Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 30 Δεκεμβρίου 2008

>Περιοδικό Fantomas Πανελλαδική Δημοσκόπηση Alco 30 Δεκεμβρίου

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η πΓΔΜ σε αδιέξοδο, ομολογουν πιά όλοι.

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

Αpό Disaster Press
Σε άρθρο του BalkanInsight.com με τίτλο Macedonia Carries its 2008 Burdens into 2009 εξετάζεται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία μετά τις εξελίξεις στα άκρως σημαντικά θέματα της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Οι πιθανότητες αναφέρει να κερδίσει η πΓΔΜ αυτά που έχασε το 2008 είναι πολύ λίγες. Απέτυχε να λύσει τα προβλήματα αυτά το χρόνο αυτό ελπίζοντας ότι αυτά θα λύουν ευνοϊκότερα για αυτήν τον επόμενο χρόνο. Όμως δεν λογάριαζε καλά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε και τη πΓΔΜ, πρώτα τις ήδη φτωχές εξαγωγές της με εκτιμήσεις για κύμα απολύσεων και φυγή ξένων επενδυτών στις επόμενες συνέπειες.

Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι να κάνει λένε πολλοί, εγκλωβισμένη στην αντιπαράθεση της με την Ελλάδα. Με το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να είναι στραμμένο στην εθνική επικράτηση του κόμματος από το οποίο προέρχεται (ΒΜΡΟ) και όχι ο διεθνής πορεία της χώρας δεν είναι ανεξήγητο το ενδιαφέρον του BMRO για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν φέτος το Μάρτιο. Η μόνη θετική ανάπτυξη που η πΓΔΜ μπορεί να περιμένει από το 2009, λένε εμπειρογνώμονες, είναι η κατάργηση τη βίζας για την ΕΕ, που θεωρείται ευρέως ως βραβείο παρηγοριάς για τις εδώ και καιρό προσπάθειες της χώρας να ανταποκριθεί στα ευρωπαϊκά κριτήρια. Αυτό μπορεί επίσης να είναι κατά κάποιο τρόπο ένα ανάχωμα στις κοινωνικές και εθνικές εντάσεις.

«Όπως συνέβη πολλές φορές, η πΓΔΜ μπαίνει στο νέο χρόνο με παλαιές αποσκευές γεμάτες προβλήματα που στο μεταξύ έχουν αλλάξει και πολλαπλασιαστεί «, είπε η Biljana Vankovska από τα Skopje, καθηγήτρια στο εκεί Ίδρυμα Μελετών Πόλεμου και Ειρήνης.

Τον Ιούνιο, η Μακεδονία οργάνωσε πρόωρες γενικές εκλογές οι οποίες χαρακτηρίστηκαν που από βία και παρατυπίες. Οι Βρυξέλλες δήλωσαν στην ετήσια έκθεσή της που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο ότι αυτό είναι μια από τις πιο σημαντικές ανεπάρκειες της χώρας και ότι οι επόμενες εκλογές πρέπει να είναι καλύτερες.
«Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα ξοδευτεί σε πολιτικές εκστρατείες και αμοιβαίες κατηγορίες πάνω στην «παρατυπία των εκλογών,» πρόσθεσε η καθηγήτρια Vankovska. «Αυτό θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες πολιτικές εντάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοψηφίσματα αυτή την περίοδο που λένε ότι ευνοούν το συγκυβερνούν κεντροδεξιό VMRO DPMNE και το συνεργάτης του στο συνασπισμό, τη Δημοκρατική Ένωση για την Ολοκλήρωση, DUI, ο καθηγητής λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχουν μια σχεδόν πλήρη επικράτηση των δυνάμεων τους το 2009, με τη νίκη τόσο των προεδρικών όσο και τοπικών εκλογών.

Για τη συνεχεια http://nrdisaster.blogspot.com/2008/12/blog-post_7317.html

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πρωτοποριακα επιπλα για τα καφε των Εξαρχειων

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

Κάθεστε ήσυχα-ήσυχα στο κέντρο της Αθήνας και πίνετε το καφεδάκι σας…

Ξαφνικά, πλακώνουν από τη μία οι ΜΑΤατζήδες !!!
Τι κάνετε ;;
Απλό, σηκώνετε το τραπεζάκι !!!!!

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Ποιος θα μας προστατεύσει απ’ τους προστάτες μας;»

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

#fullpost {display:none;}

Όλοι έχουμε δει τα ZEITGEIST I (The Movie) και II (Αddendum). Όσοι τα είδαμε «μάθαμε» τι γίνεται πίσω από τις «κουρτίνες»Τα μάθαμε όμως όλα; Αυτοί που θέλουν να μας «ανοίξουν» τα μάτια και να μας «προστατεύσουν» ποιοι είναι; Τι κίνητρα έχουν; Που αποσκοπούν;

Δεν ξέρω πόσοι απ’ όσους είδαν τα συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ αναρωτήθηκαν γιατί αναφέρονται μόνο στον Χριστιανισμό και δεν ασχολούνται καθόλου με άλλες θρησκείες που είναι και πολυπληθέστερες όπως ο Βουδισμός, ο Ισλαμισμός και ο Ινδουισμός; Προφανώς αυτές δεν «αποχαυνώνουν» τον άνθρωπο και για όλα τα κακά του κόσμου φταίει ο Χριστιανισμός…

Δεν ξέρω επίσης πόσοι απ’ όσους είδαν τα Zeitgeist αποκόμισαν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε πολίτες του κόσμου ;). Ανθρώπους που έχουν μπει στο μίξερ και δεν έχουν εθνικότητα… Δεν ξέρω πόσοι πρόσεξαν ότι πουθενά δεν γίνεται λόγος για Έθνη και εθνικότητες…

Όπως και να έχει πάντως στην εποχή που ζούμε πρέπει να είμαστε «υποψιασμένοι» για όλους και για όλα. Γι’ αυτό καλό είναι να δείτε και την άλλη άποψη που προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση για το ποιοι είναι πίσω από τα Zeitgeist.

Έτσι λοιπόν πριν καταπιούμε αμάσητα τα όσα μας λένε τα Ζeitgeist, ας κάνουμε αυτό που μας προτρέπουν. Ας ανοίξουμε το μυαλό μας λαμβάνοντας υπόψιν μας και τα παρακάτω:

«Τα ZEITGEIST 1 και 2 (Addendum) είναι καθαρή προπαγάνδα των ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΩΝ!

Επιφανειακά εναντιώνεται με τις θρησκείες (και ιδιαίτερα με τον Χριστό) που προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως ένα ακόμα διδάσκαλο ΗΛΙΑΚΟ ΜΕΣΣΙΑ μεταξύ άλλων ΗΛΙΑΚΩΝ ΜΕΣΣΙΩΝ, αλλά τις ανατολικές θρησκείες, φιλοσοφίες ΣΚΟΠΙΜΩΣ δεν τις αγγίζει αντίθετα τις υποστηρίζει..

Ενώ το νέο ντοκυμαντέρ ξεκινάει και τελειώνει με τον υποψήφιο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΙΣΤΟ της θεοσοφίας ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ, θέλοντας να προωθήσει μια παγκόσμια νεοεποχήτικη θρησκεία και έναν ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΣΜΟ – Παγκόσμια κυβέρνηση – όπως αυτό φαίνεται καθαρά στο τέλος, χρησιμοποιεί ως δόλωμα την 11η Σεπτεμβρίου και το σάπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ιδιωτικής Federal Reserve, έτσι ώστε να κερδίσει οπαδούς από το κίνημα για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου που έχει γιγαντωθεί επικίνδυνα για τους νεοταξίτες και να παρασύρει αυτούς τους οπαδούς στη θεοσοφική νεοεποχήτικη θρησκεία και σε μια κοσμοθεωρία πίσω από την οποία προφανώς κρύβεται μια ελίτ που την ελέγχει.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η θεοσοφία είναι η μόνη «θρησκεία» η οποία έχει τις μεγαλύτερες δυνάμεις και ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά συσσωρευμένους γύρω από τα Ηνωμένα Έθνη (Ο.Η.Ε.). Συνεπώς δεν θα ήταν υπερβολή αν τη χαρακτηρίζαμε ως την «θρησκεία της ελίτ». Ανθρωποί τους μέσα στον ΟΗΕ όπως ο Ντ. Σπάνγκλερ έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι: «η Γη πρέπει να εκκαθαριστεί από τους φονταμενταλιστές (χριστιανούς)»… και «ότι πρέπει να πεθάνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να εισαχθεί η ανθρωπότητα στην Νέα Υδροχοϊκή Εποχή»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν με τι έχουμε να κάνουμε!»

Δείτε το παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο για το ποια είναι τα άτομα τα οποία αποτελούν τις «πηγές» του «Zeitgeist I – The Movie»:

Η «λύση» σ’ όλα τα κακά της μοίρας μας που μας προσφέρεται στο δεύτερο Zeitgeist (Addendum) είναι «εμπνευσμένη» από τον Jacque Fresco και το «Venus Project» που προπαγανδίζει την δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς χρήματα, όπου όλοι οι πόροι θα είναι διαθέσιμοι σε όλους τους ανθρώπους… πάτε στη σελίδα έχει πολύ γέλιο και ωραίες ζωγραφιές για το πως θα είναι οι πόλεις, τα μεταφορικά μέσα κλπ. στην κοινωνία που ευαγγελίζεται το Zeitgeist… μιλάμε για μεγάλο παραμύθι…





Εντύπωση προκαλούν επίσης οι στόχοι του «Zeitgeist Movement», που είναι η κίνηση των υποστηρικτών του Zeitgeist… Αντιγράφω ενδεικτικά μερικές θέσεις:

«The Zeitgeist Movement is a grass roots campaign to unify the world (ΣΣ. Το μίξερ που έλεγα πιο πάνω…) through a common ideology based on the fundamentals of life and nature. This movement ignores politics, religion and the like, and instead attempts to communicate how all humans are the same (ΣΣ. αυτοί που μας λένε δήθεν να «ανοίξουμε» το μυαλό μας και να δούμε τι γίνεται, θέλουν ουσιαστικά να μας το βάλουν στο μπλέντερ…) at the fundamental level and how it is time we start to work together on a global scale to end the seemingly perpetual conflict and suffering in our current world society.»

Εντυπωσιακές και οι απόψεις τους για τη «μοναδική και αληθινή» Κυβέρνηση που μπορεί να υπάρξει στον πλανήτη και για την ενοποίηση όλων των χωρών!!!

«In fact, the only true «government» that can possibly exist is the earth and its resources (ΣΣ. Παραμυθάκι Νηπιαγωγείου και κουλτούρες για αφελείς). From there, all possibilities can be assessed. This is why an intellectual unification of all countries is needed (ΣΣ. Εντάξει το καταλάβαμε… τα μυαλά στο μπλέντερ), for the most important information we as a species can have is a full, highly detailed assessment of what we have on this planet.»

Ρε παιδιά, κατάλαβα καλά ή έχασα κάτι;

Αυτοί που σε δύο έργα καταριούνται τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων», τον Κίσσινγκερ, την Ολμπράιντ, τα Γεράκια της Ουάσινγκτον, την Παγκοσμιοποίηση κλπ.,

θέλουν να μας κάνουν όλους μια αλοιφή; Απλά με διαφορετική γεύση;

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως η γνωστή σατανίστρια Blavatsky (1831-1891), που αναφέρεται σε ένα σημείο του «Zeitgeist: The Movie», ως πηγή (!!!) η οποία είναι ιδρύτρια της «Θεοσοφιστικής Κοινωνίας» (αργότερα μετεξελίχθηκε σε «θρησκεία» -«θεοσοφία»- που μιλάει για έκπτωτους Αγγέλους, Εοσφόρους κλπ.) συνδέεται με την Bailey, την ιδρύτρια του εκδοτικού οίκου Lucifer (!!!) Trust (που το 1925 μετονομάστηκε σε Lucis Trust για να μην διεγείρονται περίεργες συνάψεις στα εγκεφαλικά νεύρα της μάζας…), ο οποίος εκδοτικός οίκος, με τη σειρά του, εκδίδει βιβλία για τον ΟΗΕ και αναφέρεται και ως σύμβουλος του!!!

Μήπως τελικά οι «Truthseekers» του Zeitgeist δεν μας είπαν όλη την αλήθεια;

Μήπως οι Νεοταξίτες αποφάσισαν να μας οδηγήσουν από άλλο μονοπάτι στο στόχο τους, πετώντας μας για δόλωμα την 11η Σεπτεμβρίου και το σάπιο Τραπεζικό σύστημα;

Και τελικά,
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ;

ΥΓ. Όποιοι θέλουν να κάνουν πράξη όσα «έμαθαν» βλέποντας το Ζeitgeist, δηλ. θέλουν να ψαχτούνε παραπάνω, μπορούν να δούνε τα παρακάτω αποκαλυπτικά βίντεο:

-Τα ψέμματα του Zeitgeist για τον Διόνυσο
-Jordan Maxwell (αναφέρεται στις πηγές και στα credits του Zeitgeist I, ενώ στο έργο εμφανίζεται και ακούγεται και η φωνή του) και ο θαυμασμός του για την σατανίστρια Blavatsky
-Jordan Maxwell και η συνάντησή του με «ιπτάμενους αγγέλους»…(απορώ πως δεν τον έχει ανακαλύψει ακόμα ο Χαρδαβέλας)
-Zeitgeist Part One Exposed: The Film (Playlist)
-Zeitgeist Exposed and Refuted
-Zeitgeist Addendum = New World Order Propaganda (1 of 2)
-Zeitgeist Addendum = New World Order Propaganda (2 of 2)
-Zeitgeist Addendum: Theosophic New Age Lies pt.1/2
-Zeitgeist Addendum: Theosophic New Age Lies pt.2/2

και να αρχίσουν από την παρακάτω ιστοσελίδα

Διάβασε όλη την ανάρτηση…

Επιστροφή στην περίληψη…

checkFull(«post-» + «3617221244916794087»);

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Κρυφά ρήγματα σε Αιγαίο και Ιόνιο

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

Οι σεισμοί που μπορούν να δώσουν δεν υπερβαίνουν τα 6 με 6,5 Ρίχτερ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέφανος Κρίκκης


Υποθαλάσσια ρήγματα με μήκος που φθάνουν έως 15 χιλιόμετρα και τα οποία ήταν ως επί το πλείστον άγνωστα εξερεύνησαν λεπτομερώς Έλληνες επιστήμονες και κατέληξαν στην εκτίμηση ότι εξαιτίας του μήκους τους δεν μπορούν να προκαλέσουν, σε γενικές γραμμές, σεισμό μεγαλύτερο από 6,5 Ρίχτερ.

Τα ρήγματα όμως αυτά αποτελούν έναν πολύ μικρό αριθμό ανάμεσα στα εκατοντάδες που βρίσκονται στον πυθμένα του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και τα οποία είναι εντελώς άγνωστα στους ειδικούς. Μάλιστα στα ανατολικά της Κρήτης λέγεται ότι υπάρχει ένα ρήγμα ή μια ομάδα ρηγμάτων που ποτέ δεν έχει δει κανείς από κοντά και που προκάλεσε το 365 μ.Χ. σφοδρό σεισμό, ίσως τον μεγαλύτερο σεισμό που έγινε στη διάρκεια των ιστορικών χρόνων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο σεισμός αυτός προκάλεσε την απότομη ανύψωση της Δυτικής Κρήτης κατά 8 με 10 μέτρα. Η ανύψωση αυτή φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στο αρχαίο λιμάνι της Φαλάσαρνας, ενώ το ρήγμα που την πυροδότησε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα διεθνώς ανάμεσα στους επιστήμονες της θαλάσσιας γεωλογίας. Στην περιοχή του Ιονίου και του Αιγαίου, τα ρήγματα που μελέτησαν οι ειδικοί από τον Τομέα Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωφυσικής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) αποδείχτηκε ότι είχαν μήκος που εκτεινόταν από 10 έως 15 χιλιόμετρα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, οι πιο μεγάλοι από τους σεισμούς που προκαλούν δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 6 με 6,5 Ρίχτερ. Σε διαφορετική περίπτωση λένε οι ειδικοί, αν είχαν μέγεθος μεγαλύτερο από 20 χιλιόμετρα, θα προκαλούσαν εξαιτίας της κίνησής τους σεισμούς ακόμη και 8 Ρίχτερ.

Χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους όπως η γεωφυσική διασκόπηση- κατά την οποία αποστέλλονται ηχητικά κύματα στον πυθμένα και ανακλούν το ανάγλυφο του βυθού-, οι επιστήμονες εξερεύνησαν ρήγματα στον Κορινθιακό Κόλπο, τον Βόρειο Ευβοϊκό, στα ανοικτά της Πύλου όπου βρίσκονται τα βαθύτερα νερά της Μεσογείου (5.200 μ.), στη Σαντορίνη όπου υπάρχει στα βορειοανατολικά το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο, στη Νότια Κρήτη, κατά μήκος του λεγόμενου Ελληνικού Τόξου το οποίο εκτείνεται από το Ιόνιο και νότια της Κρήτης μέχρι τη Ρόδο, και στην τάφρο του Βορείου Αιγαίου όπου καταλήγει το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας διερχόμενο από τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Αρχέγονη διαδικασία
Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η ηλικία των ρηγμάτων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ή και σε εκατομμύρια χρόνια. Σχηματίστηκαν δηλαδή πολύ πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος στη Γη, εξαιτίας μιας αρχέγονης διαδικασίας- τη σύγκλιση και σύγκρουση της Ευρασιατικής με την Αφρικανική πλάκα σε συνδυασμό με τη μετακίνηση της Μικράς Ασίας προς Δυτικά, δηλαδή το Αιγαίο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, τα ρήγματα με τη συνεχή τους δράση στην πορεία του χρόνου στάθηκαν η αιτία για να αποκτήσουν τη μορφή που έχει σήμερα τόσο η θάλασσα όσο και η ξηρά στη χώρα μας.

Για παράδειγμα στον Κορινθιακό, τα ρήγματα τα οποία τον περιβάλλουν και που κινούνται κατακόρυφα (το ένα κομμάτι ανυψώνεται, το άλλο καταβυθίζεται) έχουν δημιουργήσει τον Κόλπο με βάθος 900 μέτρων (από τη μία πλευρά της καταβύθισης) και ταυτόχρονα τα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου με ύψος που υπερβαίνει τα 2.000 μέτρα (από την πλευρά της ανύψωσης).

Πολλά ρήγματα έχουν προκαλέσει συνολικές μετατοπίσεις, κατακόρυφες ή οριζόντιες, πολλών εκατοντάδων ή και χιλιάδων μέτρων. Με αυτό τον τρόπο αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα διαμόρφωσης του ανάγλυφου του θαλάσσιου βυθού. Στο Αιγαίο Πέλαγος τα μεγαλύτερα βάθη, περίπου 2.500 μέτρα, συναντώνται στη λεκάνη δυτικά της Καρπάθου, στο Καρπάθιο Πέλαγος. Στην τάφρο του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της Χαλκιδικής και των Σποράδων, το βάθος φτάνει τα 1.600 μέτρα, ενώ σε πολλά μέρη συναντώνται βάθη μεγαλύτερα από 1.000 μέτρα. Κατά μήκος του Ελληνικού Τόξου, από το Ιόνιο μέχρι νότια από την Κρήτη και τη Ρόδο, εντοπίζονται τα μεγαλύτερα βάθη της Μεσογείου που φθάνουν μέχρι 5.200

μέτρα δυτικά από την Πύλο. Οι βαθιές αυτές λεκάνες περιβάλλονται από απότομες υποθαλάσσιες πλαγιές και έχουν δημιουργηθεί από τη δράση των ρηγμάτων.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ένα ρήγμα ή ομάδα ρηγμάτων ευθύνεται για τον σεισμό που το 365 μ.Χ. ανασήκωσε το νησί 8 με 10 μέτρα


Αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

«Η ΜΕΛΕΤΗ των ενεργών σεισμικών ρηγμάτων είναι πολύ σημαντική γιατί μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τη δυναμική τους και μας βοηθούν να εκτιμήσουμε τον σεισμικό τους κίνδυνο», λέει στα «ΝΕΑ» ο δρ Δημήτρης Σακελλαρίου, διευθυντής Ερευνών στον Τομέα Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωφυσικής του ΕΛΚΕΘΕ.

«Γνωρίζοντας δηλαδή ορισμένα στοιχεία για την ταυτότητα του ρήγματος, μπορούμε να προσδιορίσουμε το ανώτατο μέγεθος του σεισμού που μπορεί να προκαλέσει και την επιτάχυνση που αυτός θα έχει ή τη φορά με την οποία θα διαχυθεί η ενέργειά του». Ο κ. Δ. Σακελλαρίου λέει ότι αρκετές από τις τελευταίες έρευνες για τα υποθαλάσσια ρήγματα των ελληνικών θαλασσών θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συμποσίου Ωκεανογραφίας που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Πάτρα.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

function openWindow(theTarget, windowName, Properties){ var newWin = window.open(theTarget, windowName, Properties); newWin.focus(); }

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

.fullpost{display:inline;}

Ανάμεσα στα θύματα των βομβαρδισμών του Ισραήλ η πλειοψηφία είναι άμαχοι, ενώ υπάρχουν και πολλά μωρά.

Στο κενό οι εκκλήσεις
Οι επιδρομές συνεχίζονται για τρίτη ημέρα

Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε μάταια ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν. Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται για τρίτη ημέρα τη Δευτέρα με βομβαρδισμούς κυβερνητικών κτιρίων-σύμβολα εξουσίας της Χαμάς και του Ισλαμικού Πανεπιστημίου.
Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 325, ανάμεσά τους 57 άμαχοι, ενώ οι φόβοι για…ενδεχόμενη χερσαία επίθεση εντείνονται, καθώς το Ισραήλ άναψε το πράσινο φως για την επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων και κήρυξε «κλειστή στρατιωτική ζώνη» περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι ξένοι ανταποκριτές έχουν αποκλειστεί από τη Γάζα.
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα μέχρι να επιτευχθεί μια αλλαγή στην ισορροπία των δυνάμεων ανάμεσά του και στην Χαμάς. Θα εξαντλήσουμε το χρόνο προκειμένου να επανέλθει η αλλαγή στην εξίωση» διαμηνύει η ισραηλινή κυβέρνηση με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στο ίδιο πνεύμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Χάιμ Ραμόν, δήλωσε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να πέσει το καθεστώς της Χαμάς. Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε ακόμη ότι το Ισραήλ είναι «υπέρ οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης που θα αναλάβει στη θέση της Χαμάς» και ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός όταν αναλάβει κάποιος άλλος την κυβέρνηση της Γάζας.
Τουλάχιστον 250 Παλαιστίνιοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική περίθαλψη και πρέπει να μεταφερθούν στην Αίγυπτο ή το Ισραήλ. Η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα από τον Ιούνιο του 2007, έχει απορρίψει ωστόσο την πρόταση του Καΐρου να μεταφερθούν οι σοβαρά τραυματισμένοι στην Αίγυπτο μέσω του περάσματος της Ράφα που θα ανοίξει μόνο γι’ αυτό το λόγο.
Τουλάχιστον 325 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το Σάββατο, ανάμεσά τους τουλάχιστον 50 άμαχοι. Στους 1.400 υπολογίζονται οι τραυματίες, εκ των οποίων 800 και πλέον έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν βρει κενά κρεβάτια.
Στόχος επίθεσης έγινε η κατοικία του Μαχέρ Ζακούτ, ανώτατου στελέχους του ενόπλου τμήματος της Χαμάς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα μέλη της οικογένειας του και να τραυματιστούν άλλα 20 άτομα. Ο ίδιος δεν βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στην κατοικία του, δήλωσε η Χαμάς.
Το Ισραήλ έχει επιβάλει τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της Γάζας σε απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους από τη Λωρίδα της Γάζας, επιτρέποντας μόνο σποραδικά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Την Κυριακή 30 φορτηγά με τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό πέρασαν στη Γάζα.

Στο κενό οι εκκλήσεις – Κύμα διαδηλώσεων
Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, την ώρα που διαδηλώσεις καταδίκης του Ισραήλ λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις αραβικές χώρες οι διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος» στο Ισραήλ και την Αμερική και καίγοντας την ισραηλινή σημαία.
Η κυβέρνηση της Κίνας δηλώνει «κατάπληκτη και σοβαρά ανήσυχη για τις τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών», ενώ η Ιαπωνία δηλώνει «πολύ ανήσυχη» και «καλεί αμφότερα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τη χρήση στρατιωτικών μέσων, προκειμένου ν’ αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της βίας».
Στην ανακοίνωσή του, ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει τη θλίψη του που η βία συνεχίζεται και ζητά «να υπάρξει άμεσος τερματισμός σε όλες τις πράξεις βίας».
Τονίζεται, επίσης, πως στις συνομιλίες που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ, τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ κι άλλους ηγέτες στην περιοχή, ζήτησε να πρυτανεύσει η ηρεμία.
Επίσης, σημειώνει πως συνομίλησε με μέλη του διαμεσολαβητικού Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.
Εντωμεταξύ, ευθύνες στη Χαμάς ρίχνει ο Λευκός Οίκος ενώ και ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι «παρακολουθέι την κατάσταση» αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Τζορτζ Μπους μέχρι τη λήξη της θητείας του.
Κατάπαυση του πυρός ζήτησε και η Βρετανία, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υπογράμμισε διά του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης θεωρεί τη Χαμάς τον μόνο υπεύθυνο για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα.
Η ισραηλινή επιχείρηση, η σφοδρότητα της οποίας είναι πρωτοφανής από το 1967, οπότε το Ισραήλ κατέλαβε τα παλαιστινιακά εδάφη, έχει στόχο -σύμφωνα με το εβραϊκό κράτος- να βάλει τέλος στις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του νότιου τμήματος της χώρας από τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.
Οι επιδρομές, που ξεκίνησαν το Σάββατο, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μέλη της Χαμάς. Στους 1.400 ανέρχονται οι τραυματίες.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «διαπράττει ένα ολοκαύτωμα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου, ο οποίος δεν σήκωσε ούτε το δακτυλάκι του» και προειδοποιεί ότι η «παλαιστινιακή αντίσταση επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σ’ αυτή την επίθεση με επιχειρήσεις μαρτυρίου», δηλαδή με επιθέσεις αυτοκτονίας.

Φόβοι χερσαίας επίθεσης
Την ίδια ώρα, αυτό που όλοι φοβούνται και απεύχονται είναι το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης από την πλευρά του Ισραήλ. Οι φόβοι εντείνονται, καθώς ήδη το Ισραήλ κινητοποίησε 6.500 εφέδρους. Σύμφωνα, δε, με τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο στρατός «θα διευρύνει και θα εμβαθύνει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα όσο είναι απαραίτητο. Αυτό δεν θα είναι ούτε μικρής διάρκειας ούτε εύκολο».
Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει άρματα μάχης και στρατεύματα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τη Δευτέρα κήρυξε τις περιοχές γύρω από τη Γάζα «κλειστή στρατιωτική ζώνη» επικαλούμενο τον κίνδυνο αντιποίνων με επιθέσεις με ρουκέτες.
Ο αποκλεισμός εμποδίζει πολίτες, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, να βρίσκονται σε ζώνη δύο έως τεσσάρων χλμ. γύρω από τη Γάζα. Η πρόσβαση των ξένων ανταποκριτών στη Λωρίδα της Γάζας έχει απαγορευθεί από την περασμένη Τετάρτη, γεγονός που πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων.

Νέες επιδρομές σε σύμβολα-εξουσίας
Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά εναντίον του Ισλαμικού Πανεπιστημίου και του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς.
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το υπουργείο Εσωτερικών το πρωί της Δευτέρας, στην πρώτη επίθεση κατά κυβερνητικού κτηρίου από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης. Νωρίτερα, ισραηλινό αεροσκάφος είχε βομβαρδίσει το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο.
Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, στρατηγός Νταν Χάρελ, «κανένα κτίριο της Χαμάς δεν πρόκειται να μείνει όρθιο στο τέλος της επιχείρησης» για να προσθέσει ότι «θέσαμε τον πήχη πολύ ψηλά και θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».
Στόχος του βομβαρδισμού ήταν το κτίριο των εργαστηρίων του πανεπιστημίου καθώς, σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, ο χώρος χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ρουκετών, εκρηκτικών και ηλεκτρονικού υλικού για τους ενόπλους της Χαμάς, καθώς και ως κέντρο συνάντησης των μαχητών και ως κρύπτη όπλων.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Την Κυριακή, ο Εχούντ Μπαράκ έδωσε άδεια σε περισσότερα από 100 φορτηγά με προμήθειες να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Η βοήθεια περιλαμβάνει τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, δέκα νοσοκομειακά αυτοκίνητα και καύσιμα, και την αποστέλλουν η Τουρκία, η Ιορδανία κι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι δήλωσε πως το Ισραήλ έχει επιτρέψει σε 21 φορτηγά με ιατρικό υλικό να εισέλθουν στη Γάζα.
Παράλληλα, η ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam προειδοποίησε χθες για τις ολέθριες συνέπειες που ενδέχεται να έχει μία στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία στερείται και των πλέον βασικών υποδομών στην τροφοδοσία με πόσιμο νερό, ηλεκτρισμό, τρόφιμα και σε συνθήκες υγιεινής.
Newsroom ΔΟΛ

infognomonpolitics

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τι δασκάλους έχουμε;

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

Του Δρ. Αστέριου Παντοκράτορα, Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

Εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να διατυπώσω μερικές σκέψεις για την κατάσταση της παιδείας στη χώρα μας αλλά το ανέβαλα συνεχώς. Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά ώστε αναρωτιέται κανείς αν μπορεί να προσθέσει κάτι σημαντικό. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αυξηθούν ο δαπάνες για την παιδεία με στόχο το 5 % του ΑΕΠ, να βελτιωθεί η περιβόητη υλικοτεχνική υποδομή, να υπάρχει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, να υπάρχουν καλά βιβλία κλπ. Τελικά το αποφάσισα όταν ένας συνάδελφος του Πολυτεχνείου μας κοινοποίησε τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης των μαθητών που διενεργείται από το διεθνές πρόγραμμα PISA. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά η δημοκρατία της Τσεχίας, που ξοδεύει ανά μαθητή μόνο το 1/3 των χρημάτων που ξοδεύουν οι ΗΠΑ, παρουσιάζει μια από τις δέκα καλλίτερες επιδόσεις στον κόσμο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των δασκάλων. Αλλά τι σημαίνει καλός δάσκαλος σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης;
Καλός δάσκαλος είναι αυτός που έχει μεράκι γι αυτό που κάνει, γνωρίζει καλά το αντικείμενο του μαθήματος, αγαπάει και σέβεται του μαθητές του, διδάσκει με παραδείγματα και επιζητεί τον διάλογο, δέχεται τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αντέχει την αμφισβήτηση ακόμη και την επιθετικότητα του μαθητή, δεν τον ενοχλούν οι παλιές αίθουσες και τα συνθήματα στους τοίχους, δεν κάνει επίδειξη γνώσεων, δεν ειρωνεύεται τους μαθητές, δεν προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια του με υπερβολική αυστηρότητα, δηλώνει με ειλικρίνεια την αδυναμία του να απαντήσει σε κάποια ερώτηση, δημιουργεί οικειότητα και φιλία με τους μαθητές, είναι έτοιμος να ασχοληθεί με τα προσωπικά τους προβλήματα, μεταδίδει γνώσεις αλλά και την αγάπη για τη γνώση και καλλιεργεί και οξύνει την κρίση των μαθητών του. Με την αποφοίτηση η επικοινωνία του δασκάλου με τον μαθητή λήγει και ο μαθητής ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Καλός δάσκαλος είναι αυτός που επιβιώνει με θετικά συναισθήματα στη μνήμη των μαθητών του. Πόσοι από μας δεν οφείλουμε άραγε την ύπαρξη και την προκοπή μας σε έναν καλό λόγο, σε μια ενέργεια ή στην έντονη επιρροή ενός καλού δασκάλου στη ζωή μας; Και πόσοι από αυτούς τους δασκάλους, που επηρέασαν θετικά τη ζωή μας, δεν έζησαν και έδρασαν σε αντίξοες συνθήκες;
Τα λεφτά για την παιδεία και η περίφημη υλικοτεχνική υποδομή ασφαλώς και είναι απαραίτητα αλλά σημαντικότερο από όλα είναι, κατά τη γνώμη μου, η ποιότητα των δασκάλων. Χρέος της πολιτείας είναι να διορίζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δασκάλους ικανούς και με μεράκι για τη δουλειά τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι η παιδεία μας θα βελτιωθεί σημαντικά χωρίς να περιμένουμε «αιώνια» τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα χαμογελάσουν και ενδεχομένως «ειρωνικά» με την άποψη αυτή αλλά η πίστη μου στηρίζεται στη μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τη διδασκαλία. Πρόσφατα σε δημοτικό σχολείο της περιοχής άλλαξε ο διευθυντής. Τη θέση του παλιού βαριεστημένου διευθυντή ανέλαβε ένας νέος ορεξάτος δάσκαλος που αφιερώνει το χρόνο του για την καλυτέρευση της λειτουργίας του σχολείου. Το πνεύμα στο σχολείο έχει αλλάξει ριζικά με την ίδια υλικοτεχνική υποδομή. Οι νεαροί μαθητές ξυπνούν και πηγαίνουν με χαρά και ενθουσιασμό το σχολείο ενώ πριν δεν έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>προβλεψεις

Posted by defactogr στο 30 Δεκεμβρίου, 2008

>

Την ανασκόπηση του 2008 την διαβάσαμε πολλές φορές. Τους Καζαμίες για το 2009 επίσης. Τα ΜΜΕ μπαίνοντας στις Πύλες του Ανεξήγητου κατάφεραν να δουν τα γεγονότα του 2009 όπως ακριβώς θα συμβούν. Για να ξέρετε πριν από όλους το μέλλον καλύτερα και από τον Χορταρέα και τον Λεφάκη διαβάστε προσεκτικά τις προβλέψεις που ακολουθούν..

Φυσικά δεν σας τα λέμε όλα. Να έχουμε να γράφουμε και το 2009!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

O Ιανουάριος ξεκίνησε δυναμικά για την κυβέρνηση. Ο Στυλιανίδης πήγε στον αγιασμό υδάτων στον Πειραιά και βούτηξε στην θάλασσα βγάζοντας από το νερό ένα μπουκάλι ουίσκι φωνάζοντας «Ή Τερζής ή χάος». Ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να κάνει τον πολυπόθητο ανασχηματισμό ο οποίος θα δώσει νέα ώθηση στο κυβερνητικό σχήμα. Σε απευθείας μετάδοση ανακοίνωσε τους νέους υπουργούς. Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη, Οικονομίας και Οικονομικών: Γιώργος Αλογοσκούφης, ΥΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς, Υγείας: Δημήτρης Αβραμόπουλος. για να μην σας κουράζω διάβασε ξανά (όπως κάνει γενικώς) τα ονόματα του προηγούμενου ανασχηματισμού. Οι βουλευτές της κυβέρνησης χειροκροτούσαν εκστασιασμένοι την μεγαλειώδη κίνηση του πρωθυπουργού. Το ΠΑΣΟΚ αμήχανο παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα μεγαλοστελέχη του αναζητούν τρόπο ώστε να μειωθούν τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει πανό στην Βουλή διεκδικώντας το δικαίωμα του Αποστόλη να κοιμάται μπρούμυτα. Η Παπαρήγα σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 25% με 7,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο προϋπολογισμός αναδιαμορφώνεται για 37η φορά με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η κυβέρνηση του παραμένει σταθερή στις επιλογές της. Ο Αλογοσκούφης ανακοινώνει αύξηση του ΦΠΑ δηλώνοντας ότι ο ΦΠΑ είναι ένας παλιός φόρος και δεν πρόκειται για νέα φορολογία. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να παραιτηθεί ο υπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους μαθητές να αντισταθούν και το ΚΚΕ ζητάει να παραιτηθεί ο Τσίπρας. Το πετρέλαιο έπεσε στα 15 δολάρια το βαρέλι με αποτέλεσμα νέο μπαράζ αυξήσεων στα προϊόντα. Ο Φώλιας ανακοινώνει 526 μέτρα για την ακρίβεια διαβεβαιώνοντας ότι θα αποδώσουν σε βάθος χιλιετίας. Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται. Τα dvd που βλέπει ο πρωθυπουργός έχουν αγοραστεί από μαύρους. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να παραιτηθεί ο Αλογοσκούφης, ο Πάγκαλος λέει ότι ο Τσίπρας χάλασε το ποδήλατο του Γιωργάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις μαθητικές καταλήψεις, το ΚΚΕ ζητάει να παραιτηθεί το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ να παραιτηθούν οι μαύροι. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 23% με 8 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Η κυβέρνηση για την καλύτερη παρακολούθηση των σκανδάλων αποφάσισε να δημιουργήσει ειδική σελίδα στο ιντερνετ όπου με ευθύνη του υπουργείου οικονομικών θα υπάρχει το καθημερινό δελτίο σκανδάλων. Επίσης η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ώστε τα σκάνδαλα να μην συνωστίζονται, οπότε τα σκάνδαλα με μονές θα γίνονται τις μονές καθημερινές, τα σκάνδαλα με κουμπάρους και λοιπούς φίλους ή συγγενείς τις ζυγές καθημερινές ενώ τα υπόλοιπα σκάνδαλα θα γίνονται Σαββατοκύριακα και εορτές. Με αφορμή το καρναβάλι η κυβέρνηση γιορτάζει και συμμετέχει σύσσωμη στην παρέλαση της Πάτρας. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 22% με 9,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Μικρός Φωκίων

Για περισσότερες προβλέψεις κάντε κλικ στο: http://mikrosfokion.blogspot.com


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »