Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

1.000.000 ευρω εισέπραξαν από πεθαμένους…

Posted by defactogr στο 8 Ιουνίου, 2012

Η κομπίνα είχε στηθεί από δύο γυναίκες υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έδιναν εντολή για την καταβολή συντάξεων σε νεκρούς, ενώ οι ίδιες εισέπρατταν τα χρήματα. Εκτιμάται πως με τον τρόπο αυτόν είχαν υπεξαιρέσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του Δημοσίου.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κόλπο είχε ξεκινήσει το 2010 με πρωταγωνιστές τις δύο γυναίκες… υπαλλήλους της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίες εντόπιζαν συνταξιούχους που είχαν πεθάνει και πίστωναν στους λογαριασμούς τους αναδρομικά από την καταβολή συντάξεων και άλλα ποσά, τα οποία όμως στην πραγματικότητα καταβάλλονταν σε δικούς τους λογαριασμούς.
Η μία εκ των δύο είχε δείξει και ιδιαίτερο ζήλο. Παρ’ ότι είχε συνταξιοδοτηθεί από τα τέλη του 2011, είχε ζητήσει να πηγαίνει αμισθί στο γραφείο, για να διεκπεραιώνει «υποθέσεις και άλλες εκκρεμότητες».
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελληνική Αστυνομία και την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

2 Σχόλια to “1.000.000 ευρω εισέπραξαν από πεθαμένους…”

  1. […] 1.000.000 ευρω εισέπραξαν από πεθαμένους… […]

  2. […] σχόλια e-Επιλογές της 08/05… on 1.000.000 ευρω εισέπραξαν από…e-Επιλογές της 08/05… on Ομπάμα η Ελλάδα πρέπει να […]

Σχολιάστε