Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Τον ύστατο φόρο τιμής στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσίων Αλέξιο Β’, απέτισε το πρωί της Τρίτης η Ρωσιά

Posted by defactogr στο 10 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ακολούθησε μια μακράς διάρκειας νεκρώσιμος ακολουθία, κατά την οποία οι συνομιλητές μίλησαν για τον εξαίρετο χαρακτήρα αλλά και το σπουδαίο έργο του Πατριάρχη Αλέξιου Β’ στη Ρωσία. Άλλωστε, οφείλεται για την αναβίωση της χριστιανικής πίστης ύστερα από δεκαετίες κομμουνιστικού αθεϊσμού στη χώρα.

«Επί Αλεξίου, ο αριθμός των εκκλησιών πολλαπλασιάστηκε στις περίπου 30.000 και ο αριθμός των μοναστηριών σε 700 από 18» τόνισε ο Ντμίτρι Σμιρνόφ, που έχει τη θέση του επικεφαλή της υπηρεσίας του Πατριαρχείου για τη συνεργασία με τον στρατό και τις δυνάμεις της τάξης.

Στους δρόμους της Μόσχας η κυκλοφορία διακόπηκε κι η κρατική τηλεόραση τροποποίησε το κανονικό της πρόγραμμα για να μεταδώσει τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Πατριάρχη που εκοιμήθη την Παρασκευή (5/12) σε ηλικία 79 ετών.

Toν Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσίων Αλέξιο Β’ τίμησαν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι έφτασαν με τις συζύγους τους και στάθηκαν δίπλα στο φέρετρο του κρατώντας αναμμένα κεριά.

Eπίσης χιλιάδες πιστοί και ορθόδοξοι πολίτες περίμεναν έξω από τον τεράστιο καθεδρικό ναό, ενώ εκατοντάδες ακόμη περίμεναν έξω από τον Καθεδρικό Ναό των Θεοφανίων όπου θα ενταφιαστεί ο Πατριάρχης Αλέξιος αργότερα εντός της ημέρας.

Περισσότερα από 30 στεφάνια με λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα και κόκκινα γαρύφαλα υπήρχαν στην είσοδο του καθεδρικού.

Η Ιερά Σύνοδος θα ανακοινώσει την Τετάρτη (10/12) την ημερομηνία για την σύγκληση του σώματος της ιεραρχίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που θα εκλέξει τον επόμενο Πατριάρχη.

cosmo.gr

Σχολιάστε