Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 15 Δεκεμβρίου 2008

>Κηδεύτηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Με θλίψη και συγκίνηση ο Κυπριακός Ελληνισμός αποχαιρέτησε σήμερα τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχασε την Παρασκευή τη μάχη για τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο.

Ο Τ. Παπαδόπουλος κηδεύτηκε στο Στρόβολο της Λευκωσίας, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε από τον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας του κοιμητηρίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου.

Στην κηδεία παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

«O Τάσσος Παπαδόπουλος υπήρξε μία εξέχουσα μορφή του κυπριακού ελληνισμού, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση. Η μεταξύ μας σχέση υπήρξε άριστη με μοναδικό γνώμονα την εξεύρεση δίκαιης, συνολικής, συμφωνημένης λύσης του κυπριακού», έγραψε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο βιβλίο συλλυπητηρίων, που άνοιξε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Mε βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του βουλευτή, προέδρου της Βουλής, υπουργού, συνομιλητή και προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα κοινά από νεανική ηλικία και ταυτίστηκε με τις σημαντικότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου και κυρίως με την απόρριψη από το 76% των Ελληνοκυπρίων του σχεδίου Ανάν για τη λύση του Κυπριακού.

Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο από διάφορες θέσεις και αξιώματα, με τελευταίο το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πενταετία (Φεβρουάριος 2003- Φεβρουάριος 2008) του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πλέον σημαντικές στην πορεία του Κυπριακού προβλήματος, με κορυφαίο σταθμό το δημοψήφισμα του 2004 για το σχέδιο Ανάν, το οποίο ο εκλιπών ηγέτης κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό να απορρίψει με ένα βροντερό «όχι».

Πηγή: ΑΠΕ

naftemporiki

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Οι φτωχοί αντιεξουσιαστές

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Με αφορμή μία από τις φωτογραφίες που βρήκαμε στο troktiko βρήκαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε το ντύσιμο του εμφανιζόμενου κυρίου.

Όπως μπορούμε να δούμε στο πρόσωπο του φοράει γυαλιά του snowboarding μάρκας anon και τιμής τουλάχιστον 120€. Και που το είδαμε αυτό σας παραθέτουμε και το link της… Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΙΑΣΩΝ…

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΙΡΑΚ..Μαθηματα Δημοκρατιας.

Ειδα την αντιδρασι του Προεδρου των ΗΠΑ, και θαύμασα τα γρηγορα αντανακλαστικα του..Σε κλασματα δευτερολεπτου απεφυγε το πρωτο παπουτσι του δημοσιογραφου, ενω το δευτερο απεκρουσε επιτυχως ο νυν Προεδρος του Ιρακ.

Ο δημοσιογραφος παραμενει στο στο Κρατητηριο της αστυνομιας, προκειμενου να δικασθη.

Σκεφθηκα πως επι Σανταμ τετοιες αντιδρασεις θα ησαν αδιανοητες.

Ισως και με αυτο το κοστος, οι Αμερικανοι αποδεικνυουν οτι στο Ιρακ , πνεει ανεμος Δημοκρατιας.

Ταυτοχρονα ειναι προφανες, το ειδαμε ολοι και γελασαμε, οτι οι απολαμβανοντες τα αγαθα της Δημοκρατιας, διατηρουν το αναφαιρετο δικαιωμα τους , να εκφραζουν τα συναισθηματα τους χωρις να κινδυνευουν να ανατιναχθουν ή να τους φανε τα λιονταρια του Σανταμ…


Ωδινεν ορος και ετεκε μυν..


Το θεατρο της Εξεταστικης εληξεν.Υπηρξαν πεντε πορισματα-αποφασεις και πρακτικως ουδεις ενοχος….

Ενω αν ειχε αφεθη η Δικαιοσυνη να λειτουργηση, το αποτελεσμα θα ητο ακριβως το αντιθετο

Δηλαδη θα υπηρχε μια δικαστικη αποφασις και πολλοι ενοχοι..

Ειναι προφανες.Οι πολιτικοι μας εξακολουθουν να διαφερουν απο τα προβατα, γιατι δεν εχουν τσιπα..Ενω οι κουμπαριες φαινεται οτι λειτουργησαν

ΙΑΣΩΝ



Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ανέκδοτα για αναρχικούς

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Σύμβολο της αναρχίαςΣε ένα ζευγάρι αναρχικών, η κοπέλα μένει έγκυος. Το μαθαίνει η ασφάλεια και γίνεται πανικός. Όλοι φοβούνται ότι θα πολλαπλασιαστούν οι αναρχικοί και θα καταλύσουν το κράτος! Έτσι αρχίζουν οι συσκέψεις σε υπουργεία Δημοσίας Τάξεως, Αμύνης, Εσωτερικών κλπ, για να αντιμετωπιστεί το μέγα πρόβλημα. Σε μια από τις συσκέψεις σηκώνεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και λέει με στόμφο:
-Κύριοι, βρήκα τη λύση! Μια και οι πληροφορίες μας λένε ότι η κοπέλα θα κάνει δίδυμα, την ώρα που θα γεννάει θα παρατάξουμε μέσα στο δωμάτιο μια διμοιρία ΜΑΤ. Όταν βγάλει το κεφάλι του το πρώτο, ο επικεφαλής θα του ρίξει μια δυνατή με το κλομπ. Το ίδιο θα γίνει και με το δεύτερο. Έτσι λοιπόν, θα πάθουν εκ γενετής αμνησία και αποκλείεται όταν μεγαλώσουν να γίνουν αναρχικοί και να σπάνε βιτρίνες.
-Μπράβο κύριε ταξίαρχε, του λέει ο Υπουργός. Τέτοια κεφάλια χρειάζεται η ΕΛΑΣ! Άντε και στρατηγός.
Μετά από μερικούς μήνες έπιασαν την κοπέλα οι πόνοι. Την τρέχουν στο μαιευτήριο με συνοδεία περιπολικών. Μόλις φτάνουν, τη βάζουν στο κρεβάτι ενώ η διμοιρία είναι ήδη μέσα με πλήρη εξάρτηση. Μετά από λίγο σπάνε τα νερά, η κοπέλα αρχίζει να σπρώχνει φωνάζοντας και σε ένα λεπτό το πρώτο μωρό έχει βγάλει το κεφαλάκι του. Αμέσως ο αρχιματατζής του σβουρίζει μια δυνατή με το κλομπ στο κεφάλι. Το μωρό μένει ακίνητο για μισό λεπτό, μετά συνέρχεται, τινάζει το κεφάλι του, γυρίζει πίσω και φωνάζει:
-Νίκο, Νίκο μη βγεις ρε μαλάκα, μας κάνουν ντου οι μπάτσοι!

Δύο αναρχικοί παίζουν σκάκι ώσπου ξαφνικά ο ένας κάνει τη μαγική κίνηση…
-Ματ!
-Ντου ρε!

Ένας νεαρός αναρχικός περνάει το δρόμο έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ. Ξαφνικά τον χτυπάει ένα αμάξι. Έντρομοι οι ΚΚΕδες που τον βλέπουν καλούν ασθενοφόρο και τρέχουν προς το δρόμο για να βοηθήσουν. Ο αναρχικός όμως αργοπεθαίνει και οι ΚΚΕδες που το βλέπουν του λένε αν θέλει να του εκπληρώσουν την τελευταία του επιθυμία…
– Θέλω να γραφτώ στην ΚΝΕ, τους λέει…
– Μα εσύ τόσο χρόνια ρε παιδάκι μου μας βρίζεις και τώρα θες να σε γράψουμε. Άσε που είναι και πολύ δύσκολο γιατί έχει γραφειοκρατία…
– Σας παρακαλώ ρε παιδιά είναι η τελευταία μου επιθυμία…
Τι να κάνουν τύποι. Ανεβαίνουν πάνω στα γραφεία. Πείθουν τα στελέχη. Βάζουν κάτι γρήγορες υπογραφές και σφραγίδες και του πάνε το επίσημο έγγραφο για να γίνει μέλος της ΚΝΕ. Ο αναρχικός το υπογράφει ανακουφισμένος…
– Να σε ρωτήσω κάτι, του λέει ο ένας από τους ΚΚΕδες, γιατί ήταν αυτό η τελευταία σου επιθυμία; Μήπως είχες κανένα παππού κομμουνιστή και στο είχε ζητήσει σαν χάρη, μήπως θέλεις να ειδοποιήσουμε κανένα συγγενή σου για να χαρεί που ήλθες επιτέλους στο σωστό δρόμο. Αλλά πάλι τι σημασία έχει για εσένα αφού σε λίγο… θα πεθάνεις.
Κι απαντά ο ετοιμοθάνατος αναρχικός:
– Δεν πειράζει… Ένας ΚΝΙΤΗΣ λιγότερος!

-Τι κάνει ένας αναρχικός μέσα σε μια λάμπα;
-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Πάει ένας αναρχικός στην εκκλησία για πρώτη φορά στη ζωή του. Μετά το πάτερ ημών, σταυροκοπιούνται όλοι αλλά αυτός τίποτα, οπότε του λέει μια κύρια που ήταν δίπλα του:
-Τον σταυρό σου…
και απαντάει ο αναρχικός:
-Την Παναγία σου!

-Κυρ Αλέκο, πιάσε δυο γκαζάκια! Πάω στην Άλφα Μπανκ!

-Γιατί οι αστυνομικοί πάνε πάντα τρεις τρεις;
-Ο ένας ξέρει να διαβάζει, ο άλλος να γράφει και ο τρίτος γιατί του αρέσει να κάνει παρέα με διανοούμενους…

-Πόσοι αναρχικοί χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;
-Κανένας, δεν φταίει η λάμπα φταίει το σύστημα!

Ένας παθιασμένος α/α τα χει παρει τοσο πολυ με τους μπατσους, που όταν βλέπει αστυνομικο τμημα σπάει τα τζάμια με μια σφεντόνα. Τελικά τον δενουν οι μπατσοι, τους φτυνει και τους βριζει και τον χωνουν στο ψυχιατρειο.
Μετά απο 1 μήνα ιατρικής παρακολούθησης αποφασίζει ο γιατρός να του κάνει ένα τέστ για να δει πως πάει:
– Λοιπόν λέει ο γιατρός για πες μου πόσο χρονών είσαι;
– 35, απαντά εκείνος.
– Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις βγεις από εδώ;
– Θα πάρω τη σφεντόνα μου και θα σπάσω όλα τα μπατσαδικα!!
– Πάρτε τον πάλι μέσα, λέει ο γιατρός.
Μετά από 2 μήνες ο γιατρός αποφασίζει να τον εξετάσει ξανά για να δει πως πάει.
Του κάνει διάφορες ερωτήσεις γενικώς για τη ζωή του και στο τέλος αποφασίζει να τον ρωτήσει την κρίσιμη ερώτηση.
– Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις αν βγείς από εδώ;
– Θα πάω στο κοριτσι μου γιατρέ μου.
Έκπληκτος ο γιατρός του λέει:
– Μπράβο παιδί μου! και μετά τι θα κάνεις;
– Θα της βγάλω το μπλουζάκι και μετά τη φούστα.
– Ναι; ακούει με έκπληξη ο γιατρός και μετά και μετά;
– Μετά θα της βγάλω το σουτιέν.
Ο γιατρός τα έχει χάσει με την πρόοδο του ασθενή.
– Τέλος θα της βγάλω το κυλοτάκι.
– Και μετά και μετά; λέει λαχανιασμένος ο γιατρός.
– Μετά θα της σκίσω το κυλοτάκι θα πάρω το λάστιχο από την κυλότα θα φτιάξω μια σφεντόνα και ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΤΣΑΔΙΚΑ!

pare-dose

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Eμφύτευση βηματοδότη

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>
Σε επέμβαση εμφύτευσης βηματοδότη υποβλήθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο οποίος το πρωί μετέβη στο Αττικό Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Κατά την καρδιολογική εξέταση διαπιστώθηκε δυσλειτουργία του φλεβοκόμβου, ο οποίος δίνει τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιακής λειτουργίας και οι θεράποντες ιατροί, με επικεφαλής τον διευθυντή της Β’ καρδιολογικής κλινικής, Δημ. Κρεμαστινό, έκριναν απαραίτητη την εμφύτευση του βηματοδότη.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο του Αττικού Νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται.

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως άριστη.

Ο πρωθυπουργός και ο Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας και εξέφρασαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.

ΑΠΕ- ΜΠΕ


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Φωτογραφίες απο το Σύνταγμα σήμερα

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>







Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΒΕΡΕΛ ΝΤΑΛΤΟΝ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Γιαούρτι, χημικά και προσαγωγές μαθητών μπροστά από τη ΓΑΔΑ

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου αρκετές εκατοντάδες μαθητές είχαν συγκεντρωθεί πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία για την ανθρωποκτονία εις βάρος του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου στα Εξάρχεια.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαμαρτυρίας κύλησε ειρηνικά, με τους μαθητές να φωνάζουν συνθήματα, ενώ αργότερα πέταξαν στους φρουρούς του μεγάρου της ΓΑΔΑ, γιαούρτια, αβγά και αλεύρι. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά με τα οποία ψέκασαν τους μαθητές. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησε πετροπόλεμος, κυνηγητό και δύο προσαγωγές εκ μέρους των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο ένας μαθητής που συνελήφθη – είχε βρεθεί πεσμένος στο μάρμαρο του προαυλίου χώρου με έναν άνδρα των ΜΑΤ να βρίσκεται από πάνω του με στόχο να τον ακινητοποιήσει. Το περιστατικό «άνοιξε» νέο γύρο επεισοδίων.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν μαθητές από σχολεία των βορείων προαστίων. Τα παιδιά φώναξαν συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του συμμαθητή τους, με αυτό τον τραγικό τρόπο. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και έξω από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης.

Μαθητής χτυπήθηκε στο δημαρχείο Χαλανδρίου

Τραυματίστηκε κάτω από ιδιόρρυθμες συνθήκες – τουλάχιστον από ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής μαθητής που συμμετέχει σε κατάληψη του παλαιού Δημαρχείου από μαθητές, φοιτητές και κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δημαρχείο εισέβαλλαν τρία άτομα, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν ρόπαλα και ο τρίτος όπλο.

Κλειστοί αρκετοί δρόμοι από τους μαθητές τη Δευτέρα

Κλειστές για κάποιες ώρες παρέμειναν αρκετοί δρόμοι σε Αθήνα και Πειραιά. Μεταξύ αυτών ήταν η λεωφόρος Μεσογείων, κεντρικές οδοί του Κορυδαλλού και του Περιστερίου, του Πειραιά κ.α.

Το απόγευμα της Δευτέρας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Προπύλαια.

Στις 6 επίσης στο πολιτιστικό κέντρο της οδού Τσαμαδού, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων. Το απόγευμα της Τρίτης η Επιτροπή καλεί τους κατοίκους σε πορεία προς το ΑΤ Εξαρχείων – πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος από την περιοχή.

Προσεχείς κινητοποιήσεις

Πέραν από τις μαθητικές κινητοποιήσεις, διαδήλωση την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια οργανώνει το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήριο οργανώνεται πάλι στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό Αγώνα των Σχολείων αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πορείες, καταλήψεις και αποχές και αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι την Τρίτη έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται συγκέντρωση με αφορμή την έκδοση απόφασης για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας».

Προφυλακίστηκαν νεαροί για συμμετοχή στα επεισόδια

Προφυλακιστέοι, αφού απολογήθηκαν στον 31ο ειδικό ανακριτή κρίθηκαν τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νεαροί βαρύνονται με ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εκρήξεις και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών καθώς και διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Δήλωση Αντώναρου

«Όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι θα υποστούν τις συνέπειες. Έχουμε ξεκάθαρη θέση καταδίκης της βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται», δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος. Ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με πολύ ξεκάθαρο τρόπο για τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή και πως η έρευνα είναι αντικείμενο της Δικαιοσύνης, στη λειτουργία της οποίας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη η κυβέρνηση.

cosmo

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΠΑΝΟ

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗ ΟΜΟΡΦΗ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Το ρεκόρ Γκίνες για το μακρύτερο πανό με γκράφιτι στον κόσμο φιλοδοξεί να κατακτήσει η Κέρκυρα, καταρρίπτοντας το παλιότερο αντίστοιχο ρεκόρ της Ισπανίας. Η προσπάθεια έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία νέων ΑΝΕΜΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

www.corfunews.eu

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ…

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>Καλησπέρα σας,

Μια καταγγελία ΚΑΤΑ της Vodafone δημοσιεύθηκε στο blog «Βρε Ουστ απο ‘δω…»

Το θέμα βρίσκεται εδώ.

http://vreoust.blogspot.com/2008/12/vodafone.html

Παρακαλω να το αναρτήσετε κι εσείς ωστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες σας για τις πρακτικές που Χρησιμοποιεί η Εταιρία Vodafone Ζήστε την στιγμή της υποκλοπής.

Με τιμή
Φιλιατρά News

http://filiatranews.blogspot.com

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αιωνία σου η μνήμη πατριώτη

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ο Ελληνισμός αποχαιρέτησε τον πολιτικό που σημάδεψε την ιστορία της Κύπρου με το μεγάλο όχι του στα σχέδια του Αννάν και των Αμερικάνων, παρουσία της κυπριακής και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε. Αιωνία σου η μνήμη πατριώτη.

online-press

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Όσα παπούτσια και να του πετάξουν,παραμένει αμετανόητος…

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ,Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Τελευταιο περιστατικο,το χθεσινο πεταγμα παπουτσιων (!!!) προς το μερος του απο Ιρακινο δημοσιογραφο,κατα τη χθεσινη συνεντευξη Τυπου με τον Ιρακινο ομολογο του στη Βαγδατη.Να σημειωθει οτι η συγκεκριμενη πραξη θεωρειται πολυ προσβλητικη στον αραβικο κοσμο!Ο Μπους,αμεσως μετα το περιστατικο,αστειευτηκε λεγοντας πως «το μονο που ξερω ειναι οτι σιγουρα ηταν νουμερο 40»!!!…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>KATAΡΓΗΣTE TA MAT-ΑΦΟΠΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

> Αυτό είναι το αίτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των αναρχικών. Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Η προσπάθεια επιβολής της αναρχίας στη χώρα χωρίς δυνατότητα καμιάς αντίδρασης από τη πλευρά του κράτους. Κι αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο θα είναι το αίτημα για τον αφοπλισμό και τη κατάργηση του Ελληνικού Στρατού. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε δει τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ζητούν μείωση των εξοπλισμών, κατάργηση των παραλάσεων, να στηρίζουν τους ριψάσπιδες αντιρρησίες συνείδησης;Δεκάδες περιπτώσεις… η συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η αιτία όλων των δεινών μας

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Το video επιδέχεται πολλών ερμηνειών…


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ε. Βενιζέλος: Ας μιλήσουμε ξανά για Αλλαγή.

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ήρθε λοιπόν τώρα η ώρα να μιλήσουμε ξανά για Αλλαγή.

Ήρθε η ώρα να πούμε: Τώρα και πάλι Αλλαγή. Τώρα ήρθε η ώρα της ανόρθωσης, ήρθε η ώρα του μεγάλου εθνικού κοινωνικού σχεδίου.

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τους Έλληνες, να δώσουμε αισιοδοξία, ασφάλεια, προοπτική, με αίσθημα δικαιοσύνης για όλους.

Να ξεπεράσουμε την κρίση, να ξεπεράσουμε την απογοήτευση.

Να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία στους νέους ανθρώπους.

Να τιμήσουμε εμπράκτως την μνήμη του Αλέξανδρου.

Να δώσουμε σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας τη σημαία της ελπίδας και της προοπτικής.

Διαβάστε όλη την ομιλία του εχθές 14 12 08 εδώ:

papaioannou

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο τους Αστυνομικούς που εν ώρα καθήκοντος τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, κανένα άλλο Πολιτικό κόμμα, πλην του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και κανένα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση (Μ.Μ.Ε.) δεν ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτούς τους νέους των 700 €, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή τη Δημοκρατία μας.

Λυπηρό είναι επίσης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να είσαι κουκουλοφόρος για να ενδιαφερθούν για σένα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.)

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Eγώ…

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>
Εγώ σκότωσα τον Αλέξη.

Εγώ
σκότωσα το Καλτεζά, τον Τεμπονέρα, τον Αυστραλό πιτσιρικά στο μπαρ της Μυκόνου, τον Άλεξ στη Βέροια, τα παιδιά στα Τέμπη, τον τσιγγάνο στο Ζεφύρι, τον πακιστανό στην Ασφάλεια που δε θα μάθω ποτέ το όνομά του.

Εγώ
έφτιαξα τους Κούγιες, τους Πρετεντέρηδες και τις Τατιάνες.

Εγώ
δημιούργησα τους μπάτσους, τους κουκουλοφόρους, την ελληνική δικαιοσύνη.

Εγώ
ανέχομαι τα Βατοπέδια, τα χρηματιστήρια, τα παραδικαστικά, την ανεργία και την ακρίβεια.

Εγώ
έβαλα τις φωτιές στη Πελοπόννησο.

Εγώ
εκλέγω τους… βουλευτάδες και τους υπουργούς που μου αξίζουν.

Εγώ
συγκρίνω τζαμαρίες και αυτοκίνητα με ανθρώπινες ζωές.

Εγώ
ζω τα γεγονότα που τρέχουν μέσα από την T.V. καθισμένος στον καναπέ μου.

Ήμουν και γω κάποτε 16 χρονών. Σε λίγα χρόνια θα είναι και ο γιος μου.
neolaia

apneagr


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΤΡΑΠΕΖΕΣ : Το κρυφό «παζάρι» για τα 28 δις. ευρώ

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

banksssssssΓια αλλαγή των όρων ενίσχυσης από το Δημόσιο, με τρόπο σκανδαλωδώς ευνοϊκό για τα συμφέροντά τους, πιέζουν την κυβέρνηση οι τραπεζίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sofokleous10.gr», οι τραπεζίτες δεν βλέπουν πλέον με καλό μάτι τις κρατικές εγγυήσεις για σύναψη δανείων από την ελεύθερη αγορά και ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος να αντικατασταθούν με κρατικά ομόλογα ίδιας αξίας.

Οι τραπεζίτες διαπιστώνουν ότι οι εγγυήσεις του Δημοσίου οδηγούν σε ακριβή χρηματοδότησή τους από την αγορά, καθώς:

1. Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ύψη, με το spread αποδόσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων να έχει ξεπεράσει και τις δύο ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν ανάλογα και τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών με την εγγύηση του Δημοσίου, τα οποία θα διαμορφωθούν σε υψηλά επίπεδα, παρά την πτώση του Euribor τις τελευταίες εβδομάδες σε χαμηλά διετίας.

2. Το «καπέλο» στα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών θα είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, υψηλότερο από κάθε άλλη φορά και εξαιτίας των δυσμενών εκτιμήσεων που διαμορφώνονται στις αγορές για την οικονομική τους κατάσταση. Ο οίκος Moodys προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών, κυρίως λόγω της έκθεσής τους στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας, γεγονός που ερμηνεύθηκε και ως προάγγελος των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες όταν έλθει η ώρα να απευθυνθούν στις αγορές για δανεισμό με κρατική εγγύηση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι τραπεζίτες πιέζουν για να δοθεί μια λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών τους: αντί να λάβουν εγγυήσεις για δάνεια 15 δις. ευρώ από το Δημόσιο και κρατικά ομόλογα αξίας 8 δις. ευρώ, ζητούν να λάβουν ομόλογα αξίας 23 δις. ευρώ! Δηλαδή, θέλουν το Δημόσιο να επεκτείνει δραματικά το δικό του δανεισμό και να επιβαρυνθεί αντίστοιχα με ακόμη υψηλότερο κόστος άντλησης κεφαλαίων, για να χρηματοδοτηθούν δωρεάν οι τράπεζες!

Πρόκειται, βέβαια, για μια πρόταση που δεν ενθουσιάζει κανέναν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ήδη έχουν ισχυρούς πονοκεφάλους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του 2009, που αναμένεται ότι θα φθάσουν στα 53 δις. ευρώ, ακόμη και αν δεν υπάρξουν αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν άλλα 15 δις. ευρώ, το υπουργείο θα κληθεί μέσα στη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών για τις αγορές να αντλήσει τουλάχιστον 68 δις. ευρώ, δηλαδή ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο του ΑΕΠ. Αυτό θα αρκούσε για να προκαλέσει πραγματικό κύμα φυγής των επενδυτών από τα ελληνικά ομόλογα, που ήδη κατατάσσονται από την αγορά στην ίδια κατηγορία με ομόλογα ευρωπαϊκών χωρών εκτός Ευρωζώνης, όπως η Λετονία.

Άλλωστε, το οικονομικό επιτελείο αντιλαμβάνεται ότι η σκανδαλώδης απαίτηση των τραπεζιτών για μετατροπή των εγγυήσεων σε πραγματικό χρήμα θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, πολιτικών και κοινωνικών, με απρόβλεπτες παρενέργειες για την κυβέρνηση…

Επόμενο >

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το ΠΑΣΟΚ και η βόμβα.

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>
(φωτό: Δημήτρη Θεοδόση)
Τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το κόμμα να προηγείται στη πρόθεση ψήφου, πριν ακόμη από την αποκάλυψη ..

.. της πλήρους κυβερνητικής αντικανότητας να διαχειρισθεί τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα. Με τη ΝΔ στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί πρώτο στις επόμενες εκλογές και, είτε με τη πρώτη ή με τη δεύτερη, θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Ομως, η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τη “δεξιά παρένθεση” της περιόδου ’90-’93, όταν το κόμμα του Α. Παπανδρέου επανήλθε στην εξουσία μετά το διάλειμμα Μητσοτάκη. Οχι μόνο επειδή πρόκειται για διαφορετική χώρα, αλλά γιατί, αυτή τη φορά, δεν είναι ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Απλώς θα καταψηφισουν τη ΝΔ.

Η σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας (η χρηματοληπτική της ικανότητα συγκρίνεται πλέον με αφρικανικές χώρες) έχει δύο αιτίες. Η μία είναι η διαχείρηση της εξουσίας από την ΝΔ και, όταν οι Ελληνες συνειδητοποιήσουν πόσο κακό έγινε σε αυτά τα 4,5 χρόνια, θα πέσουν κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Δεν είναι μόνο ότι στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν γάζες και οι θεραπευτές στις ψυχιατρικές κοινότητες έχουν να πληρωθούν 6 μήνες.

Ο μηχανισμός είσπραξης φόρων έχει τελείως ξεχαρβαλωθεί: σε λίγους μήνες, το κράτος ίσως δεν θα ‘χει λεφτά να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Τα ΜΜΕ έχουν π.χ. αποκρύψει ή ελάχιστα εξηγήσει ότι οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές δεν οφείλονται ούτε στο “στρατηγό άνεμο” ούτε σε “ασύμμετρες απειλές”, αλλά σε μια παροιμοιώδη ανικανότητα που την είδαμε να επαναλαμβάνεται τις τελευταίες 10 μέρες σε όλο της το μεγαλείο.

Ομως, η άλλη αιτία της σημερινής κρίσης είναι ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που τώρα σαπίζουν δημιουργήθηκαν ή διογκώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Από τα φαινόμενα της διαφθοράς (στην υπόθεση Siemens, στέλεχός του παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι έπαιρνε χρήματα για το κόμμα), την άθλια κατάσταση μιας παρανοϊκής αυταρχικής δήθεν δωρεάν εκπαίδευσης (ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζει από πρώτο χέρι, αφού χρημάτισε υπουργός Παιδείας) μέχρι το αναχρονιστικό μπλέξιμο της Εκκλησίας με το ελληνικό κράτος και την υγεία: δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Σημίτης που διέκοψε τη μεταρύθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που θα μπορούσε να προσφέρει αξιοπρεπή περίθαλψη στους πολίτες;

Η απορρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η δημιουργία της γενιάς των 700 ευρώ έχουν τις ρίζες τους στην πασοκική εποχή. “Στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ξάφνιασε όλους μας η έκταση της οργής και του θυμού” παραδέχθηκε στη χθεσινή του ομιλία ο Γ. Παπανδρέου. Κανονικά θα έπρεπε να προσθέσει ότι η οργή και ο θυμός στρέφονταν και εναντίον του ίδιου του κόμματος του.

Το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει μια βόμβα, που για να εξουδετερωθεί χρειάζονται πολυ γενναίες πρωτοβουλίες και ριζικές τομές και με το δικό του παρελθόν. Αλλά, μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει κριτική αντιμετώπιση αυτού του παρελθόντος, με τα όποια θετικά και αρνητικά του. Αντίθετα, και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ίδιου του αρχηγού του, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί που ονειρεύονται να εφαρμόσουν τις παλιές πρακτικές που δημιούργησαν τα προβλήματα. Πρόκειται για τον πιο σίγουρο δρόμο προς τη κόλαση.

Διότι με το μέγεθος των προβλήματων, η περιοδος χάριτος της όποιας κυβέρνησης θα διαρκέσει πολύ λίγο: θα βρεθεί γρήγορα αντιμέτωπη με μια νέα γενιά, που η μόνη σοβαρή εκπαίδευση που πήρε τα τελευταία χρόνια είναι στα δακρυγόνα και τον πετροπόλεμο. Και, με μια κοινωνία που ούτε θέλει ούτε είναι δυνατόν να κυβερνηθεί όπως κυβερνιόταν για 34 χρόνια. Δικαιούνται λοιπόν να χαμογελούν στο ΠΑΣΟΚ κάτω από τα μουστάκια τους; Οσο δικαιούται να χαμογελάει κάποιος έτοιμος να παραλάβει μια βόμβα, που μπορεί να σκάσει στα χέρια του.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ…

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Κλείδωσαν» πολιτικές ευθύνες

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

Εξαιρετικά κρίσιμη για την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης, αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, θεωρείται η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα.

Εν μέσω της δυσκολότερης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης των τελευταίων 30 ετών, ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συγκαλεί αύριο την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και εν όψει της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. Υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. περιμένουν από τον κ. Καραμανλή όχι μόνον λόγια αλλά και άμεσες ενέργειες για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος, καθώς εκτιμούν ότι σε διαφορετική περίπτωση το παιχνίδι είναι χαμένο…

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα αποφασίστηκε εκτάκτως, με στόχο να καθορίσει ο πρωθυπουργός τη γραμμή για τις ταραχές και την υπόθεση του Βατοπαιδίου και να συσπειρώσει τους βουλευτές εν όψει του Προϋπολογισμού.

Μετά τη συνέντευξη του κ. Καραμανλή στις Βρυξέλλες, όμως, η οποία δεν ικανοποίησε το κοινό αίσθημα, πολλοί βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη ζητούν διορθωτικές κινήσεις στα θέματα που οι απαντήσεις δεν θεωρήθηκαν πειστικές ή αρκετά τολμηρές και ιδίως σε ό,τι αφορά στις ταραχές και τη διαδοχολογία. Πάντως, κορυφαίοι υπουργοί θεωρούν ότι ούτε αυτό είναι αρκετό και εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό άμεσα -ακόμα και μέσα στην εβδομάδα- ώστε να καταδείξει την αποφασιστικότητά του να αναστρέψει το κακό κλίμα για την κυβέρνηση. Ενδεικτική του κλίματος ήταν η συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη ΝΕΤ, ο οποίος ζήτησε αλλαγές.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ταραχές, για πολλούς στη Ν.Δ. δεν αρκεί η διάκριση ανάμεσα σε μαθητές και βίαια στοιχεία που έκανε ο κ. Καραμανλής. Και σε σχέση με αυτό, αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο περιοδικό «Der Spiegel», η οποία ερμήνευτηκε ως διαφοροποίηση. Υπό τον τίτλο «Περίμενα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε», η κ. Μπακογιάννη απέδωσε τη δυσφορία και την ανασφάλεια της νεολαίας στους δύσκολους οικονομικά καιρούς και υποστήριξε ότι η βαθύτερη αιτία για τη μαζικοποίηση των διαδηλώσεων και τη συμπαράταξή της με τους αυτόνομους είναι οι αντιδράσεις στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν επιδέχονται αναβολή, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί ικανότητα δράσης και δεν τίθεται θέμα παραίτησης ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πάντως ότι ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να παρουσιάσει και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση με το δημόσιο χρέος και την εξυπηρέτησή του. Το μέγεθος του προβλήματος άλλωστε το αναγνώρισε ο ίδιος στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι «η Ελλάδα καλύπτει και θα συνεχίσει να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις».

Ο εκνευρισμός στην κυβερνητική παράταξη μετά τις Βρυξέλλες είναι ακόμα πιο έντονος, πάντως, και είναι ενδεικτική η αντίδραση του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Κυβερνητικά στελέχη καταλογίζουν την ευθύνη για τις απαντήσεις που έδωσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, επισημαίνοντας ότι υπήρχαν εισηγήσεις για πιο γενναίο άνοιγμα στους μαθητές και για πιο κατηγορηματική απάντηση στο θέμα της διαδοχολογίας. Για τον κ. Αντώναρο, η περίοδος χάριτος εξέπνευσε, αφού βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής δύο κορυφαίων υπουργών και κάποιων συνεργατών του πρωθυπουργού.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

Ελεύθερος Τύπος

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το «σύστημα εξουσίας» στο εδώλιο της ιστορίας!

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>.

Οι Έλληνες πρωτοστατούν στην αντίδραση κατά της ΑΠΑΤΗΣ του «συστήματος».


alkimosarchive.

Ο πυροβολισμός που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του μικρού Αλέξη, προκάλεσε την κίνηση της χιονοστιβάδας, που λέγεται: διεθνής ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ!!!

Ένας πυροβολισμός ήταν, και τότε, που τερμάτισε την λεγόμενη «εποχή της αθωότητας» και οδήγησε την ανθρωπότητα στην ποιο δραματική φάση της ανθρώπινης ιστορίας. Ήταν η 28η Ιουνίου του 1914, και ο πυροβολισμός προήλθε από το όπλο ενός νεαρού εκείνη την φορά, από το σπουδαστή Γαβριήλ Πρίντσιπ, φανατικό οπαδό της πανσλαβικής εθνικιστικής κίνησης, η οποία διευθυνόταν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Σερβίας. Παραδόξως, στις 6 του Δεκέμβρη, φέτος, ήταν σαν να πήρε το σύστημα εξουσίας την εκδίκησή του, από τους νέους ανθρώπους, που τολμούν να διεκδικούν, ανεξάρτητα από το αν ήταν τότε δίκαια ή όχι η πράξη του νεαρού Σέρβου.

Το στιβαρό χέρι της εξουσίας που δεν είναι παρά ο βραχίονας του συστήματος που κυριαρχεί επάνω στις ανθρώπινες μάζες, έκανε όμως μια λάθος κίνηση-από πλευράς τακτικής- στις 6 του Δεκέμβρη. Μια αψυχολόγητη και εγκληματική κίνηση, που είναι πιθανό να οδηγήσει στην ανάφλεξη μιας ευρύτερης κινητοποίησης όλων αυτών που δεινοπαθούν, και που είναι οι παρασκηνιακοί θεατές, της σπατάλης, της αλαζονείας και της κατάχρησης εξουσίας, από πλευράς των προνομιούχων.

Οι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν βάλει ακόμα στους ώμους τους τον βαρύ ζυγό της υποδούλωσης, είναι ό,τι ποιο επικίνδυνο γι’ αυτούς που επιδιώκουν την χειραγώγηση της μάζας. Η καταστολή δεν αποτελεί την λύση ούτε την διέξοδο από την κρίση, αντίθετα, οδηγεί μάλλον στην πρόκληση μιας ποιο δυναμικής αντίδρασης. Αυτό φανερώνουν τα τελευταία γεγονότα.

Όλα δείχνουν, ότι το «παγκόσμιο σύστημα εξουσίας», που οικοδομήθηκε επάνω στην αδικία και την ανισότητα και που έπνιξε την ανθρωπότητα στο αίμα, πνέει πλέον τα λοίσθια!!!

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να το περισώσουν είναι απλά ουτοπιστές.

Στην Ελλάδα, ο Καραμανλής και οι πελαγωμένοι υπουργοί του, δεν είναι καλύτεροι αλλά ούτε και χειρότεροι από οποιουσδήποτε άλλους πολιτικούς. Είχαν μόνο την ατυχία, να βρίσκονται στο τιμόνι της εξουσίας, στη λάθος χρονική στιγμή. Τη στιγμή, που το ποτήρι της ανέχειας και της καταπίεσης-σε όλο τον κόσμο-έχει πια ξεχειλίσει…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΙΡΑΝ: Περιμένοντας την κίνηση του «Μεγάλου Σατανά»

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Το καθεστώς δεν ξέρει πώς να αντιδράσει στην αναμενόμενη πρωτοβουλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Το ιρανικό καθεστώς βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρει πώς να αντιδράσει σε ενδεχόμενη αμερικανική πρωτοβουλία η οποία θα μπορούσε να υποσκάψει τα θεμέλια της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Εναν μήνα μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, η ελπίδα για ομαλοποίηση στις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ μοιάζει να σβήνει. «Παραδοσιακά, υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στην πολιτική του εκάστοτε ενοίκου του Λευκού Οίκου» δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουτσέχρ Μοτακί.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Δημοκρατικός υποψήφιος δήλωνε έτοιμος να ανοίξει διάλογο «χωρίς προϋποθέσεις» με το Ιράν, χώρα με την οποία η Ουάσιγκτον δεν έχει διπλωματικές σχέσεις από…το 1979. Με το που εξελέγη όμως ο Ομπάμα μετρίασε τις ελπίδες δηλώνοντας ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου από το Ιράν είναι «απαράδεκτος». Οι ΗΠΑ και η ΕΕ υποψιάζονται ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έχει στρατιωτικούς σκοπούς. Οι σχέσεις με τον «Μεγάλο Σατανά» αποτελούν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα ανάμεσα στα διάφορα κέντρα εξουσίας της Τεχεράνης. Πώς θα απαντήσουν στην κίνηση που αναμένεται να κάνει ο Ομπάμα αφού αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου;
Τρεις σχολές σκέψης συγκρούονται γύρω από αυτό το ερώτημα, σύμφωνα με έναν ειδικό του ιρανικού συστήματος. «Οι αισιόδοξοι θεωρούν ότι πρέπει να αδράξουν αυτή τη χρυσή ευκαιρία,τώρα που φεύγει η κυβέρνηση Μπους.Οι υπερσυντηρητικοί,αντιθέτως,πι- στεύουν ότι,όποιος και αν είναι ο πρόεδρός τους,οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την Ισλαμική Δημοκρατία.Ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ δεν απέχει πολύ από αυτή τη θέση,αν καιγια προεκλογικούς λόγουςθα του άρεσε να έκανε η Ουάσιγκτον ανοίγματα προς το Ιράν πριν από τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2009. Με αυτόν τον τρόποθα μπο ρούσε να πει στον λαό του:βλέπετε,η σταθερότητά μου έφερε αποτελέσματα.Τέλος,υπάρχουν οι ρεαλιστές, για τους οποίους όλα εξαρτώνται από το ποια θα είναι η αμερικανική προσφορά». Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν και πραγματικός κάτοχος της εξουσίας αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι της τελευταίας άποψης. «Αν οι Αμερικανοί αναγνωρίσουν τον σταθεροποιητικό ρόλο του Ιράν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και δηλώσουν έτοιμοι να περιορίσουν τις κυρώσεις απέναντι στη χώρα μας,τότε ο αγιατολάχ θα μπορούσε να δώσει το “πράσινο φως” στη διαδικασία ομαλοποίησης» λέει κάποιος από το περιβάλλον του ανώτατου ηγέτη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό που δεν επιθυμεί ο Χαμενεΐ είναι μια «επιλεκτική προσέγγιση» των αντιφρονούντων που αντιτίθενται στο καθεστώς της Τεχεράνης.
Σε βραχυχρόνιο επίπεδο, μια πρώτη κίνηση θα μπορούσε να ήταν το άνοιγμα μιας μερίδας αμερικανικών συμφερόντων προς την Τεχεράνη. Το Ιράν φοβάται τυχόν παγίδα. «Το να φανούν εκατοντάδες Ιρανοί να κάνουν ουρά για να πάρουν αμερικανική βίζα είναι μια καταστροφή την οποία δεν μπορεί να δεχθεί το καθεστώς» παραδέχεται ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα πραγματικά ανοίγματα είναι μάλλον απίθανα σε βραχυχρόνιο επίπεδο. Σε βαθμό που η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να περιμένει την εκλογή του επόμενου προέδρου του Ιράν προτού ενεργήσει, ρισκάροντας να δει τον Αχμαντινετζάντ να επανεκλέγεται. Η πρώτη απαίτηση της Τεχεράνης αναμένεται να είναι να δεσμευθούν οι ΗΠΑ ότι δεν θα ανατρέψουν την Ισλαμική Δημοκρατία. Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι Αμερικανοί και οι Ιρανοί γνωρίζουν πώς να συνεργάζονται όταν συγκλίνουν τα συμφέροντά τους, όπως στο Αφγανιστάν μετά την πτώση των Ταλιμπάν το 2001.
Οι επαφές μεταξύ αξιωματούχων δεν διεκόπησαν ποτέ πλήρως. Ανθρωπος από το περιβάλλον του αγιατολάχ Χαμενεΐ αποκάλυψε στη «Figaro» ότι τον «έχουν πλησιάσει» αρκετοί αμερικανοί ιθύνοντες «πριν και μετά» την εκλογή του Ομπάμα. Ανάμεσα σε αυτούς ο νέος αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Τζον Κέρι και ο Αντονι Λέικς, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. «Τα θετικά αυτά μηνύματα μεταφέρθηκαν στον αγιατολάχ» διαβεβαιώνει ο άνθρωπος από το περιβάλλον του.
Μπορεί όμως τελικά το καθεστώς των μουλάδων να επιβιώσει ύστερα από μια ομαλοποίηση των σχέσεων με τον υπ΄ αριθμόν 1 εχθρό του; «Αν και η κοινωνία ονειρεύεται κάτι τέτοιο,το καθεστώς φοβάται ότι θα συμπαρασυρθεί από ένα τέτοιο άνοιγμα» συμπεραίνει ένας διπλωμάτης.
BHMA.

infognomonpolitics

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>e-επιλόγες

Posted by defactogr στο 15 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ


Δεν μπορεί ο Καραμανλής να αντιστρέψει τον κατήφορο


Καλύτερα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί παρά ένας πολιτης


Οδός Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

TO ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;;;

Σημάδια των καιρών μας

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »