Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for Ιανουαρίου 2009

>Ο Καραμανλής αποφάσισε δίδυμες εκλογές

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

Από έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες της online-press.gr το Μαξίμου προσανατολίζεται για να μην πούμε ότι αποφάσισε τις δίδυμες εκλογές τον Ιούνιο.
Είναι αλήθεια ότι όσα από τα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης μίλησαν αυτή τη βδομάδα με τον Κώστα Καραμανλή, έφευγαν από τη συναντήσεις τους με την πεποίθηση ότι μαζί με τις ευρωεκλογές θα έχουμε και εθνικές….
Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι τα στελέχη αυτά, μετά τις συγκεκριμένες συναντήσεις, επικοινωνούσαν μεταξύ τους οπότε και διασταύρωσαν ακόμα και συγκεκριμένες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Κώστας Καραμανλής για το θέμα.
Γιατί όμως ο Καραμανλής επιλέγει τις διπλές εκλογές;
Νομίζουμε ότι η απάντηση είναι απλή.
Ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι σε ένα προεκλογικό αγώνα 30 ημερών μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι του Παπανδρέου. Οπότε μαζί και με την αποδοχή που έχει από τον κόσμο σαν καταλληλότερος για πρωθυπουργός (σε μια δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία στιγμή)
ο Καραμανλής πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές έστω και με 0,1%.
Την ίδια δε χρονική περίοδο με τις ευρωεκλογές δίνει και το δικαίωμα σε όσους θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας εναντίον της Νέας Δημοκρατίας να το κάνουν….

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>O Michael Arrington και η σκοτεινή πλευρά του blogging

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

michael-arrington-blogging

Θα περίμενε κανείς ότι ένα blog, ένα startup τέλος πάντων, που ασχολείται με τις νέες τάσεις, τα νέα δεδομένα και τις νέες επιχειρήσεις στο χώρο του internet και της τεχνολογίας είναι ο,τι πιο ακίνδυνο θα μπορούσε να κάνει κάποιος στο internet. Δεν αποκαλύπτεις σκάνδαλα, δεν ρίχνεις κυβερνήσεις, παρακολουθείς μόνο τις εξελίξεις.

Το τελευταίο post του Michael Arrington όμως δημιουργεί αναταραχές στην blogόσφαιρα. Ο mr TechCrunch σταματά, κάνει ένα διάλλειμα και ακόμα δε ξέρουμε πως και πότε θα επιστρέψει. Το προσωπικό κόστος της διαδικτυακής του επιτυχίας φαίνεται ότι είναι τεράστιο και ο καθένας μας ίσως να μην το άντεχε.

Η αφορμή για το post του ήταν ένα περιστατικό που έγινε χθες στο DLD Conference στο Μόναχο. Κάποιος τον έφτυσε στο πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να ήταν ένα αμελητέο γεγονός, όχι όμως όταν έχεις πρόσφατα αντιμετωπίσει και μια πολύ σοβαρή απειλή για την ίδια σου τη ζωή και της οικογένειάς σου. Ετσι αποκαλύπτει ο Arrington.

Πέρυσι το καλοκαίρι κάποιος τον απειλούσε. Emails, τηλέφωνα, posts όλα έδειχναν ότι κάποιος είχε πολύ σοβαρό σκοπό να βλάψει τον Michael Arrington. Η αστυνομία έκρινε ότι το θέμα ήταν σοβαρό αφού ο ύποπτος είχε ποινικό μητρώο και οπλοφορούσε. Ο Michael Arringtont προσέλαβε ομάδα security που πλήρωνε 2,000$ τη μέρα για αυτόν, την οικογένειά του και τους υπαλλήλους του TechRunch. Έφτασαν στο σημείο να αδειάσουν το γραφείο και να κρυφτεί στο σπίτι των γονιών του…

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…http://pressnews-gr.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Είδα να σκοτώνουν δεμένο κοριτσάκι…»

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>ΓΙΑΛΤΣΙΝ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αττίλα Ολγκάτς δεν είναι ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για αγριότητες κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Τούρκος συγγραφέας Γιαλτσίν Κιουτσούκ

Εχουν προηγηθεί άλλοι πριν από χρόνια. Ενας από αυτούς ήταν ο Γιαλτσίν Κιουτσούκ, διανοούμενος της τουρκικής Αριστεράς, αλλά και σύμβουλος του τουρκικού Πενταγώνου κατά την περίοδο Ετσεβίτ, υπηρέτησε ως λοχαγός στον «Αττίλα 2».

Τον είχαμε συναντήσει, για λογαριασμό του «Ε» της «Κ.Ε.», τον Φεβρουάριο του ’98 στο Παρίσι όπου και ζούσε αυτοεξόριστος, κατηγορούμενος για φιλοκουρδική δράση στην πατρίδα του.

Κλαίγοντας συνεχώς, μας μίλησε για τις αγριότητες κατά αμάχων που ο ίδιος είδε με τα μάτια του στην Κύπρο.

Παραθέτουμε ένα μέρος της συνομιλίας που είχαμε τότε με τον Κιουτσούκ:

Πότε αντικρίσατε για πρώτη φορά το βάρβαρο πρόσωπο της τουρκικής εισβολής;

«Στην Κύπρο είδα πολλά. Χρειάζονται βιβλία ολόκληρα για να περιγράψω τις εμπειρίες μου. Θα σας πω όμως κάποια πράγματα. Κάποια άλλα τα κρατώ για μένα. Κοντά στην περιοχή Πέντε Μίλια μάς χτύπησαν με όλμους. Εμείς όμως συνεχίσαμε και μπήκαμε στο χωριό Ασά. Ηταν φανερό ότι οι Ελληνες δεν πίστευαν ότι εμείς πρόκειται να φτάσουμε στα χωριά τους.

Αρχισαν να τρέχουν για να σωθούν την τελευταία στιγμή. Στα σπίτια που μπαίναμε οι κατσαρόλες ήταν γεμάτες ζεστό φαΐ. Για τους φαντάρους που προέρχονταν από την Ανατολία, ο πλούτος που υπήρχε εκεί ήταν εξωπραγματικός. Τα χρυσαφικά, τα χρήματα, οι οικοσκευές ήταν όλα εκεί. Φαντάζεστε τι ακολούθησε».

Είδατε να δολοφονούνται άμαχοι;

«Είδα πολλούς νεκρούς. Και αμάχους. Τα χωράφια ήταν γεμάτα νεκρούς αμάχους. Πολύ άσχημη ιστορία. Στην Κύπρο έμαθα ότι και οι πεθαμένοι κινούνται. Ηταν τέτοια η ζέστη, που τα πτώματα φούσκωναν και άλλαζαν πλευρά. Αφόρητη βρώμα. Πολλοί αξιωματικοί ήταν κατά των αγριοτήτων. Αλλά τι να προλάβουν; Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Οι ακροδεξιοί αξιωματικοί είχαν το πάνω χέρι. Οι μεγαλύτερες αγριότητες που είδα έγιναν στο χωριό Τύμπου, όπου σήμερα είναι το τουρκικό αεροδρόμιο. Από εκεί πήγαμε προς τη Λεμεσό.

Οι Ελληνες στρατιώτες μάς έβλεπαν και έτρεχαν. Μπήκαμε χωρίς δυσκολία στην πόλη. Ηταν πολύ εύκολο, δεν συναντήσαμε αντίσταση.

Εκεί άρχισαν και οι μεγάλες λεηλασίες». Ο Κιουτσούκ μάς μίλησε και για μια ιστορία που τον πονάει πολύ, ξεσπώντας κάθε τόσο σε λυγμούς:

«Απ’ όσα είδα, μια ιστορία ήταν και η πιο απάνθρωπη. Συνέβη στο χωριό Τύμπου, όπου και είχαμε πάει για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Ολοι οι κάτοικοι είχαν φύγει.

Καθόμουν σε μια αυλή χαλαρώνοντας και έτρωγα σταφύλια.

Τότε άκουσα ριπές και μετά κλάματα και κραυγές στα τουρκικά.

«Θεέ μου, σκότωσα, σκότωσα», φώναζε κάποιος δικός μας.

Ετρεξα μέσα στο σπίτι και την είδα. Ηταν πεσμένη στο πάτωμα. Ηαν φανερό πως ήταν ένα καθυστερημένο κοριτσάκι που το είχαν αφήσει μόνο του.

Είχε μικρά χέρια και ήταν μογγολάκι. Αυτά τα χεράκια κάποιοι φαντάροι μας τα είχαν δέσει.

Στη συνέχεια έβαλαν τις κάννες των όπλων τους στη μήτρα της και έριξαν δύο ριπές.

Οταν την πλησίασα ζούσε ακόμη. Χτυπιόταν και αιμορραγούσε από κάτω.

Επειτα από λίγο έσβησε.

Η οργή μου ήταν τέτοια ώστε χτύπησα μερικούς στρατιώτες.

Την πήραμε με δύο άλλους, τη βάλαμε σε μια κουβέρτα και τη θάψαμε σαν άνθρωπο.

Ακόμη θυμάμαι πολύ καθαρά πού είναι ο τάφος αυτός.

Ο διοικητής μας φώναξε τους δύο φαντάρους που σκότωσαν το κοριτσάκι και τους έδωσε συγχαρητήρια.

Με έπιασαν ξανά τα κλάματα.

Δεν πίστευα αυτά που έβλεπα. Μαζί μου και αρκετοί άλλοι στρατιώτες».

Ως αξιωματικός του τουρκικού στρατού, γνωρίζετε τι έχουν γίνει οι Ελληνες αγνοούμενοι;

«Θα σας πω κάτι. Σύμφωνα με όσα είδα και έζησα στην Κύπρο, το θέμα των αγνοουμένων έχει τελειώσει. Μην τους ψάχνετε. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι έγινε. Είδα πολλούς αιχμαλώτους, έσωσα μάλιστα αρκετούς.

Ομως πιστεύω ότι η ιστορία με τους αγνοούμενους έχει τελειώσει. Το ξέρω, είναι σκληρό για τους δικούς τους…». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 31/01/2009

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Μαύρο χρήμα» της Siemens και σε θυγατρική του ΟΤΕ

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Συνέβη και αυτό! Ο Ράινχαρτ Ζίκατσεκ, η φίρμα των μαύρων ταμείων της Siemens, έχει στείλει «πονηρό» έμβασμα και σε θυγατρική του ΟΤΕ!

Το στοιχείο αυτό, που εκπλήσσει, διασταυρώνεται πλήρως και από τα παραστατικά του παραλογιστηρίου της Siemens, και από τραπεζικά έγγραφα, και από την κρυφή off shore που είχε συστήσει η θυγατρική του ΟΤΕ, η Hellascom, στην Κύπρο.

75.469 μάρκα

Ας δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικά:

*Στο κρυφό αρχείο της Siemens υπάρχει, μεταξύ άλλων, ένα έγγραφο που έχει ληφθεί με fax στις 14/5/99 με την ένδειξη From Greece. Σ’ αυτό αναγράφονται ο αριθμός λογαριασμού 12-10798 που τηρείται στη Societe Generale Λευκωσίας και στον οποίον υποδεικνύεται ότι πρέπει να εμβαστούν 75.469 μάρκα. Το έμβασμα, που πρέπει να γίνει από το μυστικό ταμείο της Siemens, έχει ως αποδέκτη την Dontex Investments Ltd. Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει χειρόγραφη σημείωση που παραπέμπει σε συμβαση (1/3/99) της θυγατρικής του ΟΤΕ, Hellascom, με την STI για έργο στη Γεωργία (SDH-Project). Εμφανίζει δε ως υποχρέωση την καταβολή 75.000 μάρκων στην Dontex.

*Με την υπογραφή τού Ζίκατσεκ το έμβασμα των 75.000 μάρκων εκτελείται στις 6 Αυγούστου 1999 και η Dontex λαμβάνει μέσω της Raiffeisen του Ζάλτσμπουργκ το χρήμα.

Ιδρύθηκε το 1999

*Ποια είναι όμως η Dontex και σε ποιον ανήκει; Σύμφωνα με στοιχεία από την Κύπρο, η Dontex συνεστήθη με εντολή της διοίκησης της Hellascom τον Ιανουάριο του 1999 στο δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου, με διευθυντή και γραμματέα από το γραφείο του και έδρα στη Διγενή Γρίβα 7-9. Φυσικά η Hellascom δεν φαίνεται να είναι ο μέτοχος, καθώς για λόγους κάλυψής της ως μέτοχοι ορίστηκαν οι εταιρείες του δικηγορικού γραφείου Elpico Nominees Ltd και Elpico Trustees Ltd.

Από τα παραστατικά της Dontex, και κυρίως από τον δολαριακό λογιαριασμό που αυτή τηρούσε μέχρι το 2005 στη Societe Generale στη Λευκωσία, φαίνεται ότι τις εντολές για τα εξερχόμενα εμβάσματα τις έδιναν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι (των Dontex και Hellascom). Η πραγματική ιδιοκτήτρια, η HellasCom, έχει δώσει εντολή για την αποστολή τουλάχιστον 25 εμβασμάτων, το ύψος των οποίων κινείται από 1.300 έως και 48.000 δολάρια, σε πολλά πρόσωπα.

Μπαξίσια εξωτερικού

Σε ποιους κατέληγαν τα φιλοδωρήματα θα το βρει προφανώς ο ανακριτής. Ωστόσο αυτό που σήμερα αποκαλύπτεται, ότι ο Ζίκατσεκ έστειλε μυστικό έμβασμα σε εξωχώρια εταιρεία τής Hellascom, αποδεικνύει ότι και ο ΟΤΕ την περίοδο εκείνη έκανε επενδύσεις στο εξωτερικό δωροδοκώντας με τη βοήθεια του μαύρου ταμείου τής Siemens.

Για ποιον άλλο λόγο μια θυγατρική του ΟΤΕ θα είχε συστήσει offshore στην Κύπρο και μάλιστα κρυφά;

Αλλωστε η Hellascom, που ιδρύθηκε το 1995, ήταν εξ αρχής μια αμαρτία. Σ’ αυτήν ο ΟΤΕ είχε το 51,4%, ενώ άλλες 12 εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών κατείχαν το υπόλοιπο 48,6%. Μεγάλοι μέτοχοί της ήταν, με ποσοστό 14% εκάστη, η Intracom και η Siemens, η ΕΤΕΒΑ (7%) και άλλοι με συμβολικά ποσοστά 0,6% έως και 2%.

Το έμβασμα του Ζίκατσεκ στην Dontex της Hellascom μάλλον δεν συνιστά λάδωμα της ίδιας της θυγατρικής του ΟΤΕ και κατ’ επέκταση και της μετόχου της Siemens. Ο τότε γενικός διευθυντής τής Hellascom προφανώς θα κληθεί να πει ποιος του έδινε από τη διοίκηση τις εντολές για τα εμβάσματα από τη Dontex προς τρίτους, για ποιο σκοπό έγιναν αυτά και με ποιου απόφαση η θυγατρική του ΟΤΕ συνέστησε εξωχώρια στην Κύπρο.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία των συναλλαγών της Dontex προκύπτει ότι αυτή είχε περιορισμένα εισερχόμενα εμβάσματα, ένα εκ των οποίων προέρχεται από την επίσης κυπριακή Senatex που φέρεται να ανήκει σε μικρομέτοχο της Hellascom.

Εξαγορά το 2005

Το 1999 που ο Ζίκατσεκ σημάδεψε με το έμβασμά του και την Hellascom, στο διοικητικό της συμβούλιο είχαν τοποθετηθεί οι εξής: Μ. Χριστοφοράκος, Αννινος Γεώργιος, Καλογεράς Δημήτριος, Κομνηνός Γεώργιος, Κοτρώνης Παναγιώτης, Μανιάτης Γεώργιος, Μπαμπανάσης Στέργιος, Νικάκης Παναγιώτης, Σκαρπέλης Γεώργιος, Παυλάκης Δημήτριος, Ξυπολιάς Κωνσταντίνος και Πιπιτσούλης Νικόλαος.

Ο ΟΤΕ, τον Ιούνιο του 2005, εξαγόρασε το μερίδιο των υπόλοιπων μετόχων της Hellascom, όταν πρόεδροι στο Δ.Σ. ήταν ο Γεώργιος Ράλλης και διευθύνων σύμβουλος ο Γεώργιος Μανιάτης, παλαιότερα πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και μετά τη συνταξιοδότησή του από τον ΟΤΕ γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού «Flash 9,61».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 4ος ειδικός ανακριτής ζήτησε από τον ΟΤΕ στοιχεία για έργα του στη Γεωργία και ο οργανισμός αρχικά υποστήριξε ότι δεν έχει αναλάβει τέτοια. Ακολούθως ο κ. Ζαγοριανός εντόπισε τη θυγατρική της Hellascom και έτσι ο ΟΤΕ αντελήφθη από πού πρέπει να αντλήσει τα αρχεία για τη Γεωργία και για τα έργα και τις ημέρες με τις μυστικές εξωχώριες δραστηριότητες. *

ΕΛΕΥΡΟΤΥΠΙΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τη Δευτέρα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους…

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

Τη Δευτέρα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους στην πολύκροτη δίκη της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ απ’ τη Βέροια τον Φεβρουάριο του 2006.

Του Αριστείδη Μάτιου

Ο πρόεδρος του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης Νίκος Βόκας θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να συμπλέει με την πρόταση του εισαγγελέα Νίκου Καραμολέγκου. Πάντως, μετά από τις 44 συνεδρίες του δικαστηρίου, ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: τι απέγινε το παιδί;
Συμπτωματικά, την Τρίτη, δηλαδή μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης, συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εξαφάνιση του παιδιού. Τι πραγματικά συνέβη εκείνο το απόγευμα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου στη Βέροια παραμένει ένα μυστήριο. Η ασάφεια των γεγονότων οδήγησε ακόμη και τον εισαγγελέα της έδρας να κάνει μια πρόταση που εξέπληξε τους πάντες. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμολέγκος αφενός δεν δέχθηκε το σενάριο της Μπαρμπούτας για την εξαφάνιση του άψυχου σώματος του παιδιού, αφετέρου πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Η υπόθεση της εξαφάνισης αναμένεται να πάρει νέα τροπή μετά την εισαγγελική πρόταση, η οποία θα οδηγήσει σε νέο κύκλο ερευνών. Ο εισαγγελέας δεν αποδέχθηκε πως τα παιδιά εναπόθεσαν το άψυχο σώμα του 11χρονου Άλεξ στο ρέμα της Μπαρμπούτας, σενάριο με βάση το οποίο συντάχθηκε το κατηγορητήριο. Αντίθετα υποστήριξε πως ο Άλεξ μεταφέρθηκε ζωντανός στο εγκαταλειμμένο σπίτι της οδού Έλλης και από εκεί εξαφανίστηκε, πιθανώς με τη βοήθεια τρίτων προσώπων και ειδικότερα του παππού των δύο Ελληνόπουλων. Μάλιστα ακριβώς σε αυτό το σενάριο στηρίζεται η πρόταση του κ. Καραμολέγκου για τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο εισαγγελέας δέχεται ότι τα παιδιά χτύπησαν το μοιραίο βράδυ τον άτυχο 11χρονο, όμως πιστεύει πως ο θάνατος του Άλεξ δεν επήλθε από το πέσιμο στα σκαλιά του δημαρχείου Βέροιας, αλλά μετά τη μεταφορά του στο ερειπωμένο σπίτι.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΕΝΑΣ
Από τους πέντε ανηλίκους, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο ως υπαίτιοι για την εξαφάνιση του Άλεξ, οι τέσσερις, τα δύο Ελληνόπουλα, ο Ρουμάνος και ο Αλβανός αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο μόνος που ομολόγησε το έγκλημα ήταν ο Βορειοηπειρώτης. Τα δύο Ελληνόπουλα έπεσαν σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, όπως επίσης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που αρνούνται συμμετοχή στην εξαφάνιση. Οι απολογίες έγιναν σε κλίμα έντασης και δεν έλειψαν οι φραστικές επιθέσεις μεταξύ των γονέων και των συνηγόρων.
Ο μόνος που ομολόγησε τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση, όπως είχε κάνει και πριν από τη δίκη, ήταν ο Βορειοηπειρώτης. Ο ανήλικος περιέγραψε τη σειρά των γεγονότων όπως καταγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο υιοθετείται το σενάριο της Μπαρμπούτας, σύμφωνα με το οποίο ο Άλεξ τραυματίστηκε θανάσιμα σε καβγά πίσω από το δημαρχείο της Βέροιας και μεταφέρθηκε στο ποτάμι. Ο ανήλικος, απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτηκαν ποτέ να θάψουν το παιδί, απάντησε καταφατικά.

“ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ”
Τραγική φιγούρα καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα Ιτνσουάιντσε. “Πού βρίσκεται το παιδί;”. Το ερώτημα που απηύθυνε η Νατέλα στους πέντε ανήλικους στην αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης πλανάται ακόμη από την ημέρα της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια το Φεβρουάριο του 2006. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η μητέρα πολλές φορές ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε από την αίθουσα. Η μητέρα χαρακτήρισε τη δίκη ως “την τελευταία ελπίδα για να δούμε πού είναι το παιδί”. Αναφερόμενη στα σενάρια, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, είπε ότι “όσο περνούσε ο καιρός και δεν βρίσκαμε το παιδί μου αρχίσαμε να εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια, που ξεστόμιζαν διάφοροι… καλοθελητές. Μέσα στην τρέλα μας καθόμασταν και πιστεύαμε κάθε διαταραγμένο”.

“Παρέλαση” 98 μαρτύρων χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτήρισαν τη δίκη της εξαφάνισης του παιδιού “δίκη παρωδία”. Δεκάδες ήταν οι μάρτυρες με διαφορετικές καταθέσεις, οι οποίοι περιέγραφαν δεκάδες σενάρια για την εξαφάνιση του παιδιού. Η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει σενάρια για κυκλώματα παιδεραστίας και εμπορίου παιδιών, ακόμα και εμπορίου ανθρώπινων οργάνων! Συνολικά για την υπόθεση κατέθεσαν 98 μάρτυρες. Από τους αρχικούς 99 μάρτυρες που περιελάμβανε το κατηγορητήριο, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι 83. Ακόμη 15 μάρτυρες προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τους οποίους πρότειναν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων. Οι καταθέσεις έφτασαν τις 102, αφού η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα, ο πατριός του, Δημήτρης Σιαΐνης, η νοσοκόμα στην οποία απευθύνθηκε ο πατριός του παιδιού το βράδυ της εξαφάνισης και ένας οδηγός από τη Βέροια κατέθεσαν δύο φορές. Μάλιστα η δεύτερη φορά που το δικαστήριο κάλεσε τη νοσοκόμα και τον πατριό να καταθέσουν ήταν για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της έδρας του δικαστηρίου ήταν να εξετάσει την αξιοπιστία μαρτύρων, καθώς πολλοί από αυτούς χαρακτηρίσθηκαν αναξιόπιστοι. Εξάλλου οι ίδιοι οι συνήγοροι χαρακτήρισαν ανά καιρούς πολλούς μάρτυρες ως “βαλτούς”, θεωρώντας ότι είχαν σκοπό να αποσυντονίσουν το δικαστήριο.

ΕΦ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αρνήθηκαν στον κ. Βιτάλη, αστυνομική συνδρομή στην αναζήτηση του Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

Αρνήθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης η ελληνική κυβέρνηση, να του παράσχει αστυνομική συνδρομή, για να ζητήσει από την σκοπιανή αστυνομία πληροφορίες για τον Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Αρνήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρο Βιτάλη, να του παράσχει συνδρομή, έτσι ώστε να ζητήσει από τους σκοπιανούς αστυνομικούς πληροφορίες για τον εδώ και μερικές ημέρες «εξαφανισμένο» διανοούμενο Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Συγκεκριμένα: Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιου Παπαθεμελή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Βιτάλης, μετέβη το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, στο συνοριακό αστυνομικό φυλάκιο με τα Σκόπια στους Ευζώνους του Κιλκίς, με σκοπό να εισέλθει στη γειτονική χώρα για αναζήτηση του «εξαφανισθέντος» εδώ και μερικές μέρες σκοπιανού διανοούμενου Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Για να υποβάλλει το αίτημα στους σκοπιανούς αστυνομικούς, ο κ. Βιτάλης ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία, να του παρασχεθεί αστυνομική συνοδεία, μέχρι το φυλάκιο των σκοπιανών, για να υποβάλλει το αίτημά του αφενός, και να του εγγυηθούν οι αρχές ασφαλείας του γειτονικού κρατιδίου, ασφαλή μετάβαση στις φυλακές των Σκοπίων ή όπου αλλού βρίσκεται ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς αφετέρου.

Παρόλο ότι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δ.Α. η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, για το αίτημα να συνοδευθεί ο κ. Βιτάλης για την προσωπική του ασφάλεια από Έλληνα αστυνομικό, τα μερικές εκατοντάδες μέτρα που χωρίζουν την ελληνική από την σκοπιανή αστυνομία, όπου και θα υποβάλλονταν το αίτημα, η ελληνική αστυνομία, κατ’ εντολή προφανώς της κυβέρνησης, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα. Με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η κατάθεση του αιτήματος, και η υπόθεση της εξαφάνισης του Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς που ως γνωστό διώκεται για προσβολή του «μακεδονισμού», να συνεχίζει να καλύπτεται τόσο από τη σιωπή των σκοπιανών, όσο και από την αβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, να ζητήσει εξηγήσεις.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως ο «εξαφανισθείς» σκοπιανός διανοούμενος, εδώ και καιρό υποστήριζε την ιστορική αλήθεια και το αυτονόητο, πως οι σκοπιανοί δηλαδή είναι σλάβοι. Για τον Βασίλη Γκριγκορίεβιτς έχει ξεκινήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης του στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δ.Α. κ. Παπαθεμελής, αποφάσισε να στείλει σε αποστολή διερεύνησης της υπόθεσης, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Σταύρο Βιτάλη.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση οφείλει να εκφράσει τα δημόσια ευχαριστήριά της στις γυναίκες και του άνδρες του συνοριακού αστυνομικού τμήματος των Ευζώνων, τους απλούς μαχόμενους αστυνομικούς, για την θερμή τους ανταπόκριση στο αίτημα του κόμματος για αστυνομική συνδρομή. Μια ανταπόκριση που θυμίζει σε όλους μας πως ο λαός αυτού του τόπου, παραμένει ακόμη πολύ πιο μπροστά από τις ηγεσίες του. Και αποδεικνύει πως το πρόβλημα της χώρας μας με τα Σκόπια, δεν βρίσκεται στο γειτονικό κρατίδιο, αλλά εδώ, στην καρδιά του αθηνοκεντρικού κράτους.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! Η ΣΦΗΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>ΑΠΟ ΤΟ http://arpaxta.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!!!!!!!!!!!!!

Δημοσιογράφος της εφημερίδας Η Σφήνα πάτησε στον Άρη καί σήκωσε την Σφήνα για πρώτη φορά στο Διάστημα .
Στην Αποκλειστική φωτογραφία βλέπετε τον Δημοσιογράφο παρέα με Αρειανό να έχει στό ένα χέρι την Σφήνα καί στο άλλο Μπανανούλες για να ταισει τίς μαιμού αποκλειστικότητες του Καρατζαφέρη.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Στην συνείδηση του κόσμου θα αθωωθεί…

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

ΑΠΟ ΤΟ http://black-mail.blogspot.com/


Όπως και να το δει κανείς η ληστεία είναι έγκλημα. Τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν τους συμπολίτες μας να γίνουν ληστές,μπορεί να είναι βαθύτερα από την οικονομική κρίση… Η διαφορά από το να πει κάποιος ότι »θα κάνω ληστεία…», μέχρι να την πραγματοποιήσει είναι τεράστια, ιδίως εάν είναι νομοταγής πολίτης. Δεν σηκώνετε o οικογενειάρχης ένα ωραίο πρωί, αρπάζει ένα όπλο και κάνει ληστεία.Ή μήπως…σηκώνετε..;;;

Mήπως αν ο οικογενειάρχης είναι πνιγμένος από τα χρέη, αν τον απέλυσαν στα 40-50 του και κανείς δεν τον παίρνει για δουλειά γιατί τον θεωρούν καμένο χαρτί, αν το ανύπαρκτο κράτος αδυνατεί να τον βοηθήσει,και αν οι εισπρακτικές εταιρίες τον απειλούν από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα στο τηλέφωνο,αν όλα αυτά συμβαίνουν-μήπως ο οικογενειάρχης γίνετε τελικά ληστής..;;;
Kαι αν μάθουμε ότι την τελευταία ληστεία στην τράπεζα της γειτονιάς μας την έκανε ένας τέτοιος »ληστής»,μήπως βαθειά μέσα μας τον αθωώνουμε και εμείς αλλά και όλη η κοινωνία..;;Δε χρειάζεται μήπως και ερωτηματικό,Τον Αθωώνουμε..!!!

Μας έκαναν λοιπόν να αμφισβητούμε βασικές αρχές…
«Σκέπτομαι μια κοινωνία που όλοι έχουν το δικαίωμα να κλέβουν και τρομάζω… και διαπιστώνω ότι ζω σε μια κοινωνία που κλέβουν νόμιμα λίγοι.»


Και αυτό μας κάνει πιο αβέβαιους,για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων στον προαστιακό.

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ

Αθήνα , 27/01/2009

ΑΙΔΩΣ!!!
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές του ίδιου χιλιοπαιγμένου έργου. Τίτλος του έργου είναι: « Πώς να απαξιώσετε ένα Ολυμπιακό έργο μια ώρα αρχύτερα»! Πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα Διευθυνόντων και διευθυντών προερχόμενα από τον χώρο των Golden boys και girls!
Το σενάριο είναι απλό:
1) Ταλαιπωρούμε τον αστικό επιβάτη όσο δεν παίρνει, υποχρεώνοντας τον σε αλλεπάλληλες μετεπιβιβάσεις προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του, πετυχαίνοντας έτσι να μας σιχτιρίσει και να στραφεί σε άλλα μέσα! Μάλιστα για να είμαστε και εντάξει ως Διοίκηση, απαντάμε στις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων εξαγγέλλοντας και μια ηλεκτροκίνηση του δικτύου με καταληκτική ημερομηνία τον Νοέμβριο του 2008, με επίσημη ανακοίνωση-απάντηση παρακαλώ!!! Ε εντάξει, κοντεύουμε.
2) Στην Ελλάδα του 2009 τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποκλείονται από τον Προαστιακό, γιατί φροντίζουμε με συνεχείς αφαιμάξεις της πρώτης γραμμής από ανθρώπινο δυναμικό, να μην υπάρχει όχι εργαζόμενος να βοηθήσει, αλλά ούτε καν να πουλήσει εισιτήρια σε τρεις βάρδιες. Εν τω μεταξύ στο διαδίκτυο και όπου αλλού συσσωρεύονται καταγγελίες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Και τι έγινε; Οι μόνοι αθώοι της ιστορίας, οι εργαζόμενοι δηλαδή, θα το υποστούν κι αυτό.
3) Φυσικά για κανόνες υγιεινής και ασφάλειας προσωπικού και επιβατών ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Άθλια εκδοτήρια και μάλιστα κεντρικότατα, σταθμοί οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες μιας και κανονικές δεν υπάρχουν, βρώμα και δυσωδία… Φυσικά αυτά δεν ενοχλούν τον Διευθύνοντα ο οποίος στις συχνές είναι αλήθεια επισκέψεις του στους σταθμούς, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τίποτα!
Κύριε Μιχόπουλε
Σταματήστε να ικανοποιείτε μικρορουσφετάκια και λύστε επιτέλους τα προβλήματα! Σταματήστε να δημιουργείτε με τις αποφάσεις σας προβλήματα στο δίκτυο και στις υπηρεσίες υποστήριξης του! Ενεργοποιήστε αυτούς που εσείς τοποθετήσατε ως υπεύθυνους λειτουργίας της Διεύθυνσης!
Η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί!

Κύριε Υπουργέ
Σας παρακαλούμε να ασχοληθείτε με ένα μέσον το οποίο από πρωτοπόρο και καινοτόμο κατάντησε ουραγός των μεταφορών. Κι αυτό γιατί όλα αυτά τα χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, το διοίκησαν άνθρωποι άσχετοι με τον σιδηρόδρομο, άνθρωποι χωρίς όραμα και προοπτική. Φροντίστε εσείς προσωπικά να γίνει φιλικό προς τον πολίτη, σύγχρονο και αξιόπιστο.
Εμάς θα μας βρείτε αρωγούς σε κάθε σας προσπάθεια που θα αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση του Προαστιακού!

Με εκτίμηση.

Έδρα: Αθηνάς κ Κρατίνου 9 ,Τ.Κ 10552 τηλ: 210-5272188 fax:210-5272163 Email:somproast@yahoo.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Τον λένε Κόκο και είναι 30 χρονών ,μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες , έχει παίξει σε όλα τα τοπικά κανάλια ,στα κανάλια των Αθηνών καθώς και στο CNN , BBC κ.λ.π.

Είναι από τους πλέον διάσημους παπαγάλους του κόσμου.

Όλα αυτά γιατί ;

O Κόκος πέρνα τις πιο πολλές ώρες της ημέρας απέξω από το κατάστημα του αφεντικού του (εμπορεύεται σχετικά είδη) και είναι μασκότ της πόλης μιας και από εκεί τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει όλα τα παιδάκια για να τον δουν και να του μιλήσουν ,αυτός δεν μιλά πάντα ,είναι σεμνός και ντροπαλός.

Αυτό ενοχλεί κατά καιρούς τις αρχές της πόλης που δια μέσω των υπηρεσιών της (Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία) κόβουν κλήση για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος ,επειδή ο στύλος που κάθεται ο παπαγάλος βρίσκεται ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ,οι οδηγοί των οποίων χαζεύουν και χαιρετούν τον Κόκο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Έτσι έχουμε τον Κόκο κάτοχο έως τώρα 3 κλήσεων και γραμμένο στο βιβλίο Γκίνες ως ο μοναδικός παπαγάλος με παράνομη δραστηριότητα.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες;

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ

Τι επιθυμεί μια γυναίκα; Το ερώτημα αυτό που έθεσε πριν από έναν αιώνα ο Ζίγκμουντ Φρόιντ δεν έχει βρει ακόμα απάντηση. Οι έρευνες μάλιστα – πολλές και ποικίλες – που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια, μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα: οι γυναίκες δείχνουν να διεγείρονται με πολύ πιο περίπλοκο τρόπο απ΄ ό,τι οι άνδρες…

Η Μέρεντιθ Τσίβερς, 36 ετών, είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κουίνς στο Οντάριο, μέλος της πιο έγκυρης επιστημονικής επιθεώρησης σεξουαλικών μελετών «Αρχεία της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς», και ασχολείται με την πορνογραφία των πυγμαίων χιμπαντζήδων. Για την ταινία σχετικά με τη σεξουαλική ζωή των πυγμαίων χιμπαντζήδων, κατέγραψε εικόνες από ερωτικές τους συνευρέσεις και επειδή οι ήχοι που έκαναν ακούγονταν πολύ σιγανά, πρόσθεσε ερωτικές κραυγές άλλων χιμπαντζήδων. Έδειξε την ταινία σε άνδρες και γυναίκες όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών. Τους έδειξε επίσης ανθρώπινες σκηνές ετεροφυλοφιλικού σεξ, ομοφυλοφιλικού μεταξύ ανδρών και μεταξύ γυναικών, έναν άνδρα και μια γυναίκα να αυνανίζονται, έναν γυμνασμένο άνδρα να περπατά γυμνός στην παραλία και μια καλοφτιαγμένη γυναίκα να κάνει γυμναστική χωρίς ρούχα.

Την ώρα που οι συμμετέχοντες παρακολουθούσαν τις σκηνές αυτές στο κομπιούτερ, η Τσίβερς, όπως διηγείται στο περιοδικό των «Νew Υork Τimes», μετρούσε τη διέγερσή τους με δύο τρόπους: αντικειμενικά και υποκειμενικά. Τα γεννητικά τους όργανα ήταν συνδεδεμένα με ένα μηχάνημα που κατέγραφε τις αντιδράσεις και τη ροή του αίματος, ενώ οι συμμετέχοντες κατέγραφαν σε ένα χαρτί τον βαθμό στον οποίο αισθάνονταν ότι διεγείρονταν. Οι απαντήσεις των ανδρών ήταν εύκολα κατηγοριοποιήσιμες. Οι ετεροφυλόφιλοι ερεθίστηκαν όταν έβλεπαν ερωτικές σκηνές μεταξύ ανδρών και γυναικών καθώς και μεταξύ γυναικών, τις σκηνές του αυνανισμού και τη γυμνή γυναίκα να γυμνάζεται. Οι περισσότεροι δεν είχαν καμία αντίδραση στην ερωτική σκηνή μεταξύ ανδρών. Οι ομοφυλόφιλοι αντέδρασαν ακριβώς αντίθετα. Ούτε ένας, στρέιτ ή γκέι, δεν ερεθίστηκε από τους πυγμαίους χιμπαντζήδες. Η υποκειμενική τους άποψη, την οποία σημείωναν, συνέπεσε με τα όσα κατέγραψε το μηχάνημα. Το μυαλό και τα γεννητικά όργανα των ανδρών συμφώνησαν απόλυτα.

Το πείραμα. Με τις γυναίκες τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Όποιος και αν ήταν ο σεξουαλικός προσδιορισμός που είχαν δηλώσει, έδειξαν συνολικά πολύ μεγαλύτερη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων όταν στην οθόνη εμφανίστηκαν άνδρες με άνδρες, γυναίκες με γυναίκες και γυναίκες με άνδρες. Αντέδρασαν περισσότερο στην αθλούμενη γυναίκα από ό,τι στον άνδρα που περπατούσε.

Με τις γυναίκες, και ιδιαίτερα με τις ετεροφυλόφιλες, το μυαλό και τα γεννητικά όργανα σπανίως βρέθηκαν σε αρμονία- ήταν λες και ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα. Στις σκηνές λεσβιακού σεξ οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες έγραψαν ότι ερεθίζονται λιγότερο απ΄ ό,τι έδειξε το μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένο με τον κόλπο τους, και με τους ομοφυλόφιλους άνδρες ακόμα λιγότερο, ενώ με τις ετεροφυλοφιλικές σκηνές πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι έδειξε το μηχάνημα. Όταν οι σκηνές αφορούσαν άνδρα με άνδρα, οι λεσβίες απάντησαν ότι ερεθίστηκαν λιγότερο απ΄ ό,τι πραγματικά συνέβη.

Ο εγκέφαλος, τα αρρενωπά πρόσωπα και οι ορμονικές αλλαγές

Η ερωτική επιθυμία στις γυναίκες και ο λόγος για τον οποίο αρκετές δεν αισθάνονται πόθο αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τη δεκαετία του ΄50. Ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί μια θεωρία που να απαντά σε όλα τα ερωτήματα, παρά τις πολλές έρευνες που έχουν διεξαχθεί πάνω στο θέμα αυτό. Για παράδειγμα, όπως έδειξε μελέτη με μαγνητικό τομογράφο, οι ορμονικές αλλαγές στη διάρκεια της ωορρηξίας προκαλούν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου των ετεροφυλόφιλων γυναικών, η οποία ενεργοποιείται από πολύ αρρενωπά ανδρικά πρόσωπα. Είναι βέβαιο ότι οι γυναίκες διεγείρονται από ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα ερεθισμάτων από τους άνδρες. Άραγε οι άνδρες έχουν περισσότερες αναστολές ή περιορίζονται από το γεγονός ότι ο δικός τους ερεθισμός είναι εμφανής ενώ των γυναικών «αόρατος»; Οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ακόμα δεν μπορούν να διαχωρίσουν τις πολιτιστικές από τις βιολογικές επιρροές όσον αφορά τις γυναίκες.

Στο σώμα τους. Σχεδόν το 30% των γυναικών παραπονείται για ανεπαρκή επιθυμία. Οι άνδρες σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούν Viagra και το ξεπερνούν. Όμως η μεγάλη δυσκολία με τις γυναίκες έγκειται στο γεγονός ότι η επιθυμία εντοπίζεται στον εγκέφαλό τους, όχι στο σώμα τους. Τα αντίστοιχα φάρμακα μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και τη λίπανση του κόλπου, δεν δημιουργούν όμως συνειδητή αίσθηση επιθυμίας. Η Τσίβερς επικαλείται έρευνες που δείχνουν ότι οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από τις γυναίκες την αύξηση του καρδιακού τους ρυθμού σε στιγμές έντασης και ότι βασίζονται σε τέτοια σημάδια για να κατανοήσουν την κατάσταση, ενώ οι γυναίκες δυσκολεύονται και περισσότερο όσες γυναίκες έχουν αρνητική εικόνα για το σώμα τους. Έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι διαφορές των υποκειμενικών από τις αντικειμενικές παρατηρήσεις στο πείραμά της. Δεν λείπουν βέβαια και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η γυναικεία επιθυμία δεν είναι σχετική αλλά ναρκισσιστική – κυριαρχείται από τη λαχτάρα να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού και ερωτικής διάθεσης.

Ούτε ο Φρόιντ δεν κατάφερε να δώσει απάντηση

«Αισθάνομαι σαν εξερευνητής στην άκρη ενός τεράστιου δάσους», λέει η Τσίβερς περιγράφοντας τη φιλοδοξία της να κατανοήσει τον μηχανισμό ερεθισμού και επιθυμίας των γυναικών. «Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένα μικρό μονοπάτι το οποίο όμως δεν ξέρουμε πού οδηγεί». Και αυτή όπως και όλοι οι συνάδελφοί της προσπαθούν να λύσουν το σεξουαλικό πρόβλημα που έθεσε ο Ζίγκμουντ Φρόιντ στις μαθήτριές του πριν από έναν αιώνα: «Το μεγάλο ερώτημα που δεν έχει ποτέ απαντηθεί και δεν μπορώ να λύσω, παρά την 30χρονη έρευνά μου στη γυναικεία ψυχή, είναι: Τι επιθυμεί μια γυναίκα;».

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Οχυρωμένοι στο Διαδίκτυο

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

Tης Μαριαννας Τζιαντζη

Ενα ενδιαφέρον αμερικανικό ντοκιμαντέρ, το «Ενηλικίωση στο Διαδίκτυο», παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα η Σοφία Παπαϊωάννου στο «Οι Νέοι Φάκελοι παρουσιάζουν» (ΣΚΑΪ). Οπως φαίνεται από τον τίτλο, το θέμα εδώ είναι οι έφηβοι που αφιερώνουν πολλές ώρες σερφάροντας στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας ψηφιακούς φίλους αλλά και δικές τους επινοημένες ταυτότητες. Μιλούν σε πρώτο πρόσωπο μαθητές, γονείς, καθηγητές, ενώ γίνεται εκτεταμένη αναφορά σε αληθινά γεγονότα.

Η πρώτη ιστορία είναι γλυκόπικρη και αφορά μια 14χρονη κοπελίτσα, που θεωρούσε τον εαυτό της άχρωμο και ασήμαντο. Γι’ αυτό επινόησε μια καινούργια online ταυτότητα και από Τζέσικα έγινε Οτομ (Φθινόπωρο): «γκόθικ» ντύσιμο, χτένισμα και μακιγιάζ, πόζες μοιραίας γυναίκας. Κανείς δεν έδινε σημασία στην Τζέσικα, όμως η Οτομ έγινε θρύλος σε μια γωνίτσα του κυβερνοχώρου. Μέχρι που το πήραν είδηση η μαμά και ο μπαμπάς, ειδοποιημένοι από το σχολείο, κι έτσι η αισθησιακή Οτομ έγινε ξανά σκέτη Τζέσικα, γεγονός που της στοίχισε πολύ.

Ακολουθούν και άλλες ιστορίες και εμπειρίες μαθητών. Π.χ., ένας μαθητής λυκείου παραδέχεται ότι διάβασε το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μέσα σε πέντε λεπτά χάρη σε ένα ηλεκτρονικό «λυσάρι», ένα σάιτ που απευθύνεται σε μαθητές. «Αν η ημέρα είχε 27 ώρες και όχι 24, θα διάβαζα όλο το έργο και όχι την περίληψη», εξηγεί. Πριν τον αποδοκιμάσουμε, ας αναλογιστούμε ότι κάποιες άλλες γενιές έμαθαν τον Σαίξπηρ και τον Βίκτωρα Ουγκώ όχι από το πρωτότυπο αλλά από τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα».

Ενας καθηγητής σ’ ένα δημόσιο σχολείο σε μια πλούσια, όπως μαντεύουμε, κοινότητα του Νιου Τζέρσεϊ, υποστηρίζει ότι η σχολική τάξη που δεν διαθέτει γιγαντοοθόνη είναι «μια έρημος». Κανένας μαθητής δεν εμπιστεύεται τον δάσκαλο που κάνει μάθημα στον πίνακα με κιμωλία.

Η τελευταία ιστορία είναι τραγική και αφορά την αυτοκτονία ενός 13χρονου μαθητή, την οποία ενθάρρυναν οι εικονικοί φίλοι του στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού δεν δαιμονοποιεί το Μέσο. Ο μικρός αυτόχειρας, ένα πανέμορφο αγοράκι, απλώς δεν άντεξε το bullying, τον εκφοβισμό του από τους συνομηλίκους του παλικαράδες στο σχολείο.

Από το ντοκιμαντέρ φάνηκε ότι για πολλούς εφήβους το Διαδίκτυο είναι ένα οχυρό, ένα καβούκι που τους επιτρέπει να αποτραβηχτούν από τον κόσμο των μεγάλων και ιδίως από τους γονείς, οι οποίοι, κατά κανόνα, δεν έχουν ιδέα για τις ψηφιακές παρέες των παιδιών τους. Και συνήθως οι γονείς ανησυχούν για λάθος λόγους, π.χ., για μια ενδεχόμενη συνάντηση με έναν παιδεραστή, τη στιγμή που τα ίδια τα παιδιά ξέρουν τους κινδύνους, ξέρουν πώς να αποφύγουν τον Κακό Λύκο.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, χωρίς να αποθεώνει τις νέες μορφές επικοινωνίας, έδειξε ότι τα παιδιά που ξοδεύουν πολλές ώρες σε διαδικτυακές κοινότητες, όπως στο Facebook ή το ΜySpace, δεν είναι προβληματικά ή απροσάρμοστα. Είναι τα φυσιολογικά παιδιά της εποχής μας και αν κάπου «κατά βάθος, κάπου υπάρχει λάθος», γι’ αυτό δεν φταίει το Ιντερνετ αλλά ο αληθινός κόσμος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ισραηλινές αντιδράσεις για την ισπανική δικαστική απόφαση για Γάζα

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>
ΑΠΟ ΤΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/

.fullpost{display:inline;}

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε, σήμερα, ότι «θα διαβιβάσει τις κατάλληλες πληροφορίες» στην ισπανική κυβέρνηση, αναφορικά με την ισπανική δικαστική απόφαση που περιέχει ποινές για Ισραηλινούς αξιωματούχους βαρυνόμενους με «τέλεση εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας» (αυτά τελέστηκαν το 2002. Η ισπανική νομοθεσία, προβλέπει διώξεις στην περίπτωση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και για κατηγορούμενους, που διαμένουν πέραν των ορίων της ισπανικής επικράτειας).
Με νέες δηλώσεις της, το ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Καντίμα, και απερχόμενη ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, εξέφρασε σήμερα αρνητικά σχόλια για τη…μήνυση που έδωσε το έναυσμα στην ανωτέρω καταδικαστική απόφαση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανέφερε από την πλευρά του ότι «από την ισραηλινή κυβέρνηση διαβιβάζονται στη Μαδρίτη στοιχεία συναφή με την δικογραφία». Επίσης αναφέρθηκε ότι από κυβερνητικής πλευράς, υπάρχει πρόθεση «να τροποποιηθεί σε κάποια σημεία της» η νομοθεσία, βάσει της οποίας εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση, για αξιωματούχους το 2002 στο Ισραήλ (για τον θάνατο και α μ ά χ ω ν στη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών).
«Διάφορες οργανώσεις, με κυνικό τρόπο, χρησιμοποιούν τις νομικές δυνατότητες, πού τούς παρέχουν ξένες νομοθεσίες» και «ενεργοποιούν» διώξεις εναντίον του Ισραήλ «που πολεμά την τρομοκρατία», δήλωσε η Λίβνι.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον δικαστή της περιφέρειας της Μαδρίτης, Φερνάντο Αντρέϊ. Αφορούσε στα πυρά των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, από τα οποία βρήκε τον θάνατο το 2002 το στέλεχος της Χαμάς, Σαλάχ Σεχαντέχ, αλλά ταυτοχρόνως και 14 πολίτες – αναμεσά τους και πολλά πολύ μικρά παιδιά…
Το φονικό περιστατικό είχε γίνει στη συνοικία Αλ Νταράϊ στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο αεροπορικού βομβαρδισμού του Ισραήλ. Η βόμβα που ερρίφθη από ένα F-16 έχει αναφερθεί ότι ζύγιζε έναν τόνο.
Οι αξιωματούχοι του Ισραήλ το 2002, που αφορά η ισπανική δικαστική απόφαση, είναι: ο πρώην υπουργός Άμυνας Βενιαμίν Μπεν Ελιέζερ, μαζί με έξι ακόμα υψηλά ιστάμενους του ίδιου τομέα κυβερνητικής ευθύνης κι ανάμεσά τους τον τότε αρχηγό Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Μοσέ Γιααλόν.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η άποψη του φοιτητή για την κρίση στην οικονομία

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

> ΑΠΟ ΤΟ http://blog-tou-fititi.blogspot.com/

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία φοβερή αστάθεια στις οικονομίες των περισσότερων κρατών του κόσμου. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η χώρα μας, η οποία την τελευταία δεκαετία βίωσε την ύφεση του 1999 με τη φούσκα του χρηματιστηρίου, την ελλιπή ενημέρωση, την απληστία του κόσμου αφού κάποιοι νόμιζαν πως το χρηματιστήριο θα ανεβαίνει… δυστυχώς όμως ένας απαράβατος νόμος της φύσης είναι πως ότι αυξάνεται… κάποια στιγμή θα έρθει στο ανώτατο σημείο…όπου και θα αρχίσει να μειώνεται. Είναι κατανοητό ότι κάτι τέτοιο συνέβησε και τότε καθώς όλη η άνοδος ήταν ένα κόλπο που σε συνάρτηση με την απληστία του κόσμου δημιούργησε το κραχ. Παρόμοια περίπτωση και τη χρονική περίοδο που ζούμε… δηλαδή υπέρογκος δανεισμός… συνεχής παράλογη αύξηση της αξίας των ακινήτων…απότομη μείωση αυτών… και τα υπόλοιπα δεν αργούν να έρθουν. Ειδικά όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Αμερικάνικη οικονομία όπου στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που ζούμε είναι εξαιρετικά εύκολο ο ιός της κρίσης να επηρεάσει όλες τις χώρες παγκοσμίως. Με τα λίγα και τα πολλά φτάσαμε στο σήμερα… όπου ο καθένας από μας αναρωτιέται, τι είναι τελικά ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση, όλοι μας λέγανε ότι είναι η σωστή οδός αλλά εμείς διαπιστώνουμε το αντίθετο. Σίγουρα οι κοινωνίες προοδεύουν και εμείς είμαστε υπέρ αυτού… αλλά θα μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί εύκολα πως οι επιπτώσεις τις κρίσης θα περιορίζονταν αν η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε χώριζε τα σύνορα της σε 3 ή και 4 κομμάτια. Δηλαδή μια αυτάρκης ευρωπαϊκή οικονομία, μια Αμερικάνικη και μια Ασιατική… οι οποίες θα χουν μεταξύ τους συναλλαγές σε κάποια προϊόντα αλλά χωρίς τη δυνατότητα δανεισμού ή επένδυσης η μία από την άλλη. Αυτό ίσως αποτελεί μια αρκετά καλή ιδέα/βάση για μια νέα παγκοσμιοποιημένη μεν κοινωνία, χωρισμένη δε σε μέρη. Αν μια ευρωπαϊκή τράπεζα δεν είχε τη δυνατότητα να επενδύσει στις ΗΠΑ ίσως το πρόβλημα να μην μεταφέρονταν στην Ευρώπη!!!
Δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μια μέση λύση είναι η κατάλληλη αφού ο καπιταλισμός και η παγκοσμιοποίηση λειτουργούν στο όνομα της απληστίας.
Βρισκόμενοι στο σήμερα η καλύτερη λύση για ενέσιμη βοήθεια στην οικονομία αποτελεί η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, κάτι που έχει σκοπό να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει και ότι πλέον θα υπάρχουν ποιο αυστηρές δικλείδες ασφαλείας.
Η συμβουλή μας, μιας και τα χουμε φρέσκα από τα μαθήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι , υπομονή, όχι πανικός και σίγουρα μια κρίση είναι που θα περάσει… ευτυχώς υπάρχουν αρκετά μυαλά να σκεφτούν τον τρόπο… σκοπός είναι να διασφαλίζουμε τα νότα μας τον καιρό της ευημερίας.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>…σου φτιάχνει το κέφι !!….

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>

..Λοιπόν, αφήστε τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα και χαλαρώστε ….
Σαββατοκύριακο είναι.
Και αν δεν μπορείτε αφήστε το όπως πάντα να το κάνουμε εμείς για εσάς

IRAKLIO WEB RADIO
….σου φτιάχνει το κέφι !!….

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο Καραμανλής και τα ψιψιψίνια…

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>ΑΠΟ ΤΟ http://hakis-hakis.blogspot.com/




Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Απευθείας σύνδεση με το Θεό

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>ΑΠΟ ΤΟ http://antiparos-blog.blogspot.com/

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στο ψηλότερο σημείο του νησιού ήταν ένα σεμνό ησυχαστήριο. Εκεί, ατενίζοντας το πέλαγος που ξεκινάει από τα μικρά πέρατα του νησιού και χάνεται πίσω από τα γύρω νησιά, δεν ακουγόταν ανθρώπινος ήχος, μόνο μερικά περαστικά πουλιά και κάποια ράθυμα αιγοπρόβατα στα βάθη του Άη Γιώργη. Τότε ήρθε και φύτρωσε, σα ζιζάνιο στην ηρεμία του χώρου, η πρώτη κεραία. «Για να έχουμε σήμα σε όλο το νησί», ακούστηκε από τους ιθύνοντες. Μαζί, σαν επικύρωση του βιασμού του τοπίου, τοποθετήθηκε και μία γεννήτρια, απαραίτητη καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο τριγύρω. Ο δυνατός θόρυβος-βόμβος της γεννήτριας και η αποκρουστική όψη της κεραίας πάνω από το ξωκλήσι μετέτρεψαν το άλλοτε ησυχαστήριο σε λησμονητήριο. Όποιος θυμάται το πριν και το τώρα δε μπορεί παρά να συμφωνεί… ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ: Το «αριστερό» μακιγιάζ που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>
ΟΙ «ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ» εκσυγχρονιστές υπηρέτες του καπιταλισμού και της Νέας Τάξης διαφέρουν από τους «σοσιαλίζοντες» και τους «αριστερούληδες» σε τούτο: Στο βαθμό υποκρισίας και κυνισμού. Οι πλέον ειλικρινείς και οι πλέον κυνικοί απολογητές του νεοφιλελευθερισμού (στην Ελλάδα ο Ανδριανόπουλος), δεν διστάζουν να δηλώνουν: Αν η υπεράσπιση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και του κέρδους το απαιτεί, η πολιτική ισότητα, δηλαδή οι δημοκρατικές ελευθερίες, πρέπει να θυσιαστούν. Με άλλα λόγια, τα δικαιώματα του ανθρώπου μεταφράζονται γι αυτούς σε ένα και μόνο δικαίωμα: Της ιδιοκτησίας και του κέρδους.
Οι «σοσιαλίζοντες» και «αριστερούληδες» νεοφιλελεύθεροι δεν τολμούν να τα λένε τόσο ωμά τα πράγματα, ακόμα. Είναι, όμως, οι πλέον ευρηματικοί στην υποκρισία και την απάτη. Κρύβονται πίσω από αφαιρέσεις και λεκτικές κατασκευές «προοδευτικότητας»: «κοινωνικός διάλογος», «κεντροαριστερά», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» και άλλα τέτοια σοφίσματα.
Το Σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα στο οποίο «συνωστίζονται» όλων των ειδών τα λουλούδια: Από τους «καθαρόαιμους» και «ωμούς» υμνητές του πλανητικού ιμπεριαλισμού, μέχρι τους «ντροπαλούς»: Τους «σοσιαλίζοντες» και «αριστερούληδες» υποκριτές απατεώνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «καθαρόαιμη» τσόντα των «αριστερούληδων»: Η καθαρόαιμη «αριστερή» απάτη και η προβοκατόρικη «αριστερή» αιχμή της Νέας Τάξης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, στην παρούσα συγκυρία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Αποτελεί το αναγκαίο «αριστερό» μακιγιάζ για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το τεκμήριο και το άλλοθι για την αναπαλαίωση του σαθρού και ετοιμόρροπου οικοδομήματος του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να πείσει από μόνο του. Η θητεία της «εκσυγχρονιστικής αλητείας» του το έχει καταστήσει όχι μόνο ένα παρασιτικό και άδειο από ιδέες οργανισμό, αλλά και πολύ απωθητικό στην ελληνική κοινωνία Χρειάζεται μακιγιάζ, τα χρώματα της απάτης που θα αναπαλαιώσουν τα μπαγιάτικα και φθαρμένα «αριστερά» του υλικά. Αυτά τα χρώματα της αναπαλαίωσης και της απάτης τα προμηθεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό και οι αγωνιώδεις φωνές εκατέρωθεν για να βρεθούν γέφυρες συγκρότησης ενός κεντροαριστερού κυβερνητικού σχήματος.

Αυτό, όμως το «πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και η μεγάλη κακοδαιμονία του: Βόμβα που τον απειλεί να τον τινάξει στον αέρα, λόγω του συνονθυλεύματος των εσωτερικών του τάσεων. Οι βολεμένες και επιδοτούμενες εσωτερικές του τάσεις απειλούνται…
Η ηγεμονική τάση του Αλαβάνου, γνωρίζοντας την πρεμούρα του ΠΑΣΟΚ να μακιγιαριστεί μέσω ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να πουλήσει το «προϊόν» ΣΥΡΙΖΑ πανάκριβα. Στοχεύει σε μια ηγεμονική σύμπραξη ή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή σε αυτή τη διαδικασία της «κεντροαριστερής» κυβερνητικής λύσης ο Αλαβάνος θέλει να έχει πρωτεύοντα και ηγεμονικό ρόλο. Είναι αυτός και ο λόγος που τοποθέτησε τον πλαστικό Τσίπρα στην αρχηγία του κόμματος και επέλεξε για τον εαυτό του το ρόλο του Βοναπάρτη.
Ο Κουβέλης και η τάση που εκπροσωπεί, πάντα σε δεύτερους ρόλους, δεν έχει τέτοιες ηγεμονικές φιλοδοξίες. Επιθυμεί εδώ και τώρα τη συγκρότηση της «κεντροαριστερής» εναλλακτικής λύσης. Διακρίνουν οι ηγέτες αυτής της τάσης ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονών. Το σκηνικό «ρέει» προς κατεδάφιση και αν δεν προλάβουν το κυβερνητικό τραίνο θα χαθεί. Μπορεί να προκύψουν, μέσα στα νοσηρά πολιτικά αδιέξοδα και την εκρηκτική ρευστότητα της κρίσης, άπειροι μνηστήρες για την αναπαλαίωση του κομματικού τοπίου, η οποία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα των «νταβάδων»: Αμερικανών και εγχώριων…
Ο Λαφαζάνης, με το «αριστερό ρεύμα» του, το οποίο είναι διαβρωμένο από τον καιροσκοπισμό, βρίσκεται σε δεινή θέση. Τα περιθώρια, πλέον των καιροσκοπικών παιχνιδιών έχουν εκλείψει. Θέλει την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ (η ψυχούλα τους το θέλει), αλλά στα λόγια το παίζουν και λίγο πιο «αριστεροί» από τους άλλους. Αντίφαση που δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα έντονα. Στο τέλος φυσικά θα συρθούν στην «κεντροαριστερά», αν δεν χάσουν το τραίνο, λόγω των βοναπαρτιστικών επιδιώξεων του Αλαβάνου.
Με αυτά τα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η μεγάλη πολιτική απάτη, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού…

ΠΗΓΗ ΡΕΣΑΛΤΟ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Δυο σενάρια προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Posted by defactogr στο 31 Ιανουαρίου, 2009

>
Ανάπτυξη με ρυθμό 1,1% το 2009 και δημοσιονομικό έλλειμμα σταθερό στο 3,7% του ΑΕΠ και το 2008 και το 2009 προβλέπει το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας 2008-2011 που θα αποστείλει σήμερα η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για το βασικό σενάριο που περιλαμβάνεται στο Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και το οποίο προβλέπει σταδιακή αποκλιμάκωση του ελλείματος στο 3,2% του ΑΕΠ το 2010 και στο 2,6% το 2011.

Στο Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ένα απαισιόδοξο σενάριο το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στις προβλέψεις της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία και κατεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη στο 0,5% για το 2009.
Εξάλλου, στο Πρόγραμμα επισημαίνεται ότι η διαδικασία των αποκρατικοποίησεων θα συνεχιστεί παρά τις δυσμενείς συνθηκες στις αγορές και αναμένεται να αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Επίσης αναφέρεται ότι η εισοδηματική πολιτική θα καλύπτει τουλάχιστον τον πληθωρισμό.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για την Ελλάδα που προβλέπει το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι υψηλότερος σε σύγκριση με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,1% το 2009 και θα επιταχυνθεί στο 1,6% το 2010 και στο 2,3% το 2011. Και αυτό, γιατί αναμένεται να συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη μια σειρά από παράγοντες, όπως οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα – που τώρα αρχίζουν να αποδίδουν – ο Επενδυτικός Νόμος, καθώς και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με στοχευμένες πολιτικές θα ενισχύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η απασχόληση προβλέπεται ότι θα αυξηθεί το 2009 κατά 0,2%, το 2010 κατά 0,6% και το 2011 κατά 0,7%. Ενώ η ανεργία, λόγω της διεθνούς ύφεσης, αναμένεται να αυξηθεί από 7,5% το 2008 σε 8,0% το 2009 και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 2011, οπότε και θα αρχίσει να μειώνεται.

Για το 2009, όσον αφορά τα έσοδα, έχει γίνει αναθεώρηση των σχετικών προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλότερα τελικά αποτελέσματα του 2008 και την πρόβλεψη για χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για φέτος.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις αναμένονται χαμηλότερες κατά 2,5 δισ. ευρώ περίπου, σε σύγκριση με την πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2009. Το προβλεπόμενο ποσό της μείωσης, προκύπτει ως εξής:

-περίπου 600 εκατ. ευρώ από την άμεση φορολογία (κυρίως των επιχειρήσεων λόγω μειωμένων κερδών το 2008)

-1,6 δις. ευρώ από την έμμεση φορολογία, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης στην ανάπτυξη

-220 εκατ. από τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης ρευστότητας.

Οι επιστροφές φόρων θα είναι υψηλότερες κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η διασφάλισης επαρκούς ρευστότητας στην αγορά (επιτάχυνση των επιστροφών ΦΠΑ).

Τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2009 θα ενισχυθούν από πηγές, όπως το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2008 για τα νοικοκυριά (το οποίο, όπως αναφέρθηκε, θα εισπραχθεί εντός του 2009), το μέρος των εισπράξεων από τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που επίσης μεταφέρονται στο 2009, καθώς και τα έσοδα από τις φορολογικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά τις πρωτογενείς δαπάνες – με εξαίρεση τον τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τις απαιτούμενες προσαρμογές στον τομέα της Υγείας, για να υπάρξει εναρμόνιση με τη σχετική κοινοτική οδηγία – προβλέπεται η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων προκειμένου να διασφαλιστούν οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, στέλνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2008 – 2011. Το Πρόγραμμα αυτό αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ώστε η ελληνική οικονομία να εξέλθει από αυτήν ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική.

Οι βασικές αρχές της πολιτικής μας είναι τρεις:

1.Η στήριξη της ανάπτυξης και κατά συνέπεια της απασχόλησης.
2. Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων, με έμφαση στη δραστική μείωση των δαπανών και της κρατικής σπατάλης.
3. Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με στοχευμένες πολιτικές.

Η διεθνής κρίση έχει οδηγήσει σε αύξηση του δημοσίου ελλείμματος, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Η χώρα μας έχει όμως επιπλέον το πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος που κληρονομήσαμε. Ένα χρέος, που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον δανεισμό και μας επιβαρύνει με υψηλούς τόκους. Προτεραιότητά μας είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. Μειώνουμε σταδιακά το χρέος και το έλλειμμα του δημοσίου, γιατί θέλουμε να αποφύγουμε την ύφεση και την έξαρση της ανεργίας. Το κύριο βάρος θα πέσει στη μείωση των δαπανών και της κρατικής σπατάλης στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στο σχέδιό μας περιγράφονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις πολιτικής για τη μείωση των ελλειμμάτων, χωρίς να θίγεται η κοινωνική συνοχή.

Τα προηγούμενα χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον αντίστοιχο μέσο όρο των χωρών μελών της ευρωζώνης. Το 2009 η Ελλάδα προβλέπεται να είναι ανάμεσα στις πέντε μόνο χώρες της ευρωζώνης που θα πετύχουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η προσπάθειά μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη θετική πορεία για την οικονομία μας και στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε, με στοχευμένες πολιτικές, να ενισχύσουμε τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εκείνες που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Οι πολιτικές αυτές δεν αποτελούν προεκλογικές παροχές, όπως ορισμένοι θέλουν να τις παρουσιάσουν. Αντιθέτως, αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο με τις δικές τους δυνάμεις τις συνέπειες από την πρωτοφανή διεθνή οικονομική κρίση.

Παράλληλα, επιταχύνονται οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Έμφαση δίνουμε στο άνοιγμα των αγορών, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την ενθάρρυνση και προσέλκυση επενδύσεων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα επιτρέψουν την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, την ενίσχυση των επενδύσεων και την αύξηση της απασχόλησης σε μία ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Σε αυτή τη μεγάλη παγκόσμια κρίση, με κυρίαρχο στοιχείο την αβεβαιότητα και ως προς την έκταση και ως προς τη διάρκεια, η προσπάθειά μας είναι να πετύχουμε, με σχέδιο και πολλή δουλειά, τη δημοσιονομική προσαρμογή και παράλληλα να στηρίξουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

ΠΗΓΗ capital.gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓAΝΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>



ΑΠΟ ΤΟ Greek American News Agency
thrasos_skopianwn_k_toyrkwn_-_copy.png

Μετά τον θόρυβο και την κατακραυγή σε Ελλάδα Κύπρο αλλά και Τουρκία για την ομολογία ΣΟΚ του τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκούς για την εν ψυχρώ δολοφονία 10 ΕλληνοΚυπρίων αιχμαλώτων, Τούρκοι και Σκοπιανοί σε αγαστή συνεργασία όπως αποκαλύπτει σήμερα το Greek American News Agency, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με την ονομασία «ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναφέρουν ότι σύμφωνα με ομολογία συνέντευξη του Ελληνοκύπριου καθηγητή Ρολάνδου Κακαούνη οι ΕλληνοΚύπριοι δολοφόνησαν 32 Τουρκοκύπριους!


Η ιστοσελίδα αυτή όμως είναι σε απόλυτη συνεργασία -αν δεν είναι το ίδιο άτομο διαχειριστής και των δυο Blog – με την ιστοσελίδα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» όπου και εκεί υπάρχουν τα ίδια ή συναφή θέματα με προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας!Ειδικά αυτή η ιστοσελίδα περιέχει σκληρά εθνικιστικά άρθρα τούρκων και σκοπιανών εναντίον της Ελλάδας. Μια προσεχτική ματιά σε όλα τα θέματα δείχνει την αγαστή -μυστική ή φανερή -συνεργασία που υπάρχει και με το Ουράνιο Τόξο και τον κ. Βοσκόπουλο αλλά και τον πολύ κ. Παναγιώτη Δημητρά από το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ο οποίος συστηματικά βάλλει εναντίον της Ελλάδας με «εκθέσεις» σε διεθνείς οργανισμούς και φυσικά με βασικό αποδέκτη των κειμένων του τις ΗΠΑ. Τον κύριο αυτόν μέχρι πρόσφατα πρόβαλλαν γνωστά και έγκυρα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ρολάροντας στην ανατριχιαστική ιστοσελίδα -και καλό θα είναι πλέον να την έχουμε υπόψη μας ώστε να απαντάμε με επιχειρήματα- θα βρεί κανείς όχι μόνο πολλά θέματα που χρήζουν απάντησης αλλά και τις μυστικές ή άλλες υπόγειες ή υπέργειες διασυνδέσεις των δυο αυτών σελίδων με συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας στην Τουρκία αλλά και στα Σκόπια. Και οι δυο ιστότοποι συστηματικά θέτουν θέμα ανεξάρτητης Τουρκικής Δυτικής Θράκης!

anexarthto_toyrkiko_kratos_h_d_thrakh_theloun_oi_tourkoi_-_copy.png Και στα δυο Blog-ιστοσελίδες ο αναγνώστης θα βρει και άλλα θέματα που κυριολεκτικά προκαλούν ανατριχίλα όπως το θέμα που εγείρουν συστηματικά κάποιοι κύκλοι στην Δυτική Θράκη αλλά και Τούρκοι (εσχάτως και Σκοπιανοί) για την «Ανεξάρτητη» «Τουρκική» Δυτική Θράκη! Σε κάθε ανάρτηση και των δυο ιστοσελίδων υπάρχει και η σημαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Τουρκικής Θράκης»! Εκεί ανοιχτά και με σαφήνεια τίθεται θέμα για ανεξάρτητο Τουρκικό κράτος Δυτικής Θράκης. Υπάρχουν ιστορικοί και μπορούν να απαντήσουν επί του θέματος που εγείρουν οι κύριοι αυτοί συστηματικά επιστρατεύοντας ανιστόρητα «επιχειρήματα» και διάφορα άλλα φλυναφήματα προκειμένου να πείσουν το «ανυποψιάστο»(;) αναγνώστη για τα όσα ισχυρίζονται περί της «Ανεξάρτητης Τουρκική»ς Δυτικής Θράκης.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Μήπως -λέμε μήπως- το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών θα έπρεπε να είχε ήδη συστήσει μια υπηρεσία, η οποία θα παρακαλουθεί και θα καταγράφει ό,τι αναρτάται στο διαδίκτυο και με συγκεκριμένο τρόπο θα απαντά αν όχι με τον ίδιο τρόπο, τουλάχιστον θα απαντά με ιστορικά στοιχεία και επιχειρήματα μέσω ενός μηχανισμού συνεργασίας με ιστοσελίδες και blog που αφενός έχουν υψηλό, εγκυρότητα, κύρος και προ πάντων αξιοπιστία και το κυριώτερο δεν διακρίνονται για υπερεθνικισμό και αφετέρου πάγια και συστηματικά να ασχολούνται με τα εθνικά ζητήματα με έρευνες και άρθρα και ειδική θεματογραφία. Αλλωστε δεν είναι και πολλές, το πολύ δέκα είναι όλες κι όλες και θα τις αναφέρουμε ώστε κάποια στιγμή επιτέλους οφείλουμε ως χώρα να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις νέες μεθόδους και τεχνολογίες που παρέχει η εποχή μας. Και μη ξεχνάμε ότι ένα μεγάλος μέρος της νίκης του προέδρου Barack Obama οφείλεται ακριβώς σε έναν τέτοιο μηχανισμό, o οποίος αν και ο στόχος επετεύχθη-η νίκη στις εκλογές- εν τούτοις εξακολουθεί και στέλνει όχι απλά μόνο emails αλλά και οργανώνεται ακόμα περισσότερο για την στήριξη των επιλογών του νέου 44ου Αμερικανού Προέδρου! Θα μπορούσε λοιπόν το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να συστήσει μια ομάδα, ειδικών η οποία θα λειτουργεί και θα επαγρυπνεί 24ώρες αφού το διαδίκτυο ποτέ δεν κοιμάται. Έργο της ομάδας αυτής που ούτως ή άλλως διαθέτει ήδη δικά της blog και ιστοσελίδες θα ήταν η συστηματική απάντηση και κινητοποιήση όλων εκείνων των δυνάμεων σε κάθε επίπεδο επιτρατεύοντας όσους χρειάζεται κάθε φορά και εκείνο το επιστημονικό δυναμικό που θα απαντά με επιχειρήματα και όχι με υπερεθνικιστικές κραυγές! Στο διαδίκτυο υπάρχουν ήδη αξιόλογα Blog και ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να παρέχουν την βοήθεια και την εξιδικευμένη γνώση τους. Χωρίς να πούμε περισσότερα αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο δημοφιλή όχι μόνο σε επισκεψιμότητα αλλά και σε εγκυρότητα και επιστημονική επάρκεια και εξιδεικευμένη γνώση σε επί μέρους αντικείμενα και όχι μόνον στο διαδίκτυο.

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ , ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ , ΕΝΔΟΤΟΥΡΚΙΚΑ , GREEK ALERT , GREECE SALONIKA, TAXALIA , http://www.foreignpress-gr.com/

και αν ψάξετε πολύ καλά θα βρείτε και άλλους εξίσου αξιόλογους Bloggers και από εκεί θα αλιεύσετε και πολλούς άλλους που θα βοηθήσουν ενεργά και ουσιαστικά. Αν ψάξετε θα βρείτε. Τολμείστε το!


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Θα ήταν καλύτερα να είχει γίνει μια τέτοια προσπάθεια με σχέδιο και στρατηγική και όχι με προχειρότητες όπως η περιβόητη συνάντηση με έλληνες bloggers που και τίποτα δεν απέδωσε και προβλήματα δημιούργησε οι επιλογές blogs και προσώπων κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν και καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά θέματα. Εκτός αν εκείνες οι επιλογές προσώπων και bloggers είχε να κάνει περισσότερο με το προφίλ της κας Υπουργού της οποίας παρεπιμπτόντως η προσωπική πολιτική ιστοσελίδα διεθέτει ότι πιο εξελιγμένο και φυσικά ενημερώνεται καθημερινά μερικές φορές ανά ώρα σε αντίθεση με εκείνην του υπουργείου εξωτερικών…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ναυάγησε η συνάντηση της ομάδας Κυριακού

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

> ΑΠΟ ΤΟ http://greek-olympics.blogspot.com/

Αναβολή επ’ αόριστο για τη συνάντηση της ομάδας Κυριακού. Το προγραμματισμένο ραντεβού για σήμερα στις 11.00πμ δεν έγινε ποτέ. Ούτε αυτό δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά οι σύμβουλοι του Μίνωα Κυριακού, να μαζέψουν 6 ανθρώπους δηλαδή, αφού τόσοι είναι οι «οπαδοί» του. Όσο για τους υπόλοιπους πέντε που μπορεί να τον ψηφίσουν η κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο.
Δύο εξ αυτών γευμάτισαν πριν από μερικές ημέρες με τον Ισίδωρο Κούβελο στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο (φωτό), όμως δεν θα σας πούμε τα ονόματά τους αν και το www.greek-olympics.blogspot.com τα γνωρίζει. Εκεί βρέθηκε και ο Σπύρος Καπράλος, αλλά και ο Θανάσης Κανελλόπουλος.
Δυστυχώς και πάλι αδιάβαστος ο Μίνωας Κυριακού, κάλεσε τον κ. Κανελλόπουλο σήμερα στο γραφεί του για να… ζητήσει την ψήφο του. Όμως ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εξήγησε στον κ. Κυριακού ότι στηρίζει τον Ισίδωρο Κούβελο κάτι που δεν άρεσε και πολύ στον καναλάρχη του ΑΝΤ-1.
Και οι διαρροές συνεχίζονται. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για διπλούς ψηφοφόρους και στα δύο στρατόπεδα. Η ομάδα Κούβελου έχει δύο «διπλούς» που μάλιστα παραβρεθήκαν στη χθεσινή συνάντηση των 15, από την οποία απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων ο Στέλιος Προσαλίκας και Αντώνης Τσαμεσίδης. Από τη συνάντηση Κυριακού που δεν έγινε ποτέ θα απουσίαζαν ο Στέλιος Αγγελούδης και ο Μανώλης Κολυμπάδης.
Πρόβλημα έχει προκύψει με την ομοσπονδία Πυγμαχίας. Η ΕΟΕ ενημέρωσε ότι ο εκπρόσωπός της Περικλής Τρικαλιώτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική Ολομέλεια επειδή η ομοσπονδία είναι τιμωρημένη από τη Διεθνή. Νομικά όμως δεν είναι τελεσίδικη η απόφαση αφού δεν έχει επικυρωθεί η απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA.
Πάντως ακόμα και αν η πυγμαχία είναι εκτός πάλι δεν βγαίνουν τα… κουκιά. Η σημερινή καταμέτρηση δίνει 25 παρόντες και 3 απόντες. Από αυτούς ο Ισίδωρος Κούβελος συγκεντρώνει 15, ο Μίνωας Κυριακού 9, ενώ μία ψήφος θα είναι λευκή.

Το «ξήλωμα» του 4ου ορόφου

Η πρώτη κινήση που πρέπει να κάνει ο Ισίδωρος Κούβελος είναι να «ξηλώσει» τον 4ο όροφο της ΕΟΕ. Εξωτερικοί συνεργάτες, σύμβουλοι, αλλά και προσωπικό μόνιμο που στελέχωσαν, συμβούλευσαν και στηρίζουν τον Μίνωα Κυριακού πρέπει να απομακρυνθούν. Ακόμα και όσοι προσπαθούν να «πηδήξουν» από το μισο-βυθισμένο καράβι, κατηγορώντας τον κ. Κυριακού σε «ομοσπονδιάρχες» που είναι στο πλευρό του Κούβελου και από τους οποίους έχουν έμμισθη σχέση.
Ελπίζουν ότι όσα λένε σε βάρος του Κυριακού να φτάσουν στα αφτιά του Ισίδωρου Κούβελου και θα παραμείνουν στη θέση τους όπως κάνουν τόσο καιρό με διάφορους τρόπους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>

ΑΠΟ olympiada

Έβγαλε στο δελτίο τον εκπρόσωπο του επιτρόπου για την Γεωργία της Ε.Ε. κύριο Μαν και τον ρωτά εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα προτίθεται να δώσει επιχορήγηση στους αγρότες. Εάν είναι παράνομη η ενίσχυση, ενώ συζητά μαζί του και για ενδεχόμενο πρόστιμο από την ΕΕ και μάλιστα ΕΝΤΟΚΟ!! Αφού βεβαίως έδωσε τις απαραίτητες «πληροφορίες» στον εκπρόσωπο για το ποιόν της ενίσχυσης, ότι δηλαδή πρόκειται όχι για αποζημίωση λόγω φυσικών καταστροφών αλλά ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!!

Ντροπή κύριε Ευαγγελάτο, εάν νομίζετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφυλάξετε τα συμφέροντα των αφεντικών σας. Ντροπή σας κύριοι που βάζετε το ίδιο συμφέρον σας πάνω από το συμφέρον των βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων αλλά και της χώρας ολόκληρης.

Μήπως εάν δεν υπήρχε ο Κούβελος αυτή η συνέντευξη δεν θα γινόταν ποτέ; Μήπως είστε ιδιοτελείς νταβατζήδες μιας ολόκληρης κοινωνίας; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε πλέον τη δύναμη να επηρεάσετε ούτε το λαό ούτε την πολιτεία;

Στον γυάλινο κόσμο σας μέχρι την πτώχευση…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου, με τα μέλη της αποστολής του Κινήματος, τα οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Γάζα

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ… http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Σ Υ Ν Τ Ρ Ο Φ Ο ΚΑΙ φίλο…

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>

Στήλη ΕΙΡΗΣΘΩ

Σ Υ Ν Τ Ρ Ο Φ Ο ΚΑΙ φίλο αποκαλούσε, ως γνωστόν, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Π.τ.Δ. και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που ο Ταλάτ τού «έφτυσε κατάμουτρα» τη «συντροφικότητα» και απαίτησε δημοσίως να μην τον αποκαλέσει ξανά «σύντροφο»! Προχθές, ο Π.τ.Δ. θύμωσε κιόλας που οι δημοσιογράφοι διέπραξαν το… έγκλημα να ρωτήσουν αν στη συνάντησή του με τον Ταλάτ έθεσε το ζήτημα της ομολογίας του «βετεράνου» της εισβολής, «ηθο»ποιού Αττίλα Ολγκάτς, για τις διετεταγμένες, εν ψυχρώ εκτελέσεις, Αδηλώτων Αιχμαλώτων το 1974. «Τι σχέση έχει ο Ταλάτ;», απάντησε εκνευρισμένα ο… απωλέσας τη «συντροφικότητα», κ. Χριστόφιας.

Ο Μ Ω Σ ο κ. Ταλάτ υπήρξε «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ. Εκπαιδεύτηκε στον Άγ. Ιλαρίωνα από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου και υπηρέτησε στον 77 λόχο της ΤΜΤ. «Με το βιβλίο το πρωί, με τ’ όπλο στο χέρι τα βράδια», όπως ο ίδιος διαφήμιζε το ένοπλο παρελθόν του, στη «Ζαμάν» 24.9.06. Και είπε ότι «είναι πράγματα που δεν λέγονται», όταν η εφημερίδα τον ρώτησε για την ένοπλη δράση του ως «μουτζαχίντ» στις επιχειρήσεις μαζί με τις μονάδες εισβολής το 1974. Κερυνειώτες Ε/κ αιχμάλωτοι θυμούνται και τα νταηλίκια του Ταλάτ όταν, ένστολος και οπλισμένος με «Τόμσον», τους έλουσε μια «βραστή ΚΕΑΝ» στον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, που ψοφισμένοι της δίψας τού ζήτησαν νερό!

Ο ΛΟΧΙΑΣ Χατζί Κιοφέν της διμοιρίας ΠΑΟ του 61 Συντάγματος της 28ης Μεραρχίας του στρατού εισβολής, με διοικητή τον συνταγματάρχη Χουσνού Εμεκλί και λοχαγό τον Τουφάν Σανλί, στη δική του μαρτυρία για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Αιχμαλώτων το 1974, περιγράφει ότι «οι παραστρατιωτικές ομάδες των Τ/κ, οι λεγόμενοι Μουτζαχίντ της ΤΜΤ, ήταν αιμοβόροι και απάνθρωποι, σάπιοι πέρα για πέρα, γεμάτοι μίσος και σκληρότητα… Οι Μουτζαχίντ κυρίως, αλλά και μερικοί αξιωματικοί, δολοφονούσαν και βίαζαν σε όλη τη διαδρομή (στις περιοχές Πενταδακτύλου). Περικυκλώσαμε ένα ορεινό χωριό. Δόθηκε εντολή να μαζευτούν οι κάτοικοι στην πλατεία. Ένας λοχίας διάλεξε περίπου 10-15 άτομα από τους συγκεντρωμένους και τους έβαλε στη σειρά κατά μήκος ενός τοίχου. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών υπήρχαν και γυναίκες. Αφού τους αφαίρεσαν τα σκουλαρίκια από τα αυτιά, τις αλυσίδες από το λαιμό, τα ρολόγια από το χέρι, τα λεφτά και τα πολύτιμα πράγματα που είχαν στις τσέπες τους, άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς οίκτο» (Ρ. Άλασορ «Διαταγή: Εκτελέστε τους Αιχμαλώτους!» εκδ. Καστανιώτη σελ. 54). Στο βιβλίο δημοσιεύεται στη σελ. 45 και φωτοτυπία της τουρκικής ταυτότητας του Haci Kofen ως «ήρωα – βετεράνου» της τουρκικής εισβολής…


ΕΡΩΤΗΣΗ

Ώστε το κότζαμ «καθηγητηλίκκι» και δη του «Παν/μίου της Οξφόρδης» του δόκτορος των «σφαγών 1963-64» της κότζαμ κυβερνώσας «Χαραυγής», περί ου τα μάλα ενθουσιάστηκαν οι τουρκικές εφημερίδες, ήταν, τελικά, ένα «visiting fellow» στο St. Cross College της Οξφόρδης; Σαν να πούμε δεύτερο νούμερο θαλαμοφύλακας που παριστάνει τον… ταγματάρχη; Μέχρι και περί… «ομαδικού τάφου 20 περίπου Τ/κ, στον Αγ. Βασίλειο τον Ιανουάριο του 1964», περιεχόμενο δοκτοράτης Ακελικής επιστημονικότητος, που διαψεύδει η ίδια η τότε «Χαραυγή» της 14.1.1964;


Λάζ.Α.Μαύρος
Εφ.Σημερινή
http://www.sigmalive.com/simerini

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΜΠΛΟΚ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Σφήνα στην… ενημέρωση

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>AΠΟ ΤΟ http://panic-gr.blogspot.com/


Λένε ότι το θέμα της Σφήνας με την απόβαση στα Ίμια είναι μούφα και πως ο ρεπόρτερ της εφημερίδας με τους… 100 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ (σύμφωνα με τον εκδότη της Σπύρο Καρατζαφέρη), πήγε στην βραχονησίδα Καλό Νερό.
Σιγά ρε παιδιά… Πόσα μίλα να απέχουν οι δύο βραχονησίδες; Εδώ ο Ευαγγελάτος είχε βγάλει ρεπόρτερ από την Κύπρο κι έλεγε πως ήταν στο Αφγανιστάν!
Στην εποχή του διακτινισμού και του Σταρ Τρεκ αυτά είναι λεπτομέριες για τους Σποκ της ενημέρωσης.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το Internet και … ιστορίες με Δράκους

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

> ΑΠΟ ΤΟ http://www.grsail.blogspot.com/

Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που κόπτονται για ζητήματα ασφάλειας, ηθικής κλπ κλπ στο Δίκτυο έχουν συνήθως τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:
– Ανήκουν σε υπερσυντηρητικούς κύκλους
– Είναι μέτριας ή μειωμένης παιδείας
– Δεν έχουν πραγματική σχέση με το Internet
– Δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία

Πρωταγωνιστές συνήθως είναι:
– Τα πλέον αραχνιασμένα μυαλά των εκπαιδευτικών
– Τα σώματα ασφαλείας κλπ
– Οι ύαινες της δημοσιογραφίας
– Διάφοροι ‘διανοητές’ της συμφοράς
– Τα υπέρ-συντηρητικά κόμματα
– Η εκκλησία

Το κίνητρο για την διασπορά αυτού του τυφλού ‘τρόμου’ για το Δίκτυο υπερτονίζοντας τα αρνητικά του είναι ο ΦΟΒΟΣ:
– για την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης
– για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών
– για την ελεύθερη διακίνηση των ειδήσεων
– επειδή το Internet – από την φύση του – δεν ελέγχεται
– επειδή άνθρωποι απ’ όλο τον πλανήτη επικοινωνούν ελεύθερα

Νομίζω είναι χρήσιμο να κρατούμε πρόχειρες αυτές τις διαπιστώσεις κάθε φορά που βλέπουμε ή ακούμε κάποιον να μας προειδοποιεί για τους ‘τρομακτικούς’ κινδύνους του Internet.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Οι συμμαχιες

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>
Ηδη οι περισσοτεροι μαχητες της καφενειακης αγροτιας αφου ξεφτιλισαν για μια ακομη φορα την εννοια κρατους και προκαλεσαν σοβαρες ζημιες στην οικονομια και την λειτουργια του κρατους, επιστρεφουν στα αγαπημενα καφενεια τους.Ετσι λιγο καθυστερημενα, με ανυποκριτη υπερηφανεια σε σημερινη κοινη ανακοινωσι των κομμουνιστικων κομματων Βουλγαριας και Ελλαδος εκφραζουν « την αλληλεγγυη στα δικαια αιτηματα των αγροτων αγρότες, με κάθε μορφή πάλης, στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τα καρτέλ, τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια, την ΕΕ. Στο πλευρό τους πρέπει να έχουν όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα» Την κοιν ανακοινωσι υπογραφει το κομμουμιστικο κομμα βουλγαριας, το κομμα βουλγαρων κομμουνιστων και το μετερο «τιμημενο»…

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/1/2009&id=10564&pageNo=13&direction=-1

Ταυτοχρονα σημερα δημοσιευται εκθεσις της ΑΟΝ που περιλαμαβανει την Ελλαδα μεταξυ των χωρων Εσθονίας, Ουγγαρίας, Ισλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Σλοβακίας και Σλοβενία , ΗΥΞΗΜΕΝΟΥ κίνδυνΟΥ, εξαιτίας των πρόσφατων επεισοδίων.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι πρόσφατες βίαιες διαμαρτυρίες στην Ελλάδα, αλλά και στις Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Ισλανδία δείχνει ότι οι συνέπιες τις οικονομικής κρίσης αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να γίνονται αισθητές. Ο οικονομικός κίνδυνος αρχίζει να μετατρέπεται σε πολιτικός.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/01/2009_265239

Αυτά τα επαναλαμβανομενα γεγονοτα που χρονια τωρα εχουν θεσει την Ελλαδα σε μια τροχια γενικευμενης οικονομικης πολιτικης κοινωνικης πολιτιστικης κρισεως, τα γνωριζουν οι πολιτες, τα υφιστανται καθημερινως οι παντες, φαινεται όμως ότι τα αγνοουν παντελως οι κατ εξοχην αρμοδιοι να βοηθησουν και να επιβαλλουν λυσεις,.Οι πολιτικοι μας.Η αξιωματικη αντιπολιτευσις που βλακωδως επιμενει στην στειρα αρνησι.Δεν ομιλω για τα εκνομα και μη σεβομενα την Δημοκρατια και τους νομους κομμουνιστικα κομματα.Αυτων η ιστορια είναι κλισσε.Μια διχρονικη προδοσιΑ και συμμετοχη στην καταστροφη..Ουτε και για τους πνευματικους και πολιτειακους ταγους μας που ειναι αξιοθρηνητοι δειλοι και ανυπαρκτοι.
ΙΑΣΩΝ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Kρίση στα IMIA 13 XPONIA META

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>Mια συνέντευξη ντοκουμέντο με το σημαιοφόρο… των Iμίων

( Kρίση στα IMIA 8 XPONIA META )

(05/02/2004)

Mπορεί να ξεχνάμε εύκολα, μα δεν πρέπει, για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.
Σήμερα φαίνεται παλαβό (σκεφτείτε πώς θα φαίνεται σε 20 χρόνια) αλλά πριν από 8 χρόνια βρεθήκαμε με την Tουρκία στα πρόθυρα πολέμου!
Γιατί, μπορεί οι παλιότεροι να θυμούνται, οι νέοι όμως ας μάθουν. H συνέντευξη που ακολουθεί έχει δημοσιευθεί ξανά στην «AΛHΘEIA».
Δείτε την όμως, ξαναδιαβάστε την με αφορμή την επέτειο των Iμίων. Έχει να μας πει πολλά πράγματα. Tην υπογράφει ο Mυτιληνιός συνάδελφος Στρ. Mπαλάσκας.
Το Δεκέμβριο του 1998 βρέθηκα στη Σμύρνη μαζί με το φίλο και συνάδελφο εκδότη της χιώτικης εφημερίδας «Αλήθεια» Γιάννη Τζούμα, καλεσμένοι της Ένωσης Σύγχρονων Τούρκων Δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε στην Τουρκική μεγαλούπολη, με θέμα τα 50 χρόνια από την υπογραφή της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πήγε καλά η εκδήλωση και λίγη ώρα μετά, βρεθήκαμε με συντρόφους, – στην τότε προσπάθεια να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς – σε μια ταβέρνα πίνοντας ρακί και χαζεύοντας τον κόλπο του Νυμφαίου που λυσσομανούσε… Ήταν σ’ εκείνο το τραπέζι ο πρόεδρος του παραρτήματος στη Σμύρνη της Ένωσης Σύγχρονων Τούρκων Δημοσιογράφων Σουλεϊμάν Γεντσέλ, ο Μαατζίτ Σεφίλογλου, μέλος της Διοίκησης της Ένωσης και ο τότε Δήμαρχος της Περγάμου, ο γνωστός στο κοινό της Μυτιλήνης Σεφά Τασκίν.
Η κουβέντα κλωθογύριζε στις προσπάθειές μας για συνεννόηση ανάμεσα στους πολίτες, στο τι κάναμε και στο τι σχεδιάζαμε να κάνουμε και φυσικά πάντα στην αφετηρία της συγκεκριμένης προσπάθειας, την κρίση στα Ίμια.
«Πού είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών;» ρώτησα.
Ο Μαατζίτ μας είπε πως ο ένας τουλάχιστον ζει στη Σμύρνη και πως τον ήξερε, είχε μάλιστα το τηλέφωνό του.
«Τηλεφώνησέ του και φώναξέ τον στην παρέα μας να κουβεντιάσουμε μαζί του», είπε ο Γιάννης.
Σε λίγη ώρα, ο Τζεσούρ Οσέρτ, ο διακρινόμενος από την κοτσίδα Τούρκος δημοσιογράφος στη γνωστή φωτογραφία του κατεβάσματος της ελληνικής σημαίας και της ύψωσης της τουρκικής στη βραχονησίδα, ήταν στο τραπέζι μας. Η συζήτηση μαζί του κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και μαγνητοφωνήθηκε στο σύνολό της. Κάποια κομμάτια της συζήτησης καλύπτονται από το γνωστό δημοσιογραφικό «off the record» που, αν μη τι άλλο, μεταξύ δημοσιογράφων τηρείται. Χρέος του ιστορικού του μέλλοντος να τα χρησιμοποιήσει στο γράψιμο της πραγματικής ιστορίας των Ιμίων. Ένα μέρος της συζήτησης δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 1999 στην «Ελευθεροτυπία», αλλά δε διαβάστηκε ποτέ στη Μυτιλήνη, αφού οι πτήσεις της Ολυμπιακής εκείνη τη μέρα δεν έγιναν και οι εφημερίδες δεν έφθασαν ποτέ στο νησί.
Αυτή η συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία», ξαναδουλεμένη, αλλά και πολλά κομμάτια της συζήτησης με τον Τζεσούρ Οσέρτ, που δεν είχαν χωρέσει τότε λόγω χώρου της εφημερίδας αλλά και λόγω εποχής, δημοσιεύεται σήμερα στο «Ε» στην επέτειο των οκτώ χρόνων από την κορύφωση εκείνης της κρίσης, που έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα ενός πολέμου.
Τον λένε Τζεσούρ Οσέρτ. Στα τούρκικα το πρώτο, το μικρό του όνομα, σημαίνει «ο άνθρωπος που μπορεί να τα κάνει όλα». Το επίθετό του σημαίνει «δυνατός». Κι όμως αυτός, ο «σκληρός» της αποστολής της εφημερίδας «Χουριέτ» που στις 27 Ιανουαρίου του 1996 κατέβασε την ελληνική σημαία από το βράχο των Ιμίων κι ανέβασε την τουρκική που κουβαλούσε μαζί του, τρία χρόνια μετά το γεγονός που έφερε στο χείλος του πολέμου την Ελλάδα και την Τουρκία, έσπασε τη σιωπή του και παραδέχθηκε: «Εγώ ό,τι έκανα, το έκανα για μια είδηση δική μου στην πρώτη σελίδα. Τρέμανε όμως τα πόδια μου όταν, πολύ αργά, βλέποντας τους Τούρκους κομάντος να ξεκινούν για τα Ίμια, συνειδητοποίησα τι είχα κάνει. Σκεφτόμουνα συνέχεια ότι στα βιβλία της ιστορίας δεν είναι γραμμένοι οι χιλιάδες των νεκρών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Αλλά ο πρώτος που πυροβόλησε κι ο πυροβολισμός του αυτός είχε σαν αποτέλεσμα την έκρηξη του πολέμου».

Με τον «κοτσίδα»
Παγωμένο μεσημέρι στην παραλία της Σμύρνης, σε μια Σμύρνη όπου το μεγαλεπήβολο σχέδιο «ανάπτυξής» της, είχε σαν αποτέλεσμα το μπάζωμα της ιστορικής παραλίας της. Σ’ ένα εστιατόριο που από το παράθυρο μπορούσες να αγναντέψεις τον Κόλπο του Νυμφαίου (μέχρι εκεί έφτανε το μάτι σου) που πια έβλεπες μόνο τα δεκάδες φορτηγά που κουβαλούσαν μπάζα. Η τελευταία καταστροφή της Σμύρνης δε συνέβη στα 1922. Έμελλε να γραφτεί στα 1998.
Ο δημοσιογράφος Μαατζίτ Σεφίλογλου, μέλος της Διοίκησης του παραρτήματος Σμύρνης της Ένωσης Σύγχρονων Τούρκων Δημοσιογράφων, και εργαζόμενος στο γραφείο Σμύρνης της «Χουριέτ», έφερε στο τραπέζι τον Τζεσούρ Οσέρτ. Παρών για να μεταφράζει κι ο Ελληνομαθής Πρόεδρος της Ένωσης Σουλεϊμάν Γεντσέλ.
Ο Οσέρτ έχει δεχθεί να μιλήσει σε Έλληνα δημοσιογράφο κι όμως μόλις μας βλέπει παγώνει. Κοκκινίζει, ντροπαλά απλώνει το χέρι του. Χρειάσθηκε πολλά ποτήρια ρακί για να ζεσταθεί, να ξεκινήσει η κουβέντα. Αλλά αυτό ήταν…
Ο Τζεσούρ Οσέρτ λέει πως δεν είναι και δεν θέλει να είναι πια δημοσιογράφος. Δηλώνει μάλιστα, ότι μπορεί πια να μιλήσει λεύτερα για την ιστορία των Ιμίων, γιατί δεν είναι δημοσιογράφος. Σπουδάζει καλλιτεχνική φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης και δε θέλει ούτε να θυμάται τις φωτογραφίες από τα Ίμια. «Που αν και κακές, έγιναν πρωτοσέλιδες»!
«Όλα ξεκίνησαν, λέει, όταν με εντολή της διεύθυνσης της εφημερίδας, τέσσερις δημοσιογράφοι της «Χουριέτ» και του τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλ Ντε» πήγαν στην Αλικαρνασσό για να καλύψουν το όλο θέμα που είχε αρχίσει να δημιουργείται σαν αποτέλεσμα της τοποθέτησης ελληνικών σημαιών στο βράχο από κατοίκους της γειτονικής Καλύμνου. Στο χωριό Τουργκούτ Ρέις, ακριβώς απέναντι από τα Ίμια, προσπάθησαν να νοικιάσουν ένα σκάφος και μ’ αυτό να περάσουν στο νησί. Λόγω κακοκαιρίας δεν τα κατάφεραν. Τότε ειδοποιήθηκαν άλλοι τρεις κι ανάμεσά τους κι εγώ».
Την ώρα που ειδοποιήθηκε ο Τζεσούρ Οσέρτ να πάει στα γραφεία της εφημερίδας, κάλυπτε δημοσιογραφικά τη δραστηριότητα κάποιου βουλευτή. «Μου είπαν να πάω στην εφημερίδα, λέει, γιατί θα έφευγα για τα Ίμια. Πήγα εκεί και φύγαμε για το αεροδρόμιο ‘Μεντερές’ της Σμύρνης απ’ όπου θα πετούσαμε για τα Ίμια. Στην πόρτα της εφημερίδας ένα από τα στελέχη της εφημερίδας μου έδωσε μια μεγάλη σημαία και μου ζήτησε να προσπαθήσουμε να κατεβούμε στα Ίμια και να βγάλουμε φωτογραφίες με τη σημαία αυτή. Αυτό ήταν όλο».
Τον ρωτάμε ποιος του έδωσε τη σημαία. Η απάντησή του, άκρως αποκαλυπτική, καλύπτεται από το δημοσιογραφικό «off the record».

Στους ανέμους του Αιγαίου
Το ταξίδι ήταν πρωτόγνωρο. Στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον πιλότο του ελικοπτέρου, σε όλη τη διάρκεια της μιας ώρας πτήσης, φυσούσαν άνεμοι έντασης 30 κόμβων κι είχε δυνατές αναταράξεις. Στο ελικόπτερο εκτός από τον πιλότο ήταν ο κάμεραμαν, ο δημοσιογράφος του «Κανάλ Ντε» κι ο Τζεσούρ Οσέρτ. Και φυσικά, το νησί ήταν άγνωστο στους τρεις τουλάχιστον από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο. Στους τρεις γιατί ο τέταρτος, ο πιλότος του ελικοπτέρου, ήξερε το νησί. «Δεν ξέρω, λέει, αν ήταν πιλότος της αεροπορίας του στρατού ή πολίτης. Ξέρω μόνο πως ήξερε καλά πού είναι το νησί, καθώς επίσης κι ότι τις μέρες της κρίσης κέρδισε τόσα πολλά χρήματα που αμέσως μετά παράτησε τα ελικόπτερα. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη και άνοιξε ένα ανταλλακτήριο χαρτονομισμάτων. Πρέπει να είναι και ο μόνος που πλούτισε απ’ αυτήν την ιστορία».
Ο σημαιοφόρος της «Χουριέτ» στα Ίμια, υποστηρίζει πως «μόλις πριν μια εβδομάδα, είχε ακούσει για πρώτη φορά για Ελληνοτουρκικά προβλήματα στο Αιγαίο με αφορμή κάποιο βράχο, διαβάζοντας ένα άρθρο στη «Τζουμχουριέτ». Λίγο αργότερα, λέει, διάβασα για την ιστορία στην εφημερίδα «Μιλλιέτ» και είδα φωτογραφίες της Ελληνικής πρακτικής στο νησί. Θεωρούσα όμως ότι επρόκειτο για πρόβλημα στο νησί «Καρά Αντά» που ήταν υπό αμφισβήτηση (σ.σ. πρόκειται για ένα «άγνωστο» νησί που επίσημα αμφισβητήθηκε από τουρκικής πλευράς πολύ μετά την κρίση στα Ίμια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 1999, μαζί με άλλα τρία μεγάλα κατοικημένα νησιά του Αρχιπελάγους) και όχι για προβλήματα στα Ίμια».
Σε ελικόπτερο δεν είχε ξαναμπεί στη ζωή του. Καθόταν λέει στο αριστερό πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Άλλος ένας ήταν δεξιά του. Και μπροστά ήταν ο πιλότος κι ο κάμεραμαν.
«Κάποια στιγμή, συνεχίζει, το νησί φάνηκε. Ο πιλότος μας είπε ότι παρά τον αέρα και τις αναταράξεις, θα προσπαθήσει να κατεβεί. Τον άκουσα που μίλαγε με το αεροδρόμιο. Τους έλεγε ότι μόνο κατσίκια είχε πάνω στο νησί. Σκέφτηκα πως το ταξίδι δεν είχε γίνει τσάμπα. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί δημοσιογραφικά μια και βρήκαμε κάτι ζωντανό. Τα κατσίκια. Αρχίσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες. Θυμάμαι ότι χαλάσαμε 15 φιλμ με φωτογραφίες των κατσικιών που έτρεχαν πάνω στο νησί φοβισμένα. Και τότε ο πιλότος μας είπε ότι θα κατέβαζε όσο μπορούσε το ελικόπτερο, για να βγάλουμε καλύτερες φωτογραφίες. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, τον ακούσαμε να μας λέει πως στο νησί εκτός από κατσίκια είχε και μια σημαία».

Στα Ίμια
Η διαδικασία της προσγείωσης του ελικοπτέρου, όπως τουλάχιστον περιγράφεται από τον Τζεσούρ Σερτ, θυμίζει από αέρος απόβαση σε στρατιωτικό προγεφύρωμα. «Όταν ο πιλότος, λέει, έφθασε κοντά στο έδαφος, είδαμε ότι η σημαία ήταν ελληνική. Ήταν ανεβασμένη στον έναν από τους δυο ιστούς. Δίπλα ήταν ένα δεύτερος άδειος ιστός. Το αίμα μας σταμάτησε να κυλά. Του είπαμε να κατεβεί οπωσδήποτε. Επί δέκα λεπτά προσπαθούσε να προσγειώσει το ελικόπτερο. Κατέβηκε σχεδόν δίπλα από τα κοντάρια. Σα στρατιώτες πεταχτήκαμε από μέσα. Με αναμμένη τη μηχανή του ελικοπτέρου, με τον έλικα να γυρίζει… Λειτουργούσαμε σα στρατιωτικό απόσπασμα. Μέχρι και σήμερα αναρωτιέμαι γιατί… Βγάλαμε γρήγορα την ελληνική σημαία, την έβαλα μάλιστα εγώ στην τσέπη μου, βάλαμε την τουρκική που και πάλι είχα μαζί μου εγώ. Στο νησί μείναμε επτά ή οκτώ λεπτά όλα κι όλα. Φωτογραφηθήκαμε εκ περιτροπής όλοι…»
Χωρίς άλλη ερώτηση ο «σημαιοφόρος» συνεχίζει να μιλά. Μόνο που τώρα δεν αναφέρεται σε γεγονότα. Απολογείται θαρρείς…
«Δεν ήξερα ότι στο νησί υπήρχε ελληνική σημαία. Κανείς δεν μας το είχε πει. Αλλά και κανείς δε μας είπε να βγάλουμε την ελληνική σημαία. Μας είπαν μόνο να βγούμε φωτογραφίες με την τουρκική σημαία. Αλήθεια σας λέω… Εμείς τουλάχιστον δεν πήραμε εντολές γι’ αυτές τις ενέργειές μας από κανέναν. Ούτε από το κράτος, ούτε από το στρατό, ούτε από την εφημερίδα».
Όλη κι όλη η δημοσιογραφική αποστολή στα Ίμια κράτησε περίπου δυόμισι ώρες.
«Στην επιστροφή, συνεχίζει, τηλεφωνήσαμε στην εφημερίδα και είπαμε πως στο νησί υπήρχε και μια ελληνική σημαία που πήραμε μαζί μας. Άκουσα το συνάδελφο με τον οποίο μιλούσα να αναγγέλλει δυνατά το γεγονός. Άκουσα τους άλλους να φωνάζουν, να χορεύουν πάνω στα τραπέζια. Η εφημερίδα, επιτέλους, την επόμενη μέρα θα είχε μια μεγάλη είδηση. Ένα δυνατό πρωτοσέλιδο. Για μια στιγμή, αδιόρατα σχεδόν, σκέφτηκα μπας και ήμουν ηθοποιός σε μια κωμωδία. Σήμερα σκέφτομαι ότι τούτη η τραγωδία θα μπορούσε εύκολα να είναι απλά μια κωμωδία. Ή τελικά δεν είναι παρά μια κωμωδία;»
Σημειώνουμε το χαρακτηρισμό της κωμωδίας σε τούτη την ιστορία που ξετυλίγει σκηνή – σκηνή σαν πολύπειρος σεναριογράφος ο Τζεσούρ Οσέρτ. Τον αφήνουμε να συνεχίσει.
«Λίγο προτού απογειωθούμε, ήταν τόση η χαρά μας για την επιτυχία μας, που μάλιστα «έπεσε η ιδέα» να πάρουμε κι ένα από τα κατσίκια και να το μεταφέρουμε στη Σμύρνη. Μετά να αρχίσουμε να ρωτάμε αν η κατσίκα είναι ελληνική ή τουρκική. Ή να πούμε ότι καταφέραμε να πάρουμε από τους Έλληνες ένα κατσίκι. Εγκαταλείψαμε σύντομα την ιδέα, γιατί το κατσίκι δε χωρούσε στην καμπίνα του ελικοπτέρου.
Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας μάς περίμενε στο αεροδρόμιο. Βγήκαμε κι άλλες φωτογραφίες αναμνηστικές μπροστά στο ελικόπτερο. Κι αυτές κι οι άλλες από τα Ίμια κρατήθηκαν σαν καλές όλες. Καμία δε χαρακτηρίσθηκε κακή φωτογραφία. Κι όμως. Πριν λίγες μέρες είχα βγάλει κάποιες φωτογραφίες μιας νέας γυναίκας στη Σμύρνη, σαν αυτές που δημοσιεύουμε στην τελευταία σελίδα. Όλες είχαν απορριφθεί. Περιέργως, οι φωτογραφίες των Ιμίων θεωρήθηκαν όλες καλές. Αστείο δεν είναι;
Στην εφημερίδα οι μηχανές περίμεναν εμάς για να αρχίσουν να τυπώνουν. Γράψαμε ό,τι γράψαμε, εμφανίσθηκαν οι φωτογραφίες και σε λίγο ανακοινώθηκε και ο τίτλος που είχε επιλεγεί. Ο γνωστός τίτλος «Πόλεμος σημαιών» ήταν γεγονός».
Κι η σημαία των Ιμίων;
«Τη σημαία, λέει, την έφερα μαζί μου εγώ. Μου την πήραν, την έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη για τις ανάγκες του ρεπορτάζ του ‘Κανάλ Nτε’ και μετά μου επιστράφηκε. Είχα πάντως από την πρώτη στιγμή την άποψη, πως δεν πρέπει να κάνουμε λάθος με τη σημαία. Είπαμε να την πάμε πίσω στον Έλληνα πρόξενο της Σμύρνης, αλλά δεν τη δέχτηκαν. Υπάρχει είπαν κάποια ιδιαίτερη διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις, εμείς πήγαμε με τις κάμερες κιόλας να τη δώσουμε πίσω… Η σημαία τελικά στάλθηκε πίσω στο ‘Kανάλ Nτε’ και πιστεύω πως τώρα πρέπει να βρίσκεται εκεί. Πάντως, εγώ θέλω να πω πως σεβάστηκα τη σημαία. Η όποια σημαία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η συγκεκριμένη, βέβαια, χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει κάποιες ανάγκες εκείνων των ημερών. Λυπάμαι…»

Ελληνική αντίδραση
Την επόμενη μέρα, στις 28.1.1996 το πρωί, οι φορτωμένοι την επιτυχία των Ίμια δημοσιογράφοι της «Χουριέτ» στέλνονται στην Αλικαρνασσό. Το περιπολικό του πολεμικού ναυτικού «Παναγόπουλος» έχει αφαιρέσει την τουρκική σημαία και στο νησί έχει εγκατασταθεί ελληνικό άγημα.
«Ξυπνήσαμε πρωί πρωί, λέει ο Τζεσούρ Οσέρτ, και πήγαμε στην εκεί ναυτική βάση. Κουβεντιάσαμε με το στρατιωτικό επικεφαλής της, και του ζητήσαμε άδεια να πάμε στα Ίμια. Χαμογέλασε. Και μας είπε απλά όχι. Στο Τουργκούτ Ρέις γύρω στο μεσημέρι, νοικιάσαμε ένα άλλο σκάφος κι ανοιχτήκαμε προς το νησί. Ακόμα στην περιοχή δεν είχε έρθει κανένας δημοσιογράφος. Ήμαστε μόνοι μας κι ονειρευόμαστε δεύτερη μεγάλη επιτυχία. Στο δρόμο είδαμε ένα τουρκικό σκάφος. Πάνω από τα κεφάλια μας είδαμε δυο ελληνικά αεροσκάφη και δύο τουρκικά. Είχαν αρχίσει κάποιες αερομαχίες. Είδαμε και ένα ελληνικό πολεμικό σκάφος…»
Είχε μήπως καταλάβει πια ο Τζεσούρ Οσέρτ ότι η «αποστολή» της περασμένης μέρας είχε γεννήσει συνθήκες πολέμου;
«Όχι», απαντά. «Είπα απλά ότι μπροστά μου είναι ένα γεγονός. Και μάλιστα σημαντικό. Είναι είδηση και το καλύπτω. Έπαιρνα φωτογραφίες τα αεροπλάνα και τα καράβια με φόντο το νησί. Άσχημες φωτογραφίες, αλλά πολύ χρησιμοποιημένες. Στα Ίμια έμαθα πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι καλές φωτογραφίες δε μετρούν πάντα.
Επιστρέψαμε στο Τουργκούτ Ρέις. Με ένα ταξί στείλαμε τις φωτογραφίες στη Σμύρνη. Ευτυχισμένοι στ’ αλήθεια πέσαμε να κοιμηθούμε, γιατί είχαμε δεύτερο μεγάλο θέμα για τη ‘Χουριέτ’ και οι αντίπαλες εφημερίδες δεν είχαν βγάλει ακόμα θέμα. Όλη εκείνη τη νύχτα τα κανάλια των τουρκικών τηλεοράσεων έδειχναν έναν παπά που έβαζε μια ελληνική σημαία στα Ίμια. Άρχισα να νιώθω πως κάτι κακό είχε δρομολογηθεί. Αλλά ήμουν ευτυχισμένος. Είχα βγάλει είδηση».
Η 29.1.1996 βρήκε την περιοχή γεμάτη πολεμικά σκάφη. Ελληνικά και τούρκικα. Και όλοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ήταν εκεί με ζωντανές συνδέσεις. «Μάθαμε, λέει, πως ελληνικός στρατός αποβιβάσθηκε στα Ίμια. Με ένα νοικιασμένο σκάφος ξεκινήσαμε για το νησί. Στο δρόμο ένα ελληνικό καράβι άρχισε να κάνει κυματισμό για να μας εμποδίσει να πλησιάσουμε. Ένιωθα σαν ένας ηθοποιός σε ταινία τρίτης κατηγορίας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Γυρίσαμε στην ακτή».
Η ιστορία των Ιμίων πλησιάζει στη δεύτερη κορύφωσή της. Ο Τζεσούρ Οσέρτ πίνει πάντα ρακί, μιλά δυνατά, και παρουσιάζει την ιστορία. Θαρρείς και τη ζει ξανά. Δείχνει να δυσανασχετεί με τις διακοπές για τη μετάφραση. Θέλει να μιλήσει…
«Στις 30 Ιανουαρίου μάθαμε πως Τουρκικός στρατός θα ξεκινούσε από το Γκιολτζούκ (σ.σ. πρόκειται για το μεγάλο ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ισμίτ κοντά στην Κωνσταντινούπολη) με κατεύθυνση τα Ίμια. Παίζαμε πόλεμο γύρω γύρω από το νησί. Αλλά δεν ήταν πραγματικός πόλεμος. Ήταν ένας πόλεμος επί χάρτου. Νοικιάσαμε τότε όλοι οι δημοσιογράφοι ένα καράβι να πάμε στα Ίμια. Στο Τσαούς Αντασί, ένα μικρό νησί μεταξύ Ιμίων και Τουρκικής ακτής, μας σταμάτησαν. Μείναμε στο νησί για να δούμε καλύτερα το τι θα γίνει. Σαν σε παρατηρητήριο σε μια στρατιωτική άσκηση. Είπαμε στον ιδιοκτήτη του σκάφους να επιστρέψει στην ακτή και να έλθει να μας πάρει το απόγευμα. Από το Τσαούς Αντασί παίρναμε φωτογραφίες. Όλα ανακατεμένα ήταν. Ήταν ένας σιωπηλός πόλεμος τούτο που είχαμε μπροστά μας. Το απόγευμα ο ιδιοκτήτης του σκάφους που θα ερχόταν να μας πάρει, δεν ήλθε. Μας μάζεψαν κάτι στρατιωτικά ελικόπτερα. Γύρισα στο ξενοδοχείο και κουρασμένος έπεσα να κοιμηθώ. Εκεί βρήκα τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους. Άλλοι έλεγαν πως έρχεται πόλεμος, άλλοι πως θα ήθελαν να πάνε να χορέψουν στο γειτονικό Μποντρούμ (σ.σ. στην Αλικαρνασσό)».

«Τρέμανε τα πόδια μου…»
Βράδυ 30 προς 31 Ιανουαρίου. Ο πρωταγωνιστής της κρίσης των Ιμίων, ο άνθρωπος που με την πράξη του είχε μαζέψει σε μια τόσο μικρή λωρίδα θάλασσας τόσο πολύ στρατό, κοιμόταν. Αποδείχθηκε όμως πως κάποιοι παρακολουθούσαν την αρχή ενός πολέμου, τρώγοντας φρέσκο ψάρι σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα με φόντο τα Ίμια!
«Μετά τα μεσάνυχτα, λέει ο Τζεσούρ Σερτ, μου χτύπησαν την πόρτα. Το αφεντικό της ‘Χουριέτ’ είχε στείλει τον οδηγό του να μας πει ότι ο στρατός ξεκίνησε. Αυτός έμαθα αργότερα ότι έτρωγε σε μια ταβέρνα του Γκιουμουσλούκ. Ένα τουριστικό μέρος κοντά στα Ίμια. Εκεί είδε ότι στην ακτή είχαν έρθει καταδρομείς και ετοιμάζονταν να φύγουν για τα Ίμια. Από την ταβέρνα είχε δει την αρχή του πολέμου. Σε λίγα λεπτά κι εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι ήμαστε εκεί.
Κάποιοι παρακολουθούσαν την αρχή του πολέμου και κάποιοι άλλοι είχαν φύγει για την Αλικαρνασσό να χορέψουν…
Βρέθηκα μπροστά σε καταδρομείς που μου θύμιζαν το Ράμπο. Ο στρατηγός που ήταν εκεί στην ακτή μάζεψε όλους τους δημοσιογράφους και μας είπε πως, αν αγαπάμε την πατρίδα, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε φλας, φωτογραφίζοντας τους καταδρομείς για να μην δει τις αναλαμπές στο νησί ο εχθρός. Ήταν περίπου 12 τα μεσάνυχτα. Φωτογραφίσαμε χωρίς φλας. Όταν οι καταδρομείς μπήκαν στα σκάφη τους και ξεκίνησαν, τηλεφώνησα στο σπίτι μου και είπα «έγινε πόλεμος». Τότε, αλήθεια, μόνο τότε κατάλαβα σε τι ιστορία είχα μπλέξει. Έτρεμαν τα πόδια μου. Σκεφτόμουν συνέχεια ότι στα βιβλία της ιστορίας δεν είναι γραμμένοι οι χιλιάδες των νεκρών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, αλλά ο πρώτος που πυροβόλησε κι ο πυροβολισμός του αυτός είχε σαν αποτέλεσμα της έκρηξη του πολέμου. Στην περίπτωση αυτή τον πρώτο πυροβολισμό τον είχα ρίξει εγώ με το κυνήγι της είδησης. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε πρώτη σελίδα. Υπήρχε μόνο πόλεμος. Ζούσαμε την αρχή ενός πολέμου…»
Η ιστορία των Ίμια τελειώνει. Ή τουλάχιστον ό,τι είδε με τα μάτια του ο Τζεσούρ Σερτ.
Το ερώτημα, το μόνο που θα μπορούσε να υποβληθεί. «Θα το ξανάκανες το ό,τι έκανε στα Ίμια;»
Η απάντηση άμεση. Θαρρείς κι όλη η συνέντευξη έγινε μόνο για τούτη τη στιγμή.
«Όχι. Ποτέ ξανά. Παντού μιλούσαν εναντίον μου. Κατάντησα εχθρός της πατρίδας μου. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σύγχρονων Τούρκων είπε πως δεν είναι δημοσιογράφος όποιος λειτουργεί σαν εμένα. Πόσο μάλλον εγώ ο ίδιος. Οι Έλληνες έγραψαν πως είμαι πράκτορας της ΜΙΤ. Υπήρξαν και Τούρκοι που έγραψαν πως ό,τι έκανα το έκανα με υπόδειξη Ελλήνων. Μερικές εφημερίδες στην Τουρκία αλλά κι αλλού βγάλανε τη φωτογραφία μου με τη λεζάντα «ο τσαρλατάνος των Ίμια». Εγώ ο ήρωας της πρώτης σελίδας, κατάντησα να με ρωτούν «και τι δουλειά είχες εσύ εκεί»; Μέχρι και στην ίδια τη «Χουριέτ» κάποιοι έγραψαν πως τη σημαία την πήραμε μόνοι μας. Ήταν οι ίδιοι που χόρευαν πάνω στα τραπέζια, όταν γυρίσαμε με τη μεγάλη «πρώτη σελίδα».
Κι η γνώμη του για το πρόβλημα των Ιμίων;
«Στο δρόμο προς τον 21ο αιώνα δε χωρούν διεκδικήσεις και συγκρούσεις. Δεν λύνονται τα προβλήματα με τέτοιες μεθόδους». Όσον αφορά τα ίδια τα Ίμια, γι’ αυτόν πια «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα όμορφο νησάκι στο Αιγαίο. Θα ήθελα, λέει, κάποτε να πάω με τα παιδιά μου. Σαν απλός πολίτης, ποτέ σα δημοσιογράφος. Να τους μιλήσω για εκείνες τις ημέρες, για τα λάθη εκείνων των ημερών, τίποτα άλλο…».
Κι οι νεκροί; Τα Ίμια δεν τέλειωσαν με απειλές σύγκρουσης. Τέλειωσαν με τρεις νεκρούς από ελληνικής πλευράς.
«Δεν ήθελα, λέει, να συμβεί τίποτα απ’ ό,τι έγινε. Αλλά δεν έκανε και κανείς τίποτα να μας σταματήσει. Τίποτα δεν ήταν προγραμματισμένο. Οι τρεις νεκροί δε σκοτώθηκαν, επειδή εγώ έριξα το ελικόπτερο. Αυτοί ήταν μέρος ενός παιχνιδιού;»
Είναι ο πόλεμος παιχνίδι;
«Δεν είναι ο πόλεμος παιχνίδι, αλλά είναι μια αλήθεια της ζωής. Μπορώ σ’ αυτό το ερώτημα να απαντήσω και ρωτώντας «γιατί υπάρχουν οι Στρατοί».

Επίλογος
Αντί για επίλογο, στη συνέντευξή του ο «σημαιοφόρος» των Ίμια ζητά να πει δυο λόγια, όπως λέει, «που πάντα ήθελα να πω στους Έλληνες». Ρουφά μια μεγάλη γουλιά ρακί και ξεκινά. «Πήγα στο νησί ξανά όταν τέλειωσαν όλα. Βρήκα κάλυκες από σφαίρες, τα δυο κοντάρια. Ήμουνα ο πρώτος που πήγε στο νησί κι ήθελα να είμαι κι ο τελευταίος. Επιστρέφοντας, ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής μου είπε ότι αν ξαναπάω θα με σκοτώσει. Έτσι κι αλλιώς δε θέλω να ξαναπάω. Είπα και πριν. Μερικοί με είπαν «ήρωα της Τουρκίας». Κάποιοι άλλοι με είπαν «λάθος της Τουρκίας». Μερικοί ακόμα συζητούν το τι είμαι. Στ’ αλήθεια ήμουν μόνο ένας δημοσιογράφος που έβγαζε φωτογραφίες κοριτσιών της Σμύρνης που φορούσαν όμορφα ρούχα. Όταν αποφάσισα ότι δε θέλω να είμαι δημοσιογράφος, αλλά μόνο ένας καλός φωτογράφος, έκοψα τα μαλλιά μου κι αδυνάτισα. Να μη με γνωρίζουν. Να περνώ απαρατήρητος πια. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και σπουδάζω φωτογραφία κι ελπίζω κάποτε να μπορέσω να έλθω στην Ελλάδα χωρίς να φοβάμαι τις αντιδράσεις του κόσμου. Άρχισα να μεγαλώνω, σε λίγο θα είμαι 30 χρόνων… νιώθω πια παιδί του κόσμου. Ο παππούς μου, από μεριά του πατέρα μου, ήταν από τη Συρία. Η μητέρα, από τη μεριά του πατέρα μου, ήρθε από το Ιράκ. Ο πατέρας της μάνας μου είναι από τη Ρουμανία και η μητέρα της είναι παιδί παρτιζάνου στη Γιουγκοσλαβία».
Τον αποχαιρετάμε.
«Ήθελα να μιλήσω, μας λέει. Και ήθελα να μιλήσω σε Έλληνα. Θέλω να σου πω πως απ’ ό,τι είπα δεν είναι τίποτα ψέματα. Πιστέψτε με».
Θυμηθήκαμε αυτό που είχαμε σημειώσει. Το ότι ο Τζεσούρ Σερτ είχε χαρακτηρίσει κωμωδία την ιστορία των Ιμίων. Του το λέμε.
«Κάθε ταινία, απαντά, έχει δραματικές στιγμές. Ακόμα κι οι κωμωδίες. Πόσες θα είναι οι δραματικές στιγμές δεν το αποφασίζουν οι πρωταγωνιστές. Οι παραγωγοί κι οι σκηνοθέτες το αποφασίζουν».
Μας χαιρετά. Το μαγνητόφωνο συνεχίζει να γράφει…
«Ο φάκελος των Ίμια για μένα κλείνει σήμερα που μίλησα σε κάποιον Έλληνα. Για μένα δεν υπάρχει πια τίποτα άλλο. Πες το στην πατρίδα σου. Όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι μου πια δε θα βλέπω έναν ανοιχτό φάκελο. Πίστεψε ό,τι θέλεις. Αλλά απόψε εγώ θα κοιμηθώ ήσυχος. Η ζωή συνεχίζεται…».
Φεύγει.
Κοιταζόμαστε αμίλητοι. Ετοιμαζόμαστε ν’ αρχίσουμε να χοροπηδάμε από τη χαρά μας για τη δημοσιογραφική επιτυχία… Λίγα δευτερόλεπτα μετά επιστρέφει. «Ε, λέει, χρωστούσα ένα καλό πρωτοσέλιδο σε έναν Έλληνα δημοσιογράφο… Γεια…»!!!

Πίσω από την ενέργεια του Τούρκου δημοσιογράφου
Τι σκεφτόταν ο Τζεσούρ Σερτ την ώρα της αποβίβασής του στα Ίμια, την ώρα που κατέβαζε την ελληνική κι ανέβαζε στο βράχο την τουρκική σημαία;
«Έχεις φάει ποτέ ξύλο από γυναίκα μπροστά σε πέντε χιλιάδες κόσμο; Κι έχει δει το γεγονός όλη η Τουρκία σε φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι εφημερίδες;», ρωτά.
Ο Τζεσούρ Σερτ, όπως επιβεβαιώθηκε από την πρωταγωνίστρια του γεγονότος, είχε πραγματικά φάει ξύλο από μια Ελληνίδα πριν από 13 χρόνια μέσα στη Σμύρνη, μπροστά σε πέντε χιλιάδες θεατές του τελικού αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολικών ομάδων μπάσκετ. Αντίπαλες η ομάδα της Ελλάδας και η ομάδα της Σουηδίας, από την οποία οι Ελληνίδες έχασαν με ένα καλάθι διαφορά.
«Για μένα, λέει ο Σερτ, η ιστορία των Ιμίων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1991. Δεν έχει να κάνει με κάτι σημαντικό για την ελληνική πλευρά, αλλά με ένα γεγονός πολύ σημαντικό για μένα. Τότε ήμουν αθλητικογράφος στη «Χουριέτ», 21 ετών και μόλις δυο σχεδόν χρόνια στη δουλειά. Έπρεπε να φωτογραφίσω τις ηττημένες κι αυτές (όταν ο αγώνας έληξε) έτυχε να είναι οι Ελληνίδες. Είδα ότι μια Ελληνίδα παίκτρια έκλαιγε. Την πλησίασα να τη φωτογραφίσω. Την έλεγαν Δελή. Αυτή όμως, όταν με είδε να τη φωτογραφίζω με έδιωξε και με χτύπησε μπροστά σε πέντε χιλιάδες ανθρώπους. Δεν αντέδρασα, τι να έκανα κιόλας; Ήταν γυναίκα… Οι άλλοι όμως Τούρκοι συνάδελφοι φωτογράφισαν το γεγονός. Και την επόμενη μέρα, όλες οι εφημερίδες της Τουρκίας έδειχναν τη Δελή να με χτυπάει…».
Στο τέλος της συνέντευξης του Σερτ, τον ξαναρωτάμε αν σκεφτόταν τη Δελή να τον δέρνει την ώρα που κατέβαζε τη σημαία των Ίμια.
Μας το ξαναλέει. «Έχεις φάει ποτέ ξύλο μπροστά σε πέντε χιλιάδες κόσμο;»
Και στην ιστορία της κρίσης στα Ίμια, η παγκόσμια γνωστή ρήση «chercher la femme», φαίνεται πως βρίσκει την εφαρμογή της.

ΠΗΓΗ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΙΑ 2006. 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>

ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τι θα πει στην "Real News" o Θ. Ρουσόπουλος

Posted by defactogr στο 30 Ιανουαρίου, 2009

>

royso.jpg

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην «Real News» ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος. Λογικό αφού είναι η πρώτη μετά το κλείσιμο σε πολιτικό επίπεδο του φακέλου – Βατοπέδι. Όμως, εκτός από τα όσα θα πει για την υπόθεση που τον άφησε εκτός κυβέρνησης, έχει αξία να δούμε πώς θα σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις ο άνθρωπος που πριν από τρεις μήνες ήταν το Νο2 της κυβέρνησης Καραμανλή. Γι’ αυτό το γράψαμε και το ξαναγράφουμε πρόκειται για επιτυχία της εφημερίδας του Χατζηνικολάου.

ΠΗΓΗ http://www.parapolitika.gr/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »