Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 22 Δεκεμβρίου 2008

>Όχι, να μην τα πείτε!

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>



Αν σας χτυπήσουν την πόρτα και δεν έχετε «ματάκι» για να δείτε ποιος είναι από την άλλη πλευρά… υπάρχει κίνδυνος να υποστείτε αυτό που βλέπετε στην εικόνα. Αν είστε περισσότερο άτυχοι, ίσως πέσετε πάνω στον Καρατζαφέρη. Ευτυχώς η Παπαρήγα και ο Αλαβάνος
είναι άθεοι, οπότε γλιτώνουμε όλοι και το θέαμα του σφυροδρέπανου στη θέση του τριγώνου…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Και αν τους κάτσει…


Εκλογές για άμεση αλλαγή πορείας και στην οικονομία ζητάει το ΠΑΣΟΚ, όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, την αγωνία και την ανησυχία τους για το τι θα παραλάβουν στον τομέα της οικονομίας, όταν επανέλθουν στην κυβέρνηση.


Διευκρινίσεις από Θ. Πάγκαλο (πάνω) και Χρ. Βερελή για τους υπουργούς «κοινής αποδοχής»

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι θα παραλάβουν από τη Ν.Δ. μια οικονομία κατεστραμμένη. Με αυτό ως δεδομένο και με την ανοχή και αντοχή του κόσμου στο ναδίρ, η οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί άμεσα και αυστηρά, λένε στελέχη του κόμματος.

Πάντως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου αποδοκίμασε χθες στη Βουλή λύσεις συγκυβέρνησης και κοινών υπουργών και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αξιόπιστες λύσεις για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού, όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αγωνία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την οποία όλοι έχουμε, οδηγούν στελέχη μας σε προσεγγίσεις σαν αυτές των Βερελή – Πάγκαλου, που δεν είναι εφικτές και τις απορρίπτουμε», μας έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, χωρίς να κρύψει και τη δική του αγωνία.

Διευκρινίσεις

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλες απόψεις, όπως αυτή του Αλέκου Παπαδόπουλου για έναν ξένο οργανισμό, που θα υποδείξει στη χώρα τι οικονομικά μέτρα πρέπει να πάρει αλλά και τη διαπίστωση του Κ. Σημίτη ότι μπορεί η Ε.Ε. να υποδείξει στην κυβέρνηση να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο μεταξύ:

* Ο Χρ. Βερελής επισήμανε ότι ποτέ δεν πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση και τόνισε ότι «οι οικουμενικές κυβερνήσεις είναι αρνητικές και οι μεγάλοι συνασπισμοί κάνουν κακό». Επανέλαβε ότι αυτό που πρότεινε είναι ότι ο Καραμανλής πρέπει να ορίσει άμεσα εκλογές και μέχρι τότε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνηθεί ένας υπουργός Οικονομίας κοινής αποδοχής.

* Ο Θ. Πάγκαλος που πρότεινε υπηρεσιακούς υπουργούς Οικονομίας, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και εκλογές την ανοιξη, υποστήριξε χθες στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ότι «το σχήμα ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ. δεν θα προκύψει ως ελεύθερη επιλογή, αν προκύψει, θα προκύψει ως αδήριτος ανάγκη». Επίσης, μιλώντας για τη δική του πρόταση σε ομιλία του στη Λαμία, σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «πολλοί στον χώρο μας αγριεύτηκαν λες και πρόκειται ο κ. Καραμανλής να το αποδεχθεί». Τόνισε ότι η πρότασή του είχε στόχο να απαντήσει στην επίκληση της συναίνεσης από την πλευρά του πρωθυπουργού και είπε ότι ο πολιτικός λόγος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απευθύνεται όχι μόνο στον πυρήνα της παράταξης αλλά και στις παρυφές, που θέτουν συνεχώς το θέμα της συναίνεσης. «Το να λες συνεχώς ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ σαν παπαγάλος είναι εύκολος τρόπος για να πάρεις ψήφους στην τοπική, στη νομαρχιακή, στο συνέδριο του κόμματος. Ο πολιτικός αγώνας όμως γίνεται για τις παρυφές της παράταξης και πρέπει να απαντάς σε όλα τα επιχειρήματα που αγγίζουν αυτές τις παρυφές». Πάντως, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πια μπορεί να μιλάει για αυτοδυναμία.

«Οι απόψεις Πάγκαλου και Βερελή είναι προσωπικές και όχι του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο γραμματέας του κόμματος Γ. Ραγκούσης είπε ότι «η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε, να συνεργαστούν για να βγει η χώρα από την κρίση». Ακόμα, ο Γρ. Νιώτης τάχθηκε κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας και των υπουργών κοινής αποδοχής.

«Η πρόταση των Βερελή-Πάγκαλου δεν αντέχει σε στοιχειώδη λογική, γιατί αυτός που θα γίνει υπουργός θα πρέπει να εφαρμόσει ή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που λέει επί παραδείγματι πιο πολλές επενδύσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις στην οικογένεια ή την πρόταση της Ν.Δ. που εκφράζεται από τον προϋπολογισμό και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη» δήλωσε στον 9,84 η Λούκα Κατσέλη. *

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ερευνα για τη φωτιά στο Ι.Χ. του Μελίστα

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ερευνες για τη φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο του πρώην αστυνομικού Θανάση Μελίστα, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τον φόνο του Μιχάλη Καλτεζά στις 17 Νοεμβρίου 1985 στα Εξάρχεια και αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό, διεξάγουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία της Πάτρας. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Προάστιο και οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για εμπρησμό.


Ο Μελίστας πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, αλλά στο Εφετείο αθωώθηκε, αφού του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του «βρασμού ψυχής» και της «υπέρβασης των ορίων άμυνας». Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης, που ζήτησε να μην υπάρξουν «κινήσεις αυτοδικίας» και κάλεσε τους πάντες σε αυτοσυγκράτηση. «Αλίμονο αν ύστερα από 23 χρόνια, μετά το τραγικό συμβάν της δολοφονίας Καλτεζά, φτάνουμε σε επίπεδα αυτοδικίας. Θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία και οι Ελληνες πολίτες είναι αρκετά ώριμοι ούτως ώστε να αποδέχονται τις εξελίξεις έτσι ακριβώς όπως τις διαμορφώνει η Δικαιοσύνη. Περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να υπάρξει πιο συγκεκριμένη και υπεύθυνη τοποθέτηση», δήλωσε ο κ. Τσούκαλης.

Η Αστυνομία αναζητεί τους δράστες, ενώ ζητούμενο παραμένει πώς εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του πρώην αστυνομικού των ΜΑΤ, Θανάση Μελίστα, αφού ελάχιστοι γνώριζαν ότι βρίσκεται στην Πάτρα.

ΠΑΤΡΑ
Του ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΡΑΨΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η αλογία υποστύλωμα της κομματοκρατίας

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>
Συμπερασματική κρίση προσωπική, υποκείμενη σε έλεγχο επαλήθευσης ή διάψευσης: Ο εφιάλτης βίας και καταστροφής που έζησαν οι ελλαδικές μεγαλουπόλεις, μετά το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, δεν μπορεί να θεωρηθεί συγκυριακός και απρόβλεπτος. Κυοφορήθηκε είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια, υπήρξαν σημάδια, με σχεδόν καθημερινή συχνότητα, της τερατογένεσης που προμηνυόταν. Στον εφιάλτη εκβάλλουν συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές τριών δεκαετιών.

Πρώτη, η λεγόμενη πολιτική «εκδημοκρατισμού» της παιδείας. Ο «εκδημοκρατισμός» αποτέλεσε τη συνεπέστερη μάλλον έκφανση του τάχα και αριστερού λαϊκισμού, μαζί και των μηδενιστικών «προοδευτικών» ιδεολογημάτων «αποδόμησης». Ταυτίστηκε στην πράξη ο «εκδημοκρατισμός» με την αξιωματική αρχή ότι στα παιδιά «όλα επιτρέπονται». Το σχολειό δεν είναι στίβος άσκησης που ετοιμάζει τη νεολαία να αναλάβει, με την ενηλικίωσή της, τις ευθύνες του πολίτη, όχι. Το σχολειό παραμυθιάζει τον ανήλικο ότι έχει κιόλας όλες τις προνομίες, όλα τα δικαιώματα του πολίτη χωρίς την παραμικρή υποχρέωση αντιπροσφοράς, χωρίς προϋποθετικά εχέγγυα υπευθυνότητας.

Η πολιτική «εκδημοκρατισμού» είκοσι εφτά χρόνια τώρα δεν διαμορφώνει πολίτες. Ετοιμάζει αντιστασιακούς σε μια φαντασιωδώς επερχόμενη χούντα. Η χούντα παραμονεύει παντού, κάθε αστυνομικός είναι χούντα, «μπάτσος, γουρούνι, δολοφόνος», χούντα είναι το συντεταγμένο κράτος, είναι κάθε τι δημόσιο: σχολικό ή πανεπιστημιακό κτίριο, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα δωρεάν βιβλία, οι πινακίδες για την τροχαία κίνηση στους δρόμους, οι τοίχοι των σπιτιών που προσφέρονται για να «εκφράσουν» τα παιδιά την αντίστασή τους στην επαπειλούμενη καταπίεση.

Από την πρώτη τάξη του Δημοτικού η «προοδευτική» πολιτική ποτίζει τα παιδιά, είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια, με το αφιόνι της διεκδίκησης δικαιωμάτων τους. Τα μαθαίνει να συνδικαλίζονται, να απαιτούν αυτό που τους γυαλίζει με μεθόδους ωμού εκβιασμού: Με καταλήψεις των χώρων της σχολικής τους ζωής, δηώσεις, βανδαλισμούς, βάναυση συμπεριφορά απέναντι στον δάσκαλο και στον γονιό. Δεν ξέρουν τι θα πει σχολική «κοινότητα». Ξέρουν το «μαθητικό κίνημα», τη στράτευση στον γενιτσαρισμό των «κινητοποιήσεων». Δεν τους μίλησε ποτέ η πολιτεία για τη χαρά της ασκητικής που προϋποθέτει η μετοχή, η άμιλλα, το άθλημα των σχέσεων κοινωνίας. Δημοκρατία για τον μαθητόκοσμο στην Ελλάδα σημαίνει τον χαβαλέ της «αποχής», του αποκλεισμού κεντρικών δρόμων για να παραλύει η κυκλοφορία, σημαίνει να ηδονίζεσαι από τη μέθη ισχύος όταν μπορείς να βασανίζεις πολλούς.

«Ολα επιτρέπονται». Στα εννέα χρόνια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όλοι οι μαθητές είναι αυτονόητο να προάγονται, κανένας δεν επαναλαμβάνει μια τάξη. Ο θεσμός των μετεξεταστέων, της βαθμολογίας, της γραπτής δοκιμασίας είναι γραφικές τυπικότητες, τα παιδιά μαθαίνουν να τις περιφρονούν. Φτάνουν στο γυμνάσιο ή το τελειώνουν και πολλοί μαθητές δεν ξέρουν τις στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις ή και να ορθογραφήσουν το όνομά τους. Φτάνουν στο πανεπιστήμιο και αν τους δώσεις τέσσερις λέξεις να τις συντάξουν σε λογική πρόταση, είναι για τους περισσότερους αδύνατο. Οι εξεταστές του ΑΣΕΠ μπορούν να βεβαιώσουν ποια ποσοστά εμφανίζει ο λειτουργικός αναλφαβητισμός που διεκδικεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σήμερα. Read the rest of this entry »

giannaras

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Εμείς είμαστε δυνατοί και κάνουμε τη δουλειά μας.

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Με ξύλινο καταγγελτικό λόγο, με χονδροειδείς ανακρίβειες, με ψέματα και υποσχέσεις κενές περιεχομένου δεν λύνονται τα προβλήματα. Το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν τεράστια και επικίνδυνη ανευθυνότητα. Αυτή είναι η αλήθεια.
–> Την ίδια στιγμή, ακραίες ομάδες, εκμεταλλευόμενες τη θλίψη για τον τραγικό χαμό ενός παιδιού, εξαπολύουν βίαιη, καταστροφική επίθεση στην Οικονομία, την κοινωνική ειρήνη, την ίδια τη Δημοκρατία. Εδώ θα μιλάμε με καθαρές κουβέντες, όχι με μισόλογα. Επιτίθενται στην κοινωνία και την ίδια την Δημοκρατία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Περιφρονούν τον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, για τους κόπους των συνανθρώπων μας, το κόστος για τους φορολογούμενους, την απόγνωση των εργαζόμενων που χάνουν τη δουλειά τους, το πλήγμα στον Τουρισμό.

Ποδοπατώντας κάθε έννοια πανεπιστημιακού ασύλου, μετέτρεψαν Ανώτατα Ιδρύματα σε ορμητήρια εμπρησμών. Πλήττουν την Οικονομία στις πιο δύσκολες ώρες. Αδικούν κατάφωρα τη χώρα, με εικόνες που δεν της ταιριάζουν. Δεν έχουν το δικαίωμα αυτό. Και σας καλώ να το βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί αυτό.
Διαχωρίζω ευθέως τους αγώνες των εργαζόμενων, από τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς. Διαχωρίζω τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διεκδίκησης της νέας γενιάς, από την καταστροφική μανία εξτρεμιστών. Διαχωρίζω τη διαμαρτυρία από τη βεβήλωση. Τη διεκδίκηση από την κλοπή και τη λεηλασία. Κανένας, ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοεί τις δικές του υποχρεώσεις, απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση.


-Δυστυχώς, η σημερινή σας παρουσία επιβεβαιώνει τα χειρότερα. Και ενώ τα λέτε όλα αυτά, έρχεστε εδώ σήμερα και μας λέτε, τάχα, ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζετε την Πατρίδα. Ε, όχι, κύριε Αρχηγέ του ΠΑΣΟΚ, τη δυσφημείτε έτσι την πατρίδα. Και το κάνετε για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η συμπεριφορά σας είναι επικίνδυνη. Αυτή είναι η αλήθεια. Βεβαίως, έρχεστε εδώ και μας μιλάτε και για σενάρια «μεγάλων συνασπισμών», που εξυφαίνονται από κάποιους, κοιτώντας μάλιστα τη δική μας παράταξη. Οι σεναριογράφοι, κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, δίπλα σας κάθονται, δεξιά και αριστερά σας. Λύστε τα μεταξύ σας. Εμείς είμαστε δυνατοί και κάνουμε τη δουλειά μας.

-Όλοι έχουμε ευθύνες. Όλοι έχουμε υποχρεώσεις. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι κοινωνικοί φορείς υποχρεούνται να παίρνουν ξεκάθαρη θέση. Να συμπράττουν ενεργά στην πλήρη απομόνωση -πολιτική και κοινωνική- των στοιχείων της αναταραχής. Να μη διστάζουν στην αναγκαία, την αυστηρή, τη σαφή καταδίκη της τυφλής βίας. Τις ώρες αυτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ανεύθυνος δεν μπορεί να είναι κανένας. Η πορεία της Οικονομίας, εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων. Εξαρτάται από την κοινωνική ειρήνη. Εξαρτάται και από την εικόνα της χώρας προς τα έξω.

-Όλοι υποχρεούμαστε να παίρνουμε θέση ευθύνης. Κανένας δεν μπορεί να γίνεται, να μετατρέπεται σε αναμεταδότη καταστροφολογικών συνθημάτων. Ούτε ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. .Και όμως! Έφτασε στο σημείο -με τη συνέντευξή του, σε ιταλικό περιοδικό- να διαδίδει ότι «το σύνθημα που ακούγεται στην Αθήνα είναι: εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζίτες και σφαίρες για τους μαθητές». Το καταθέτω για τα πρακτικά της Βουλής. Έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται στο BBC ότι «αυτά που είδαμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».Έφτασε στο σημείο να περιφέρει, σε ξένα Μέσα, αιτήματα για παραίτηση της Κυβέρνησης και για εκλογές. Τα καταθέτω και αυτά. Και ρωτώ: Συμφωνεί με τα συνθήματα που διαδίδει; Αντιλαμβάνεστε τη ζημιά που κάνουν στον Τόπο τα υπονοούμενά σας; Λέγονται αυτά από υπεύθυνο πολιτικό; Έτσι υπερασπίζεστε εσείς τον Τόπο σας; Λέγονται αυτά από κάποιον που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;

-Δυστυχώς, η σημερινή σας παρουσία επιβεβαιώνει τα χειρότερα. Και ενώ τα λέτε όλα αυτά, έρχεστε εδώ σήμερα και μας λέτε, τάχα, ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζετε την Πατρίδα. Ε, όχι, κύριε Αρχηγέ του ΠΑΣΟΚ, τη δυσφημείτε έτσι την πατρίδα. Και το κάνετε για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η συμπεριφορά σας είναι επικίνδυνη. Αυτή είναι η αλήθεια. Βεβαίως, έρχεστε εδώ και μας μιλάτε και για σενάρια «μεγάλων συνασπισμών», που εξυφαίνονται από κάποιους, κοιτώντας μάλιστα τη δική μας παράταξη. Οι σεναριογράφοι, κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, δίπλα σας κάθονται, δεξιά και αριστερά σας. Λύστε τα μεταξύ σας. Εμείς είμαστε δυνατοί και κάνουμε τη δουλειά μας.

e-mail ανάγνωστη


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Απαράδεκτος υπαινιγμός από τον υιο Πλεύρη

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Σας παραθέτουμε ένα σύντομο απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του κ.Πλεύρη στη Βουλή :

Η αστυνομία δεν πρέπει να είναι ούτε αμυντική, ούτε επιθετική. Η αστυνομία πρέπει να κάνει αυτό που έχει ορίσει. Εάν χρειάζεται να είναι επιθετική, θα είναι επιθετική, αν δεν χρειάζεται να είναι επιθετική δεν θα είναι επιθετική. Τι θα πει δηλαδή; Θα μπαίνει ο άλλος να κλέβει μια τράπεζα και θα λέμε δεν θέλουμε επιθετική αστυνομία, να δούμε την ληστεία της τράπεζας; Και ορισμένοι χώροι εδώ γνωρίζουν καλά από ληστείες τραπεζών. Θα δούμε την ληστεία της τράπεζας και δεν θα κάνουμε τίποτα;

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…parapolitiki

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Σε χωματερή των Σκοπιανών, έχει μετατραπεί ο Αξιός ποταμός .

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>«Σε χωματερή των Σκοπίων έχει μετατραπεί ο Αξιός ποταμός» τονίζει σε δήλωσή του για το μεγάλο ζήτημα της ρύπανσης του Αξιού από τους σκοπιανούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.
«Τόνοι σκουπίδια και απόβλητα από τα Σκόπια έχουν πνίξει το ποτάμι, ενώ οι κάτοικοι των παρόχθιων του Αξιού περιοχών, εκφράζουν φόβους για την δημόσια υγεία. Σύμφωνα μάλιστα με τους αρμοδίους, τα εργοστάσια των Σκοπίων ρίχνουν ανεξέλεγκτα χημικά απόβλητα στον Αξιό, ενώ απορρίμματα μεταξύ των οποίων και μπουκάλια από φυτοφάρμακα και άλλα επικίνδυνα τοξικά υγρά, προέρχονται από ανεξέλεγκτες χωματερές δίπλα στο ποτάμι από τη γειτονική χώρα. Με αποτέλεσμα, τα επικίνδυνα τοξικά να καταλήγουν στα οπωροκηπευτικά και στο πιάτο του καταναλωτή, μια που οι αγροτικές καλλιέργειες στους κάμπους του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, ποτίζονται από το νερό του ποταμού.
Καλούμε την Υπουργό Εξωτερικών, να θέσει αμέσως το μεγάλο αυτό πρόβλημα που δείχνει την τακτική των σκοπιανών, να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις διεθνείς συμφωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος, σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς. Παράλληλα, να καλέσει αμέσως τον επίτροπο περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Δήμα, να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στο γειτονικό κρατίδιο. Που από τη μια επιχειρεί να δώσει την εικόνα του κράτους που αποδέχεται τις διεθνείς συμφωνίες, προσφεύγοντας στο Διεθνές Δικαστήριο για την ενδιάμεση συμφωνία, ενώ την ίδια ώρα, αρνείται να συνεργαστεί σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των τόσο των πολιτών του, όσο και των πολιτών όμορών του χωρών, όπως η Ελλάδα.
Με την ευκαιρία αυτή – υπογραμμίζει στην δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης – η κυρία Υπουργός των Εξωτερικών της χώρας μας, ας θέσει επιτέλους και το άλλο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούν τα Σκόπια, με την μονομερή απόφαση του κρατιδίου να προχωρήσει στην κατασκευή 12 φραγμάτων στον Αξιό, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Με δεδομένο μάλιστα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι αρχές των Σκοπίων, δεν εφαρμόζουν τα περιβαλλοντικά πρότυπα της Ε.Ε. και είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσουν νέα προβλήματα στον ήδη υποβαθμισμένο ορίζοντα του ποταμού.
Κάποια στιγμή, το ελληνικό κράτος πρέπει να λειτουργήσει, προσθέτει με νόημα στη δήλωσή του ο κ. Παπαθεμελής. Και από τη λογική της στρουθοκάμηλου, να περάσουμε σε μια σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση, απέναντι στην θρασύτατη ηγεσία του κρατιδίου, που επιμένει να λειτουργεί ως κράτος παρίας – ταραξίας, κόντρα σε κάθε λογική διεθνούς νομιμότητας».

Παπαθεμελής

http://papathemelis.blogspot.com/2008/12/blog-post_22.html

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αλέκος Αλαβάνος,ένας λαικιστής σαιεντολόγος εκτός τόπου και χρόνου

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

> ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΕΙΧΑΝ…ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΝΟΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!

Οσο κι αν πασχιζει ο αυτοκλητος εκπροσωπος της φτωχολογιας,της νεολαιας και του καθε λογης αδικημενου,ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Αλεκος Αλαβανος,να λαικισει και να μαζεψει ψηφους,παιρνοντας σβαρνα ολα τα Μμε των φιλων του μεγαλοδημοσιογραφων,υπαρχουν ορισμενα πραγματα που δεν κρυβονται ουτε ξεχνιουνται.Οπως για παραδειγμα,η συμμετοχη του απο πολυ παλια σε συνεδρια Σαιεντολογιας μαζι με αλλους (τοτε) Ευρωβουλευτες του Συνασπισμου.

Το εγγραφο αριστερα,αδιαψευστος μαρτυρας:οι Εφραιμιδης,Παπαγιαννακης και Αλαβανος,χαρακτηριζονται ΑΝΤΙ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (anti-orthodox) και ως ατομα με τα οποια η οργανωση (δηλαδη η Σαιεντολογια) θα μπορουσε να συνεργαστει!!!Ως γνωστον,η συγκεκριμενη αιρεση και το εγχωριο παρακλαδι της ,το ΚΕΦΕ (Κεντρο Εφαρμοσμενης Φιλοσοφιας Ελλαδας) εχουν κηρυχτει παρανομα στη χωρα μας απο το Εφετειο Αθηνων (Αποφαση 10493/1997)…
η συνεχεια εδω…hellas-orthodoxy

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Φωτογραφία της ημέρας από τους ελληνικούς δρόμους

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Από σήμερα και κάθε μέρα θα σας παρουσιάζουμε μία φωτογραφία με διάφορα «περίεργα» από τους ελληνικούς μας δρόμους.

Ας θαυμάσουμε λοιπόν το παρκάρισμα του κατόχου του διπλανού audi στην πατησίων.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΥΛ ….

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Gucci

Louis Vuitton

Swarowski

kosmosnews

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αμείβονται υπέρογκα για να συρρικνώσουν και να διαλύσουν τον ΟΤΕ!

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Αμείβονται υπέρογκα για να συρρικνώσουν
και να διαλύσουν τον ΟΤΕ!
Αφού κατάφεραν με την τιμολογιακή πολιτική τους να διώξουν απο πελάτες του ΟΤΕ περίπου 700.000 συνδρομτές και άλλοι τόσοι που ετοιμάζονται να φύγουν προς ιδιωτικές εταιρίες, τα λαμόγια που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό με ευθύνη της κυβέρνησης , σπρώχνουν ετσιθελικά τον πιο εύρωστο δημόσιο Οργανισμό στην εξαφάνηση.
Οι μισθοί τους όμως είναι εξωφρενικά υψηλοί σε σημείο που να εξοργίζουν τον κάθε έλληνα, εκτός απο την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Παραθέτουμε τα πρωτοκλασάτα λαμόγια του ΟΤΕ που υπερσιτίζονται στις διευθυντικές θέσεις του ΟΤΕ με ευθύνη της Ν.Δ. και εις βάρος του λαού και του ίδιου του Οργανισμού που υποτίθεται διοικούν:… Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…cretanpatriot

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Με «προθάλαμο» η εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ Τι προβλέπει το σχέδιο της επιτροπής Βερέμη

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Ενα μεγάλο κρατικό φροντιστήριο, διάρκειας ενός έτους, με ανοικτές πόρτες σε όλους τους αποφοίτους Λυκείου, αλλά αυστηρό έλεγχο στην «έξοδο προς πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η επιτροπή Βερέμη, η οποία θα είχε ολοκληρώσει το πόρισμά της, αν δεν είχε μεσολαβήσει ο αιφνίδιος θάνατος του εμπειρότερου στελέχους της.

H απώλεια του καθηγητή Χημείας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκου Σπυρέλλη, αδιαλείπτως μέλους ή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων από το 1991, «απορρύθμισε την επιτροπή», όπως εξομολογήθηκε στον ΕΤ ο ίδιος ο επικεφαλής της, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, κ. Θ. Βερέμης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΥΠ, το πόρισμα για το εξεταστικό θα παραδοθεί στον υπουργό Παιδείας με μικρή καθυστέρηση, περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι βασικοί άξονες του πορίσματος έχουν ήδη οριστικοποιηθεί και είναι οι εξής:
-Οι Πανελλαδικές, που είναι συγχρόνως και εισαγωγικές και απολυτήριες, καταργούνται. Το Λύκειο αποσυνδέεται από το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση και ανακτά τον αυτόνομο ρόλο του.

-Ολοι οι απόφοιτοι Λυκείου, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα, θα εισάγονται χωρίς περιορισμούς σε μεταλυκειακό-προπαρασκευαστικό έτος.

-Το μεταλυκειακό έτος θα χωρίζεται σε τέσσερις κατευθύνσεις, θετικών επιστημών (Ιατρικές, Φυσικομαθηματικές κ.λπ.), εφαρμοσμένων επιστημών (Πολυτεχνεία), οικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών (Νομικές, Φιλολογίες κ.λπ.).

– Κάθε απόφοιτος Λυκείου θα μπορεί να επιλέγει μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις και να είναι υποψήφιος μόνο για τις σχολές που θα ανήκουν σε αυτή.

-Σε κάθε κατεύθυνση θα διδάσκονται τέσσερα μαθήματα, στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στο τέλος του μεταλυκειακού έτους.

-Τις εξετάσεις θα διενεργεί εθνικός εξεταστικός οργανισμός (κατά το βρετανικό μοντέλο) που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.

-Ο αριθμός των θέσεων εισακτέων εκ των πραγμάτων θα παραμείνει κλειστός, καθώς οι δυνατότητες των ελληνικών Ιδρυμάτων δεν επιτρέπουν τον ισοσκελισμό της προσφοράς με τη ζήτηση, ιδίως στις σχολές-φιλέτα, όπως είναι τα Πολυτεχνεία και οι Ιατρικές.

Οι διάφορες προτάσεις που υιοθετούσαν την ενεργό εμπλοκή των πανεπιστημίων στη διεξαγωγή των εξετάσεων, είτε διά της επιλογής των θεμάτων είτε διά του καθορισμού του αριθμού των θέσεων εισακτέων, απορρίφθηκαν από την επιτροπή Βερέμη, διότι δεν παρείχαν τις αναγκαίες εγγυήσεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Βλέπετε», εξηγεί στον ΕΤ ο κ. Βερέμης, «ό,τι κάνουμε σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι κάποιος θα το διαφθείρει, η διαπλοκή είναι παντού. Το σύστημα της ανάθεσης των εξετάσεων στις ίδιες τις σχολές εφαρμόστηκε παλιότερα στη χώρα μας στη δική μου εποχή και απέτυχε ως διαβλητό».

Τον καθηγητή Σπυρέλλη πρόδωσε η καρδιά του δύο Σάββατα πριν η σφαίρα του ειδικού φρουρού προκαλέσει τις μεγαλύτερες ταραχές που γνώρισε η πρωτεύουσα μετά τα Δεκεμβριανά, εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση, που αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος των αντιδράσεων, να επισπεύσει δέσμη ευρύτατων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το εξεταστικό αποτελεί ένα μέρος των αλλαγών αυτών, για το οποίο η επιτροπή Βερέμη θα έχει βαρύνοντα λόγο. Παράλληλα, θα κληθεί να εκφράσει γνώμη η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Η αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση θα συνδυαστεί με βαθιές τομές στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, για τις οποίες καταλυτικός θα είναι ο ρόλος του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Μπαμπινιώτη.

Ελεύθερη πρόσβαση προτείνει η ΟΛΜΕ

Κατάργηση της βάσης του «10» και θεσμοθέτηση της ελεύθερης πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση προτείνει η ΟΛΜΕ. Στις γενικές γραμμές της η πρόταση που επεξεργάζεται η επιτροπή Βερέμη για την ελεύθερη εισαγωγή όλων των αποφοίτων Λυκείου σε μεταλυκειακό έτος εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει την «ανοχή» των συνδικαλιστών, καθώς αυξάνει τις θέσεις εργασίας για τον κλάδο των καθηγητών που θα κληθεί να στελεχώσει τα προπαρασκευαστικά κέντρα. Το σενάριο για την ίδρυση ενός μεγάλου κρατικού φροντιστηρίου θα «κόψει» δουλειές από τα ιδιωτικά φροντιστήρια που γνώρισαν πρωτοφανή άνθηση την εποχή της μεταρρύθμισης Αρσένη λόγω του πανικού που είχε προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, αλλά και η βαθμοθηρία που εξέθρεψε αστραπιαία ο ισότιμος συνυπολογισμός στα μόρια εισαγωγής της προφορικής επίδοσης των μαθητών στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Η αποφόρτιση του Λυκείου από το βάρος των εισαγωγικών και η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε 4 εκτιμάται ότι θα μειώσει το κόστος της εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Η διατήρηση όμως του κλειστού αριθμού των θέσεων εισακτέων τουλάχιστον για τις σχολές που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας θα εξακολουθήσει να τροφοδοτεί με πελατεία τα φροντιστήρια.
«Ενα σύστημα με λιγότερη πίεση» θα πλήξει επίσης τα κολέγια, τα οποία όμως θα παραμείνουν εναλλακτική λύση για όσους αποτυγχάνουν στις εξετάσεις του μεταλυκειακού έτους.

ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Ελεύθερος Τύπος

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Βαριά άρρωστος ο Μάικλ Τζάκσον

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Επιδείνωση στην υγεία του παρουσίασε ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος πάσχει εδώ και χρόνια από μια σπάνια γενετική ασθένεια των πνευμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής μιλά πλέον μετά δυσκολίας και είναι σχεδόν τυφλός από το αριστερό μάτι.

Σύμφωνα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο 50χρονος τραγουδιστής υποφέρει από ανεπάρκεια α1 αντιθρυψίνης, και δεν αποκλείεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονος.

«Πάσχει επί χρόνια, αλλά πλέον έχει επιδεινωθεί» δήλωσε στο περιοδικό In Touch, ο ΊανΧάλπεριν, συγγραφέας ενός βιβλίου για τον Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος χαρακτήρισε ως το πιο προβληματικό σημείο της κατάστασής του τη γαστρεντερική αιμορραγία, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να τον σκοτώσει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μεταμόσχευση πνεύμονος, δήλωσε ότι ίσως είναι αδύναμος να αντέξει την επέμβαση. «Ο Μάικλ δεν είναι καλά» δήλωσε και ο αδελφός του, ΖερμένΤζάκσον.

Ο Τζάκσον σπάνια εμφανίζεται δημόσια και πριν από μερικές εβδομάδες συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό να φορά μάσκα τύπου Ζορό.

cosmo.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο Τάσσος έφυγε νωρίς

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
‘Ολες οι «αυλές» έχουν «γελωτοποιό», εκφραστή της αναιδούς του δήμου αλήθειας. Εδώ, τον ρόλο παίζει ο Γιάννης δίπλα μου, που ταράζει προς στιγμήν την επίφαση τάξης, φωνάζοντας στον Χριστόφια και τον Καραμανλή, καθώς περνούν βαδίζοντας προς τη σωρό του Προέδρου Παπαδόπουλου: «φανείτε άξιοί του!». Τα χαρακτηριστικά τους τσιτώνονται για ένα κλάσμα μοναχά δευτερολέπτου, προδίδοντας τον ασυνείδητο τρόμο των πολιτικών μπροστά στην ιστορία.
Στην Αγιά Σοφιά του Στρόβολου, η μάζωξη των πενθούντων θυμίζει μικρογραφία του γένους των Ελλήνων, θεωρητικά ενωμένων περί την ηγεσία τους, ψυχολογικά έτοιμων όμως, αν οι περιστάσεις τους οδηγήσουν, να εξαπολύσουν μιαν ακόμα από τις φοβερές τους εμφύλιες συγκρούσεις. Η τελετή συμβιβάζει…αλήθεια και πρωτόκολλο. ‘Αλλωστε, ο Παπαδόπουλος δεν θάξιζε πολλά πράγματα αν δεν προκαλούσε ενόχληση κι αντιδράσεις, όπως εύστοχα υπογραμμίζει από άμβωνος ο Αρχιεπίσκοπος, μπερδεύοντας μια στιγμή, σε αναζήτηση ηγέτη, «Βάσσο» και «Τάσσο».
Τον τύπο τηρούν άπαντες σχολαστικά, απρόθυμοι να βγάλουν τα πολιτικά «σπαθιά» τους από τα «θηκάρια». Η παραδειγματική αυτοπειθαρχία του εκκλησιάσματος κι όσων δεν χώρεσαν, πιέζει ασφυκτικά το συναίσθημα ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα. Πάνω από τη σωρό του Προέδρου πούφυγε πικραμένος, γιατί προδομένος από τους δικούς του, όπως έγραψε ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου Τάσσος Τζιωνής, πάνω κι από τα κεφάλια των πολιτικών Κύπρου και Ελλάδας, νοιώθεις εύκολα τον σαρκαστικό χορό που στήσανε Ερινύες, Νέμεσις, Φόβος και Οργή.
Η πολιτική ηγεσία των δύο χωρών αποδίδει τον δέοντα φόρο τιμής. Ακούει τον επικήδειο του Βάσσου Λυσσαρίδη, του «Γιατρού», που συνδέει ο ίδιος, με το νήμα της ζωής του, ΕΑΜ, ΕΟΚΑ, αντίσταση στη χούντα και απόρριψη του σχεδίου Ανάν, θρύλος του αντιαποικιακού κινήματος, ξακουστός στα πέρατα Αφρικής και Αραβίας. Εναλάσσει μιλώντας αισιοδοξία και μαχητική διεκδίκηση πολιτικού και αγωνιστή, έφηβου γέροντα, με το μίσος και την οργή απελπισμένου ποιητή, που θέλει με τους στοίχους του να αποτρέψει τη φοβερή μοίρα του οίκου των Ατρειδών. Η τέχνη του επιτρέπει ευκολίες που δεν παρέχει η γλώσσα της πολιτικής. Αποτρεπτική κατάρα ακούγεται ο στοίχος του:

«Πικρή η σκλαβιά
Μην ακουμπήσεις σ’ αυτό το χώμα
Θα σ’ αφανίσει η οργή του
Νερό απ’ τη βρύση της Λαπήθου μη γευτείς.
Πικρό αφιόνι
θα πικρολιώσει τα πικραμένα σου σωθικά
Αέρα όταν φυσάει απ’ τον βορρά
μην ανασάνεις.
Θάναι στο λέω η τελευταία σου πνοή.»

Αναρωτιέμαι τι νοιώθουν οι πολιτικοί; Μπορούν άραγε, σήμερα, να βρεθούν πολιτικοί με αίσθηση ιστορικότητας, ικανοί να αφομοιώσουν ιδέες των αντιπάλων τους, αντί ν’ αμύνονται, συναισθηματικά ανάπηροι, στην εναντιότητα; Ο ομιλητής ξαναγυρνάει στην πολιτική, υπογραμμίζει την ενότητα του ελληνισμού, ζητά από τους παρόντες ηγέτες να μην επιτρέψουν ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας a la carte. Ξαναγυρνάει στον στοίχο, μιλώντας στον νεκρό «μαχητή, που δρασκελά τα σύνορα του ‘Αδη», αυτόν που καταψήφισε μαζί του τις επονείδιστες συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου, υποσχόμενος ότι

«‘Οταν το βράδυ ο Ζέφυρος θα συνοδεύει
του Αίαντα το παράφωνο γέλιο
όταν τα κιονόκρανα της Σαλαμίνας
φοβισμένα θα διηγούνται ψεύτικες ιστορίες…
όταν οι μαινάδες θα ξεσχίζουν τα ανύπαρκτα ιμάτια
εμείς μαζί σου
θα θυμίσουμε στους μόνιμους
και τους περαστικούς ότι
περπατούν στ’ αχνάρια του Ζήνωνα…
ότι αυτά τα χώματα
φιλοξενούν το DNA του Ζήνωνα
του Κίμωνα, του Ρε, του Αυξεντίου.»

Αριστερά μου, βλέπω τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ, κοντεύει να τον σκοτώσει η προσπάθεια να μην αφήσει λεύτερα τα δάκρυα για τον Τοεμάρχη του. Δίπλα, η ομορφιά της μαυροφορεμένης κοπελίτσας, κορυφώνει την ένταση της απέραντης απελπισίας της, του βουβού «γιατί;» της, σώμα, πρόσωπο και βλέμμα στα όρια της υστερίας. Δεξιά, μερικοί από τους συντάκτες του σχεδίου Ανάν, μέλη των επίσημων αντιπροσωπειών, ακούνε ανέκφραστοι τον «Γιατρό» να χαιρετά, μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων, τον Πρόεδρο που απέρριψε τα «εθνοκτόνα σχέδια». Το εκκλησίασμα δεν επιτρέπει στον Λυσσαρίδη να μιλήσει. Μία, δύο, δέκα, δεκαπέντε φορές, τον διακόπτει με πεισματικό, ασταμάτητο χειροκρότημα.Εξίσου πεισματικά, το αρνείται, μια φορά έστω, στον Πρόεδρο Χριστόφια. Ούτε καν οι παρόντες συνεργάτες του…
Κι αυτός όμως κατάφερε το ακατόρθωτο. Μίλησε πάνω από το φέρετρο του Παπαδόπουλου, τέσσερα χρόνια εταίρου του στην κυπριακή κυβέρνηση, θυμήθηκε τα πάντα, όχι όμως το «’Οχι» στο σχέδιο Ανάν, που απέσπασε το 76% του λαού στο δημοψήφισμα του 2004 και για το οποιίο προπάντων θα μείνει στην ιστορία! ‘Εντεκα μήνες, από τις εκλογές μέχρι τον θάνατό του, δεν σήκωσε μια φορά το τηλέφωνο, δεν συναντήθηκε μια φορά με τον τέως Πρόεδρο και σύμμαχό του. Κι ας ήταν το είδωλο της κυπριακής αριστεράς, ο Μίκης Θεοδωράκης, που κατέταξε το ‘Οχι, του 2004, δίπλα στο ‘Οχι του 1940 και στο ‘Οχι στη χούντα του 1967. Αρνούμενοι να υπερασπίσουν την κληρονομιά του δημοψηφίσματος, Χριστόφιας και ΑΚΕΛ, μπορούν άραγε να χτίσουν την απαραίτητη βαθύτερη ενότητα μιας εθνικής ομάδας που τόσο πολύ απειλούν την υπαρξή της, διαχρονικά, «’Εμποροι των Εθνών» και Εφιάλτες; Τη εικόνα του τραγέλαφου ολοκλήρωσε μια μεγάλη προσωπικότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Μορατίνος, που ήρθε αυτόκλητος, να υπερασπιστεί, με άρθρο του στον κυπριακό τύπο, την πολιτική κληρονομιά του Τάσσου, που αρνούνται να υπερασπίσουν τόσοι συμπατριώτες του και πολιτικοί της Ελλάδας.
«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα εις αναζήτηση διεθνούς κηδεμόνα», ήταν το κεντρικό σημείο του ιστορικού διαγγέλματος του 2004, που θυμίζει τώρα ο Βάσσος Λυσσαρίδης, διαγγέλματος που ακούνε και ξανακούνε τώρα στην Κύπρο από τις τηλεοράσεις. ‘Ολοι τόδανε τότε, τώρα όμως δεν προσέχουν πια μόνο το δάκρυ και δεν ακούν μόνο το ‘Οχι, σκέφτονται ίσως για πρώτη φορά καλά τα επιχειρήματα.
Γιατί πέθανε ο Παπαδόπουλος, ρωτάω τον συνομιλητή μου. Παραδόξως, δεν ξαφνιάζεται από την αλλόκοτη ερώτηση. Ο Ευγένιος που με πάει στο αεροδρόμιο, θυμίζει τα κεφάλια των φίλων του που σκότωσαν οι Τούρκοι, τα αυτιά τους που πέρασαν σε κομπολόγια, τον Τουρκοκύπριο που φώναζε «πούναι η μάνα σας να τη γαμίσω», τους συντρόφους του που πέταγαν στη θάλασσα πηγαίνοντας στα ‘Αδανα, τους αγνοούμενους αδελφούς του, πως τον σακάτεψαν αιχμάλωτο. Είναι πολύ ευγενής για να μιλήσει για την Ελλάδα-μητρυιά, που ο Πρόεδρος της ΕΔΑ Ιωάννης Πασσαλίδης, είχε περιγράψει κράτος (προτεκτοράτο) δούλων, που δεν μπορεί να βοηθήσει απελευθέρωση σκλάβων! Τα λέει όλα αυτά για να τον κρίνω με επιείκεια, που, μη θέλοντας τον πόλεμο, θα ψηφίσει όποια λύση κι αν έρθει. Τον τρομάζω κι εγώ με τη σειρά μου, υποστηρίζοντας ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για πόλεμο, είναι μια κακιά συμφωνία. Αλλά δεν ξέρω φυσικά που θα καθήσουν, αν και καμωμένα από θέληση ανθρώπων, της ιστορίας τα ζάρια.
konstantakopoulosd@yahoo.gr
Κόσμος του Επενδυτή 20.12.2008

infognomonpolitics.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο Κυβερνήτης και ο… θρασύς – ανίκανος…

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

#fullpost{display:inline;}

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

«Όσοι αναπαράγουν σενάρια εξωθεσμικών κύκλων περί συγκυβέρνησης να ξέρουν δεν θα γίνουμε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ όσοι ψάχνουν κάλυψη για τις βρώμικες δουλειές τους τους λέμε ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!»

Τα πήρε όλα κι έφυγε σήμερα στη Βουλή ο Γιώργος.

Ο δρόμος για τη λύτρωση της χώρας έχει ανοίξει.
Και μπροστάρης είναι ένας ηγέτης έτοιμος. Ηγέτης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ηγέτης που δεν κωλώνει απέναντι σε κανέναν που θέλει να υποκαταστήσει τη βούληση του λαού.

Τα λέγαμε. Αυτόν τον Γιώργο πιστέψαμε. Έτσι συνεχίζει. Τώρα μένει να μας το αποδείξει και ως κυβερνήτης… H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…krogias

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αυτοί είναι! Πιάστε τους!

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>Επιτέλους γιατί δεν δίνει ο πρωθυπουργός της χώρας την εντολή να συλληφθούν όλοι αυτοί οι βάνδαλοι που πηγαίνουν οπουδήποτε με μοναδικό σκοπό να σπάσουν και να κάψουν; Με κουκούλες ή χωρίς κουκούλες είναι αυτοί οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να εκτονώνονται σε κάθε περίπτωση και όπου και αν βρίσκονται! Επιτέλους ας τελειώσουν τα ψέματα! Από όπου και αν προέρχονται αυτά τα στοιχεία, όποιοι και να κρύβονται από πίσω τους, είτε κόμματα είτε ομάδες είτε άλλες οργανώσεις ,είναι οι ίδιοι που τα σπάνε στο κέντρο της Αθήνας, οι ίδιοι που τα καίνε στα γήπεδα και οι ίδιοι που λαμβάνουν μέρος σε συμπλοκές ομάδων ανθρώπων! Σε κάποιες χώρες τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών έχουν εκλείψει χάρη στις δραστικές λύσεις των κυβερνήσεων! Σε κάποιες άλλες χώρες απλά το φαινόμενο της βίας έχει περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο τομέα της κοινωνίας! Στην Ελλάδα οι κρατούντες εδώ και πολλά χρόνια επέλεξαν ο τομέας αυτός στον οποίο θα κατέφευγαν οι ανεγκέφαλοι για να εκτονωθούν να είναι ο αθλητισμός και τα γήπεδα! Τις τελευταίες ημέρες όμως παρατηρούμε ότι το φαινόμενο αυτό έχει ξεφύγει και έχει περάσει έξω από τους χώρους των γηπέδων και εκτονώνεται πλέον στα κέντρα των πόλεων! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι! Οι γνωστοί άγνωστοι! Οι κουκουλοφόροι! Με ή χωρίς κουκούλα! Οι ίδιοι βάνδαλοι όπου βρίσκουν χώρο τρέχουν να εκτονωθούν! Σας είναι δύσκολο να το καταλάβετε επιτέλους κύριοι κυβερνόντες αυτού του τόπου; Ποιός από εσάς θα εξηγήσει άραγε στο παιδί αυτό, της φωτογραφίας που σας επισυνάπτουμε ,που έκπληκτο κοιτάει γύρω του τους βάνδαλους στο κλειστό του Ελληνικού ,τί πραγματικά συμβαίνει; Ποιός θα απολογηθεί στα παιδιά που υπήρχαν στο γήπεδο του Ο.Φ.Η και είδαν όλα αυτά τα έκτροπα; Ποιός θα απολογηθεί στα μάτια των παιδιών μας για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας; Επιτέλους σταματήστε να καταστρέφετε την Ελλάδα μας! ΌΛΟΙ!

lakis

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ευχές σε όλους!

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>.

Alkimos archive

.

Μιας και είναι εποχή που συνηθίζεται να ανταλλάσσονται δώρα και ευχές(*),
θα ήθελα κι εγώ -για να μη θεωρηθώ αγενής- να αξιοποιήσω την ευκαιρία,
και να ευχηθώ σε όλους τους αναγνώστες του μπλοκ:
.
Κάθε ευτυχία και χαρά και προπάντων …καλά μυαλά!

…ειδικά το τελευταίο, διότι κάποιοι επιχειρούν να μας τα …νοθεύσουν με παραπληροφόρηση,
θεωρίες συνωμοσίας και απειλής εξωγήινων, με φρούδες ελπίδες για μια «Νέα Τάξη» ενός
παραμυθένιου κόσμου, μιας ουτοπικής δηλαδή παγκοσμιοποίησης με κεντρικό
συντονιστή (κυβερνήτη) τον ΟΗΕ (Αγγλοαμερική), και πολλά άλλα φαιδρά,
ενώ η αλήθεια διαφαίνεται πλέον καθαρά στον ορίζοντα, που είναι:

Το επικείμενο τέλος, του διεφθαρμένου θρησκευτικού – κοινωνικού – οικονομικού
και πολιτικού συστήματος!

Αυτό είναι το παρήγορο μήνυμα, για όλους αυτούς που έχουν παραμείνει γνήσιοι
άνθρωποι και διψούν για αλήθεια, ισορροπία και δικαιοσύνη.

Ας έχουμε λοιπόν τα μυαλά στο κεφάλι μας, και τα μάτια μας ανοιχτά,
διότι οι καιροί είναι πονηροί, και ας κάνουμε το δύσκολο χρόνο που έρχεται,
αφετηρία, για απεξάρτηση από τα …«ζαχαρωτά» του συστήματος
και για μια ζωογόνα νοητική απελευθέρωση.
.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>Στην καταλληλότητα πρωθυπουργίας της χώρας
προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου

Τρεις νέες μετρήσεις, δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ,
ενώ και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας
ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή.
Τα βαρόμετρα των εταιριών Κάπα Research, Public Issue και Rass
δημοσιεύονται σε κυριακάτικα φύλλα εφημερίδων.
Διαβάστε συνοπτικά εδώ>>>>

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Με 151 υπέρ, 146 κατά και το παρών του Π. Τατούλη ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 298 βουλευτές. Τον προϋπολογισμός ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Κατά τη συζήτηση «άναψαν τα αίματα» με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για παιχνίδια ιδιοτέλειας που θέτουν σε κίνδυνο το εθνικό συμφέρον.

«Με ξύλινα λόγια, χονδροειδείς ανακρίβειες και ψέματα δεν λύνονται τα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δριμεία ήταν η επίθεση του πρωθυπουργού στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του τελευταίου σε ξένα έντυπα. «Κανείς δεν μπορεί να γίνεται αναμεταδότης κακών μυνημάτων. Αντιλαμβάνεστε τη ζημιά που κάντε στον τόπο; Λέγονται αυτά από υπεύθυνο πολιτικό;» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του.

Όσο για τα σενάρια περί κυβερνήσεων μεγάλου συνασπισμού, κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να τα βρεί με τους σεναριογράφους που κάθονται δεξιά και αριστερά του. «Εμείς είμαστε δυνατοί. Βρείτε τα μεταξύ σας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μίλησε για ακραίες ομάδες που εκμεταλλεύτηκαν τη θλίψη επιτιθέμενοι στην κοινωνία και για αυτό ζήτησε από τα υπόλοιπα κόμματα να σταματήσουν τα μισόλογα. «Όλοι έχουμε υποχρέωση για ξεκάθαρες θέσεις. Να μην διστάζουμε να καταδικάσουμε την τυφλή βία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαχώρισε, όμως, τους αγώνες των εργαζομένων και τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «από την καταστροφική μανία ορισμένων εξτρεμιστών».

Μιλώντας για την οικονομική κρίση επέκρινε την αντιπολίτευση που έκανε λόγο για ελληνικής προέλευσης κρίση κάνοντας αναφορά στην αρχή της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ. «Δεν βλέπατε τι γίνεται στον κόσμο;» αναρωτήθηκε.

Όσο για τον προϋπολογισμό ξεκαθάρισε ότι διαμορφώνεται στα όρια του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης της ΕΕ κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ανέξοδο λαϊκισμό αφού «από τη μια λέτε ότι ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί και από την άλλη εξαγγέλλετε παροχές». «Εμείς δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον» τόνισε ο Κ. Καραμανλής.

Για κράτος σε αποσύνθεση από την αυθαιρεσία και τις πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που επανέλαβε πολλές φορές την ανάγκη αλλαγής στην διακυβέρνηση της χώρας προκειμένου να αλλάξει η πορεία της. Όπως είπε, εξάλλου, «παράταση της κυβέρνησης στην εξουσία θα βαθύνει την κρίση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε προσφυγή στο λαό και απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τονίζοντας ότι τα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έδιεξανα πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα τελευταία γεγονότα είπε ότι «εγώ δεν είμαι εδώ για να κάνω προτάσεις» και πρότεινε: «ας τους ακούσουμε». Πρότεινε μάλιστα να συναντηθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε «στο μέτρο που μας αναλογούν να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε τα στοιχειώδη για τη νέα γενιά χωρίς διάθεση καπελώματος». «Είμα και εγώ με τη νέα γενιά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο σενάριο περί ξένων και ντόπιων πρακτόρων το χαρακτήρισε παλιά και ξεπερασμένη θεωρία. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν «αυτοί φταίνε για το Βατοπαίδι, τα ομόλογα, τα χάλια στα νοσοκομεία».

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε υψηλούς τόνους και στις κατηγορίες για δυσφήμιση της χώρας, κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου από το 2004 για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Και τολμάτε να εγκαλείτε εμένα για την προσπάθεια να ξεκαθαρίσω την εικόνα ότι άλλο η Ελλάδα και άλλο η ΝΔ. Έλεος» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Στα γεγονότα των τελευταίων ημερών αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο Αλέκος Αλαβάνος υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στόχος επιθέσεων από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον ΛΑΟΣ.

Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό θεατή, επιτέθηκε κατά του υπουργού Παιδείας και είχε φραστικό επεισόδιο με τον Βύρωνα Πολύδωρα καλώντας τον κ. Καραμανλή να συνομιλήσει με τους μαθητές και να πάρει μέτρα για την έξοδο από την κρίση.

Επικριτικός ήταν και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ για όσα είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος περί υπόθαλψης των κουκουλοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ το σχόλιό του για τον προϋπολογισμό ήταν: «Το σχέδιο Αλογοσκούφη δεν έχει ζωή ακόμη και αν έχει ζωή η διακυβέρνηση της ΝΔ».

Επίθεση και στα δύο κόμματα εξουσίας εξαπέλυσε η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας από τη μια αντιλαϊκό το έργο της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας όμως από την άλλη ότι ούτε η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ θα σώσει τον τόπο.

Παράλληλα επέσεισε τον κίνδυνο επιστράτευσης αντιλαϊκών νόμων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «ταραχοποιά στοιχεία και φαινόμενα» αποδοκιμάζοντας την ίδια στιγμή τους βανδαλισμούς ως εκδηλώσεις λαϊκής εξέγερσης.

Η γ.γ. του ΚΚΕ, υποβάθμισε επίσης και τη σημασία των συζητήσεων περί κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τονίζοντας ότι θα συνδυαστεί «με το κλείσιμο της στρόφιγγας πιο κάτω».

Η Αλέκα Παπαρήγα, τέλος, σημείωσε πως το κόμμα της δεν ενδιαφέρεται να υπάρξουν κυβερνητικές λύσεις συνεργασίας, αλλά για την μείωση των ποσοστών των μεγαλυτέρων κομμάτων εξουσίας και το αδυνάτισμα των κυβερνήσεών τους.

Εθνική συνεννόηση ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτιμώντας ότι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως θα φέρει λύση στα προβλήματα ο ανασχηματισμός. Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της και για τη στάση της στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ που χαρακτήρισε υγιές κομμάτι να αναλογιστούν τι θα έκαναν εάν βρίσκονταν στη θέση της αντιπολίτευσης και έβλεπαν όλα αυτά τα σκάνδαλα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε, επίσης να γίνει «ιδιώνυμο η κουκούλα», να προτείνει η πολιτεία 10 Εισαγγελείς και η Σύγκλητος να επιλέξει και να ορίσει έναν εισαγγελέα από αυτούς, ο οποίος θα αποφασίζει για την είσοδο των αρχών στους χώρους του Πανεπιστημίου όταν το άσυλο καταλύεται και η ευθύνη της κάθε διαδήλωσης να βαραίνει αυτόν που την διοργανώνει με κανόνες που ορίζει ο νόμος.

City 99,5, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>KALES GIORTES KAI EYTYXISMENO TO…

Posted by defactogr στο 22 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »