Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Πακέτο μέτρων για τον τουρισμό ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής

Posted by defactogr στο 19 Δεκεμβρίου, 2008

>

Αυξάνονται κατά 50% οι δαπάνες για την τουριστική προβολή της χώρας.

Ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πράξει ότι είναι εφικτό για τον στρατηγικό αυτό τομέα.

Ένα από τα πολλά μέτρα που θα ληφθούν αφορά την αύξηση κατά 50% των δαπανών για την τουριστική προβολή της χώρας. Επίσης, μειώνεται το ενιαίο τέλος ακινήτων από ένα τοις χιλίοις επί της αξίας του κτίσματος και έξι τις χιλίοις επί της αξίας του οικοπέδου σε 0,33 τοις χιλίοις για τα έτη 2009 και 2010.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα ανασταλεί για ένα έτος η καταβολή εισφοράς του νόμου 128/1975 για το σύνολο των δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ακόμη τα ακόλουθα μέτρα:

– Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνται στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία.

– Υλοποιείται άμεσα το ΕΣΠΑ 2007-2013, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις τουριστικών υποδομών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

– Μειώνεται το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων για την αυτοδιοίκηση από το 2% σε 0,5%.

– Λαμβάνεται μέριμνα για άμεση επιστροφή από τις ΔΟΥ του οφειλόμενου ΦΠΑ.

– Παρέχεται κεφάλαιο κίνησης μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, με πλήρη επιδότηση των τόκων μέχρι του ποσού των 350.000 ευρώ.

– Δίνεται άμεση προτεραιότητα για στην καταβολή των οφειλόμενων ποσών των επιχορηγήσεων για όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί στον Επενδυτικό Νόμο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

– Μετατρέπεται ο εποχικό επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

– Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης ξενοδοχειακών μονάδων.

– Αυξάνεται κατά 21% για το 2009 ο αριθμός των εισιτηρίων για τον Κοινωνικό Τουρισμό που οργανώνει η Εργατική Εστία.

– Λειτουργεί πρόγραμμα κατάρτισης με υποχρέωση των επιχειρήσεων που μετέχουν να απορροφήσουν 30% όσων καταρτίζονται.

– Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την τόνωση των ξενοδοχείων και άλλων συναφών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας που έχουν υποστεί ζημιές από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα.

Τέλος,ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διεθνής κρίση επηρεάζει άμεσα την οικονομία, αλλά σημείωσε ότι μέχρι τώρα οι επιπτώσεις είναι μικρές, τονίζοντας, όμως, ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται έξω και πέρα από τον κόσμο.

Κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα εάν χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το κεκτημένο από το 2004, καθώς η Ελλάδα ήταν και είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.

Ικανοποίηση Ξενοδόχων

Εξάλλου, την ικανοποίησή της εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για τη δέσμη των μέτρων στήριξης του Ξενοδοχειακού κλάδου που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής και ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στον τουρισμό της χώρας.

kathimerini

Σχολιάστε