Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Αναβολή των συλλαλητηρίων ζήτησε ο Καραμανλής – “Όχι” από τους συνδικαλιστές

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Την αναβολή των συλλαλητηρίων στην γενική απεργία της Τετάρτης (10/12) που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στις οποίες θα συμμετέχουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς, ζήτησε με επιστολή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής λόγω του τεταμένου κλίματος. Ηχηρό «όχι» ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απάντηση των συνδικάτων.

Η επιστολή του πρωθυπουργου αναφέρει συγκεκριμένα: «Τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή, προβαίνουν σε πράξεις πρωτοφανούς βίας. Πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας. Πράξεις που πλήττουν την ίδια την Δημοκρατία.

»Η διεκδίκηση και η διαμαρτυρία είναι πλήρως σεβαστά, αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. Λόγω όμως της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες σας καλώ με τη δέουσα υπευθυνότητα να αναβάλλετε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας, ώστε να μην δοθεί δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας εκδήλωσης εργαζομένων για την πραγματοποίηση νέων πράξεων καταστροφικής βίας».

Απάντηση στον πρωθυπουργό

«Η ειρηνική συγκέντρωσή μας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι μετάθεσης ευθυνών καθώς και εκμετάλλευσης για καταστροφική βία για κανένα. Αντιθέτως ο ίδιος ο χώρος και η οιωνεί φρούρησή του επιφορτίζουν με ουσιαστικές και πρόσθετες υπαρκτές ευθύνες τα προς τούτο εντεταλμένα όργανα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Από την πλατεία Συντάγματος στις 11.00 θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη (10/12). Την απόφαση να μην ξεκινήσει από τα Προπύλαια έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για την αποφυγή των επεισοδίων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) διαφώνησε και καλεί σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 10:00, ενώ το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30.

Το μήνυμα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου θα είναι η αντιεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η ακρίβεια, αλλά και η πάλη ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της έχει εκφράσει την «ολόπλευρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, καταδικάζοντας απερίφραστα την εν ψυχρώ δολοφονία του». «Την οδύνη του για τον αναίτιο φόνο ενός παιδιού» εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, ζητώντας την απόταξη των υπευθύνων ειδικών φρουρών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν «όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία και συγκέντρωση, να εκδηλώσουμε όλοι μαζί ειρηνικά και μαζικά την αντίθεσή μας στην κρατική καταστολή αλλά και στις συνέπειες της κρίσης, που για μια ακόμα φορά επιχειρούν να τις μεταθέσουν στις πλάτες των εργαζόμενων και της κοινωνίας».

Στην 24ωρη γενική απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στο Μετρό, στον ηλεκτρικό και στα τρόλεϊ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρεις δίωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη στον Προαστιακό.

Η Ολυμπιακή θα πραγματοποιήσει μόνο μία πτήση ανά προορισμό ενώ η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγια.

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 12:00.

Cosmo.gr

Σχολιάστε