Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 25 Δεκεμβρίου 2008

>Ερχεται το τέλος των «λευκών Χριστουγέννων»

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>
Τα «λευκά Χριστούγεννα» θα αποτελούν παρελθόν μέχρι το 2100, σύμφωνα με τις μαύρες προβλέψεις των ειδικών για την κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή αφανίζει αργά αλλά… αμείλικτα το χιόνι την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με προβλέψεις κορυφαίων μετεωρολόγων και κλιματολόγων.Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι τα εύκρατα μέρη του βορείου ημισφαιρίου, προειδοποιούν οι επιστήμονες, και επισημαίνουν ότι τα «λευκά Χριστούγεννα» θα αποτελούν παρελθόν έως το 2100 ακόμα και για περιοχές όπως το Οσλο της Νορβηγίας!Παρά το γεγονός ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι χιονισμένα σε πολλά μέρη της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 0,7 βαθμούς Κελσίου που έχει καταγραφεί από το 1900 έως σήμερα και η προβλεπόμενη άνοδος του υδραργύρου έως το 2100 μας δίνουν μία γεύση για το τι θα επακολουθήσει.Σε ευρωπαϊκές πόλεις με χαμηλό υψόμετρο, όπως το Βερολίνο, οι πιθανότητες χιονόπτωσης ολισθαίνουν συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Πριν από έναν αιώνα, οι πιθανότητες να είναι «λευκά» τα Χριστούγεννα ήταν 20%, σήμερα δεν ξεπερνούν το 15%, ενώ, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, έως το 2100, αναμένεται να είναι μικρότερες από 5%.Το 2001, οι κάτοικοι είχαν δει για τελευταία φορά τους δρόμους του Βερολίνου λευκούς. Οπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, αν και από στατιστικής άποψης, το Βερολίνο θα μπορούσε να είναι φέτος χιονισμένο, εντούτοις, δεν θα δει άσπρη… μέρα.ΕκτιμήσειςΟπως υποστηρίζει ο Φρίντριχ Βίλελμ Γκερστενγκάρμπερ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνας για την Επίδραση του Κλίματος στο Πότσδαμ, η πιθανότητα να το… στρώσει τα φετινά Χριστούγεννα σε πολλές περιοχές του πλανήτη είναι ήδη μικρότερη από ό,τι ήταν ακόμη και πριν από 50 χρόνια, αλλά το φαινόμενο θα γίνει ακόμα πιο σπάνιο σε πολλά μέρη ως το δεύτερο ήμισυ του αιώνα.Ο ίδιος προσθέτει ότι σε πόλεις με θαλάσσιο κλίμα, όπως το Λονδίνο, και ήπιο ηπειρωτικό, όπως το Παρίσι, το χιόνι κάνει πλέον σπανίως την εμφάνισή του την εορταστική περίοδο και θα είναι σχεδόν απίθανο ύστερα από 100 χρόνια.«Θύματα» της κλιματικής αλλαγής θα πέσουν και πόλεις που προσήλκυαν χειμερινό τουρισμό λόγω του χιονιού, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Πάαρλ Πρέστρουντ, διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Ερευνας για το Κλίμα και το Περιβάλλον, με έδρα το Οσλο.Σύμφωνα με μελέτη του Νορβηγού επιστήμονα και της ομάδας του, ακόμα και η γενέτειρά του θα βλέπει με τα κιάλια το χιόνι, έως το 2100.

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ
mina@pegasus.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ζητούνται μάγοι για το ελληνικό πρόβλημα

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>Οδεύοντας προς το νέο έτος η χώρα εμφανίζεται πολιορκημένη από πλήθος προβλημάτων, τα οποία διαπερνούν το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία, την οικονομία και συνθέτουν ένα ελληνικό πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, προβληματισμένος από την εικόνα αποσύνθεσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ και από τις κακές επιδόσεις της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις, μελετά λίστες με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης που αναμένεται να σχηματίσει μετά τις εορτές. Στην κυβέρνηση εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στον ανασχηματισμό, οπότε η αναζήτηση των κατάλληλων προσώπων θα σηματοδοτήσει τη διάθεση για αλλαγές τόσο στην πολιτική που ασκείται όσο και στο ύφος της διακυβέρνησης.

Ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει σε ορισμένους βουλευτές του κόμματος είναι η άποψη που εξέφρασε η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου ότι στην κυβέρνηση χρειάζονται «υπουργοί-ιεραπόστολοι». Αλλοι βουλευτές, αντιθέτως, εντείνουν εμμέσως ή αμέσως τις πιέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο έναν υπουργικό θώκο. Το μείγμα αυτό καθιστά δύσκολο το σταυρόλεξο του ανασχηματισμού για τον κ. Καραμανλή, οι συνεργάτες του οποίου προσπαθούν να προβλέψουν πιθανές εστίες ανάφλεξης. Ακόμη και αν αποσοβήσουν τις αντιδράσεις, η (νέα) κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα που θα κληρονομήσει από την προηγούμενη χρονιά: την οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την κοινωνική αναταραχή και την εξέγερση της νεολαίας σε ένα κλίμα αμφισβήτησης της πολιτικής- η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας στη χώρα. Παράλληλα οι επιχειρηματίες επιζητούν συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων ώστε να επιτευχθεί μια εθνική και ενοποιημένη λύση για την ανάπτυξη, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο τρόπος αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, όπου θα απαιτηθούν δυναμικοί χειρισμοί για να μην καταρρεύσει η οικονομία.

Στο ίδιο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα το ΠαΣοΚ θα κληθεί να αρθρώσει μια σαφή και αξιόπιστη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι προβλέψεις μιλούν για ένα δύσκολο 2009 με εντάσεις και ανατροπές στη ζωή των πολιτών και, όπως επισημαίνουν όλο και περισσότερα στελέχη, θα απαιτηθεί δυναμική παρουσία του κόμματος στον δημόσιο βίο. Η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν οποτεδήποτε και, με το κόμμα τους να φλερτάρει πλέον με την αυτοδυναμία, έχουν ενταθεί οι ανησυχίες κορυφαίων στελεχών κυρίως ότι θα παραλάβουν χάος σε μια συγκυρία που η ανοχή των πολιτών θα είναι μειωμένη. Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται εγκλωβισμένα στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, η οποία σε αυτή τη φάση πυροδοτήθηκε από τις κινητοποιήσεις της νεολαίας- ζήτημα που θα κληθούν να διαχειριστούν και τη νέα χρονιά. Σε όλα αυτά προσετέθη δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και η απειλή της τρομοκρατίας με την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ, ένα θέμα ακανθώδες το οποίο απαιτεί συγκεκριμένη αντιμετώπιση, και τα πρόσωπα με γνώση και εμπειρία δεν είναι πολλά.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πλευρό των καταστηματαρχών

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Στο πλευρό των καταστηματαρχών για τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων την τελευταία Κυριακή του χρόνου στάθηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., έπειτα από δηλώσεις του βουλευτή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά : «Η τελούσα υπό διαρκή ανασχηματισμό – και ουσιαστικά αποχωρούσα – κυβέρνηση του κ. Καραμανλή αδυνατεί πλέον να δώσει λύσεις ακόμη και στα πιο απλά ζητήματα. Μετά από αμέτρητες παλινωδίες, αποδεικνύεται τελικά ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι ανίκανη να λάβει και να εφαρμόσει μια καθαρή πολιτική απόφαση ώστε να λειτουργήσει η αγορά και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως οι οικονομικές συνθήκες, οι έμποροι, οι καταναλωτές, η ίδια η κοινή λογική υπαγορεύουν».

Και συνέχισε λέγοντας : «Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τας χείρας της» και μετακυλύει τις ευθύνες από φορέα σε φορέα κι από εκεί στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αρνούμενη να αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που έχουν δημιουργηθεί, και με δική της ευθύνη, στην αγορά καθ’ όλη την περίοδο πριν τις γιορτές».

Ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης «στερεί έτσι από τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και άλλων αστικών κέντρων τη δυνατότητα να αναπληρώσει ένα μικρό μέρος των τεράστιων ζημιών που έχουν τόσο λόγω της ύφεσης όσο και των κοινωνικών αναταραχών των προηγούμενων εβδομάδων».

Τέλος πρόσθεσε ότι «όλοι, εργαζόμενοι, καταναλωτές, εμπορικός κόσμος και πρωτίστως η κυβέρνηση, οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η οικονομική κρίση στην οποία εισέρχεται η χώρα απαιτεί ένα σοβαρό και σταθερό σχέδιο αναθέρμανσης της οικονομίας χωρίς «ήξεις – αφίξεις», πισωγυρίσματα και μεσοβέζικες αποφάσεις».

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>We Wish Your Α Merry Christmas

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΥΝxismenoi ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…greek alert

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ανοικτα ή κλειστα Καταστηματα?

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Θυμιζει το ερωτημα του Αμλετ «Να ζη κανεις ή να μην ζη?»
Οταν ημουν στην Αραβια πριν απο 22 χρονια τα καταστηματα εκλειναν 5 φορες την ημερα προκειμενου να προσευχηθουν οι πιστοι Μουσουλμανοι..Μαλιστα οι Μουλλαδες ερχοντουσαν μ’ενα ραβδι και χτυπουσαν δυνατα τις πορτες των καταστηματων, ωστε οι πιο ξεχασμενοι να βγουν και να κλεισουν την ωρα της προσευχης.

Βεβαιως τα καταστηματα ησαν ανοιχτα ολες τις ημερες Ακομη και την Πεμπτη και την Κυριακη ( Πεμπτη Παρασκευη ειναι η αντιστοιχη ημερα αργιας προς το Σαββατο και την Κυριακη) Ενω το βραδυ δεν εκλειναν νωριτερα απο τις 10 το βραδυ.Τα πολυκαταστηματα ( supermarket, στα νεοελληνικα) παρεμειναν αναοικτα μεχρι τας μεταμεσονυκτιους ωρας.

Βεβαιως ολοι ειχαν κρατησεις για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψι και για συνταξι απο τον μισθο τους.Οταν δε, μετα απο πολυετη εργασια επιστρεψαμε στον Ελλαδικο «παραδεισο» μας επεστρεψαν δι αλληλογραφιας, ενα σοβαρο ποσο που αντιστοιχουσε στις κρατησεις της συνταξεως που δεν θα χρησιμοποιουσαμε, εφ οσον εγκαταλειψαμε οριστικως την φιλοξενη χωρα τους..

Στην ιδιοτυπη δημοκρατουρια της Βαλκανοταλιμπανιας, για να ανοιξουν τα καταστηματα μια Κυριακη μολονοτι εργαζομενοι υπαλληλοι-ιδιοκτητες συμφωνουν αμοιβαιως, πρεπει να λαβουν αδεια απο την Νομαρχια. Δηλαδη ανεξαρτητως της αμοιβαιοτητος των συμφεροντων των παραγματικως ενδιαφερομενων, ( υπαλληλοι – ιδιοκτητες) αλλα και του κρατους που θα εισπραξει τους αναλογουντες φορους, χωρις να υπαρχη ουδεμια λογικη, πρεπει να δοθη αδεια απο Την Νομαρχια.

Εκτος ομως απο την Νομαρχια, εχουμε και τους «Μουλλαδες» που δεν χανουν ευκαιρια να αποκλεισουν με τα «ρΑβδια» τους καθε τολμητια που θα αμφισβητουσε την παραλογη και καταχρηστικη απαιτησι τους, να κρατανε τα καταστηματα τους κλειστα…

Η «ηθικη» συγκαλυψις και η αναισθητη «ευαισθησια»που διδουν οι δειλοι εραστες του ερυθρου ολοκληρωτισμου ( εφ οσον επιτηδειως συγκαλυπτουν την δογματικη τους ταυτισι με το ΚΚΕ και τις αιρετικες παραφυαδες του) με τις ντουντουκες και τα βρωμικα πανω, στην εργασια της Κυριακης ειναι οτι «θα χασουν την αργια της Κυριακης οι εργαζομενοι»

Βεβαια μολονοτι τα επιχειρηματα της κοινης λογικης.

Οτι ουσιαστικως αυξανονται οι θεσεις εργασιας απο την εργασια της Κυριακης,

Ή εχουν αλλη ημερα αργιας οι υπαλληλοι που εργασθηκαν την Κυριακη( οπως οι οδηγοι, οι συντηρητες, οι ναυτικοι, οι στρατιωτικοι, οι φυλακες, οι αστυνομικοι, οι πυροβεστες, οι γιατροι , οι νοσοκομοι, τελος παντων οι χιλιαδες υπαλληλων που εργαζονται αργιες κυρΙακες γιορτες)

Δεν ειναι λογικες θεσεις για τους ανθρωπους που το δογμα και ο παραλογισμος καθοριζει την αντιδρασι τους..

ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Κύριοι,
Λίγη προσοχή στην επιλογή των αναρτήσεων, από ένα σοβαρό blog όπως το δικό σας, δεν βλάπτει. H ανάρτηση από το blog diaforetikimatia που αναφέρεται στους ΟΠ –και την οποία αναδημοσιεύσατε στις 24/12,04:49:00, χωρίς να κάνετε τον κόπο στοιχειωδώς να επαληθεύσετε την αλήθεια της, έστω με ένα τηλεφώνημα στα δημοσιευόμενα νούμερα της αγγελίας– είναι απολύτως παραπλανητική και συκοφαντική, αφού η αναδημοσιευόμενη αγγελία αφορά τους Οικολόγους Ελλάδος, ένα γραφικό γκρουπ υγιεινιστών, που ουδεμία σχέση έχουν με τους Οικολόγους Πράσινους, το κόμμα που όλες οι δημοσκοπήσεις βλέπουν να μπαίνει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.
Δεν αναρωτηθήκατε άραγε, πώς είναι δυνατό ένα κόμμα που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 κατέβασε συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια, αποσπώντας, αν και “πνιγμένο” από τα ΜΜΕ , το 1,05%, και τώρα πρώτο απ’ όλα ανέδειξε το ευρωψηδοφέλτιό του, με επικεφαλής τον νομαρχιακό σύμβουλο Θεσσαλονίκης και μέλος της Γραμματείας των ΟΠ, Μιχάλη Τρεμόπουλο, και τη Μαρία Βασιλάκου, συμπρόεδρο των Πράσινων της Αυστρίας και πασίγνωστη στους κύκλους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, να καταφεύγει σε μικρές αγγελίες για προσέλκυση υποψήφιων βουλευτών;
Η προφανής γελοιότητα της ιστορίας δεν αναιρεί τη σοβαρότητα του δημοσιογραφικού ατοπήματος. Φανταστείτε η ανάρτηση να γίνει μπαλάκι από το ένα blog στο άλλο· δεν εννοούμε να σπαταλάμε δυνάμεις για να διαψεύδουμε τα αυτονόητα.
Απαιτούμε λοιπόν την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας με νεότερη ανάρτησή σας και με αφαίρεση της συκοφαντικής ανάρτησης από το ιστολόγιό σας.
Πάντα (και ελπίζουμε και στο μέλλον) φιλικά
Θέμης Δημητρακόπουλος
Πολιτικός επιστήμων, μεταφραστής

Οργάνωση

citypress-gr.blogspot.com…

Το citypress-gr.blogspot δεν λογοκρινει κανεναν. Οφειλει ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση να αναφερει οτι οι Ο.Π. δεν εχουν καμμια σχεση με τον αγαπητο κυριο Καρανικολα.
Ποιοι ειναι Ο.Π. μπορειτε να το δειτε στο καταστατικο και στο σχηματικο οργανογραμμα

Όπως τροποποιήθηκε στο Τακτικό και Καταστατικό Συνέδριο του Μαρτίου 2008

  • Σχηματικό οργανόγραμμα 1 , 2 (jpg)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στο Συνέδριο Μαρτίου 2008 εκλέχτηκαν ως μέλη του Πανελλήνιου Συμβουλίου οι εξής (αλφαβητική σειρά): ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Αγραφιώτου Αρετή (Αττική), Αλεξιάδης Βασίλης (Δυτ. Ελλάδα), Βεντούρας Ιωσήφ (Κρήτη), Γεωργόπουλος Αλέξανδρος (Θεσσαλονίκη), Γκουρτσογιάννη Μελίττα (Αττική), Διάκος Κώστας (Αττική), Δραγούμης Φίλιππος (Αττική), Ζέρβας Πάνος (Θεσσαλονίκη), Ζωγόπουλος Βασίλης (Δυτ. Ελλάδα), Ζώτου Ελεονόρα (Θεσσαλονίκη), Ηλιόπουλος Νίκος (Αττική), Ιωαννίδου Ελεάνα (Θεσσαλονίκη), Κατώπης Κωνσταντίνος (Αττική), Κελλάρης Βασίλης (Πελοπόννησος), Κήκου Όλγα (Αττική), Κολοκούρης Ορέστης (Αττική), Κρομμύδας Τάσος (Αττική), Λεμπέση Κάτια (Αττική), Μυριβήλη Λενιώ (Αττική), Μπούκας Μίλτος (Ήπειρος), Νάστος Αλέξανδρος (Ήπειρος), Μπάκας Μιχάλης (Αιγαίο), Ξενικός Αντώνης (Αττική), Πασχαλίδης Γιώργος (Αν. Μακεδονία-Θράκη), Σιάκης Λευτέρης (Θεσσαλία), Στροβολίδου Ηλέκτρα (Αττική), Τρεμόπουλος Μιχάλης (Θεσσαλονίκη), Τσόπτσια Ελεάνα (Δυτ. Μακεδονία), Τσιρώνη Νατάσα (Αττική), Φαναριώτης Δημήτρης (Ιόνια), Χαζαράκης Αλκαίος (Στερεά Ελλάδα), Χαραλαμπάκης Γιάννης (Αττική), Χρυσόγελος Νίκος (Αττική).

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΠΣ
Παπασπυρόπουλος Σωτήρης, Δημαράς Γιώργος, Αργυρόπουλος Αλέξανδρος, Χατζηνικολάου Γιώργος, Δημητριάδης Χαράλαμπος, Τσιρώνης Γιάννης, Δημητρακόπουλος Θέμης, Μπονατάκης Μιχάλης, Τρίπος Κωνσταντής



Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τσουχτερό κρύο και χιόνια «Αγριεύει» ο καιρός από την Παρασκευή

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Τσουχτερό κρύο και χιόνια


Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Με έκτακτο δελτίο της προειδοποιεί για βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.Διαβάστε περισσότερα

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν και το Σάββατο. Η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει σε πολλές περιοχές της χώρας την Κυριακή.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.


e-tipos.com, City 99,5

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Λέσχη Βilderberg

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Η λέσχη bidelberg είναι μια ανεπίσημη οργάνωση αποτελούμενη από 130 άτομα που προέρχονται από υψηλούς χώρους της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Κάθε χρόνο συνεδριάζει σε πολυτελή ξενοδοχεία της ευρώπης και μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Η.Π.Α ή τον Καναδά. Το τι συζητείται στις συνεδρίες τους δεν αποκαλύπτεται προς τα έξω. Αρκετά από τα μέλη δεν αποκαλύπτουν ότι συμμετέχουν στις συγκεκριμένες συνεδρίες. Σας παρουσιάζουμε έναν συγκεντρωτικό κατάλογο των συμμετασχόντων στις συνεδρίες της λέσχης από το 1954, έτος ίδρυσης της λέσχης μέχρι σήμερα. Δείτε τα ονόματα και θα καταλάβετε πολλά!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ποσο μεγαλη μπορει να ειναι η Ρωσσια;

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

1. Το οικονομικο «θαυμα»

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε σήμερα ότι η αμφισβήτηση αυξάνεται στη Ρωσία λόγω της οικονομικής κρίσης…

Η Ρωσία πλήττεται έντονα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει την πτώση των τιμών των υδρογονανθράκων, κύριας πηγής συναλλάγματος για τη χώρα. Οι αρχές παραδέχθηκαν σήμερα ότι, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2009 θα είναι ελλειμματικός.. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/12/2008_261430

Το οικονομικό θαύμα της Ρωσίας που βασιζόταν στην ενεργειακή αγορά κατέρρευσε, καθώς η βιομηχανία συρρικνώθηκε και ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στα ύψη. Τώρα το Κρεμλίνο πρέπει να αντιδράσει. Οι δυσμενείς συνθήκες επιδεινώθηκαν λόγω των μειωμένων εσόδων από την εξαγωγή πετρελαίου, τη βασική πηγή κέρδους της Ρωσίας. Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν ισχυρότερο πλήγμα στη ρωσική οικονομία, της οποίας ο προϋπολογισμός για το 2009 βασιζόταν κατά κύριο λόγο στις υψηλές τιμές πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο, όταν ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ, το ρωσικό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 11% έναντι του ευρώ και του δολαρίου. Ενω από τον Οκτώβριο, περισσότερες από 7.500 εταιρείες έχουν πληροφορήσει την κυβέρνηση ότι σκοπεύουν να απολύσουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, και 207.000 εργαζόμενοι έχουν μειώσει τις ώρες εργασίας τους.

Ωστόσο το Κρεμλίνο έχει προσπαθήσει, μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, παρά την ενίσχυση της δυσαρέσκειας των πολιτών, οι οποίοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα κυβερνητικά σχέδια.

2. Το Ρωσσικο Μονοπωλιο του Φυσικου Αεριου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μενβέντεφ απείλησε σήμερα την Ουκρανία με «κυρώσεις» αν το Κίεβο δεν πληρώσει το χρέος του για το φυσικό αέριο προς τη Ρωσία, σύμφωνα με τα αποσπάσματα τηλεοπτικής του συνέντευξης που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η Ουκρανία πρέπει να πληρώσει αυτά τα χρήματα έως το τελευταίο ρούβλι αν δεν θέλουν η οικονομία τους, τελικά, να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις και διεκδικήσεις από την ρωσική ομοσπονδία», τονίζει ο Μεντβέντεφ.

Το Κίεβο πρέπει να πληρώσει περίπου δυο δισεκατομμύρια δολάρια για το ρωσικό φυσικό αέριο που αγόρασε το 2008, αν δεν το κάνει το συμβόλαιο της με την Ρωσία δεν θα ανανεωθεί και οι παραδόσεις θα διακοπούν από την 1η Ιανουαρίου. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_0_25/12/2008_261469

Οταν Η Ρωσια «διαπραγματευεται» την πωλησι του Φυσικου αεριου στην Ουκρανια, βασικως και του αεριου προς τη Ευρωπη , επικαλειται τις αρχες της ελευθερας αγορας ( που δεν εχουμε, εφ οσον περι εκβιαστικου μονοπωλιου προκειται).

Οταν οι Ουκρανοι τολμουν να θεσουν θεμα ελλιμενισμου του Ρωσσικου Στολου στην Κριμαια εστω αναμορφωνοντας τις χαριστικες συμβασεις, που ισχυουν απο την εποχη υποτελειας στην ΕΣΣΔ, οι Ρωσοι ξεχνουν τα περι ελευθερας αγορας ή ανεξαρτησιας κρατους και θυμουνται τον παλιο «καλο»τους εαυτο..

Αληθεια ποσο μεγαλη μπορει να ειναι η Ρωσσια, οταν το οικονομικο της «θαυμα» στηριζεται στις εξαγωγες υπερτιμημενου πετρελαιου και την μονοπωλιακη «διαπραγματευσι» του Φυσικου Αεριου..

ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Μιά ευχετήρια κάρτα κάπως… διαφορετική

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>CRAZY FROG…

Posted by defactogr στο 25 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »