Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Archive for 28 Μαΐου 2009

>ΜΝΗΜΗ ΑΛΩΣΕΩΣ – η πόλις εάλω

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>



Για όσους δεν γνωρίζουν και θέλουν να μάθουν γιατί υπάρχουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν αλλά δεν θέλουν να μάθουν γιατί προτιμούν να προβοκάρουν (βλέπε εδώ) η εκδήλωση αυτή γίνεται με συνέπεια κάθε 29η Μαίου εδώ και χρόνια.

Greece Alert

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>«Όλο το πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από μικρή επαφή με την πραγματικότητα.»

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Δράση» Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης απάντησε στις ερωτήσεις της Τράπεζας Τύπου και στον Δημήτρη Συρμάτση.

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας και πρώην Γενικός Γραμματέας των «Φιλελευθέρων» κ. Αϊβαλιώτης , εκτιμά ότι στις εκλογές ο δικομματισμός θα πληγεί, επέρριψε ευθύνες και στα μικρότερα κόμματα για την παθογένεια του πολιτικού συστήματος, τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, επεσήμανε ότι η Δράση θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά τις Ευρωεκλογές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διανομής του τηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων.

  • «ΔΡΑΣΗ : η δημιουργική αντίδραση» . Θα «αντιδράσει» ο κόσμος στις ευρωεκλογές; ποια είναι η πεποίθησή σας ;

Είναι σίγουρο ότι στο εκλογικό αποτέλεσμα θα εκφραστεί μία μεγάλη αντίδραση των πολιτών στον δικομματισμό. Αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι ενδεχομένως η αντίδραση αυτή να μην είναι δημιουργική. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, καθώς πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την ενίσχυση της «ΔΡΑΣΗΣ» η αντίδραση μπορεί να έχει δημιουργικό αποτέλεσμα.

…η συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πολιτικός πολιτισμός από τους αρχηγούς

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Πάει και το debate και τα πολιτικά κόμματα περιμένουν τις αρνητικές και θετικές κριτικές. Σε μας εντύπωση πάντως μας έκανε το άγριο στρίμωγμα που έφαγε η Παπαρήγα από τους δημοσιογράφους , η άνεση του Καραμανλή, το χτύπημα του χεριού από τον Παπανδρέου, ενώ ο Αλαβάνος και ο Καρατζαφέρης (ιδιαίτερα ο πρώτος) δεν ήταν τόσο καλοί όσο το προηγούμενο debate των εθνικών εκλογών του 2007.
Αυτό επίσης που μας εντυπωσίασε είναι το κλίμα που επικρατούσε πριν την έναρξη μεταξύ των Καραμανλή και Παπανδρέου που ήταν σχεδόν φιλικό.
Πολιτικός πολιτισμός…… τουλάχιστον off air
.

online-press

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Wind: Νέες μειώσεις για την περιαγωγή στην ΕΕ από 1η Ιουλίου 2009

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

.fullpost{display:inline;}

Ακόμη περισσότερο όφελος αποκτούν οι συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής WIND που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης* χάρη στις νέες μειώσεις στις χρεώσεις περιαγωγής και την αλλαγή του τρόπου χρέωσης των κλήσεων από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, από 1η Ιουλίου 2009, οι εξερχόμενες κλήσεις από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνονται σε 0,51€ το λεπτό ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις μειώνονται σε 0,23€.
Για τις εξερχόμενες κλήσεις, η χρέωση πραγματοποιείται ανά δευτερόλεπτο, με ελάχιστη χρέωση τα 30’’.
Σε ότι αφορά τις εισερχόμενες, η χρέωση πραγματοποιείται ανά δευτερόλεπτο, χωρίς …η συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Δεν τον θέλει με τίποτα…

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>


[πατήστε πάνω για μεγέθυνση]

…..δεν Τον θέλουμε και εμείς εδώ τα λέμε!

Hakis

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Αυτοκτονία που προαναγγέλθηκε μέσα από τα σχόλια του καφενείου μας ή πρόκειται περί σύμπτωσης;;;

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>


Μας έχει συγκλονίσει η περίπτωση και την δημοσιεύουμε διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας.

Πριν 3 μέρες στα σχόλια του καφενείου αναρτήθηκε ένα σχόλιο με το οποίο ένας ανώνυμος επισκέπτης μας, προανήγγειλε την αυτοκτονία του τις αμέσως επόμενες μέρες (Διάβασε εδώ). Μάλιστα ανέφερε και λεπτομέρειες ότι είχε ένα μαγαζί και πολλά χρέη και κατέληγε
«Αντίο φίλοι μου, αντίο αδέλφια μου, αντίο καλή μου γυναίκα. Δεν μας άφησαν να γεράσουμε μαζί.

είχα κάποτε όνειρα πως θα ζήσω αξιοπρεπώς με ένα μαγαζάκι.

25 Μάϊος 2009 7:12 μμ»

Επειδή θεωρήσαμε ότι ήταν μια πολύ σοβαρή περίπτωση, ενημερώσαμε αμέσως τις αρχές για να προλάβουμε τον άνθρωπο , πριν να δώσει τέλος στη ζωή του και περιμέναμε ενημέρωση, χωρίς να δημοσιεύσουμε το θέμα .

Διαβάσαμε όμως σήμερα στον τύπο για μια αυτοκτονία ενός συνανθρώπου μας. «Με τον πιο τραγικό τρόπο έβαλε τέλος στη ζωή του ένας 55χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος είχε έρθει σε απόγνωση τον τελευταίο χρόνο από οικονομικές δυσκολίες.«(Διάβασε εδώ)

Μας συγκλόνισε το γεγονός διότι μοιάζουν ακόμα και στις λεπτομέρειες οι δύο περιπτώσεις και στις αιτίες και στο χρόνο. Και μάλιστα συνδυάσαμε το γεγονός ότι μπορεί ένας ιδιοκτήτης καφετέριας να έγραψε το σχόλιο στο καφενείο. Απευχόμαστε να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, αν και όλες οι αναφορές οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Διότι σε αυτή την περίπτωση δεν προλάβαμε να σώσουμε έναν άνθρωπο.

Ακόμη δεν ξέρουμε αν οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει το ίχνος του σχολιαστή , τουλάχιστον αν δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, να προλάβουμε τον άλλο συνάνθρωπό μας.
Η απάντηση που πήραμε σήμερα από τις αρχές μετά από νέο e-mail μας που τους ρωτούσαμε τι έγινε είναι:

«Hellenic Cyber Crime Un»

«Η ενημέρωση σας έχει παραληφθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εντοπισμό του/της ανώνυμου χρήστη/ριας και την απαραίτητη συνδρομή του/της.»

Θέλουμε να κάνουμε δημόσια έκκληση να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να προλάβουμε αν πρόκειται για κάτι σοβαρό .

ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 29.5.08

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και αύριο Παρασκευή στην Μακεδονία στην Ήπειρο στην Δυτική Ελλάδα και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας . Τα φαινόμενα στην Μακεδονία και τοπικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 5 Beaufort κυρίως στα νότια ενώ στο Ιονιο από νότιες διευθύνσεις θα φτάσουν το πολύ τα 4 Beaufort.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

http://kairikaxristos.ning.com/

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Κλείσιμο ψαλίδας δείχνουν δυο νέα γκάλοπ

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

euroekloges.jpg

Αισιοδοξία υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που αναμένεται να δουν αύριο το φως της δημοσιότητας δείχνουν περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η χθεσινή εμφάνιση του Κ. Καραμανλή στο Mega, όπου σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα των ερευνών φαίνεται ότι είχε θετικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Στην Ρηγίλλης παραδέχονται ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, ωστόσο αποφεύγουν τους πανηγυρισμούς. «Παρατηρείται συμπίεση της διαφοράς» αναφέρει στο parapolitika.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του νεοκλασικού. Την ίδια ώρα κυκλοφορεί έντονα στην πιάτσα ότι αύριο αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας δύο δημοσκοπήσεις. Στη μία η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων καταγράφεται στο 3,2% και στη δεύτερη στο 2,8%. Η μία από τις δύο έρευνες (κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη) θα δημοσιευτεί στην «Καθημερινή».

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η προετοιμασία για το Debate…

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Ο Βάρβαρος..



και Ο Πλοίαρχος….

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ,

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ»;


Κακή υπηρεσία προς τη χώρα και τη δημοκρατία θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το παιχνίδι εντυπώσεων με τις «κατεψυγμένες» δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου το 2006 σε εκδήλωση για την ανατύπωση παλαιού μειονοτικού αναγνωστικού.

Σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου κυριαρχεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τα ζητήματα της Ευρώπης και τις προοπτικές της Ελλάδας, επιχειρείται να καθοδηγηθεί η ψήφος των πολιτών με συναισθηματικά κριτήρια και μάλιστα για θέματα όπου εξ ορισμού οφείλει να πρυτανεύει η νηφαλιότητα. Οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι προφανείς, όπως και οι κύκλοι που ενορχηστρώνουν τις επιθέσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα θέλαμε λοιπόν να διευκρινίσουμε ότι:

  • Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου έγιναν σε εποχή που ο ίδιος δεν κατείχε καμία κομματική θέση στους Οικολόγους Πράσινους. Τα όποια παράπονά του για άλλες ελληνικές περιφέρειες περιγράφουν κατά βάση αυτό που ο εκλεκτός της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κ. Ψωμιάδης, αποκαλεί συχνότατα «κράτος των Αθηνών».
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές, το 2004 και το 2007, βολιδοσκοπήσεις για εκλογική συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο». Χαρακτηρισμοί πάντως για ξένους πράκτορες, με ή χωρίς εισαγωγικά, θα ήταν πάντως καλύτερα να αποφεύγονται σε μια χώρα όπου η λέξη αυτή στοίχισε τη ζωή του Ν. Μπελογιάννη και όπου ο ίδιος χαρακτηρισμός εκτοξευόταν για χρόνια ακόμη και για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν συλλογική προσπάθεια και δεν έχουν αρχηγό. Όποιοι εκπρόσωποί μας εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο ή τη Βουλή, δεσμεύονται στη δημόσια παρουσία τους από τις προγραμματικές θέσεις που έχουμε καταθέσει δημόσια.
  • Υποστηρίζουμε το είδος της ιστορικής μνήμης που δημιούργησε τη σημερινή Ενωμένη Ευρώπη και όχι εκείνο που έκανε ερείπια την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτοί που καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα δε μπορούν να προβάλλονται ως κριτές του πατριωτισμού μας.
  • Αναλυτικές διευκρινίσεις για τις θέσεις μας στα «επίμαχα» ζητήματα, στάλθηκαν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης μόλις χθες 27.5.

Αν κάτι πάντως δείχνει η υπόθεση του επίμαχου μειονοτικού αναγνωστικού του 1925, είναι τα αδιέξοδα της υποταγής τέτοιων θεμάτων σε κοντόφθαλμες «εθνικές» σκοπιμότητες, όπως τότε ο περιορισμός της βουλγαρικής επιρροής στους μη ελληνόφωνους πληθυσμούς, καθώς η κυβέρνηση Πάγκαλου ετοίμαζε εκείνη την εποχή στρατιωτική επιχείρηση στη Βουλγαρία.

Γι’ αυτό ακριβώς οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε ότι οι μειονότητες ΔΕΝ έχουν «μητέρες πατρίδες» και ζητάμε απεμπλοκή των μειονοτικών θεμάτων από τις διμερείς διακρατικές θέσεις, καθώς και πλήρη εφαρμογή των πάγιων κανόνων που προβλέπουν οι σχετικές ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Πρόσφατη είναι η αναφορά του κ. Ι.Βαρβιτσιώτη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7.3.2009), επικεφαλής μέχρι τώρα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, για το πώς τα συλλαλητήρια του 1992 εμπόδισαν την αποδοχή του Πακέτου Πινέιρο, που κατοχύρωνε όλα όσα διεκδικεί σήμερα η ελληνική πολιτική στο Μακεδονικό. Το τραγικότερο όμως είναι ότι ο ίδιος κράτησε τη θέση του κρυφή από τους πολίτες για 17 χρόνια, και την αποκάλυψε όταν δεν είχε πια καμία πρακτική αξία.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο πολιτικός διάλογος για τέτοια θέματα μπορεί να διασφαλίσει το καλύτερο μόνο όταν είναι ανοικτός και νηφάλιος. Λογικές πλειοδοσίας και μειοδοσίας, όπως αυτές που επιστρατεύονται εναντίον των Οικολόγων Πράσινων, πλήττουν πάνω από όλα την ικανότητα της χώρας να εντοπίσει και να προστατεύσει τα πραγματικά μακροπρόθεσμα συμφέροντά της. Αγαπάμε τη χώρα μας ως πολίτες και όχι ως φίλαθλοι.

Προτείνουμε τη δική μας «Realpolitik» σε σχέση με τις γείτονες χώρες.

Βασικότερο από όλα, όμως, είναι ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι υποψήφιοι να αναλάβουν την εξωτερική πολιτική της χώρας, που άλλωστε δεν αποφασίζεται στις ευρωεκλογές. Αυτό που κρίνεται στις 7 Ιουνίου είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη κατώτερη των περιστάσεων και μια Ελλάδα που κλείνεται στον εαυτό της, αδυνατώντας να καταλάβει τι πραγματικά την απειλεί και τι όχι.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

των Οικολόγων Πράσινων

@citypress-gr.blog – Όποτε και να έγιναν οι δηλώσεις αγαπητοι φίλοι Ο.Π. το 2006 η το 2036 οι παρέες με τους Βοσκόπουλους και τους λοιπούς δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>"Μια ωραία συνέντευξη τύπου"…

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>H σφαίρα που άλλαξε τη Γερμανία…

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Κατάσκοπος της Στάζι ήταν ο Δυτικογερμανός αστυνομικός που σκότωσε άοπλο διαδηλωτή το 1967


The New York Times – Καθημερινή



Ηταν «ο πυροβολισμός που άλλαξε τη χώρα». Η δολοφονία του άοπλου διαδηλωτή Μπένο Ονεζοργκ από τη δυτικογερμανική αστυνομία το 1967 πυροδότησε κίνημα αριστερής διαμαρτυρίας και άρχισε τη μετάλλαξη της συντηρητικής δυτικογερμανικής κοινωνίας προς το προοδευτικό πρόσωπο που σήμερα γνωρίζουμε.

Τώρα, μία ανακάλυψη στα αρχεία της Στάζι, της μυστικής υπηρεσίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, αλλάζει όσα πίστευαν οι Γερμανοί για τη μεταπολεμική ιστορία τους. Ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη, ο Δυτικογερμανός αστυνομικός Καρλ-Χάιντς Κούρας, ήταν κατάσκοπος της Στάζι.

«Ποτέ, μα ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο», λέει ο Στέφαν Αουστ, πρώην διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού «Σπίγκελ». Η αποκάλυψη γεννά πολλά άβολα ερωτήματα. Για την Αριστερά, κλονίζεται η ιστορία της εξέγερσης του 1968. Οι Δυτικογερμανοί είχαν εξεγερθεί εναντίον ενός κράτους το οποίο θεωρούσαν βίαιο και άδικο, αλλά ο κακός της ιστορίας ήταν και ο ίδιος πεπεισμένος σοσιαλιστής…

Επίσης, έρχεται στο προσκήνιο η διείσδυση της Στάζι στη δυτική Γερμανία και γεννιούνται ερωτήματα κατά πόσον αυτή πήγε πολύ μακρύτερα από αυτό που έχει αποκαλυφθεί.

Προφανώς, η πιο ύπουλη ερώτηση είναι η εξής: μήπως ο Κούρας δεν δρούσε μόνον ως κατάσκοπος αλλά και ως προβοκάτορας, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσει τη Δυτική Γερμανία; Οπως συνόψισε η εφημερίδα «Μπιλντ»: «Εδωσε ο Μίλκε εντολή για τη σφαίρα;». Ο Εριχ Μίλκε ήταν ο τρομερός τότε αρχηγός της Στάζι. Ομως, στους 17 τόμους αρχείων στους οποίους καταγράφεται η διπλή ζωή του Κούρας, οι ιστορικοί δεν βρήκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία πως η Στάζι βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία.

Οι γερμανικές αρχές έχουν αρνηθεί τις εκκλήσεις των συγγενών του Ονεζοργκ να δικαστεί εκ νέου ο δολοφόνος, ο οποίος αθωώθηκε την ίδια χρονιά. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν η υπόθεσή του τελεσιδίκησε, ο Κούρας επέστρεψε στην ενεργό υπηρεσία.

Ο Κούρας δεν αρνείται ότι πυροβόλησε τον διαδηλωτή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αλλά λέει ότι ο πυροβολισμός ήταν ατύχημα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιλντ», ο 81χρονος Κούρας επιβεβαίωσε ότι ήταν μέλος του ανατολικογερμανικού κομμουνιστικού κόμματος. «Μήπως πρέπει και να ντραπώ;» είπε ο Κούρας. Σχετικά με τη Στάζι, τόνισε στην «Μπιλντ»: «Τι κι αν δούλευα γι’ αυτούς; Τι σημασία έχει; Δεν αλλάζει τίποτα». Αρνήθηκε πάντως ότι ήταν έμμισθος.

Ο Κούρας, γνωστός ως ενθουσιώδης συλλογέας όπλων και εξαίρετος σκοπευτής, άρχισε να ζει διπλή ζωή το 1955. Τότε πήγε στις Αρχές του ανατολικού Βερολίνου και ζήτησε άδεια να μετακομίσει εκεί και να ενταχθεί στην ανατολικογερμανική αστυνομία. Του είπαν να παραμείνει στη Δύση και να γίνει κατάσκοπος της Στάζι, με κωδικό όνομα Οτο Μπολ.

Η δολοφονία του αθώου διαδηλωτή Ονεζοργκ ώθησε φοιτητές στο κίνημα διαμαρτυρίας του 1968, ενώ έγινε η κύρια δικαιολόγηση τρομοκρατικών ομάδων όπως η Φράξια Κόκκινος Στρατός και το Κίνημα της Δευτέρας Ιουνίου, που πήρε το όνομά του από την ημερομηνία της δολοφονίας του Ονεζοργκ.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Το Αυτοκίνητο της Google στην Καλλιθέα

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Enimerwsi

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πραγματικοί Πρωταθλητές

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Αυτό που κάνει την Barcelona την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου δεν είναι η κατάκτηση του Champions Leage αλλά το απαράμιλλο ήθος της ηγεσίας της. Οι Καταλανοί που για 107 χρόνια αρνιόταν πεισματικά να πουλήσουν διαφημιστικό χώρο στη φανέλα της ομάδας τους, έκαναν μια πράξη που δικοί μας ποδοσφαιρικοί παράγοντες θα θεωρούσαν αδιανόητη. Έκλεισαν συμφωνία με την Unicef σύμφωνα με την οποία η Barcelona θα προσφέρει τουλάχιστον 1,5 εκ ευρώ το χρόνο για να φέρει στην φανέλα της το λογότυπο της Unicef μέχρι το 2011. Αυτό θα πει μεγάλη ομάδα..

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ…

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>


Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGGERS

28/5/09

Φίλοι bloggers του υπερκομματικού αγώνα του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου, για να κλειδώσει το όνομα της Μακεδονίας στο Ευρωκοινοβούλιο, μας έστειλαν την αφίσα που βλέπετε, «αφιερωμένη» στα μεγαλοκάναλα, που έθαψαν και συνεχίζουν να θάβουν τον αγώνα και την αγωνία μας.

Διανέμουμε με τη σειρά μας την αφίσα αυτή στο διαδίκτυο «αφιερωμένη» στα «μεγάλα» ΜΜΕ και καλούμε-παρακαλούμε τους Έλληνες bloggers να σπάσουν τη συνομωσία σιωπής που μας έχουν επιβάλλει, όλοι αυτοί που ανακάλυψαν πρόσφατα «πράσινη ανάπτυξη», «πράσινη οικολογία» και γενικώς «πράσινα άλογα». Που δυστυχώς πηγαίνουν παρέα με βομβαρδισμούς απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Σερβία, με τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το Ουράνιο Τόξο, τους γάμους των ομοφυλοφίλων, την νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών και λοιπά «θαύματα» του πολιτισμού τους που προσπαθούν να μας πασάρουν.

Φίλοι bloggers, είστε το μέλλον στην ενημέρωση. Την έντιμη, την πολύπλευρη, την άμεση. Βρέστε έναν Καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους που λέει και ο μεγάλος Γκάτσος.


Σταύρος Βιτάλης


Παλαίμαχος δημοσιογράφος, νύν bloggerάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.Μ.ΜΕ.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Debate 2007

Διεξάγεται στις 8 το βράδυ η τηλεοπτική αναμέτρηση των πέντε πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Μαρία Χούκλη.

Ερωτήσεις θα υποβάλουν από το Mega η Όλγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από το ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι έξι. Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30», ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90» για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30» και η απάντηση θα δίδεται σε 1 λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

α) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική

β) Οικονομία και Ανάπτυξη

γ) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα

δ) Παιδεία

ε) Περιβάλλον

στ) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ"

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Κλείνει αιφνιδίως ο φάκελος της Siemens…

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Σοβαρή είναι πλέον η πιθανότητα να κλείσει αιφνιδίως ο φάκελος της Siemens ως προς την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, καθώς τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο Μ. Χριστοφοράκος θεωρούνται παραγραμμένα, σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδας να είναι από μικρή έως ανύπαρκτη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται από έγκυρους νομικούς κύκλους κι έτσι τα δύο πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης, οι Μ. Χριστοφοράκος και Πρ. Μαυρίδης, ο ένας με τη φυγή του και ο άλλος με τη σιωπή του, αφήνουν στο απόλυτο σκοτάδι την έρευνα.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοφοράκος, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, αφού το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ανακριτή, Ν. Ζαγοριανό, βρίσκεται στον αέρα και είναι ανενεργό. Ο λόγος; Η Εισαγγελία του Μονάχου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εξετάζει ενδελεχώς το εάν έχουν παραγραφεί στη Γερμανία οι πράξεις για τις οποίες διώκεται στη χώρα μας ο κατηγορούμενος.

Το γερμανικό δίκαιο ορίζει ότι εάν είναι παραγραμμένες, δεν μπορεί να εφαρμοστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές απάντησαν από την πλευρά τους ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής. Εξηγούν ότι οι πράξεις του κ. Χριστοφοράκου έχουν τελεστεί από το 1997 έως τον Οκτώβριο του 2003. Αυτό όμως συνεπάγεται ότι –σύμφωνα πάντα με τη γερμανική νομοθεσία– η πενταετής παραγραφή επήλθε τον Οκτώβριο του 2008, αφού εκεί τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται όμως ότι το 2008 είχαν διενεργηθεί στη χώρα μας οι διαδικασίες που οδηγούν σε αναστολή της παραγραφής στη Γερμανία μέχρι και μία δεκαετία.

Για την Ελλάδα θέμα παραγραφής δεν τίθεται επ’ ουδενί, αφού οι κατηγορίες που βαρύνουν τον καταζητούμενο Χριστοφοράκο είναι κακουργηματικές και παραγράφονται στην εικοσαετία.

Οι δικαστικές αρχές στην Αθήνα, ως διαδικασίες, επικαλούνται δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής που υποβλήθηκαν, αλλά και την κλήση του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens, με την ιδιότητα του υπόπτου, πέρυσι τον Μάιο.Εγκυροι νομικοί κύκλοι αντιτείνουν ότι «δικονομικές ενέργειες που γίνονται σε μία χώρα δεν μπορούν να υιοθετηθούν και από μια άλλη. Η παραγραφή δεν είναι ευρωπαϊκή. Ο χρόνος παραγραφής επηρεάζει το κράτος δικαίου που έχει τελεστεί το αδίκημα».

Προσθέτουν δε ότι «η μόνη διαδικασία που αναστέλλει την παραγραφή είναι η άσκηση ποινικής δίωξης. Στην περίπτωση του κ. Χριστοφοράκου οι κατηγορίες τού απαγγέλθηκαν μόλις τον περασμένο Απρίλιο».

Επιμένουν ότι «είναι πολύ εύκολο» για τον κατηγορούμενο να αποδείξει πως τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος διαπράχθηκαν στη Γερμανία, αν δώσει στοιχεία ότι τα χρήματα «έφευγαν» από έναν λογαριασμό του στη Γερμανία. Τότε το «έγκλημα» της δωροδοκίας έχει τελεστεί και σε γερμανικό έδαφος και η δίωξή του στην Ελλάδα θα κάνει φτερά!

Την ίδια ώρα όμως άλλες πηγές λένε ότι οι γερμανικές αρχές δεν εστιάζουν τόσο στο θέμα της παραγραφής όσο στην αποστολή περισσότερων στοιχείων που αφορούν στα αδικήματα και τις προβλεπόμενες ποινές.

Χθες, τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ηellas Φόλκερ Γιουνγκ εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 4 Ιουνίου. Το θέμα είναι βεβαίως αν τότε θα εμφανισθεί και πάλι ενώπιον των ελληνικών ανακριτικών αρχών…

Ελεύθερος Τύπος

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ….

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Παραμονές της επετείου της Άλωσης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γύρεψα να βρω κάτι να διαβάσω να θυμηθώ την Πόλη. Την Πόλη των Ελλήνων τη μονάκριβη. Το μάτι μου έπεσε σ’ ένα βιβλίο. »Όσοι ζωντανοί» ο τίτλος του κι ο Δραγούμης να ξεδιπλώνει μπρος στα μάτια μου μια εποχή που σε τίποτα δε διαφέρει από τη δική μας. Να περιγράφει την Πόλη όπως εκείνος την έζησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Αλλάξαν οι καιροί μας λεν ορισμένοι ξεδιάντροπα. Οι Έλληνες δεν είναι πια οι ίδιοι σαν πρώτα. Χάλασαν, ξέχασαν τις παλιές μέρες της δόξας. Τώρα μόνο για τη βολεψιά τους νοιάζονται. Μήτε για Πατρίδα, μήτε για Θρησκιά μιλάνε. Το κακό τους το καιρό! Σα να μην πέρασε μια μέρα, μια ώρα, μια στιγμή από τότε που η Σάλπιγγα του Αγώνα ηχούσε ξανά κι ο διαλεχτός Έλληνας σα ξυπνητίρι καλούσε τους Ζωντανούς, όσους Ζωντανούς να ξυπνήσουν από το λήθαργό τους.

Δείτε αν και κατά πόσο ήταν αλλιώτικη η εποχή του Δραγούμη από τη δική μας μέσα από τα κείμενά του. Η Πόλη μπορεί να άλλαξε από τότε αλλά η Έλληνες σε τίποτα. Ίδιοι κι απαράλαχτοι…η συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Πολιτική κρίση

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Γεια σας,
παρατηρούμε όλοι την προσπάθεια των πολιτικών, όλων των κομμάτων, να μας πείσουν να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα…

Πραγματικά είναι λυπηρό στην Ελλάδα, που έχει γνωρίσει δικτατορία και βασιλεία, που έχουν γίνει αιματηροί αγώνες για την κατάκτηση στην δημοκρατίας, αλλά πάνω από όλα, στην χώρα που δημιουργήθηκε η δημοκρατία, οι πολίτες να αρνούνται τόσο αυθόρμητα και μαζικά να ασκήσουν το δικαίωμα που με αγώνες διασφάλισαν…

Αν δεν συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές, τότε τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι ασκείται η δημοκρατία και όχι κάποιας μορφής ολιγαρχία?

Η κοινή δικαιολογία των περισσότερων είναι ότι δεν αλλάζει τίποτα… Συμφωνώ… Όμως ακόμα και για αυτό, η ευθύνη είναι δική μας. Αν ψηφίζαμε το κόμμα που μας αντιπροσωπεύει, τότε κάτι θα άλλαζε… Ας αναρωτηθούμε πόσοι από εμάς ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα με τους γονείς μας, καθαρά και μόνο από συνήθεια και όχι από επιλογή… Ας αναρωτηθούμε επίσης, αν γνωρίζουμε τις θέσεις του κόμματος που υποστηρίζουμε.

Βέβαια, η αποχή από τις εκλογές έχει και άλλη αιτία. Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει αλλοιωθεί τόσο που θυμίζει παλιά ελληνική ταινία. Οι βουλευτές στο σύνολό τους είναι συνεχώς οι ίδιοι.

Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί…η συνέχεια εδώ

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>30 χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>

Στις 28 Μαΐου του 1979 στο Ζάππειο Μέγαρο, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής έβλεπε έναν μεγάλο στόχο του να πραγματοποιείται. Παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων, τους ηγέτες των κρατών, από τα τότε κράτη-μέλη της ΕΟΚ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άλλαξε σελίδα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, υπογράφοντας τη συνθήκη ένταξης της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.Την Πρωτοχρονιά του 1981 η Ελληνική Δημοκρατία γίνεται το δέκατο μέλος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Ιούνιος 1959: Η Ελλάδα υποβάλει αίτηση για τη Σύνδεση της με την Κοινή Αγορά. Το 1961, θα γίνει συνδεδεμένο μέλος με στόχο την πλήρη ένταξη. Οι ευρωπαϊκές χώρες αποβάλουν τη δικτατορία (1967-1974) και οι συζητήσεις θα επαναληφθούν όταν, το 1976, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ζητήσει την πλήρη ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Τριάντα χρόνια μετά την ένταξή της στην Ενωμένη Ευρώπη, η Ελλάδα συμμετέχει σε όλα τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει το πλέον φιλόδοξο εγχείρημα κρατικής συνένωσης, κατάργησης των συνόρων και πολιτικής συνεργασίας που έχει να επιδείξει η γηραιά ήπειρος. Η παρούσα κρίση με την απειλή της ύφεσης που τη συνοδεύει, αναδεικνύει καλύτερα την ισχύ που προσφέρουν η συλλογικότητα, η ενιαία αγορά, το κοινό νόμισμα και οι ενιαίες πολιτικές σε σειρά κρίσιμων τομέων δραστηριότητας.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξασφάλισε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και είναι επομένως αυτός που φρόντισε την αναγέννηση της ευρωπαϊκής ιδέας για την Ελλάδα και της ελληνικής συμμετοχής για την Ευρώπη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ηγέτης της σοσιαλιστών, εκλέγεται πρωθυπουργός το 1981 και αναλαμβάνει τα πρώτα βήματα της χώρας στο νέο ευρωπαϊκό δρόμο της.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>Νέο δίλημμα του Παπανδρέου

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>


zantegreens.blog

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »

>4,5% Μπροστα το ΠΑΣΟΚ

Posted by defactogr στο 28 Μαΐου, 2009

>
Γιάννης Παπαϊωάννου

Το τέταρτο κύμα του κυλιόμενου Βαρόμετρου της Public Issue για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33% και η Ν.Δ. 28,5%. Αύξηση εμφανίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, που καταγράφουν 8,5% (έναντι 7% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 5,5% (από 6%), το ΚΚΕ 5% (5,5%) και ο ΛΑΟΣ 4,5% (5%). Περί το 5% αθροιστικά μοιράζονται τα μικρότερα κόμματα, με τη Δράση του κ. Στ. Μάνου να υπολογίζεται στο 1% και το ΠΑΜΜΕ του κ. Στ. Παπαθεμελή στο 0,5%.

Στην παράσταση νίκης, το 61% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει την πρωτιά στην επικείμενη αναμέτρηση.

Παράλληλα, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εμφανίζουν έντονο πρόβλημα συσπείρωσης. Μόνο το 61% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ το 2007 δηλώνει ότι θα επιλέξει το ίδιο ψηφοδέλτιο, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 44%. Απώλειες καταγράφει και ο ΛΑΟΣ, με τη συσπείρωσή του να εκτιμάται περί το 54%.

Οι -εν δυνάμει- ψηφοφόροι των Οικολόγων προέρχονται κατά 33% από τη Ν.Δ, 22% από το ΠΑΣΟΚ 11% από το ΣΥΡΙΖΑ, 8% από το ΚΚΕ, και μόλις 2% από τους νέους ψηφοφόρους. «Οικολόγοι», δηλώνουν μόλις το 5% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα των Οικολόγων – Πρασίνων.

Συνολικά, λίγο περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του 2007 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ό,τι επέλεξαν και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Αντιθέτως, το 31% δηλώνουν ότι θα επιλέξουν μάλλον διαφορετικό κόμμα.

Το 36% των αναποφάσιστων προέρχονται από τη Ν.Δ και το 12% από το ΠΑΣΟΚ.

Το 28% όσων θα απέχουν δηλώνει ότι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές Ν.Δ., και το 24% ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, το 79% των ερωτηθέντων από το Βαρόμετρο δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την 7η Ιουνίου, αλλά σχεδόν έξι στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται είτε λίγο είτε καθόλου για τις ευρωεκλογές. Το 23% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται “αρκετά”, και μόνο το 18% των ερωτηθέντων δηλωνουν ότι ενδιαφέρονται “πολύ” για τις ευρωεκλογές.

Posted in Αταξινόμητα | Leave a Comment »