Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Εγώ, ως Έλληνας πολίτης, ζητώ από το κόμμα μου….

Posted by defactogr στο Ιουνίου 10, 2012

Για να το ψηφίσω στις εκλογές της 17 Ιουνίου θα πρέπει το κόμμα μου δημόσια να δεσμευτεί στα παρακάτω. Και επειδή έχω βαρεθεί τις προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων, ζητώ από το κόμμα μου μια φορά το χρόνο να δίνει απολογισμό ότι τήρησε τις υποσχέσεις του αλλιώς αποσύρω την ψήφο μου και δεν θα την ξαναδεί από μένα στον αιώνα τον άπαντα: …..

Είτε ως κυβέρνηση είτε υποστηρίζοντας μια πολυκομματική κυβέρνηση θα ζητήσει πάραυτα αναθεώρηση του συντάγματος με την οποία θα καταργούνται όλα τα προνόμια, οι ατέλειες, οι ασυλίες, οι παραγραφές των βουλευτών και θα ισχύει για αυτούς μόνο ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη.
Θα ζητήσει να ελεγχθούν οι περιουσίες και τα εισοδήματα των πολιτικών, των συγγενών τους, των επιχειρηματιών, των ΜΜΕ και κάθε Έλληνα που παρουσιάζει αιφνίδια αύξηση της περιουσίας του τα τελευταία 30 χρόνια. Αν τα άτομα αυτά δεν αποδείξουν την έννομη αύξηση του πλούτου τους, η περιουσία τους θα κατάσχεται και θα αποτελεί μέρος της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Θα ζητήσει την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογές γιατί δε μπορεί το πρώτο κόμμα να λαβαίνει 50 έξτρα έδρες (ήτοι το 1/6 της Βουλής, κοντολογίς 1.5 εκατομμύρια πολίτες άλλον ψήφισαν και ο αντίθετος εκλέχτηκε). Ότι θα ζητήσει την κατάργηση του ορίου του 3% για να μπει κάποιο κόμμα στη Βουλή – ήτοι στατιστικά το 20% των πολιτών, 1.5 εκατομμύρια, θεωρούνται μουγκοί και κρετίνοι και η ψήφος τους προσμετράται στα άλλα κόμματα.
Θα δώσει αναλυτικό λογαριασμό για τα 350 δις που υποτίθεται ότι χρωστάμε, ήτοι ποιος υπόγραψε για να πάρουμε κάποιο δάνειο, για ποιο λόγο, πώς διατέθηκαν τα χρήματα που πήραμε, ποιοι «ανώνυμοι» τα έλαβαν και τώρα ζητάμε από το μισθοσυντήρητο ή το συνταξιούχο να τα πληρώσει με περικοπές 30% έως και 50%
Αν ζητήσω κάποιο ρουσφέτι, όχι προστασία των δικαιωμάτων μου – (γιατί ο ρόλος του βουλευτή είναι να προστατεύει κάποιον που αδικείται), αμέσως θα καλέσει την αστυνομία για να με συλλάβουν για δωροδοκία.
Δε θα μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο παιδιά ή άλλοι στενοί συγγενείς των βουλευτών όσο διαρκεί η θητεία τους.
Θα ξεκαθαρίσει το θέμα των μεταναστών της Ελλάδας με βάση το διεθνές δίκαιο και τα ανθρωπιστικά κριτήρια. Που θα σέβεται τους νόμιμους μετανάστες σαν να είναι Έλληνες αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα των παράνομων μεταναστών με αυστηρότητα, αλλά και με ανθρωπισμό όσον αφορά ελάχιστες και εξαιρετικές ειδικές κατηγορίες με αποδειγμένα στοιχεία (π.χ. πολιτικοί πρόσφυγες που τους περιμένει καρμανιόλα αν γυρίσουν στην πατρίδα τους). Ο Δίας ήταν Ξένιος Ζευς, αλλά ας μην κάνουμε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι.
Θα ψάξει τις συντάξεις και τα επιδόματα ένα ένα και θα τιμωρήσει βαρύτατα όσους ήταν στο κύκλωμα των μαϊμούδων, γιατί δε χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβω ότι οι δεκάδες χιλιάδες μαϊμούδες αδειάζουν τη δική μου και τη δική σου τσέπη.
Θα διαπραγματευθεί με την Ευρώπη αποκλειστικά για το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι λόγω της υπόσχεσης «υπόγραψε τώρα για να σε κρατήσουμε ή να σου δώσουμε την εξουσία».

Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο κόμμα στην Ελλάδα. Θα το στείλω αυτό σε όλα τα κόμματα και όποιο μου απαντήσει κέρδισε την ψήφο μου. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, να μη υπάρχει τέτοιο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά αν επιμείνουμε μπορεί να υπάρξει στις μεθεπόμενες εκλογές.

Κυρίως να μην ξεχνάμε ποτέ: η εξουσία είμαστε εμείς, ο λαός. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι οι υπηρέτες μας και όχι το αντίθετο, — δυστυχώς μας έπεισαν ότι αυτοί είναι οι αφέντες κι εμείς οι δούλοι.

Καλό βόλι για το καλό της Ελλάδας!

Χρήστος Μαγγούτας
Chris@Mangoutas.com

ΥΓ Αλλάξτε το παραπάνω κείμενο όσο θέλετε και στείλτε το στο κόμμα σας ή στο βουλευτή σας. Ασφαλώς τουλάχιστο δύο κόμματα δε θα σας απαντήσουν – γιατί αυτό τρέμουν, μήπως ξυπνήσετε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: