Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 5 Μαΐου 2009

>Βαλκανική Συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Θεσσαλονίκη στις 15, 16 και 17 Μαΐου

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

Συναυλία το Σάββατο 16 Μαΐου

Πράσινοι από όλες τις βαλκανικές χώρες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 15,16 και 17 Μαΐου σε μια συνδιάσκεψη με στόχο τη συνεργασία για πιο πράσινα και ειρηνικά Βαλκάνια.

Μια συνεργασία ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια, στην κλιματική αλλαγή, στα μεταλλαγμένα, στη ρύπανση των ποταμών, την υποβάθμιση των λιμνών και των προστατευόμενων περιοχών, την καταστροφή των δασών κ.α.

Να διακηρύξουν ότι οι Βαλκάνιοι Πράσινοι μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να δημιουργηθούν μόνιμες γέφυρες επικοινωνίας, διαλόγου και ανεκτικότητας μεταξύ των κοινωνιών.

Το Πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

@ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Κυβέρνηση Παυλίδη, ο Καραμανλής και μια ζεστή Καρέκλα

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>
Γιάννης Παπαϊωάννου

Αφού λοιπόν έσυρε επί ένα μήνα το πολιτικό σύστημα, την κοινοβουλευτική πλειοψηφιά και τον Καραμανλή και την επικαιρότητα από την μύτη, αποφάσισε απλά… να συνεχίσει να το κάνει.

Η κυβέρνηση Παυλίδη είναι πανίσχυρη, καθώς ο Καραμανλής αποδεικνύεται λίγος και αφελής. Ενώ θα μπορούσε να κάνει την Καθαρσή μονός του, και παίρνοντας την ρομφαία του ασυμβιβάστου με τα Λαμόγια, να πορευτεί σε εκλογές με αξιοπρέπεια και ότι κάτσει, επέλεξε ως συνήθως να αφήσει τον χρόνο να λύσει το πρόβλημα.

Όπως τότε στην Πελοπονησσο στις φωτιές, όπως στο Βατοπαίδι, στην υποθεση ζαχοπουλου, στις υποκλοπές.

Αύριο ο Παυλίδης μπορεί να περάσει νόμο και να μου το θυμάστε θα το επιχειρήσει Εχει εκατόν πενήντα ένα βουλευτές δεμένους απο την μύτη.

Αν θέλει μπορεί να χτυπά το ντέφι και ο Καραμανλής να χορεύει, να κάνει τούμπες να πηδά σε τραμπολίνο κλπ.

Η απόλυτη παρακμή δηλαδή για μια ζεστή Καρέκλα. Πόσο ρόμπα μπορεί να γίνουν μερικοί καταλληλότεροι.


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τα παρακάλια του Βαλβέρδε…

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Μετασυνουσιακή θλίψη…

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>"Σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα"

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

Σφροδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «μεγάλη ήττα της κυβέρνησης» τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Καραμανλή τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τη στάση τους είναι σε πλήρη ομηρία των συμφερόντων, που υπηρετούν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Siemens (σσ. πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής συζητείται αύριο στη Βουλή), για την οποία έχουν κατηγορηθεί και οι δύο παρατάξεις, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Καραμανλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση και να τεθούν κανόνες διαφάνειας. Η ΝΔ δεν τόλμησε, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, αλλά μόνο να είναι στην εξουσία για να υπηρετεί συμφέροντα».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε πως «η διαφθορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», καθώς, όπως είπε, «το ευρύτερο πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη αντίληψη διακυβέρνησης».

«Γι αυτό, το ζητούμενο δεν είναι η στοχοποίηση του α΄ και του β΄ προσώπου, ή κάποιου κόμματος, αλλά να αλλάξουμε την αντίληψη διακυβέρνησης», είπε και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την πολιτική βούληση».

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι στη διάρκεια της πενταετίας κατασπαταλήθηκε το αναπτυξιακό και κοινωνικό απόθεμα της χώρας, ενώ μιλώντας για τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για «πλήρη δημοσιονομική αποτυχία για την οποία δεν ευθύνεται κυρίως η διεθνής κρίση, αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση».

Προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στη λήψη περιοριστικών μέτρων, κάτι που, «είναι ό,τι χειρότερο σε περίοδο ύφεσης» και πρόσθεσε ότι «είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει διαφορετική πορεία στον τρόπο διαχείρισης των αναπτυξιακών πόρων».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και έθεσε ως στόχους τη νίκη στις ευρωεκλογές και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. «΄Οποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση», πρόσθεσε.

«Οι εκλογές θα είναι μια σκληρή μάχη απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα και απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό», ανέφερε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «παρ΄ολα αυτά, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει την ανατροπή, χωρίς να έχει συμβιβαστεί και αυτό γιατί πιστεύουμε σε καθαρές σχέσεις, ώστε να λειτουργούν οι θεσμοί προς όφελος του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».

«Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μόνο μια εθνική μάχη, αλλά μια μάχη για την κατεύθυνση της Ευρώπης. Η απάντηση απέναντι στις επιθέσεις, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να δέχεται, είναι ηχηρή και είναι η ισχυρή παρουσία του Κινήματος η συστράτευση, η ομόνοια και η ενότητα», υποστήριξε τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω;

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΕΦΕΡΟΥ

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του αναμενόμενου αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη – κουκουλώματος που ήταν επιβεβλημένο «άνωθεν» για ν’ ανακόψει το δρόμο σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, εκλογές που θα έστελναν τον Καραμανλή στο σπίτι του μια ώρα αρχύτερα τι να γράψω πια και τι να πρωτοκλάψω; Πολύ πικρή αυτή η «σοκολάτα» Παυλίδη!

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω για την απαλλαγή του Παυλίδη που αναβάλλει την εθνοσωτήρια πράσινη ΑΛΛΑΓΗ και την εξ’ αυτής αναμενόμενη εθνική παλιγγενεσία;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω για μια ψηφοφορία-φιάσκο που απογοήτευσε σφόδρα τον τρίτο Παπανδρέου, φιλόδοξο μάγο-αλχημιστή ο οποίος ανυπομονεί να καβαλήσει το άλογο της εξουσίας για να σώσει τον τόπο από την εγκληματικότητα και τη φτώχεια – για τη γρίπη των χοίρων δεν έχει τάξει ακόμη τίποτα – και να λυτρώσει όλους εμάς τους αδικημένους και τους καταδυναστευόμενους μετανάστες μας από το δυνάστη της ΝΔ;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω καθώς ανησυχώ μήπως ο Γιώργος βλέπει εφιάλτες για κάποιους μήνες ακόμη, μπας και η καθυστέρηση των εθνικών εκλογών λειτουργήσει υπέρ του Καραμανλή και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και μειωθεί η ψαλίδα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω για λογαριασμό όλων εκείνων των καταπιεζόμενων τάχα ομάδων που ανακάλυψε ο κ. Παπανδρέου στη χώρα μας, που τώρα θα είναι αναγκασμένες να περιμένουν λίγο περισσότερο μέχρις ότου ανέβη στην εξουσία για να τους αποκαταστήσει τα “δίκαιά” τους και να θέσει την Ελλάδα υπό την κατοχή κατασκευασμένων μειονοτήτων; Δείτε εδώ κι εδώ.

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω, που σχεδόν οι μισοί από τους καταπίνοντας την κάμηλο των δικών τους αμαρτιών και διυλίζοντας τον κώνωπα των σκανδάλων των κομματικών αντιπάλων εθνοπατέρες έπεσαν τάχα από τα σύννεφα με το μαγειρεμένο αποτέλεσμα που διευκόλυνε ο προκλητικός και αντιδημοκρατικός νόμος-πάπλωμα που και οι 300 «ενάρετοι» συντηρούν στη Βουλή για να προστατεύονται από την παγωνιά των σκανδάλων στα οποία είναι επιρρεπείς;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω που, όσο παρατείνεται η αλλαγή πολιτικής φρουράς, τα «πατριωτικά» ΜΜΕ κι εκείνοι που τα διαφεντεύουν λιώνουν στην αγωνία, και κοντεύουν να πάθουν υπερκόπωση από τις δημοσκοπήσεις και την πριμοδότηση του εκλεκτού τους στον οποίο, βάσιμα ή αβάσιμα, διαδίδεται πως κάποιοι άσπονδοι φίλοι μας έχουν επενδύσει προσδοκίες ότι ίσως διευκολύνει τα σκοτεινά τους σχέδια για την υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω που «υπερπατριώτες» μεγαλοδημοσιογράφοι, διαπρύσιοι κήρυκες της κάθαρσης, όπως ο Μάκης μας, απογοητεύτηκαν τόσο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ώστε αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε δακρύβρεχτο άρθρο μιλώντας για 144 επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των χοίρων εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω που πράσινοι bloggers – καλά παιδιά κατά τ’ άλλα – είναι λίαν απογοητευμένοι που η ψηφοφορία της σκοπιμότητας και της απαλλαγής καθυστερεί την πράσινη εθνοσωτήρια ΑΛΛΑΓΗ που θα τους βγάλει από τον κόπο και την άχαρη δραστηριότητα να γράφουν για σκάνδαλα, αφού στην πράσινη εποχή δε θα υπάρχουν τέτοια;

Τι να γράψω και τι να πρωτοκλάψω, που εκατοντάδες χιλιάδες «έντιμοι» Έλληνες πολίτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, που δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 € και δεν καταβάλλουν φόρο ούτε ένα ευρώ, θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν περισσότερο μέχρι να έλθει ο άνεμος της πράσινης ΑΛΛΑΓΗΣ που θα τους ξυπνήσει τα πατριωτικά αισθήματα για να δηλώσουν επιτέλους κι αυτοί το πραγματικό τους εισόδημα και να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο, ώστε ν’ απαλλάξουν τη συνείδησή τους από το βάρος της παρανομίας και να μικρύνει λίγο η μαύρη τρύπα του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας;…η συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>KALLISTI FERRIES: Απαντά στον Γ.Παπανδρέου για τις άγονες

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στου Φούρνους που αφορούσαν τις άγονες γραμμές η εταιρεία Kallisti Ferries, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση διότι θεωρεί ότι θίγεται.

Η διοίκηση της εταιρείας υπογραμμίζει ότι «η Ικαρία, οι Φούρνοι και η Σάμος είναι γόνιμοι και αναβαθμισμένοι προορισμοί»

Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής:»Κατά την επίσκεψη του στους Φούρνους, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, την Πρωτομαγιά, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση (παρόλο που δεν μας αφορά εδώ κάτι τέτοιο) έστειλε «μήνυμα από την άγονη γραμμή και εγγυήθηκε στον πολίτη την πρόσβαση σε σωστές υπηρεσίες Συγκοινωνιών κ.α. και εγγυήθηκε ότι θα αποδείξει πως η Ελλάδα δεν είναι άγονη γραμμή».

Ως άμεσα θιγόμενοι, αναγκαζόμαστε να διαφωτίσουμε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι:

Η Σάμος, η Ικαρία και κυρίως οι Φούρνοι, εδώ και δύο χρόνια, τυπικά και ουσιαστικά, δεν αποτελούν Άγονη Γραμμή, καθώς η Εταιρεία μας εξυπηρετεί τη σύνδεση τους με τον Πειραιά, χωρίς επιδότηση, με ελεύθερα δρομολόγια, με ταχύπλοο και συμβατικό πλοίο.

Συγκεκριμένα το ταχύπλοο Corsica express Three από το 2007 και το συμβατικό Sardinia Vera από το 2008, προσεγγίζουν τους Φούρνους ανελλιπώς, ακόμη και το Χειμώνα, υπερκαλύπτοντας και τις παλαιότερες ελάχιστες απαιτήσεις των επιδοτούμενων προκηρύξεων.

Τα αποτελέσματα, της δραστηριότητας μας αυτής στο Ανατολικό Αιγαίο, είναι η κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών, η αναβάθμιση των υπηρεσιών μεταφοράς και διαμονής των επισκεπτών, η υπερκάλυψη και η επιμήκυνση της τοπικής τουριστικής περιόδου, λόγω των περισσότερων, φθηνότερων και ανετότερων ακτοπλοϊκών προσεγγίσεων.

Στα πλαίσια δε, του ελεύθερου ανταγωνισμού, η παραπάνω πρακτική μας, ανάγκασε και τους ανταγωνιστές μας είτε να αποσύρουν παλαιότερα και υποδεέστρα πλοία είτε να αναβαθμίσουν τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες τους.

Η παρούσα ελάχιστη αναφορά μας καταδεικνύει ότι η Ικαρία, οι Φούρνοι και η Σάμος είναι γόνιμοι και αναβαθμισμένοι προορισμοί και ότι η απαξιωτικές αναφορές από πολιτικούς αρχηγούς και τοπικούς παράγοντες στα νησιά αυτά, δηλώνουν στην ουσία τη συνειδητή ή ασυνείδητη άγνοια και όχι το ενδιαφέρον τους, υποβαθμίζουν τις τοπικές κοινωνίες, βλάπτοντας τες και εισοδηματικά, ενώ θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο στη δύσκολη εποχή που διανύουμε».

politis-gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>the voca people!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ!!!

Ymagblog

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


.fullpost{display:inline;}


Αυτά είναι χάλια νηπιαγωγείου στο δήμο Βεργίνας όλα σπασμένα και τα χόρτα πάνω από ένα μέτρο, πόσο κάνει βρε παιδιά να καθαριστεί,είναι γεμάτο φίδια και θα τσιμπήσουν κανέναν άνθρωπο.καμινάδες σπασμένοι τζάμια γραμμένα χόρτα ένα μετρό, και παραπάνω δηλαδή, αν δεν είναι αυτά χάλια ποια είναι..δεν υπάρχουν κονδύλια για συντήρησή κτιρίων έτσι είπαν οι κάτοικοι και αν ναι που είναι


η συνέχεια στο ΛΑΙΚΟΥΡΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Eεεεε ρε γλέντια!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

m-49

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Εν ενεργεία υπουργός ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>



Ανακοινώνεται εντός των ημερών η λίστα με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Από έγκυρες πηγές της online-press o ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του οποίου το όνομα κρατατείται επτασφράγιστο μυστικό. Η Μαριέτα Γιαννάκου είναι ένα από τα άτομα που έπαιξαν με τη θέση και από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όντως της έγινε πρόταση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μπει στο ψηφοδέλτιο σε εκλόγιμη θέση, η ίδια όμως απαίτησε να μπει αφενός επικεφαλής αφετέρου να έχει το δικαίωμα όταν γίνουν εθνικές εκλογές να επανέλθει στην κεντρική πολιτική της χώρας μας. (ίσως μέσα από τη λίστα των βουλευτών Επικρατείας.)
Οι δικές μας τώρα πληροφορίες για τον επικεφαλής της λίστας είναι ότι τελικά…. δεν θα είναι η Μαριέτα αλλά εν ενεργεία υπουργός ο οποίος μάλιστα θεωρείται και μπαρουτοκαπνισμένος στην νεολαία της Νέας Δημοκρατίας ως πρόεδρός της.
Ένα άλλο στοιχείο της ευρωλίστας της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η επιλογή προσώπων δεν έγινε με βάση γνώσεις της Ευρωπαικής πολιτικής ή ξένων γλωσσών ή συγκεκριμένων με την Ευρώπη δυνατοτήτων, αλλά με βάση, και μάλλον είναι φυσικό για την συγκεκριμένη στιγμή, προσώπων που να μπορούν να συσπειρώσουν τη κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

(Σημ online-press: Η φωτογραφία δεν είναι άσχετη με τον επικεφαλής της λίστας!!)

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Όσοι πιστοί προσέλθετε

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

Καλησπέρα σας φίλοι μας,

πολύ σύντομα θα είναι στον αέρα το web radio enimerwsi. Θα είναι ένας ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος θα συνδυάζει τη μουσική με την επικαιρότητα. Σε εκπομπές που θα ανακοινωθούν μέσα στον επόμενο μήνα ο ακροατής ακούγοντας μουσική θα ενημερώνεται και για ειδήσεις από τα ελληνικά ιστολόγια.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να γίνετε ραδιοφωνικοί παραγωγοί στο ραδιόφωνο μας, απαντήστε μας σε αυτό το email, και κάντε μας τις προτάσεις σας για την εκπομπή που θα σας ενδιέφερε να παρουσιάζετε. Επίσης όσοι σκέφτεστε ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε live την εκπομπή αλλά έχετε όρεξη, θα μπορείτε επίσης να μας στέλνετε ηχογραφημένη την εκπομπή σας και να την παίζουμε στον αέρα…

Μετά την ηλεκτρονική εφημερίδα των blogs αυτό είναι το νέο μας εγχείρημα και είμαστε σίγουροι ότι θα το «αγκαλιάσετε» με την ίδιο τρόπο που «αγκαλιάσατε» και την εφημερίδα.

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας όποιων ενδιαφέρονται,

καλό απόγευμα

enimerwsi-gr

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Καλά μπήκε ο Μάης!!!!!!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>ourgreektv

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ανοιχτή παλάμη της ψηφοφορίας

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

· Πέντε ήταν τελικά τα λευκά στην υπόθεση Παυλίδη



· Όσα και τα δάκτυλα μιας ανοιχτής παλάμης



· Αυτή η λευκή μούντζα είχε πολλούς αποδέκτες



· Από τον καταλληλότερο και αφόρητα κουρασμένο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας



· Η συνείδηση (;) των βουλευτών βρήκε επιτέλους ένα σύμβολο έκφρασης



· Υπήρξαν και 3 παρών



· Κάτι σαν 3 πουλάκια κάθονταν



· Τι σημαίνει παρών;



· Ότι το σώμα ήταν εκεί αλλά το μυαλό ήταν αλλού



· Δηλαδή οι υπόλοιποι που ψήφισαν ήταν απόντες;



· Με την χθεσινή ψηφοφορία μπορεί να μην νίκησε η δημοκρατία αλλά νίκησε η Νέα Δημοκρατία.



· Σύμφωνα με δημοσκόπηση ο λαός δεν θεωρεί ως το σοβαρότερο πρόβλημα τα σκάνδαλα



· Και λογικό είναι



· Τα σκάνδαλα έχουν γίνει το φυσιολογικό συστατικό της πολιτικής



· Θεωρούμε δεδομένα τα σκάνδαλα, την λαμογιά, τις μίζες, τα ρουσφέτια



· Ας θυμηθούμε ότι το μεγαλύτερο προσόν του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, του Στεφανόπουλου, ήταν η τιμιότητα του



· Μπορεί να διαφωνώ μαζί του, λέγαμε, αλλά είναι τίμιος



· Αν δεν ήταν μια εξαίρεση θα το αναφέραμε;



· Ίσως να υπάρχει και άλλος ένας τίμιος πολιτικός ακόμα και στην σημερινή βουλή



· Αλλά άντε να τον βρεις



Συνεχεια: http://mikrosfokion.blogspot.com

Μικρός

Φωκίων


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Βυθιζόμαστε…

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

μπορει όλοι να ασχολούμαστε με τον Παυλίδη, αλλα η οικονομία μας περνάει μεγάλη κρίση…


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η συλλογική μας νοημοσύνη 20 χρόνια μετά

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

ΑΝΤI WEBLOG



Πριν από 20 χρόνια η χώρα βρισκόταν πάλι σε προεκλογική περίοδο. Με καθήμενο τότε το ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διαπλοκή και διαφθορά. Και τη ΝΔ του Μητσοτάκη να καλπάζει (σαν κουτσό άλογο πάλι) προς την εξουσία. «Βρώμικο 89» θα το πούνε στη συνέχεια οι θεματοφύλακες της «προοδευτικής παράταξης». Σήμερα λες και επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, αλλά από την ανάποδη. Η ΝΔ βρίσκεται αυτή τη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ηγείται της εκστρατείας κατά της διαφθοράς.

Κατά τα άλλα – και επί της ουσίας – λες και δεν άλλαξε τίποτα. Μόνο που από τα μεγάλα και τρανταχτά σκάνδαλα («σκάνδαλο Κοσκωτά», «Αγορά του Αιώνα», «καλαμπόκι», ΟΤΕ – Τόμπρας – ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Χρηματιστήριο, Ομόλογα, Μήζενς) ξεπέσαμε σιγά – σιγά σε κάτι πειναλέους κουμπάρους και κάτι βουλευτές που το έκαναν για την κόρη τους.

Στο σημείο αυτό ακριβώς της εξέλιξης της πολιτικής μας ζωής και με αφορμή τις χθεσινές διακηρύξεις του κ. Γ. Παπανδρέου για την κάθαρση το kommatoskylo.blogspot.com μας θύμισε ένα κείμενο του Χρήστου Γιανναρά που γράφτηκε ακριβώς 20 χρόνια πριν. Στις 29 Απριλίου 1989:

Στις εκλογές που έρχονται δεν θα κριθούν “απόψεις”. Ούτε ιδεολογίες. Είναι ίσως η μοναδική φορά που ο ψηφοφόρος δεν έχει θεωρητικό πρόβλημα. Το “εποικοδόμημα” έχει καταρρεύσει, έχουμε μπροστά μας γυμνά και ψηλαφητά “υλικά” γεγονότα. Όποιος επιμένει να τα αγνοεί, επιλέγει θελημένα την αχρήστευση της λογικής του. Την αναπηρία της άνοιας. Στις εκλογές αυτές κρίνεται ο δείκτης της συλλογικής μας νοημοσύνης. […]

Δεν μπορεί να υπάρχει Έλληνας που να μην καταλαβαίνει την διαφορά του άσπρου από το μαύρο, της μέρας από τη νύχτα, των “υλικών” γεγονότων από τη ρητορεία του μπαλκονιού.

Σήμερα, δικαιολογείται (όπως σε κάθε κοινωνία) ένα ποσοστό συλλογικής άνοιας – παραίτησης από τη λογική -, ποσοστό πληθυσμού που άγεται από άλογες ψυχολογικές παρορμήσεις. Όπως δικαιολογείται και ένα ποσοστό ανθρώπων που υποτάσσουν τη λογική τους σε εγωκεντρικά συμφέροντα και ταπεινές εξαρτήσεις.

Το ερώτημα είναι, αν αυτά τα ποσοστά θα αποδειχθούν καθοριστικά της ζωής και της αξιοπρέπειας της ζωής του συνόλου των Ελλήνων, της τύχης των παιδιών μας.

Οι αποχαυνωμένες φυσιογνωμίες στα νυχτερινά “φαγάδικα”, το άδειο βλέμμα της κορεσμένης ανίας των χρυσοφόρων μηρυκαστικών, είναι άραγε ο αντιπροσωπευτικός τύπος του Νεοέλληνα; Μπορεί αυτή η πλήθουσα παχυδερμία να ριγήσει άραγε και πάλι στη σκέψη της “πατρίδας”, της “τιμής”, της “αξιοπρέπειας”; Σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσουν απάντηση οι επερχόμενες εκλογές. […]

“Κεφάλαιον επί τοις λεγομένοις” – σίγουρα εξοργιστικό για τους επαγγελματίες των ιδεολογιών και της πολιτικής: Στις εκλογές που έρχονται δεν κρίνονται κόμματα. Κρίνεται η νοημοσύνη μας, οι ηθικές μας αντιστάσεις, η κοινωνική μας εγρήγορση. Όταν πιάνει το σπίτι σου φωτιά, πρέπει πρώτα να τη σβήσεις, για να έχεις μετά περιθώρια επιλογής εγκαταβίωσής σου. Οι ερχόμενες εκλογές θα είναι αφετηρία πολιτικών διαμορφώσεων, όχι κατάληξη πολιτικών επιλογών.

Σαν να γράφτηκε χθες…

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ένας απλός άνθρωπος

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

.fullpost{display:none;}


Να’ μουν ένας απλός άνθρωπος ήθελα από παιδί. Να χαίρομαι με το ξημέρωμα και να κοιμάμαι με την μία όταν η νύχτα πέσει. Να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Σαν απλός άνθρωπος να ζήσω. Πώς περιπλέχθηκε τόσο η ζωή και πόσο φόρτωσε το κεφάλι μου με ερωτήματα που ακόμα δεν βρήκα απαντήσεις, ούτε που κατάλαβα. Μία πρόσθεση και μία αφαίρεση ήθελα να ξέρω για να μπορώ να βάζω και να βγάζω από την σκέψη μου ό,τι εγώ θεωρούσα ότι πρέπει να μείνει ή να φύγει. Κι όμως ήρθε η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός με τα χρόνια ,που κάνουν τα πράγματα δύσκολα όταν πρέπει ως απλός άνθρωπος να αποφασίσω.
Εκεί λοιπόν που θέλω με την μία να διαγράψω την πολιτική ως έννοια και ως πράξη έρχονται στο μυαλό μου πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν τον άνθρωπο πάνω από την πολιτική άσχετα αν στο τέλος το πλήρωσαν ακριβά. Εκεί που λέω όχι όπλα, όχι στρατός, έρχονται στα μάτια μου σαν ταινία, φωτογραφίες ασπρόμαυρες παλικαριών που ώρες-ώρες ήθελα να τους μοιάσω. Θέλω κάποιες στιγμές να κάνω την οριστική αφαίρεση από την ψυχή μου μιας χώρας που τίποτα δεν είναι από αυτό που θεωρώ ουσιαστικά καταφύγιο και βλέπω την γριά με το ζαλίκι στην πλάτη και το αμούστακο να πηγαίνει νυχτερινό μετά το συνεργείο και ξαφνικά η αφαίρεση γίνεται πολλαπλασιασμός.
Ένας απλός άνθρωπος μιας ασήμαντης χώρας ήθελα να ήμουν για να γίνει η διαβίωσή μου πιο εύκολη, πιο απλή. Να μην έχει νέους που όλο ρωτάνε «Γιατί» και να μην έχει μεροκαματιάρηδες που να λένε «Δόξα τω Θεώ». Να ζουν όλοι σε ένα «Ωχ αδελφέ» για να γίνουν και οι δικές μου αριθμητικές πράξεις πιο απλές και πιο σίγουρες για το αποτέλεσμα. Κάνω την σούμα κάθε βραδάκι για να ετοιμαστώ για τον ύπνο του Δικαίου και εκεί που η αφαίρεση έχει τον πρώτο λόγο και επιτέλους φθάνω μηδέν, το χαρτί γίνεται πυκνογραμμένο κείμενο πράξεων ανθρώπων που μηδενίζουν το δικό μου μηδέν.
Ένας απλός άνθρωπος ήθελα να είμαι. Να βλέπω τα πράγματα απλά με ένα συν και ένα πλην. Πώς με μπέρδεψαν οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Τους προσθέτω τη μία μέρα και τους αφαιρώ την επόμενη. Μα αυτοί όλο διαιρούνται στα εύκολα και συνάμα γίνονται ένα σώμα και πολλαπλασιάζονται στα δύσκολα. Λες και οι αριθμητικές πράξεις γίνανε μόνο από αυτή την χώρα για αυτήν την χώρα. Αυτή η χώρα, που σαν απλό άνθρωπο σε αφαιρεί και ως απλός άνθρωπος εσύ της προσθέτεις.

Simple man

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Άξιος! Άξιος!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


…υπάρχει και συνέχεια εδώ στο dr seeng

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το λευκό χρώμα θα μας σώσει.

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Φαίνεται πως οι Κυκλάδες μας είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Λευκές επιφάνειες είναι η λύση για τη σωτήρια του πλανήτη, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό «Climate Change«.

Το λευκό χρώμα μπορεί να αντανακλά τις ακτίνες του ηλίου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα και βοηθάει τον πλανήτη να «ανασάνει», αφού 10 μόλις τ.μ. λευκής επιφάνειας αντισταθμίζουν ένα μετρικό τόνο διοξειδίου του άνθρακα.

Από την έρευνα βγήκε το συμπέρασμα πως, αν οι 100 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου έβαφαν με ανοιχτά χρώματα τις στέγες των κτηρίων και τους δρόμους, θα γλυτώναμε


44 δισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια, ανέκαθεν ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντολογικά θέματα, αποφάσισε από το 2009 όλα τα νέα κτίρια να βάφονται σε χρώματα που αντανακλούν αποτελεσματικά την ηλιακή ακτινοβολία.

Ας ευχηθούμε μόνο, να πεισθούν κι άλλες πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλιφόρνια, αφού το 25% της επιφάνειας της γης καλύπτεται από στέγες και οδοστρώματα.

Απο iraklio web radio

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Της Άννας της αρέσει το σχολείο, όμως δεν θέλει να φύγει από το νησί της…

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>
Είναι δώδεκα χρονών και πηγαίνει στην έκτη δημοτικού. Μόνη της, γιατί δεν έχει συμμαθητές, ούτε στην ίδια ούτε σε άλλη τάξη. Του χρόνου πρέπει να πάει στο γυμνάσιο, αλλά δεν υπάρχει γυμνάσιο στην Ψέριμο. Της Άννας της αρέσει το σχολείο, όμως δεν θέλει να φύγει από το νησί της, τα αδέλφια της, τους γονείς της. Η λύση για εκείνη, αλλά και για άλλα παιδιά, μοναχικούς μαθητές σε μικρά νησιά με λιγοστούς κατοίκους, λέγεται «τηλεσχολείο».

Η ιδέα ανήκει στον νομάρχη Δωδεκανήσου, Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος καταλαβαίνει, όπως λέει, την επιθυμία των κατοίκων να μην εγκαταλείψουν το νησί τους, να μην το αφήσουν να ερημώσει.

«Πριν από δύο μήνες στείλαμε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Παιδείας, γιατί απαιτείται η έγκρισή του, καθώς μέσα από το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που προωθούμε, το υπάρχον προσωπικό, οι καθηγητές του γυμνασίου θα παραδίδουν μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μαθητές που βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει θετικό κλίμα», αναφέρει ο νομάρχης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τονίζει ακόμη ότι, μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει η απαραίτητη τεχνική προετοιμασία από την πλευρά της νομαρχίας, ώστε όταν υπάρξει η έγκριση του υπουργείου, να ξεκινήσει το «τηλεσχολείο» από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

«Περνάμε όμορφα με τη δασκάλα μου και θα ήταν ωραία να μπορέσω να συνεχίσω το σχολείο και του χρόνου, στο γυμνάσιο, χωρίς να πρέπει να φύγω από εδώ», λέει η 12χρονη Άννα Μαύρου και προσθέτει: «αν αυτό δεν γίνει, τότε το σχολείο μου θα κλείσει. Θα μου λείψει και το σχολείο και η παρέα που κάνουμε με τη δασκάλα μου».

Η δασκάλα της Άννας, Χαρά Αγγελέτου, μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μοναδική μαθήτρια του δημοτικού σχολείου. «Αυτή τη στιγμή δεν της λείπει η γνώση. Της λείπει η παρέα με άλλα παιδιά. Πριν από λίγα χρόνια, οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου ήταν τα αδέλφια της. Η Άννα έχει ανάγκη από παρέα και το καλύτερο για εκείνη θα ήταν να βρίσκεται σε ένα σχολικό πλαίσιο, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, συνεργασία, διάλογος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά, εξάλλου, ότι δεν είναι αδιαφορία του κράτους να μην λειτουργεί γυμνάσιο σε ένα νησί με έναν μαθητή. Ωστόσο, θα μπορούσαν, όπως λέει, να υπάρξουν κίνητρα, ώστε μια οικογένεια με παιδιά να μπορέσει να επιστρέψει σε ένα νησί, που θα έχει σχολείο, συγκοινωνία, γιατρό, ένα μαγαζάκι με τα απαραίτητα για ένα παιδί.

«Σε κάθε περίπτωση θα ήταν πολύ καλή κίνηση να εφαρμοστεί η ιδέα του «τηλεσχολείου», καθώς θα μπορούσε στη συνέχεια να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα», τονίζει η κ. Αγγελέτου.

«Εφόσον λειτουργήσει το κέντρο τηλεπικοινωνιών είτε στη Ρόδο είτε στην Κάλυμνο, θα μπορεί η λύση της τηλεκπαίδευσης να υλοποιηθεί και στις περιπτώσεις της Τελένδου, του Αγαθονησίου και των Αρκών, όπου οι κάτοικοι είναι πολύ λίγοι», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Μαχαιρίδης.

ΑΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Τα παιδιά της Γάζας έχουν ανάγκη τα αναπηρικά καροτσάκια!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Τα παιδιά στη Γάζα πεθαίνουν ακόμη!
Το Κονβόι που ξεκίνησε από το Μιλάνο είναι ελπίδα για τα παιδιά της Γάζας!
Τα παιδιά της Γάζας έχουν ανάγκη τα αναπηρικά καροτσάκια!
(κλικ στην εικόνα)

…η συνέχεια στο Sibilla

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Παιδική Κακοποίηση στα Ιδρύματα

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>



Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα:

Το 2005 η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις επιπτώσεις του ιδρυματισμού στα παιδιά και τις σύγχρονες αποδεκτές αρχές φροντίδας τους, όσο και την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών του Ανθρώπου, υιοθέτησε την «Σύσταση προς τα κράτη μέλη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα». Σε αυτήν, αναφέρεται ρητά ότι η τοποθέτηση των παιδιών σε ιδρύματα θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση. Ότι θα πρέπει όταν αυτό συμβαίνει τα παιδιά στα ιδρύματα να μεγαλώνουν με αξιοπρέπεια, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, χωρίς να περιθωριοποιούνται και με πρωταρχικό στόχο την επιτυχή κοινωνική τους επανένταξη το συντομότερο δυνατόν. Ειδικότερα, τονίζεται ότι θα πρέπει να δίνεται η απαιτούμενη σημασία στις ειδικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία χωρίς ίχνος διάκρισης. Επίσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ρητά το δικαίωμα των παιδιών στην διατήρηση των οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών, το δικαίωμα της υψηλής ποιοτικά ιατρικής φροντίδας προσαρμοσμένης στις ανάγκες και την ευημερία τους και το δικαίωμα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για συνθήκες ανθρώπινης και μη υποτιμητικής μεταχείρισης. Ειδικότερα, το τελευταίο αφορά στην προστασία των παιδιών από σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ταπεινωτική συμπεριφορά, κακομεταχείριση ή καθημερινή βία. Επιπλέον στην Σύσταση συμπεριλαμβάνονται κατευθυντήριες οδηγίες και προδιαγραφές ποιότητας. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο χώρος τοποθέτησης πρέπει να βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, η μονάδα φιλοξενίας πρέπει να είναι μικρής κλίμακας, ώστε να παρέχει μία όσο το δυνατόν πιο οικογενειακή ατμόσφαιρα, καθώς και ότι η ψυχοπαιδαγωγική στρατηγική πρέπει να στοχεύει στην ανάπτυξη του παιδιού, διατηρώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με το δίκτυο της κοινοτικής ζωής εκτός ιδρύματος.

Παιδιά στα ιδρύματα της χώρας μας:

Στη χώρα μας συνεχίζει να παραμένει ένα εκτεταμένο ιδρυματικό σύστημα που συγκροτείται από μεγάλα δημόσια ιδρύματα και πολλά μικρά ιδιωτικά ιδρύματα φιλανθρωπικών φορέων, διεσπαρμένα σε όλη τη χώρα, τα όποια εποπτεύονται από την κοινωνική πρόνοια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα στο σύστημα φροντίδας των παιδιών με αναπηρίες συνεχίζει να κυριαρχεί ακραίου βαθμού ιδρυματισμός, σε σημείο που να καταργείται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και να παρατηρούνται γενικευμένα φαινόμενα ιδρυματικής παραμέλησης και κακοποίησης.

Η περιγραφή της ιδρυματικής καθημερινής ζωής ενός παιδιού, που ακολουθεί στη συνέχεια και είναι αποτέλεσμα παρατήρησης, αφορά στο 2007 σε ένα από τα ιδρύματα της χώρας μας. Η κατάσταση είναι ενδεικτική της καθημερινής ζωής εκατοντάδων άλλων παιδιών με αναπηρίες που ζουν σε ιδρύματα.

Η καθημερινή ζωή ενός παιδιού στο ίδρυμα:

Ο Νίκος είναι 10 ετών. Έχει σύνδρομο Down. Είναι ένα από τα πιο μικρά παιδιά του ιδρύματος. Εισήχθη σε αυτό σε ηλικία δύο ετών.

Παραμένει σε ένα από τα τέσσερα δωμάτια θαλάμου του ισόγειου, στον οποίο βρίσκονται είκοσι πέντε παιδιά. Το δωμάτιό του, που μοιράζεται με άλλα τέσσερα παιδιά, είναι βαμμένο με άσπρο και πορτοκαλί χρώμα. Οι τοίχοι είναι δίχως κανένα διακοσμητικό στοιχείο, άδειοι. Υπάρχει μόνο ένα παράθυρο με προστατευτικά σίδερα.

Ο Νίκος ξυπνάει στις 7.30 το πρωί. Είναι δεμένος, με μία λωρίδα άσπρου σεντονιού, από το πόδι στο κρεβάτι. Φοράει ένα λερωμένο φαρδύ κοντό μπλε σκούρο ολόσωμο φορμάκι. Στις 8.00 μπαίνουν στο δωμάτιο δύο νοσοκόμες και μία περιθαλπόμενη του ιδρύματος με νοητική καθυστέρηση που τις βοηθάει στις δουλειές. Η μία νοσοκόμα σπρώχνει ένα σιδερένιο καρότσι στο οποίο επάνω είναι τοποθετημένα μπιμπερό και φάρμακα και κάτω μπάμπερς. Η μία κατευθύνεται στον Νίκο με ένα μπιμπερο γάλα. Τον ταΐζει στο κρεβάτι του, δεμένο. Ο Νίκος πίνει γρήγορα, δίχως να παίρνει ανάσα. Κυλάει γάλα από το στόμα στο λαιμό του. Το φορμάκι του λερώνεται. Στη συνέχεια η νοσοκόμα παίρνει από το καρότσι μια πλαστική σύριγγα που βρίσκεται μέσα σε ένα από τα μπουκάλια με σιρόπι. Χρησιμοποιεί την ίδια για την φαρμακοδοσία όλων των παιδιών. Την γεμίζει και πηγαίνει στο Νίκο. Οι κινήσεις προς το παιδί, είναι απότομες. Πιάνει απότομα και με δύναμη τα μάγουλά του και τα πιέζει. Το παιδί ανοίγει το στόμα με έκφραση οδύνης δίχως να αντιδρά. Του αδειάζει το φάρμακο και φεύγει προς ένα άλλο παιδί. Ο Νίκος μένει λερωμένος από το γάλα που έπεσε επάνω του. Ανοίγει το φερμουάρ από το φορμάκι του και προσπαθεί να βγάλει το πάμπερ του. Κατορθώνει να τραβήξει ένα μέρος και το σκίζει σε κομματάκια. Τα βάζει στο στόμα του. Αρχίζει και τα μασάει. Το στόμα του είναι μπουκωμένο.

Μετά από μισή ώρα, στις 11.30 μπαίνει ένας νοσοκόμος στο δωμάτιο. Βλέπει το παιδί και φωνάζει: «Πάλι τα ίδια, θα μας κλείσεις μέσα». Το σφίγγει από τα μάγουλα για να ανοίξει το στόμα του και να τον καθαρίσει. Ο Νίκος αρχίζει να κλαίει.

Στις 12.30 ανοίγει η πόρτα. Μπαίνει μία νοσοκόμα με το σιδερένιο καρότσι μεταφοράς του φαγητού. Στο επάνω ράφι είναι τοποθετημένη μια μεγάλη κατσαρόλα. Δίπλα, σιδερένια πιάτα σερβιρισμένα με φαγητό, όπως και στο κάτω ράφι. Η νοσοκόμα αρχίζει να δίνει τα φάρμακα στα παιδιά. Σε μία κουταλιά φαγητού βάζει τα φάρμακα και τους τα δίνει. Με το ίδιο κουτάλι για όλα. Στη συνέχεια παίρνει ένα πιάτο και αρχίζει το τάισμα του Νίκου. Το παιδί στέκεται όρθιο. Πιάνει το πιάτο με τα χέρια του. Καταπίνει γρήγορα δίχως διάλειμμα. Έπειτα, με μία βρεγμένη μπλούζα του σκουπίζει το στόμα. Στη συνέχεια πάει σε άλλο παιδί. Ο Νίκος συνεχίζει να την κοιτάει.

Στις 13.00 μπαίνει η άλλη νοσοκόμα με την περιθαλπόμενη που την βοηθά. Η νεαρή κοπέλα που έχει νοητική καθυστέρηση αρχίζει να αλλάζει πάμπερς στα παιδιά. Αφού πρώτα λύνει το Νίκο, του βγάζει το φορμάκι. Το παιδί μένει γυμνό, τον αλλάζει και του φοράει πάλι ένα μπλε σκούρο φορμάκι. Τον δένει στη μέση με ένα μακρύ κομμάτι από ένα σκισμένο σεντόνι, για να μην του πέφτει το πάμπερ. Έπειτα του δένει πάλι το πόδι στο κρεβάτι. Μετά ο Νίκος ξαπλώνει και κοιτά επίμονα το ταβάνι.

Στις 16.30 μπαίνει η νοσοκόμα στο δωμάτιο. Είναι η ώρα για το απογευματινό άλλαγμα. Ο Νίκος έχει ξανά λερωθεί. Η νοσηλεύτρια δεν δίνει σημασία σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί.

Στις 20.20 έρχεται η νοσοκόμα για το βραδινό φαγητό και την φαρμακοδοσία. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία όπως το μεσημέρι. Δίνει νερό σε όλα τα παιδιά με το ίδιο μπιμπερό. Τα φώτα του διαδρόμου και του δωματίου δεν σβήνουν. Ο Νίκος και τα άλλα παιδιά παραμένουν κλεισμένα στο δωμάτιο για όλο το βράδυ.

Αυτή είναι η καθημερινή ζωή του Νίκου και πολλών άλλων παιδιών που έχουν την ατυχία να περιθάλπονται στα Ελληνικά ιδρύματα. Δυστυχώς, τα προγράμματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες πρώην έγκλειστους στα ιδρύματα της χώρα μας να ζήσουν σε κοινοτικές δομές, δεν συμπεριέλαβαν τα ιδρύματα για παιδιά (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

Το κείμενο και η περιγραφή της καθημερινής ζωής του Νίκου, αποτελούν αποσπάσματα από επιστημονικό άρθρο, ομάδας κοινωνικών λειτουργών, με τίτλο “Παιδιά με αναπηρίες σε ιδρύματα στην Ελλάδα: Το φαινόμενο της παραμέλησης και κακοποίησης από το θεσμό” (Χ. Ασημόπουλος, Μ. Μαργαριτίδου, Α. Μαυρομάτη, Μ. Παρασχάκη, Ι. Ψαρά), το οποίο θα δημοσιευθεί σύντομα στο περιοδικό Κοινωνική Εργασία (Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών).

Η φωτογραφία είναι από το «Παιδιά στο Άσυλο της Λέρου» της ΕΨΥΠΕ (εκδ. Καστανιώτη, 1995).

@ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ PSI-AKTION ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ο μοναδικός Ελληνας στη λίστα των ισχυρών

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ενας διάσημος ελληνοαμερικανός βιολόγος, γιατρός και πανεπιστημιακός καθηγητής, οΝίκολας Χρηστάκης, συμπεριλαμβάνεται στην εφετινή λίστα του αμερικανικού περιοδικού «Τime» με τους«100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Αν και γεννήθηκε στις ΗΠΑ, πριν από 47 χρόνια, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έζησε τα πρώτα έξι χρόνια του βίου του στην Ελλάδα και μιλάει καλά τα ελληνικά. Τη θέση του στη λίστα του «Τime» τη χρωστά στην τεκμηρίωση της γνωστής θεωρίας του για τον «ιό της ευτυχίας». Την άποψη δηλαδή ότι η ευτυχία, όπως και η δυστυχία, «μεταδίδεται» από άνθρωπο σε άνθρωπο, περίπου όπως η… γρίπη.

«Οταν οι άνθρωποι γύρω μας, τόσο οι φίλοι και οι συγγενείς όσο και οι άνθρωποι που απλά βρίσκονται κοντά μας- όπως οι συνεργάτες και οι γείτονές μας- γίνονται πιο ευτυχείς,γινόμαστε κι εμείς πιο ευτυχείς»λέει ο καθηγητής. Στηρίζει μάλιστα αυτή τη θεωρία του στη μελέτη της συμπεριφοράς περίπου 5.000 ατόμων σε διάστημα μεγαλύτερο της εικοσαετίας.

Οταν δύο στενοί φίλοι ζουν σε απόσταση μικρότερη του μιλίου μεταξύ τους, και ο ένας γίνει για κάποιον λόγο πιο ευτυχισμένος, οι πιθανότητες να ευτυχήσει και ο φίλος του αυξάνονται κατά 15%, λέει ο κ. Χρηστάκης. Ακόμη κι αν αυτός που θα ευτυχήσει είναι φίλος φίλων μας και δεν τον γνωρίζουμε καν προσωπικά, ο αντίκτυπος της ευτυχίας που εκπέμπει αυξάνει και τα δικά μας ποσοστά ευτυχίας: με άλλα λόγια, αρκεί να περιστοιχιστούμε με ευτυχή άτομα για να ευτυχήσουμε και εμείς.

Πάντως η λίστα του «Τime» είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει και εφέτος πολλές συζητήσεις, αφού τα κριτήρια επιλογής των «100» από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού είναι λίγο περίεργα. Οσο κι αν ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Ρικ Στένγκελσε σχετικό σημείωμά του επιμένει ότι«δεν περιλαμβάνονται οι πιο ισχυροί, ούτε οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο,αλλά αυτοί που χρησιμοποιούν τις ιδέες,τα οράματα και τις πράξεις τους για να μεταμορφώσουν τον κόσμο και να επηρεάσουν πλήθη ανθρώπων», η τοποθέτηση στη λίστα εγκληματιών όπως ο μεγαλοαπατεώνας Μπέρνι Μέιντοφκαι ο μεξικανός «βαρόνος της κοκαΐνης»Χοακίν Γκουσμάνέχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο.

Και δεν είναι μόνο αυτό: δίπλα στον κ. Χριστάκη και άλλους μεγάλους επιστήμονες, όπως π.χ. οι οικονομολόγοιΝουριέλ Ρουμπίνι καιΠολ Κρούγκμαν, αλλά και σε πανίσχυρους πολιτικούς, όπως οΜπαράκ Ομπάμα, οΒλαντίμιρ Πούτιν, οΝικολά Σαρκοζί , ηΧίλαρι Κλίντονκαι η Ανγκελα Μέρκελ, τιμώνται πρόσωπα όπως ο 22χρονος τηλεστάρ της DisneyΖακ Εφρον, η ηθοποιός Κέιτ Γουίνσλετ, η τραγουδίστρια της χιπ-χοπΜ.Ι.Α.

, ο πρωταθλητής του γκολφΤάιγκερ Γουντςκαι οι αδελφοίΣαμκαι Νταν Χάουζερ, δημιουργοί του υπερβίαιου βιντεοπαιχνιδιού «Grand Τheft Αuto».

Ακόμη και αν θεωρηθεί «λογικό» να συμπεριλάβει κάποιος στη λίστα την «πρώτη κυρία»Μισέλ Ομπάμα, πολλοί διερωτώνται τι δουλειά έχουν σε αυτήν άνθρωποι όπως ηαποτυχημένη υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑΣάρα Πέιλιν , ο κατοχικός πρωθυπουργός του ΙράκΝούρι αλ Μαλίκι.

ΠΗΓΗ-ΒΗΜΑ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Ζητείται «θηρίο»

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Tου Αλεξη Παπαχελα


Aναρωτιέμαι πολλές φορές αν θα μπορούσε στις μέρες μας να υπάρξει ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα το «σήκωνε» η σημερινή ελληνική κοινωνία άραγε; Θα άντεχε ο ίδιος να τα βγάλει πέρα με το αδηφάγο, νεοπλουτίστικο επιχειρηματικό κατεστημένο και το άναρχο μιντιακό τοπίο που κάνει την τρίχα τριχιά και τη σταγόνα καταιγίδα; Πώς θα αντιμετώπιζε έναν διαλυμένο κρατικό μηχανισμό που δεν έχει τίποτα να κάνει με το προδικτατορικό κράτος;

Ο Καραμανλής γνώριζε καλά το ελληνικό DNA. Ηξερε πως το ελληνικό δοβλέτι χρειάζεται βούρδουλα για να λειτουργήσει. Οι παλιοί θυμούνται τρομοκρατημένους, αλλά σοβαρούς, γενικούς διευθυντές να εξηγούν πως πρέπει πρώτα να ενημερώσουν το «θηρίο» και μετά να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Οταν αποφάσισε πως η Ελλάδα χρειαζόταν τουρισμό υψηλού επιπέδου διάλεξε τους καλύτερους και δημιούργησε τα ΞΕΝΙΑ, τις κρουαζιέρες, το Φεστιβάλ Αθηνών και άλλα πολλά. Είχε την ικανότητα να διαλέγει τα καλά μυαλά από διάφορους χώρους και να τα αξιοποιεί για τους δικούς του σκοπούς.

Ενα ακόμη χαρακτηριστικό του ήταν πως διάλεγε τους πολιτικούς του συνεργάτες πέρα από τις παρέες του. Δεν δίσταζε να πάρει δίπλα του ανθρώπους που ήταν ενδεχομένως «καλύτεροι» σε μόρφωση ή κοινωνικό στάτους από τον ίδιο όπως τον Παπαληγούρα, τον Αβέρωφ, τον Ράλλη, τον Τσάτσο κ.ά. Τους φερόταν αυταρχικά και πολλές φορές τους έφτασε στα όριά τους. Εμπιστευόταν όμως τον εαυτό του και δεν έφευγε ποτέ από τους στόχους του. Ξέρουμε τώρα, με την ασφάλεια της χρονικής απόστασης, πως έκανε λάθη. Θα μπορούσε να είχε διασώσει μεγάλα κομμάτια της Αθήνας. Ο αντικομμουνισμός του μπορεί να μας φαίνεται ακραίος σήμερα, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να κάνουμε το λάθος να «διαβάζουμε» την ιστορία με τα γυαλιά του σήμερα. Αλλος ο κόσμος του 1955-63 και οι γεωπολιτικές του συγκυρίες, άλλος ο κόσμος του 2009.

Ο Καραμανλής άφησε έργο πίσω του, επέδειξε ρεαλισμό και τόλμησε. Η μεγαλύτερη απόφαση, για χάρη της οποίας πολλά λάθη παραγράφονται, ήταν χωρίς αμφιβολία η ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Το πάλεψε ο ίδιος, και μέσα και έξω. Μέσα είχε να αντιμετωπίσει μια κοινή γνώμη που είχε αρχίσει να γοητεύεται από έναν αριστερόστροφο λαϊκισμό που ήταν φυσιολογικός μετά την επταετία. «Η ΕΟΚ των μονοπωλίων» ή το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» είχαν τεράστια απήχηση και έπνιγαν τις φωνές του ρεαλισμού. Εξω είχε να αντιμετωπίσει την καχυποψία Γερμανών και Γάλλων, οι οποίοι αναρωτιόντουσαν αν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να μπει στο κλειστό κλαμπ της Ευρώπης. Και μέσα και έξω λειτούργησε με πυγμή και τα κατάφερε.

Ισως έβλεπε, γνωρίζοντας καλά όπως είπαμε την ελληνική ψυχοσύνθεση, δύο σκληρές πραγματικότητες: πρώτον ότι η ελληνική κοινή γνώμη βάδιζε ολοταχώς σε ένα μονοπάτι αχαλίνωτου λαϊκισμού και δεύτερον πως το ελληνικό σύστημα διοίκησης είχε αρχίσει να αποσυντίθεται. Βάζοντας την Ελλάδα στην ΕΟΚ έβαζε ουσιαστικά ένα δυσκυβέρνητο και απρόβλεπτο τρένο πάνω σε σταθερές και γερές ευρωπαϊκές ράγες. Εκ των υστέρων, και έως τις μέρες μας, αποδεικνύεται πως όσες ανοησίες, περιπέτειες, αστοχίες και να έχουμε διαπράξει ως χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, η Ελλάδα έχει βρει ένα σίγουρο αγκυροβόλιο στους κόλπους της Ε.Ε. Δεν ξέρω αν η σημερινή κοινωνία μπορεί να «βγάλει» έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η γενιά του, στο κάτω κάτω, δούλεψε πολύ σκληρά σε μια άλλη και φτωχή Ελλάδα και έζησε κρίσεις και δυσκολίες που εμείς ούτε μπορούμε να φαντασθούμε. Δεν μπορώ να απαντήσω στο αν ακόμη και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μπορούσε να κυβερνήσει μία χώρα που πολλές φορές είναι σχεδόν μη κυβερνήσιμη. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από όσες έχουμε διαθέσιμες σήμερα.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>SIEMENS – Αναβάλλεται η αποστολή κλήσεων σε απολογίες

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>
Νέα στοιχεία που έλαβε ο ανακριτής της υπόθεσης της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανός μέσω δικαστικής συνδρομής από την Ιταλία, μεταθέτουν για αργότερα την αποστολή κλήσεων σε απολογίες εμπλεκομένων στην υπόθεση της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση κέντρων του ΟΤΕ.

Στο ανακριτικό γραφείο έχουν διαβιβαστεί στοιχεία από την ιταλική δικαιοσύνη που σχετίζονται με το επίμαχο σκέλος της υπόθεσης και κρίνονται σημαντικά για την περαιτέρω εξέλιξη της έρευνας, τα οποία πρέπει να μεταφραστούν. Έτσι η αποστολή κλήσεων σε κατηγορουμένους μετατίθεται χρονικά μέχρι να παραλάβει ο κ. Ζαγοριανός τις επίσημες μεταφράσεις.

Τη Δευτέρα κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης, δια του συνηγόρου του, πρώην στέλεχος της Siemens που κατηγορείται για την επίμαχη σύμβαση του 1997, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι ύψους ζημία υπέστη ο ΟΤΕ.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η ζημιά των περίπου 57,5 εκατομμυρίων ευρώ, που προσδιορίζεται στο κατηγορητήριο προήλθε από «υπεραπλουστευτικό τρόπο εκτίμησης» και αναφέρει ότι για τον προσδιορισμό της απαιτείται συνεκτίμηση και στάθμιση μεγάλου αριθμού παραμέτρων που διαμορφώνουν τις τελικές τιμές των ψηφιακών κέντρων. Υποστηρίζει επίσης ότι η σύμβαση ήταν άκρως επωφελής για τον ΟΤΕ και επικαλείται βουλεύματα απαλλαγής στελεχών του οργανισμού το 1993 και 1998 που ήταν κατηγορούμενα για συμβάσεις με αντίστοιχο αντικείμενο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ…

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>

Πρόγραμμα υποχρεωτικής εξόδου από τον ΟΣΕ περίπου 3.000 υπαλλήλων άνω των 50 ετών πρότεινε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης στους εκπροσώπους των εργαζομένων.Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε το νέο αυτό πρόγραμμα -που θα διαχειριστεί ο ΟΑΕΔ- ως καθεστώς μισθωτής εφεδρείας.Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, το καθεστώς μισθωτής εφεδρείας θα είναι υποχρεωτικό για όσους είναι άνω των 50 ετών. Όσοι ενταχθούν σε αυτό θα πάρουν το 70% των τακτικών αποδοχών τους, οι εισφορές τους θα καταβάλλονται από τον ΟΣΕ, θα πάρουν σε 2 δόσεις το εφάπαξ και θα συνταξιοδοτηθούν κανονικά στα 58 με 60 έτη.Το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας εντάσσεται στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΟΣΕ που περιλαμβάνει και περικοπές ζημιογόνων δρομολογίων, αφού ο Οργανισμός έχει συσσωρευμένα χρέη 8 δισ. ευρώ και 2 εκατ. ευρώ ημερήσιο κόστος λειτουργίας.Οι εργαζόμενοι, πάντως, αντιδρούν και κάνουν λόγο για πρόγραμμα απολύσεων.



@ Φτίαξε σιδηρόδρομο σε Ευρωπαικά πρότυπα και άσε τις πατέντες υπουργέ.


@ Μόνο στο Ελλάδισταν γίνονται αύτα.


@ Εσύ πιστεύεις ότι θα το δεκτούν οι συνδικαλιστές, και οι εργαζόμενοι ;


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Δεν ξεχνούμε τον Μάριο Τόκα.Το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου δημιουργού

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>
Δεν ισχυρίζομαι ότι ξόφλησα το χρέος μου, κανένας ποτέ δεν ξοφλά το χρέος του στην πατρίδα. Λέω μόνο πως σε ό,τι έκανα, κατέθεσα ένα κομμάτι από την ψυχή μου και προσπάθησα να συνθέσω σε ήχους τη φωνή του αδικημένου νησιού μας και την ελπίδα του αδικαίωτου λαού μας

Τα ίδια τα λόγια του αλησμόνητου συνθέτη, που συνήθιζε να επαναλαμβάνει όταν τον τιμούσαν για το έργο του, δανείστηκε χθες ο Δήμαρχος Λεμεσού στον επιμνημόσυνο χαιρετισμό του για τον Μάριο Τόκα.
Παρούσα διά των εκπροσώπων της ήταν η Πολιτεία, στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Μάριου Τόκα, που τελέστηκε στην Αγία Ζώνη, στη γενέτειρά του συνθέτη, Λεμεσό. Ο πατέρας του Κύπρος Τόκας, τα αδέλφια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και πλήθος συμπολιτών του, που, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Μάριου, έσπευσε να αναστοχαστεί και να μετρήσει πόσα έχει πάρει απ’ το μεγάλο έργο, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Επιμνημόσυνους χαιρετισμούς, εκτός του Δημάρχου Λεμεσού, είπαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, η γ.γ. των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου κι ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Νίκος Πέτρου. Παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο οι υπουργοί, Νεοκλής Συλικιώτης και Νίκος Νικολαΐδης, βουλευτές, οι δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού και τοπικοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της Δημοκρατίας, που μίλησε εκ μέρους της Πολιτείας στο ετήσιο μνημόσυνο του Μάριου Τόκα, αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο καθώς και στον πλούτο των αρετών και των χαρισμάτων του αείμνηστου συνθέτη.
Χαρακτηριστικά ο κ. Καρογιάν σημείωσε «ότι εμείς χρειαζόμαστε περισσότερο την παρέα του Μάριου Τόκα και όχι ο αλησμόνητος συνθέτης τα δικά μας μνημόσυνα», τονίζοντας πως εκείνος φρόντισε, «να μας συνοδεύουν οι γλυκύτατες μελωδίες του, τα τόσα μουσικά χρώματα και αρώματα που μας κληροδότησε».
ΠΟΛΙΤΗΣ

infognomonpolitics

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το μαγαζί του Παυλίδη!!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


Αυτό είναι το μαγαζί που προτείνω να ανοίξει ο Παυλίδης αν τελικά παραιτηθεί..

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πάει και ο Παυλίδης…άλλος για κουκούλωμα;

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


[πατήστε πάνω για μεγέθυνση]

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Gary Glitter, Παιδεραστης πρωην Ποπ ειδωλο!

Posted by defactogr στο 5 Μαΐου, 2009

>


…η συνέχεια εδώ mygreekblog

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »