoropoulos.
Egli adesso riposa nel cimitero di Paleo Faliron città
gemellata con la città di Bova e vogliamo sperare assieme a voi che il scacrificio della sua giovane vita serva alla Grecia per la costruzione di una Grecia migliore in un mondo con maggiore giustizia sociale.
Carmelo Giuseppe Nucera, Presidente Circolo Apodiafazzi Area Calabrogreca
* Η επιστολή στάλθηκε στον Angelo Saracini, τον οποίοι ευχαριστούμε για την κοινοποίηση

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο Ατατούρκ και η τουρκική αριστερά

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

> Αναδημοσίευση άρθρου της Πομακικής Εφημερίδας «Ζαγάλισα» (φύλλο 1/12/2008)

Είναι γνωστό ότι ο μπετόν – Κεμάλ (Ατατούρκ) εκτός από πολέμιος του Ισλάμ, ιστορικός (!!), αθλητής – κολυμβητής, γενοκτόνος λαών και μειονοτήτων, δάσκαλος (ευτυχώς δεν είχε ακόμα βγει η ΕΠΑΘ στην Ελλάδα γιατί και εκεί θα χωνόταν), κριτικός κινηματογράφου, κτλ κτλ ήταν και αριστερός!! Για λίγο βέβαια καθότι έπρεπε να δώσει τη …σοφία του και σε άλλα θέματα και τομείς του κράτους (τόσες γνώσεις πια, ούτε ο Αριστοτέλης να ήταν…). Κάποτε λοιπόν ο μπετόν – Κεμάλ αποφάσισε να κάνει και Κομμουνιστικό Κόμμα στην Τουρκία. Έπιασε λοιπόν κάποιους ανθρώπους του και τους είπε ως άλλος Εμβέρ Χότζα: παρ’ όλο που δεν ξέρουμε τίποτα για τον Μαρξ και τον κομμουνισμό θα γίνουμε κομμουνιστές.
Έγινε λοιπόν το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Κεμάλ έγινε αριστερός, χωρίς όμως στο ενδιάμεσο να σταματήσει να σφάζει μουσουλμάνους και χριστιανούς και να κοιτάει ανθρώπινα δικαιώματα και τέτοιες «λεπτομέρειες». Όταν κάποια στιγμή δεν του ήταν χρήσιμο το Κομμουνιστικό Κόμμα, τότε κρέμασε τους αρχηγούς του και το απαγόρεψε. Έπειτα, έγινε φίλος των Δυτικών δυνάμεων και των ιμπεριαλιστών.


Από τότε οι πραγματικοί αριστεροί στην Τουρκία διώκονται ή δολοφονούνται. Και φυσικά όλοι οι λαοί που ζητάνε τα ανθρώπινα δικαιώματά τους το ίδιο παθαίνουν. Εδώ και 13 και παραπάνω εκατομμύρια Κούρδοι και κάποια άλλα εκατομμύρια μειονοτικών ομάδων μέσα στην Τουρκία και δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Δυστυχώς οι τουρκόφρονες στη Θράκη θέλουν να μας κάνουν σαν τη Τουρκία. Αυτά να τα βλέπουν οι διάφοροι Αριστεροί (επαγγελματίες και μη) και να σταματήσουν να χαϊδεύουν τους διάφορους κεμαλορατσιστές.
Ευτυχώς η εποχή που οι Πομάκοι μασούσαν κουτόχορτο έχει περάσει προ πολλού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο αληθινος Ρατσισμος …

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>
«Ο πατερας σου ειναι Μπατσος Δολοφονος»
1. Η Ειρηνη ειναι κορη αστυνομικου.Οι συμμαθητες της υπο την επιρροη
την λαικισμου των πολιτικων και της αποπληροφορησεως των μεσων
Αποβλακωσεως, της πεταξαν καταμουτρα «.Ο πατερας σου είναι Μπατσος
Δολοφονος. Δολοφονοι είναι οι αστυνομικοι ή φιλιππινεζες και
σωματοφυλακες» Σκουπιζοντας τα δακρυα της η Ειρηνη απαντα «Ειστε
προκατειλημμενοι..Η Τηλεορασι δεν δειχνει τις καλες τους πραξεις..»

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/12/2008_295403

Δεν ειναι ενας ανυποκριτος Ρατσισμος να απαξιωνονται συλληβδην ολοι
οι αστυνομικοι ή να δικαιολογουνται οι επιθεσεις και οι υβρεις ακομη
και από μικρα παιδια, κατά των αστυνομικων ως εάν επροκειτο περι
«στρατου κατοχης»?

2. Οι Μουσουλμανοι της Σρεμπερνιτσα..
«Τριάντα σκελετοί και 851 ανθρώπινα διάσπαρτα οστά βρέθηκαν στον
ομαδικό που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καμένιτσα, περίπου 50 χιλιόμετρα
βορείως της Σρεμπρένιτσα», ανέφερε στα ξένα πρακτορεία η Γιάσνα
Σούμποντιτς, εκπρόσωπος της τοπικής εισαγγελίας.
Η κ. Σούμποντιτς διευκρίνισε ότι «πολλά θύματα στον ομαδικό αυτό τάφο
έχουν διαμελισμένα χέρια και πόδια και ανέφερε επίσης ότι βρέθηκαν
πολλά έγγραφα στοιχεία, ταυτότητες καθώς και κοσμήματα». Λέγεται ότι
όλοι αυτοί οι τάφοι είναι «δευτερεύοντες», δηλαδδηλαδή οι εκτελέσεις
έγιναν αλλού και ακολούθησε σε άλλα σημεία η ταφή των θυμάτων, τα
οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα δεύτερο τάφο για να
εξαφανιστούν τα ίχνη των δραστών.
Υπενθυμίζεται ότι η σφαγή της Σρεμπρένιτσα έχει χαρακτηριστεί από τη
διεθνή κοινότητα γενοκτονία και ένας από τους υπεύθυνους αυτής της
σφαγής, ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν
Κάρατζιτς συνελήφθη μόλις τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 13 χρόνια,
στο Βελιγράδι, και οδηγήθηκε στο ΔΠΔ. Καταζητούμενος είναι ακόμα ο
συνένοχος της σφαγής, πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της
Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς που εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/12/2008_259701

Τα ελλαδικα μεσα αποβλακωσεως τεινουν να συμπαθουν μεχρι λατρειας τους
μουσουλμανους όταν είναι τρομοκρατες, αφγανοι, ιρακινοι, «μαχητες»
του Νασραλα, του Αχματινεζατ, ή σομαλοι πειρατες.

Αλλα αγνοουν προκλητικα τους μουσουλμανους όταν εχουν σφαγη από Σερβους..

Αληθινα υπαρχει Ρατσισμος στην Ελλαδα…

ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Μέτρα για τις καταστροφές

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Τα μέτρα για την αποκατάσταση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα προβλέπουν:

1. Αμεση οικονομική ενίσχυση 10.000 € για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
2. Επιχορήγηση κατά 50% των πιστοποιημένων ζημιών για ποσά από 10.000 έως 200.000 € και δανεισμό του υπολοίπου 50%, όπως επίσης και δανεισμό όσων επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στις παραπάνω προϋποθέσεις, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για επιδοτούμενα δάνεια 15 ετών
3. Επιδοτούμενα δάνεια 15 ετών για αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια 5ετούς διάρκειας καθώς και παρόμοια δάνεια για τα κεφάλαια κίνησης
4. Αναστολή των οφειλών επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για 3 μήνες καθώς και εφαρμογή φορολογικών διευκολύνσεων
5. Για όσα καταστήματα δεν λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου παρέχεται πλήρης κάλυψη του δώρου των εργαζομένων καθώς για τις ασφαλιστικές εισφορές τριών μηνών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προκειμένου να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, η έγκριση των αποζημιώσεων θα γίνεται άμεσα από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, του τοπικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Οικονομικών

Εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Στα 50 εκατομμύρια € υπλογίζει τις ζημίες το ΕΒΕΑ

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμός του ΕΒΕΑ για το μέγεθος της καταστροφής: το κόστος υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έπαθαν ζημιές φτάνουν τις 435. Διαβάστε περισσότερα.

Κυβερνητική Επιτροπή

Στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που προηγήθηκε των ανακοινώσεων, έγινε αποτίμηση της κατάστασης, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος και επανέλαβε πως η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Ακόμα και σήμερα, σε μια ειρηνική πορεία, κάποιοι φρόντισαν να προβούν σε έκτροπα. Απέδειξαν πως δεν έχουν καμία ιδεολογία και αλλά μόνο στόχο την ωμή βία, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Η αστυνομία κάνει απέναντί τους αυτό που πρέπει, γνώμονάς μας είναι το δημόσιο συμφέρον, κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Για τη διαχείριση κάθε δύσκολης κρίσης την ευθύνη έχει η εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν ανεύθυνα ούτε πολιτικά κόμματα ούτε θεσμοί. Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι, υπογράμμισε η υπουργός.

συνέχεια εδώ


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η τύχη της χώρας είναι θέμα …τύχης – Ανάλυση του Στ.Κούλογλου

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>


Μέρα πολιτικών διαπραγματεύσεων η χθεσινή. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ζήτησε να φτιάξουν κοινό μέτωπο εναντίον της βίας, την οποία υποκινούν…

… αναρχικές ομάδες. Στην κυβέρνηση είναι τόσο νυχτωμένοι ώστε πιστεύουν ότι τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών, από τις διαδηλώσεις των μαθητών στη Φλώρινα μέχρι τις επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα στο Ζεφύρι, καθοδήγησαν οι αναρχικοί. Και ότι αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούσαν τον κόσμο να ησυχάσει, οι μαθητές που έχουν κατέβει στους δρόμους θα γυρνούσαν σπίτι να δουν τηλεόραση.

Το θέμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός δεν τσίμπησαν.
Ο Αλ.Αλαβάνος πρότεινε μια σειρά από σημεία για την εκτόνωση της κρίσης: μέτρα για την νεολαία, την αστυνομία και αλλαγές στον προϋπολογισμό που να παίρνουν υπόψη τους τις βαθύτερες αιτίες της αναταραχής. Ο Γ.Παπανδρέου του είπε ότι “το έχω πει 12 φορές για τη μη-βία και μπορώ αν θέλεις να το επαναλάβω”, αλλά καλύτερα να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές. Τι να τα κάνεις όμως τα μέτρα του Αλαβάνου όταν το πρόβλημα είναι οι αναρχικοί; Όσο για την αποχώρηση από την εξουσία, ούτε κουβέντα να γίνεται.

Μια ελπίδα φωτός φάνηκε με την κ.Παπαρήγα, που δεν είναι η πρώτη φορά που τσιμπάει: στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο δεν είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση ότι δεν χρειαζόταν να καταθέσει αυτοπροσώπως ο ηγουμενομεσίτης Εφραίμ; Έτσι, την ώρα που ακόμη και οι πέτρες έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση τα’ χει κάνει θάλασσα, η γραμματέας του ΚΚΕ βγήκε έξω από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να καταγγείλει το Συνασπισμό που “χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους”. Μετά το λάθος του Εμφυλίου – που κήρυξε το ΚΚΕ βοηθώντας τη δεξιά να παραμείνει στην εξουσία για 30 χρόνια – είναι η πρώτη φορά που το “κόμμα της εργατικής τάξης” υποστηρίζει τόσο ανοιχτά μια συντηρητική κυβέρνηση. Τα περί χαϊδεμάτων επανέλαβε και ο κ.Καρατζαφέρης. Όπως και η κυρία Παπαρήγα (που τρέμει στην ιδέα ότι ο Συνασπισμός θα την περάσει σε ψήφους), ούτε ο ΛΑΟΣ δεν θέλει εκλογές.

Ο πρωθυπουργός πήγε λίγο αργότερα στην κυβερνητική επιτροπή με ατού τα “χαϊδέματα” που είχε καταφέρει να κερδίσει, αλλά πολλοί δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Ο κ.Σουφλιάς πρότεινε σκληρή στάση της αστυνομίας για την επιβολή της τάξης. Αντίθετα, ο κ.Παυλόπουλος τάχθηκε υπέρ της πολιτικής εκτόνωσης, όταν μάλιστα οι δυνατότητες της αστυνομίας μειώνονται μέρα με τη μέρα, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εξαντληθεί μετά από 3 μέρες συνεχούς παρουσίας στους δρόμους. Χώρια ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς δυνάμεων από άλλες περιοχές, γιατί ταραχές και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα πραγματοποιούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Όπως συχνά συμβαίνει με αυτήν την κυβέρνηση, τελικώς δεν επελέγη καμιά από τις δύο λύσεις. Κατέληξαν απλώς ότι η αστυνομία πρέπει να έχει πιο μεγάλη παρουσία, να κάνει περισσότερες συλλήψεις, ώστε να φανεί ότι κάτι κάνει και από’ κει και πέρα να δρα ανάλογα με την περίσταση.

Χωρίς τίποτα νέο να προτείνει, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ρίξει το μπαλάκι της διακυβέρνησης της χώρας στην αντιπολίτευση και τα συνδικάτα. Εμφανίστηκε στα δελτία ειδήσεων των 8 και στο δεύτερο, μέσα σε δύο μέρες, διάγγελμά του, επέκρινε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που επέμειναν στην πραγματοποίηση των αυριανών συγκεντρώσεων και ζήτησε απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία». Θα πρέπει να είναι παγκόσμια πρώτη: σε όλο το διάστημα της κρίσης, η κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει καμιά πρόταση.

Έτσι, χωρίς πρόγραμμα και με μια εικονική κυβέρνηση, ξεκινάει η σημερινή μέρα. Θα ξεκινήσουν νέες ταραχές με αφορμή τις συγκεντρώσεις; Θα πυροβολήσει-και προς τα που;- και άλλος αστυνομικός, όπως έγινε χθες στη Νέα Σμύρνη; Θα σκοτωθεί κανένας αστυνομικός ώστε να αλλάξει πλήρως το κλίμα; Θα μαχαιρώσει κανέναν η ‘Χρυσή Αυγή” που κινητοποιήθηκε κι αυτή καθώς κινδυνεύει το καθεστώς; Με εικονική κυβέρνηση, όλα είναι πιθανά. Η τύχη της χώρας είναι θέμα …τύχης.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

H φωτό είναι του φίλου Δημήτρη Θεοδόση.

TVXS


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ανακοίνωση

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>
Αγαπητοί αναγνώστες ,

Τις τελευταίες 3 μέρες η Παραπολιτική λειτούργησε σαν ένα μικρό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύοντας περισσότερα από 200 posts.

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα κάθε πολιτισμένης χώρας κατάσταση μας ανάγκασε να ξεχάσουμε για λίγες μέρες το σχολιογραφικό χαρακτήρα του ιστολογίου μας…

Λάβαμε δεκάδες e-mails από αναγνώστες από όλη την Ελλάδα που με καταγγελίες , πληροφορίες και φωτογραφίες βοήθησαν στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Όπως είναι κατανοητό στα 200 αυτά posts υπήρχαν και λάθη και ανακρίβειες

Τα περισσότερα από αυτά διορθώθηκαν άμεσα χάρη στα σχόλια των αναγνωστών μας που συμμετέχουν εξίσου με εμάς στη διαμόρφωση της ύλης και της ποιότητας της Παραπολιτικής…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Προσπάθεια ρεβάνς από αναρχικούς στην Πάτρα;

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>


Μας ήρθε η πληροφορία και έστω και ανεπιβεβαίωτη λόγω της σοβαρότητας της την ανακοινώνουμε.
Ναυλωμένα πουλμαν με αναρχικούς έχουν φτάσει στην πόλη μας από γειτονικές πόλεις και από Αθήνα καθώς (αν είναι δυνατόν) και καμιά εισοσαριά άτομα από Ιταλία.
Επίσης οι φοιτητικές εστίες τόσο των ΤΕΙ όσο και του Πανεπιστημίου της Πάτρας έχουν γεμίσει με άγνωστες φάτσες.
Τη παραπάνω πληροφορία την δημοσιεύουμε με την ελπίδα να είναι αρβύλα, αλλά για καλό και για κακό ας το έχουν υπόψη τους μιας και τα καταστήματα είναι κλειστά, τόσο οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του κέντρου, όσο και η Αστυνομία .
Αν είναι αλήθεια τότε πλέον μπορούμε να μιλάμε για σχέδιο το οποίο έχει υφανθεί σε κάποιους σκοτεινούς διαδρόμους και είμαστε μπροστά στην προσπάθεια ρεβάνς των αναρχικών σε βάρος των πολιτών (ιδιαίτερα των καταστηματαρχών) της Πάτρας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Οι πολίτες ξεβράκωσαν Κράτος,Αστυνομία,Αναρχικούληδες και Δημοσιογράφους!

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Σοκ και Δέος στους έμμισθους προπαγανδιστές εξαιτίας του…κυρ-Γιώργη!!!

Τελικα ολα μπορουν να γινουν…οταν η κατασταση φτανει στο απροχωρητο,ο Ελληνας δειχνει τον καλο του εαυτο και ξυπναει,παιρνωντας παραμαζωμα ολους αυτους που τον καταδυναστευουν κοινωνικα,οικονομικα,ακομα και τηλεοπτικα!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>"Αυτή δεν είναι η αστυνομία που μας αξίζει"

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>Μόλις επικοινώνησα με τον ΣΑΜΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΓΛΟΥ δημοσιογράφο της ΕΡΑ Κομοτηνής, που χτυπήθηκε στο κεφάλι (ευτυχώς είναι καλά) από τα ΜΑΤ.

Αυτά ήταν τα λόγια του: «Είδα ότι ήταν στενός ο χώρος και ότι άρχισε να γίνεται επικίνδυνη η ατμόσφαιρα. Μπήκα ανάμεσα στα ΜΑΤ και στα παιδιά. Και πάνω που είχα πείσει τα παιδιά να φύγουν και άρχισαν να οπισθοχωρούν, επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Αυτή δεν είναι η δική μας αστυνομία, ρε Γιώργο. Δεν είναι αυτή που μας αξίζει».

Το ρεπορτάζ του xanthipress.gr για την επίθεση στον ΣΑΜΙ:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ομοιοτητες και διαφορες..

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Η λειτουργια της Δικαιοσυνης…

Στην Κινα

Ο Λίου Σιάομπο, γνωστός ακτιβιστής υπερμαχος των ανθρωπινων δικαιωματων στην Κίνα, συνελήφθη από αστυνομικούς, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.

Το αδικημα: Ο συγγραφέας και πρόεδρος της λέσχης συγγραφέων της Κίνας υπέγραψε μια έκκληση να υπάρξουν περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία στην Κίνα, μαζί με άλλους 300 ακτιβιστές και διανοούμενους, στην 60ή επέτειο της

( http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/10/1603717.htm)

Στην Ρωσσια

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο Σέσιν κάλεσε αιφνιδιαστικά ένα δισεκατομμυριούχο του μεταλλευτικού τομέα σε μια ιδιωτική συνάντηση, για ένα ατύχημα που έγινε πριν από δύο χρόνια στις ιδιαίτερα προσοδοφόρες επιχειρήσεις του, στο Μπερεζνίκι, στην καρδιά της ρωσικής βιομηχανίας.

Ο Σέσιν είπε στον επιχειρηματία ότι έχει διαταχθεί νέα έρευνα για το ατύχημα και προειδοποίησε για βαριά πρόστιμα στην εταιρεία του, την Uralkali.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, γνωστός και ως βασιλιάς των ρωσικών λιπασμάτων, έκπληκτος, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξετάσει το θέμα και έχει απαλλάξει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη. Είπε επίσης ότι είναι πρόθυμος να πληρώσει κι άλλες αποζημιώσεις για το ατύχημα, από το οποίο δεν τραυματίστηκε κανείς.Ομως η ετεροχρονισμενη ερευνα, ειχε ως συνεπεια την κατρακυλα της μετοχης κατά 60% από τοτε που αρχισε η «ερευνα»..

Μολονοτι ο Ιγκόρ Σουβάλοφ ( αντιπροεδρος της Ρωσικης κυβερνησεως και αυτος) δηλωσε «ότι κανεις δεν θέλει να καταστρέψει την εταιρεία», προσθεσε ότι «. Αν μετά την επιβολή των προστίμων η εταιρεία χρεοκοπήσει, θα βρεθεί ένας νέος ιδιοκτήτης».Υποννοωντας το Ρωσσικο κρατος

Διοτι ο,τι προκάλεσε το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για την Uralkali είναι τα τεράστια έσοδά της, που έφτασαν το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 550 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ με την με την τελευταία κρίση και τα υπεργκα προστιμα της Ρωσσικης ετεροχρονισμενης δικαιοσυνης, η επιχείρηση είναι ετοιμη για «πουλημα».

Σημειωσις:

Ο Ιγκόρ Σέσιν είναι ένας αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης που είναι έμπιστος συνεργάτης του Πούτιν από τότε που οι δυο τους υπηρέτησαν στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Πετρούπολης, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp

Στην Αμερικη

Ο κυβερνήτης του Ιλινόι, πολιτεία της οποίας ήταν γερουσιαστής ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη σήμερα με τις κατηγορίες της διαφθοράς, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο κυβερνήτης Ροντ Μπλαγκόγιεβιτς κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει την έδρα στην Γερουσία του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα, αφότου ο τελευταίος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 4 Νοεμβρίου.

Ουτε εξεταστικες ουτε επιτροπες ουτε ασυλιες.. Τσακ μπαμ..

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/12/2008_259687

Στην Ελλαδα

Με ασυλια προστατευονται οι απατεωνες του κοινοβουλιου….Ενω οι υποπτοι δεν είναι δυνατον να προσαχθουν στην δικαιοσυνη ανευ παραπομπης τους από εξεταστικη επιτροπη που απαρτιζουν βουλευτες..

Ασυλληπτοι παραμενουν οι καταστροφεις των περιουσιων και της αξιοπρεπειας των Ελληνων..

ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Να τους χαιρόμαστε!!

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Προβοκάτσια για τους πολίτες της Πάτρας

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>


Στο blog parapolitiki.blogspot.com αναρτήθηκε βίντεο από επεισόδια μεταξύ Χρυσής Αυγής και αναρχικών μπροστά από το κτίριο του Πολυτεχνείου πριν από ένα χρόνο και δόθηκε σαν χθεσινό από τα γεγονότα της Πάτρας. Συνεχίζεται φαίνεται η προσπάθεια του κ. Φούρα (και δεν γνωρίζουμε τον λόγο) να πείσει την κοινή γνώμη ότι οι πατρινοί πολίτες που αντιστάθηκαν στην χούντα των αναρχικών ήταν Χρυσαυγίτες μιας και δεν πιστεύουμε οι συνάδελφοι του blog της παραπολιτικής να είχαν κάποιο δικό τους λόγο να το κάνουν.

parapolitiki.blogspot.com/2008/12/3_10.html

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Θύμα ή τσιράκι…;

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Επειδή σε κάποια blogs επιχειρείται και πάλι η… «θυματοποίηση» της γάγγραινας για τη χώρα που ονομάζεται «Καραμανλής»… – Τα ίδια είχε πει, στο ξεκάρφωτο, και πριν λίγες ημέρες στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Νικήτας Κακλαμάνης… «Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Καραμανλής «πληρώνει» το όχι που είπε στο Βουκουρέστι» – πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το παραμυθάκι που το διαβάσαμε και το 2007 στις μεγάλες πυρκαγιές.

Αυτή η επιχείρηση εντάσσεται προφανώς στη λογική των σεναρίων περί ντόπιων, ξένων και… εξωγήινων συμφερόντων και «ασύμμετρων απειλών» που βρίσκονται, σύμφωνα με τους εμπνευστές των σεναρίων, πίσω από την κατρακύλα της κυβέρνησης και του ίδιου του Καραμανλή.

– Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Εφραίμ και το μισό υπουργικό συμβούλιο, τα απίστευτα αλισβερίσια.
– Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από την απίστευτη, νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης την ώρα που η ύφεση χτυπάει την πόρτα μας.
– Προφανώς οι Αμερικάνοι βρίσκονται πίσω από την αδιαφάνεια, την ακρίβεια, τις «λευκές επιταγές» στις τράπεζες, όλα αυτά που έχουν εξοργίσει τον κόσμο με την κυβέρνηση και στρέφονται προς το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά πόσο «εχθρικός» υπήρξε πράγματι ο Καραμανλής έναντι των ΗΠΑ; Επαναλαμβάνω αυτά που είχα γράψει και παλαιότερα… για να μην ξεχνιόμαστε:

– Πρώτον, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο με τον κ. Μπους (Μάιος 2004 και Μάιος 2005). Και μάλιστα η δεύτερη φορά ήταν μετά το μεγαλοπρεπές χαστούκι το Νοέμβριο του 2004 με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ. Παρόλαυτα, οι κ.κ. Καραμανλής και Μολυβιάτης πανηγύριζαν για τη «στρατηγική εταιρική σχέση» ΗΠΑ – Ελλάδας και το «άριστο κλίμα» στις σχέσεις των δύο χωρών.

– Δεύτερον, από το Μάρτιο-Απρίλιο του 2005 ο πρωθυπουργός και λίγοι κολλητοί γνώριζαν για τις υποκλοπές. «Εντόπισαν», και μάλιστα το Φεβρουάριο του 2006 οι 3 υπουργοί «φωτογράφισαν» ως κέντρο των υποκλοπών, το τρίγωνο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία. Το θέμα το έφερε ο Παπανδρέου, τότε, στη Βουλή. Και ζήτησε εξηγήσεις. Είναι έτσι; Και τι κάνει η κυβέρνηση; Είναι δυνατόν να ισχύει, αν ισχύει κάτι τέτοιο και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα; Αλλά η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις, έστειλε την υπόθεση στο αρχείο. Πλήρης συσκότιση.

– Τρίτον, ο Καραμανλής ενώ γνώριζε για τις υποκλοπές και για υπόνοιες σχετικά με την αμερικανική πρεσβεία – οι ίδιοι τις αποκάλυψαν – παρήγγειλε χωρίς διαγωνισμό και μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2005, 30 F16 από τις ΗΠΑ…

– Και τέταρτον, πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για βέτο για τα Σκόπια, στις 31 Οκτωβρίου 2005 στη Βουλή, όταν κάλεσε την κυβέρνηση την κυβέρνηση «να δηλώσει ότι, σε κάθε περίπτωση η ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν θα υπάρξει αμοιβαία ικανοποιητική λύση για το ζήτημα του ονόματος». Στην ίδια συζήτηση ο Καραμανλής έλεγε ότι τα Σκόπια μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ως FYROM, επικαλούμενος μάλιστα, λανθασμένα, την Ενδιάμεση Συμφωνία!!!! (αφού η Ενδιάμεση Συμφωνία έχει επανειλημμένως παραβιαστεί από τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων). Με λίγα λόγια, ο Καραμανλής απέτυχε να διαπραγματευτεί και σύρθηκε στο βέτο. Τελεία.

Τι είναι τελικά ο Καραμανλής; Θύμα ή τσιράκι…;

krogias.blogspot

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Κράτος-κουκουλοφόροι: Οι δύο όψεις του νομίσματος

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Όταν δεν καταδικάζεις ανοικτά και καθαρά το προβοκατόρικο «κίνημα» των κουκουλοφόρων δεν συμβάλεις μόνο στη σύγχυση του ελληνικού λαού, αλλά στρώνεις και το έδαφος για τις αυριανές θηριωδίες των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον των κινημάτων και ιδιαίτερα του νεολαιίστικου κινήματος.
Γίνεσαι ο ιδεολογικός βραχίονας της καταστολής, ιδεολογικό και πολιτικό «γρανάζι» της πλανητικής τρομοκρατίας και των μυστικών υπηρεσιών.
Η τρομοκρατία στις ποικίλες της μορφές, μία από αυτές είναι οι βαρβαρότητες των κουκουλοφόρων, αποτελεί, όπως το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, το πλέον προνομιούχο μέσο άσκησης εξουσίας από τους ασφαλίτικους και κρατικούς μηχανισμούς καταστολής.
Τα ΜΜΕ, είναι οι διαφημιστές και οι σπόνσορες του τρομοκρατικού θεάματος. Μέσα από αυτά προωθούνται τα πολιτικά παιχνίδια των κατασκευασμένων τρομοκρατικών πράξεων, οι στρατηγικοί, αλλά και οι άμεσοι στόχοι των διεθνών, αλλά και εγχώριων «νταβάδων».
Τα γεγονότα που ζούμε, όπως από την αρχή τονίσαμε, είναι μια από τις πιο κακουργηματικές προβοκάτσιες των «νταβάδων» και των ασφαλίτικων μηχανισμών τους.
Οι άμεσοι πολιτικοί στόχοι, της πολιτικής αποσταθεροποίησης, της σύγχυσης και της προώθησης των πολιτικών παιχνιδιών, σχεδόν επετεύχθησαν. Το κυβερνητικό οικοδόμημα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, με τη ανύψωση του «κινήματος των κουκουλοφόρων» σε «κοινωνική έκρηξη» και «λαϊκό κίνημα». Τώρα θα μπουν πιο γρήγορα σε εφαρμογή τα σενάρια της παραπέρα αμερικανοποίησής μας και των νέων συμφορών που απεργάζονται τα επιτελεία της Νέας Τάξης για την Ελλάδα.
Στρώθηκε επίσης ο δρόμος για την αστυνομοκρατία και τις αυριανές άγριες καταστολές των κινημάτων.
Η νέα υστερία των ΜΜΕ, μετατίθεται από τη «λαϊκή έκρηξη» στις καταστροφές. Όλοι ζητούν ισχυρό κράτος!!! Προετοιμάζουν τη κοινή γνώμη να αποδεχτεί άγρια κατασταλτικά μέτρα.
Με το να μην καταδικάζουν ΑΝΟΙΚΤΑ τον προβοκατόρικό ρόλο των κουκουλοφόρων οι ποικίλοι αριστεροί», το αντίθετο να τον υποθάλπουν, στα μάτια του ελληνικού λαού ταυτίζεται το πραγματικό λαϊκό κίνημα που βρίσκεται προ των Πυλών, με το πλαστό «κίνημα» των κουκουλοφόρων, της ψυχωτικής καταστροφής και του πλιάτσικου.
Το σχέδιο του καθεστώτος και των μηχανισμών του πέτυχε!!!
Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλο το φάσμα της αριστεράς που δεν αποκάλυψε, ούτε αποκαλύπτει, ανοικτά και καθαρά, την θηριώδη προβοκάτσια αυτών των γεγονότων και του «κινήματος» των κουκουλοφόρων, καθώς τους βαθύτερους λόγους και στόχους αυτών προβοκατόρικων σχεδιασμών.
Τώρα θα δρέψουμε του καρπούς, ΟΧΙ μόνο του εγκλωβισμού μας στα μακάβρια παιχνίδια των «νταβάδων», αλλά και της σκληρής αστυνομικής βίας που έρχεται εναντίον των αυθεντικών λαϊκών εκδηλώσεων.
Τώρα ανοίξαμε το δρόμο σε ακόμα μεγαλύτερη αστυνομική βία και τρομοκρατία.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το σημαιοφόρο των νέων συμφορών, το άλλοθι της νέας τρομοκρατικής θηριωδίας. Όταν δίνεις άλλοθι στην τρομοκρατία των κουκουλοφόρων, ουσιαστικά δίνεις άλλοθι στην τρομοκρατία του κράτους. Ακριβώς γιατί κουκουλοφόροι και κράτος (προτεκτοράτο των Αμερικανών) είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

resaltomag

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ένα SΜS έβγαλε τους μαθητές στον δρόμο

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>
Τα Δεκεμβριανά των 16άρηδων;

Κάθε εξέγερση έχει την εποχή της ή το αντίστροφο. Πίσω από αυτήν που βλέπουμε από χθες να εξελίσσεται σε όλη τη χώρα υπήρχαν μερικές λέξεις. Ηταν ένα SMS με κεφαλαία γράμματα: «ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ Τ ΖΩΗ ΑΠ 15ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ν ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Κ ΤΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ. Γ ΑΥΤΟ Τ ΣΥΜΒΑΝ. ΔΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ Κ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Κ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΧΕΡΙ ΜΑΣ! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ Τ ΣΜΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ».

Από αυτό το μήνυμα με την ελλειπτική ορθογραφία, που διακινήθηκε σε εκατοντάδες δεκάδες κινητά τηλέφωνα μαθητών, ξεκίνησε η χθεσινή πρωτοφανής κινητοποίηση. Ενας αυθορμητισμός που πέρασε μέσα από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν και εκτός Ελλάδας. Στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι.

«Οργή – οργή, σκοτώσατε παιδί» – «Αυτές οι ημέρες ανήκουν στον Αλέξη». Με αυτά τα συνθήματα, χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πραγματοποίησαν χθες το πρωί αυθόρμητες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, για να εκφράσουν την οργή τους για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά του ειδικού φρουρού. Oι πορείες και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με μηνύματα από κινητό σε κινητό και από υπολογιστή σε υπολογιστή.

Στην κινητοποίηση και στην ενημέρωση για τα σημεία των συγκεντρώσεων, το δικό του ρόλο είχε και το δημοφιλέστατο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. Σε συγκεκριμένο γκρουπ με τον τίτλο: «Killing of a 15 year old student in Greece» ήταν χθες αναρτημένο το πρόγραμμα της Δευτέρας: Αθήνα 18.00 Προπύλαια. Ηράκλειο 09.00 Αστόρια. Θεσσαλονίκη 18.30 Καμάρα. Λονδίνο 09.30 Hyde Park Corner. Καρδίτσα πλατεία Ν. Πλαστήρα 18.30. Κόρινθος 7 μ.μ. πλατεία περιβολάκια Κορίνθου. Ρέθυμνο 6 μ.μ. Δημαρχείο. Χίος 11.30 Απλωταριά Ρόδι.

Οι περισσότερες ομάδες των μαθητών κατευθύνθηκαν προς αστυνομικά τμήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν μαχητικές κινητοποιήσεις και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου που δεν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Βούλας. Μαθητές της περιοχής κατέβηκαν στην παραλιακή λεωφόρο με το κλασικό σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», αναποδογύρισαν ένα περιπολικό και το έκαψαν. Και στη Γλυφάδα, ομάδες μαθητών συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν παράθυρα και την είσοδο του τμήματος. Στην Ερυθραία, άλλες ομάδες έσπασαν περιπολικά. Ζημιές προκλήθηκαν και στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης. Ζημιές και φωτιές και στη Φιλοθέη και την Πεύκη.

Σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα μαθητές έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους και βγήκαν στους δρόμους. Με πρόχειρα πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν πορείες και συγκεντρώσεις έξω από τις αστυνομικές υπηρεσίες σχεδόν σε κάθε πόλη. Άγνωστος αριθμός σχολείων τελούν από χθες υπό κατάληψη. Στην Αθήνα, νεαροί μαθητές από τα Εξάρχεια, τον Νέο Κόσμο, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό- από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία- και δεκάδες ακόμα περιοχές έκαναν χθες το πρωί αποχή από τα μαθήματά τους για να ακολουθήσουν πορείες προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και τα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 15χρονος Αλέξης. Από το μεσημέρι της Κυριακής οι μαθητές έστελναν από κινητό σε κινητό SΜS που προέτρεπε σε αποχή από τα μαθήματα. «Σήμερα όλοι στα μαύρα. Το πρωί δεν θα μπούμε στο σχολείο αλλά θα περιμένουμε απ΄ έξω σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Προωθήστε το. Μας αφορά όλους», έγραφε χαρακτηριστικά ένα από τα μηνύματα που μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας είχε κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Παράλληλα, οι μαθητές εκμεταλλεύτηκαν το Διαδίκτυο. «Είπαμε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Να βρούμε έναν τρόπο να συντονιστούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μέσω μηνυμάτων και Ίντερνετ καταφέραμε να συγκεντρωθούμε τόσο πολλά παιδιά. Από ΄δώ και στο εξής δεν ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε. Σίγουρα όμως η Αθήνα θα είναι κλειστή για πολύ καιρό. Είναι ώρα να ξυπνήσει η νεολαία. Να διεκδικήσει τα δικαιώματά της» λέει στα «ΝΕΑ» ο 17χρονος Παναγιώτης Ψυχογιός, μαθητής Λυκείου. «Το μήνυμα μου ήρθε το βράδυ της Κυριακής. Αμέσως το έστειλα και σε άλλους φίλους μου. Έπρεπε σήμερα να είμαστε όλοι εδώ» συμπληρώνει η 16χρονη Σοφία Μάρα από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, που χθες διαδήλωσε έξω από τη ΓΑΔΑ. «Είναι χρέος μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Θέλουμε μέσα από αυτή τη συγκέντρωση να συγκινήσουμε τον ελληνικό λαό και να τον κάνουμε να διαμαρτυρηθεί μαζί μας. Σκότωσαν ένα αθώο παιδί» σημειώνει η 16χρονη Δήμητρα Κουτουμάνου, που φορούσε μαύρα ρούχα όπως προέτρεπε το μήνυμα που δέχθηκε στο κινητό της. Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι μαθητές, στη θέση του Αλέξη θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε παιδί. «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. Η Αστυνομία θα έπρεπε να βοηθάει. Όχι να εκτελεί», λέει η 17χρονη Στέλλα Μπράινιγκερ. «Νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από αυτούς που θα έπρεπε να μας προστατεύουν» Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΓΙΟΣ, μαθητής των Αναβρύτων, από νωρίς το πρωί βρισκόταν έξω από το σχολείο του, στη Λεωφόρο Κηφισίας με δεκάδες άλλους συμμαθητές του για να διαμαρτυρηθεί για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Είμαστε εδώ γιατί ένα παιδί δολοφονήθηκε από την Αστυνομία. Όπως όλη η Ελλάδα, βγήκαμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε, επειδή νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να μας προστατεύουν» λέει. Οι μαθητές είχαν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου με κάδους απορριμμάτων και φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας , και στη μνήμη του 15χρονου. Άνοιγαν όμως το μπλόκο κάθε φορά που έπρεπε να περάσει ασθενοφόρο ή όταν παρουσιαζόταν ανάγκη. Στην πλατεία της Δροσιάς, μαθητές τριών σχολείων, του Λυκείου Διονύσου, της Δροσιάς και του Αρσακείου είχαν διακόψει επίσης την κυκλοφορία των οχημάτων διαμαρτυρόμενοι. «Είμαστε εδώ μόνο για το παιδί, δεν θέλουμε να προκαλέσουμε καμία αναστάτωση. Θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίζαμε, το σχολείο του είναι πολύ κοντά στα δικά μας και παίζαμε μαζί μπάλα» αναφέρει ο Παναγιώτης Σουγκλάκος, μαθητής του Λυκείου Δροσιάς. «Ήρθαμε απλά για να δείξουμε τη διαμαρτυρία μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Αλέξανδρου. Δεν είναι καν θέμα ιδεολογίας. Είναι θέμα ανθρωπιάς. Τα μόνα μας όπλα είναι η αγανάκτησή μας και ένα πανό» λέει η Ειρήνη Γαλατσάνου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου. Συμπληρώνει δε ότι «βγήκαμε στον δρόμο γιατί θέλουμε να ακουστεί το μήνυμά μας. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα όπου δεν έχουμε εξασφαλίσει καν το δικαίωμα να ζούμε ελεύθερα. Θέλουμε να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε η γενιά των ΜcDonald΄s και της ευκολίας, όπως μας αποκαλούν. Έχουμε συνειδητοποιήσει και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας». Στα δύο σχολεία «Δεν σας καλώ να τηρήσουμε σιγή ενός λεπτού για τον Αλέξη. Σας καλώ να χειροκροτήσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για κείνον». Στη σχολή Μωραΐτη- το σχολείο όπου φοιτούσε έως πέρσι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος- το κλίμα που επικρατούσε χθες ήταν έντονης συγκίνησης. Ο συμμαθητής του που κάλεσε να χειροκροτήσουν στη μνήμη του ήταν ένας από τους αγαπημένους φίλους του. Στο ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ώθηση, το τελευταίο σχολείο του 15χρονου, η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισαν να τηρήσουν σιγή τιμής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους. Για τον λόγο αυτόν, το εκπαιδευτήριο παρέμεινε χθες κλειστό. Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης, των συλλόγων διδασκόντων και των μαθητικών κοινοτήτων της Σχολής Μωραΐτη εκφράζεται ο αποτροπιασμός όλων για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε αλλά και ο απεριόριστος πόνος τους. Παράλληλα, ο σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου- Λυκείου εκφράζει και την οργή του για την πράξη του αστυνομικού, και την απελπισία τους για μια κοινωνία που δεν δέχεται την αντίρρηση και δεν σέβεται την εφηβική αμφισβήτηση αλλά και την ανησυχία τους για τη δημόσια συζήτηση η οποία εξισώνει την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με τη φθορά της περιουσίας. Καταιγίδα μηνυμάτων στο Ίντερνετ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Αράπογλου «ΗΜΑΣΤΑΝ μέχρι πέρυσι συμμαθητές με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Όλοι τον φωνάζαμε Gregory παραφράζοντας το επώνυμό του. Είχε το θάρρος της γνώμης του που την υπερασπιζόταν με μαγκιά και πάθος. Από πολύ νωρίς είχε διαμορφώσει ιδεολογική ταυτότητα και είχε άποψη για την κοινωνία μας…». Εκατοντάδες σχόλια και περιγραφές φίλων και γνωστών του 15χρονου για το «παιδί της διπλανής πόρτας»- όπως αυτή του «Εφήβου» στο ομώνυμο μπλογκ- και ακόμη περισσότερα σχόλια συμπαράστασης στην οικογένειά του και οργής για τον θάνατό του πλημμύρισαν το Διαδίκτυο. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι δίνουν «παρών» διαμαρτυρίας μέσα από γκρουπ στο Facebook«Έχω κι εγώ έναν γιο στην ηλικία του Αλέξη. Η 22χρονη φοιτήτρια Βερόνικα Καλούδη σημειώνει: «Είμαι περήφανη γιατί τα παιδιά που κατηγορούμε πως είναι κολλημένα στους υπολογιστές, τα ίδια παιδιά θα βγουν στους δρόμους να φωνάξουν, να αντιδράσουν.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4491201

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Συγγνώμη, Αλέξη…»

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

«Συγγνώμη, Αλέξη, που έπρεπε να χάσεις τη ζωή σου στη γωνία Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, από σφαίρα “ειδικού φρουρού της αστυνομίας”, για να μάθεις πόσοι πολλοί, πόσο πολύ σε αγαπούν και πόσο πόνεσαν που μια μεγάλη καρδιά σε ένα εφηβικό θώρακα έπαψε να χτυπά, γωνία, 15 με 16 χρόνων… Συγγνώμη, Αλέξη που τα πήρες μαζί σου και δεν πρόλαβες να πεις, να δείξεις, με τη ζωή και τον δρόμο που θα ακολουθούσες, το “πόσο καλό παιδί, πόσο καλός μαθητής ήσουν”», όπως είπε, συντετριμμένος, ο διευθυντής του σχολείου σου «Ωθηση» κ. Ηλίας Συμιγδαλάς όταν τον ρώτησαν για σένα. Και δεν μπορείς να ακούσεις τον λυγμό που σπάει στη φωνή του, στο ηχογραφημένο μήνυμα που άφησε ο ίδιος, στον αριθμό του σχολείου 210-81.44.137. «Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Τρίτη 9/12 για τον τραγικό θάνατο του αγαπητού μας μαθητή Ανδρέα – Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου». Εκεί, ανάμεσα στις λέξεις «θάνατο» και «αγαπητό μας μαθητή» κρύβεται το δάκρυ ενός σχολειού που δεν περιμένει πια τον Αλέξη… Συγγνώμη, Αλέξη που επειδή φορούσες κουκούλα – ή που δεν φορούσες κουκούλα, όπως είπε η μανούλα σου, που γνώριζε ότι ήσουν στα Εξάρχεια και που θα γυρίζατε σπίτι μαζί – σου ’ριξαν κατάστηθα και μετά οι εφημερίδες και το Διαδίκτυο σε έκαναν «αντιεξουσιαστή»…

Συγγνώμη, που άφησες την αδελφούλα σου μόνη, που η μητέρα σου, η γιαγιά σου, ο πατέρας σου, όπου και αν βρίσκεται, δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ, ενώ όλοι όσοι αγανακτούν, οργίζονται, τρέχουν στους δρόμους, σπάζουν μαγαζιά, αναποδογυρίζουν και καίνε αυτοκίνητα, σε λίγο θα γυρίσουν στη δική τους τη ζωή, στις δικές τους τις συνήθειες και θα μείνουν οι επιγραφές με μαύρο και κόκκινο σπρέι «Το αίμα που κυλά εκδίκηση ζητά»…

Συγγνώμη, που ήσουν ένας και ξεχωριστός, για τους γονείς σου, για τους δικούς σου, για τους «κολλητούς» σου, για τους συμμαθητές και συμμαθήτριές σου, και που τώρα έγινες ένα «σύμβολο» σαν τον συνομήλικό σου Μιχάλη Καλτεζά που τώρα και πάλι, 23 χρόνια μετά, Νοέμβρη του 1985, έπεσε νεκρός και αυτός από σφαίρα αστυνομικού. Θα ’ταν τώρα 38 χρόνων, και θα ’ξερε πόσο ακριβά πληρώνεται η νεανική ορμή για ελευθερία και δικαιοσύνη, όταν αυτοί, οι εντεταλμένοι να την περιφρουρούν –την ελευθερία και τη δικαιοσύνη– «τραβούν πιστόλι» και τις σωριάζουν κατάχαμα, στο βρεγμένο πεζοδρόμιο… «Είχε προηγηθεί ελαφρά βροχή, νόμισα πως είχε γλιστήσει και έπεσε», είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες. «Ομως, έκανα λάθος»…

«Ενα παιδί ήταν, έπιασα το μάγουλό του, δεν είχε βγάλει γένια», είχε πει μια άλλη γυναίκα, περαστική αυτή που βρέθηκε εκεί, και έσκυψε σαν τη μοίρα, πάνω από το άψυχο κορμί… Συγγνώμην Αλέξη, που τόσο αργά, τόσο άδικα, και ενώ ήξερες ότι δεν είναι παιχνίδι το να έχεις γνώμη και στάση πάνω σε μερικά πράγματα, όπως οι αξίες και τα δικαιώματα, εμείς, η κοινωνία που θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της πολύ γρήγορα, σε άφησε να παίξεις «Κλέφτες και Αστυνόμους», και εσύ δεν ήσουν καλέ μας «κλέφτης», ούτε ο άλλος ήταν «αστυνόμος». «15χρονο παιδί και δολοφόνος» είναι το παιχνίδι, εμείς το ξέραμε αλλά βλέπαμε αλλού, και εσύ έπαιξες κι έχασες, το λάθος δικό μας. Και δεν υπάρχει «συγγνώμην», ιδίως φραστική, από όπου και αν προέρχεται, ψηλά ή χαμηλά. Τα όμορφά σου μάτια, το παιδικό ακόμα στόμα στη φωτογραφία μας κοιτούν από πέρα, μακριά, και αυτό είναι το δικό μας λάθος, η δική μας ευθύνη, και –για όσους ξεχνούν ότι οι λέξεις είναι σφαίρες– το δικό μας έγκλημα…

Eλενη Mπιστικα


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αναβολή των συλλαλητηρίων ζήτησε ο Καραμανλής – “Όχι” από τους συνδικαλιστές

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Την αναβολή των συλλαλητηρίων στην γενική απεργία της Τετάρτης (10/12) που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς, ζήτησε με επιστολή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής λόγω του τεταμένου κλίματος. Ηχηρό «όχι» ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απάντηση των συνδικάτων.

Η επιστολή του πρωθυπουργου αναφέρει συγκεκριμένα: «Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή, προβαίνουν σε πράξεις πρωτοφανούς βίας. Πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας. Πράξεις που πλήττουν την ίδια την Δημοκρατία.

»Η διεκδίκηση και η διαμαρτυρία είναι πλήρως σεβαστά, αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. Λόγω όμως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες σας καλώ με τη δέουσα υπευθυνότητα να αναβάλλετε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας, ώστε να μην δοθεί δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας εκδήλωσης εργαζομένων για την πραγματοποίηση νέων πράξεων καταστροφικής βίας».

Απάντηση στον πρωθυπουργό

«Η ειρηνική συγκέντρωσή μας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι μετάθεσης ευθυνών καθώς και εκμετάλλευσης για καταστροφική βία για κανένα. Αντιθέτως ο ίδιος ο χώρος και η οιωνεί φρούρησή του επιφορτίζουν με ουσιαστικές και πρόσθετες υπαρκτές ευθύνες τα προς τούτο εντεταλμένα όργανα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Από την πλατεία Συντάγματος στις 11.00 θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη (10/12). Την απόφαση να μην ξεκινήσει από τα Προπύλαια έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για την αποφυγή των επεισοδίων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) διαφώνησε και καλεί σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 10:00, ενώ το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30.

Το μήνυμα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου θα είναι η αντιεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η ακρίβεια, αλλά και η πάλη ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της έχει εκφράσει την «ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, καταδικάζοντας απερίφραστα την εν ψυχρώ δολοφονία του». «Την οδύνη του για τον αναίτιο φόνο ενός παιδιού» εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, ζητώντας την απόταξη των υπευθύνων ειδικών φρουρών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν «όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση, να εκδηλώσουμε όλοι μαζί ειρηνικά και μαζικά την αντίθεσή μας στην κρατική καταστολή αλλά και στις συνέπειες της κρίσης, που για μια ακόμα φορά επιχειρούν να τις μεταθέσουν στις πλάτες των εργαζόμενων και της κοινωνίας».

Στην 24ωρη γενική απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στο Μετρό, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρεις δίωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη στον Προαστιακό.

Η Ολυμπιακή θα πραγματοποιήσει μόνο μία πτήση ανά προορισμό ενώ η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 12:00.

Cosmo.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τον ύστατο φόρο τιμής στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσίων Αλέξιο Β’, απέτισε το πρωί της Τρίτης η Ρωσιά

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ακολούθησε μια μακράς διάρκειας νεκρώσιμος ακολουθία, κατά την οποία οι συνομιλητές μίλησαν για τον εξαίρετο χαρακτήρα αλλά και το σπουδαίο έργο του Πατριάρχη Αλέξιου Β’ στη Ρωσία. Άλλωστε, οφείλεται για την αναβίωση της χριστιανικής πίστης ύστερα από δεκαετίες κομμουνιστικού αθεϊσμού στη χώρα.

«Επί Αλεξίου, ο αριθμός των εκκλησιών πολλαπλασιάστηκε στις περίπου 30.000 και ο αριθμός των μοναστηριών σε 700 από 18» τόνισε ο Ντμίτρι Σμιρνόφ, που έχει τη θέση του επικεφαλή της υπηρεσίας του Πατριαρχείου για τη συνεργασία με τον στρατό και τις δυνάμεις της τάξης.

Στους δρόμους της Μόσχας η κυκλοφορία διακόπηκε κι η κρατική τηλεόραση τροποποίησε το κανονικό της πρόγραμμα για να μεταδώσει τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Πατριάρχη που εκοιμήθη την Παρασκευή (5/12) σε ηλικία 79 ετών.

Toν Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσίων Αλέξιο Β’ τίμησαν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι έφτασαν με τις συζύγους τους και στάθηκαν δίπλα στο φέρετρο του κρατώντας αναμμένα κεριά.

Eπίσης χιλιάδες πιστοί και ορθόδοξοι πολίτες περίμεναν έξω από τον τεράστιο καθεδρικό ναό, ενώ εκατοντάδες ακόμη περίμεναν έξω από τον Καθεδρικό Ναό των Θεοφανίων όπου θα ενταφιαστεί ο Πατριάρχης Αλέξιος αργότερα εντός της ημέρας.

Περισσότερα από 30 στεφάνια με λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα και κόκκινα γαρύφαλα υπήρχαν στην είσοδο του καθεδρικού.

Η Ιερά Σύνοδος θα ανακοινώσει την Τετάρτη (10/12) την ημερομηνία για την σύγκληση του σώματος της ιεραρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που θα εκλέξει τον επόμενο Πατριάρχη.

cosmo.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πως κτιζεται ενας Μυθος.

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ο πυρηνας του Μυθου ειναι παντοτε μια αληθεια.Εν τω προκειμενω ο θανατος ενος ατυχου νεου.

Απο την βαλλιστικη ερευνα, που θα επανα-επιβεβαιωθη παρουσια τεχνικου εμπειρογνωμονος εκπροσωπου της οικογενειας, προεκυψε οτι η φονικη σφαιρα εξοστρακισθηκε κτυπωντας ειτε ενα στυλο ειτε σε μαρκίζα μπαλκονιού.Μαλιστα με αυτοψία που έγινε στην περιοχή του δράματος, επιβεβαιώθηκε πως ο εξωστρακισμός έγινε σε μπαλκόνι οικοδομής. ( http://www.athina984.gr/node/30525)
Η αλλοιωσις ομως της πραγματικοτητος ειναι προφανης.Ολα τα μεσα Εξαγρειωσεως και αποβλακωσεως αποκαλουν τον φονο του μαθητου «Δολοφονια» που σημαινει φονο εκ προμελετης ή εξ ενεδρας.. Το ιδιο και οι τοσο «πονετικοι»πολιτικοι μας για καθε θυμα πλην αστυνομικων..Αλλα ο φονος του μαθητη δεν ηταν Δολοφονια. Διοτι οσο οφειλουμε να αναγνωρισουμε και ουδεις το αρνηται, οτι αν ο ειδικος φρουρος δεν πυροβολουσε, ο νεος σημερα θα ηταν ζωντανος, αλλο τοσο πρεπει να παραδεχθουμε, αν η βαλλιστικη επαληθευθη, οτι ο ειδικος φρουρος ποτέ δεν στοχευσε τον ατυχο νεο. Και βεβαια αυτο δεν αλλαζει το τραγικο γεγονος, ουτε απαλλασει των ευθυνων του τον δραστη.
Ομως η επαναληπτικη εξ ολων, επισημη, η καθημερινη, αναφορα στον θανατο του ατυχου νεου, γινεται με την εξ ολοκληρου ανακριβη λεξι «δολοφονια ή την εξ ισου αναληθη «εν ψυχρω εκτελεσις».
Επισης μεθοδευεται η παρουσιασις του συγκεκριμενου αστυνομικου ως «εγκληματια» ή «φασιστα» που λιγο η πολυ ξεκινησε {λογω και της «φασιστικης»εκπαιδευσεως που εχει λαβει στο αστυνομικο σωμα} απο το σπιτι του εχοντας ενα και μοναδικο σκοπο να «δολοφονησει» τον ατυχο νεο… Ενω η οποια εκβασις της δίκης και αποφασις του δικαστηριου που θα καταδικαση τελικως τον ενοχο αμεροληπτα , εχει ηδη εκ των προτερων εκδοθη απο τους αναρχοβανδαλους και τους προστατες τους..
Ταυτοχρονως οι αναρχοβανδαλοι, που πυρπολουν καταστρεφουν χωρις αναγκαστικα να υπαρχη καποια συγκεκριμενη αφορμη, αυτη την φορα βρηκαν ενα πολυ καλο λογο.
Βεβαιως οι παραμορφωτες της λεγομενης κοινης γνωμης, {δηλαδη της δικιας τους γνωμης, που την εχουν βαφτισει «κοινη» για να πεισουν οτι ολοι εχουμε την δικια τους την αριστεροστροφη αποψι}, παρουσιαζουν τις εκνομες ψυχωτικες ανισορροπες και καταστροφικες πραξεις ( π.χ πυρπολησις Εθνικης Βιβλιοθηκης, καταστροφη των γραφειων το χαμογελο του παιδιου, ακομη και του καταστηματος της μητερας του ατυχου νεου) των αναρχοβανδαλων, οχι ως συμπεριφορα των συγκεκριμενων αναρχοβανδαλων, αλλα ως «ξεσπασμα»οργης, «σταγονα» που ξεχειλισε το ποτηρι, «αντιδρασι» του λαου στα σκανδαλα, στην οικονομικη κρισι, στην πολιτικη «καταστολης» αυτης ή της αλλης κυβερνησεως..Αλλοι στρατευμενοι πισω απο τα ιδια κοκκινα λαβαρα, οι προστατες και υπερασπιστες των αναρχοβανδαλων, αποκαλουν αυτη την γενικευμενη συμπεριφορα των αναρχοβανδαλων «εξεγερσι»του Ελληνικου λαου, ως εαν ο λαος αριθμει στους 1000 ή 2000 ή 3000 ή 5000 , ( παραπανω δεν ειναι) και δεν αντιλαμβανονται την ανυπομονεσια του Λαου, που περνα εφιαλτικες νυκτες, περιμενοντας τον κορεσμο των βανδαλων στο κολοσαιο, που «συμπτωματικα» εχουν εξεγερθει σε ολες τις πολεις της Ελλαδος..
Ετσι κτιζεται δια της επαναληψεως ανευ αντιλογου και χωρις επιχειρηματα, ενα ψευδος ως αληθεια.Η «δολοφονια» αντι του Φονου.Η «κοινωνικη εξεγερσι» αντι της εγκληματικης συμπεριφορας βανδαλων. Η « εγκληματικη» συμπεριφορα της αστυνομιας εν γενει, αντι της ανθρωπινης αδυναμιας ενος συγκεκριμενου ειδικου φρουρου που ο θυμος του, η ελλιπης εκπαιδευσις, ο κακος χαρακτηρας, δεν γνωριζω, κακως κάκιστα, επεκρατησε της λογικης για οιονδηποτε λογο και στιγματιζει ενα ολοκληρο σωμα..

Ενας Μυθος εχει γεννηθει..

Υ.Γ
Μια αληθεια αποκρυπτεται:
Ακουσα την συνομιλια του Πρυτανεως της Γεωπονικης κου Λουλουδη Λεωνιδα στον 9,84 σημερα 9/12/2008. Μιλησε για βια στα πανεπιστημια, για ξυλοδαρμο καθηγητων ( του Πρυτανεως Κου Μανθου , του Κου Παπαδατου που του εσπασαν το χερι, του κου Ζωρα που εδαρη) αλλα και των σπουδαστων που δεν ανηκουν στα αριστερα σχηματα και κομμουνιστικο κομμα και που η βια αυτη αποσιωπαται πληρως απο ολους.Τσιμουδια..Κι’ εδηλωσε «Ολοι μας περιμεναμε οτι αυτη η βια θα φερη καποιο θανατο.Εξεπλαγημεν που ο θανατος αυτος δεν συνεβη στο χωρο του Πανεπιστημιου». Και συμπληρωσε . «Ολοι φερουν ευθυνη, η κυβερνησι, ο υπουργος παιδειας, αναφερομενος στον Κο Στυλιανιδη, αλλα την μεγαλυτερη ευθυνη φερουν τα αριστερα κομματα.».
Να προσθεσω οτι ο Καθηγητης και Πρυτανις, κος Λουλουδης Λεωνιδας ανηκει στην ανανεωτικη πτερυγα του Συνασπισμου.

Ιασων

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>…διαβάστε ένα ενδιαφέρον κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν από 14 μήνες στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (18 Αυγούστου 2007).

Από τα ομόλογα στις φωτιές. Μία επιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής του τόπου

Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας
Όλα ξεκίνησαν με την επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και να αρχίσει συνομιλίες για έναν αντίστοιχο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, ο οποίος -αν ποτέ κατασκευαστεί- θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ανταγωνιζόμενος τον αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικό αγωγό.
Σε μια εποχή που ο αμερικανορωσικός διαγκωνισμός στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου, με επίκεντρο τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων και των αξόνων μεταφοράς τους στις διεθνείς αγορές, παίρνει σταδιακά χαρακτήρα ψυχρού πολέμου, τη στιγμή που…οι ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που έχουν αποκτήσει στην Ουκρανία, την Πολωνία και τις βαλτικές χώρες, προσπαθούν να θέσουν τις δικές τους προϋποθέσεις για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, για να καταστήσουν ελκυστικό τον λεγόμενο ελληνοτουρκικό αγωγό, του οποίου τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από μέρα σε μέρα, η επιλογή του Καραμανλή για προσέγγιση με τη Ρωσία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον ρωσικών συμφερόντων αγωγό φυσικού αερίου, που μειώνει τη σημασία του αμερικανικών συμφερόντων ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, ήταν η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλή σύμπτωση η ανάδειξη του -υπαρκτού- σκανδάλου των ομολόγων αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοφανής, όμως, επί σειρά μηνών μονοπώληση του θέματος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ως η μόνη είδηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Παρόλο τον πολύμηνο πόλεμο που δέχτηκε επί μήνες από τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Καραμανλή με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των ομολόγων, η ΝΔ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα ασφαλείας έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως θα μπορούσε να μηδενιστεί σε περίπτωση που η κυβέρνηση έμενε εκτεθειμένη σε επιθέσεις διά των ΜΜΕ στην περίοδο του φθινοπώρου. Η κίνηση του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου δεν έγινε με στόχο να αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έγινε για να αιφνιδιάσει τον αμερικανικό παράγοντα και να μην του δώσει το χρόνο και την ευκαιρία να ανατρέψει τη στάση της κοινής γνώμης που συνέχιζε να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ. Ο Καραμανλής λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο ή μάλλον χωρίς τον εμπρηστή.
Ασφαλώς, όλες οι φωτιές δεν μπήκαν από χέρια εμπρηστών με πολιτικά κριτήρια, ασφαλώς η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε επίπεδο προετοιμασίας, πρόληψης και χρησιμοποίησης των διατεθειμένων μέσων, για να προστατέψει τη χώρα από μία εθνική καταστροφή. Ίσα – ίσα, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να δείξει άλλη μια φορά στον ίδιο της το λαό αλλά και στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει συνείδηση διαχείρισης κρίσεων, κάτι που, αν συνυπολογιστεί με την ανυπαρξία της κρατικής μηχανής και της δημόσιας διοίκησης, κάνει την κατάσταση εφιαλτική.
Όμως, κανένας ούτε ακόμη και αυτοί που κάνουν πολιτική πάνω στα φέρετρα και τις στάχτες των πυρκαγιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το φαινόμενο τόσο μεγάλου αριθμού πυρκαγιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι τυχαίο. Υπάρχουν μάλιστα και πράξεις, όπως οι τηλεφωνικές κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για υποτιθέμενες πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής, που προκάλεσαν τη διάσπαση της πυροσβεστικής δύναμης, τη στιγμή που ξέσπαγε φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, για να κάψει το τελευταίο περιαστικό δάσος της Αθήνας. Οι δράστες των τηλεφωνημάτων ήταν επαγγελματίες στη μυστική δράση, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησαν ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.
Το θέμα όμως δεν είναι οι αστυνομικές πτυχές ή οι εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν υπήρχε σχέδιο πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα, με στόχο τις συγκεκριμένες επιλογές του Κωνσταντίου Καραμανλή.
Η Ελλάδα, που διήγε την πιο ήρεμη περίοδο της πολιτικής της ιστορίας από το 1996 και εντεύθεν, οδηγείται στις εκλογές κάτω από το βάρος μίας εθνικής τραγωδίας. Αν ισχύει το σκεπτικό που αναλύθηκε σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό η κοινή γνώμη να οδηγηθεί στην ανατροπή της κατάστασης και στις 16 Σεπτεμβρίου να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα κυβερνάει την Ελλάδα αλλά ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι επικεφαλής στα κόμματα εξουσίας. Αν την επόμενη ημέρα των εκλογών πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είναι προφανές ότι η επιχείρηση τιμωρίας του Καραμανλή και χειραγώγησης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα στέφτηκε με επιτυχία. Μια «επιτυχία» που δεν πρόκειται να σταματήσει στην Αθήνα, αλλά θα φτάσει μέχρι τη Λευκωσία, αφού είναι αμφίβολο αν κάτω από τις νέες συνθήκες μπορέσει να αντέξει μόνος τη πίεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Φυσικά όπως ο Καραμανλής σχεδίασε χωρίς το ξενοδόχο και οι ατζέντηδες των εταιρειών πετρελαίου σχεδιάζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους μία πολύ σπουδαία παράμετρο. Τον ελληνικό λαό. Οψόμεθα.

Αυγ 28, 2007

Διαβάστε Περισσότερα…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »