Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

>Δεν άφησε διαθήκη ο θόδωρος..

Posted by defactogr στο 2 Δεκεμβρίου, 2008

>
Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για τον Θόδωρο και την υποτιθέμενη διαθήκη του,δηλαδή ότι και καλά δεν πουλάει ο Βαρδινογιάννης τον ΟΦΗ επειδή ήταν γραμμένο ρητά και κατηγορηματικά στην διαθήκη του,να μην φύγει ποτέ από την οικογένεια Βαρδινογιάννη,ας διαβάσουν τα παπαγαλάκια τους το κομμάτι από ένα άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα.

«ΧΩΡΙΣ διαθήκη πέθανε ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης. Ο αιφνίδιος θάνατός του στις 21 Σεπτεμβρίου δεν επέτρεψε, όπως υποστηρίζουν οι κληρονόμοι του, να συντάξει ο ίδιος διαθήκη και να μοιράσει την περιουσία του. Ετσι, η χήρα του Αναστασία και τα παιδιά του Νικόλαος και Ιωάννης προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας να αναγνωρισθούν ως οι μοναδικοί του κληρονόμοι.

Η αίτησή τους, που υποβλήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφορά τη χορήγηση κληρονομητηρίου, την αναγνώριση δηλαδή δικαστικώς των μεριδίων που προβλέπει η νομοθεσία μας για τη σύζυγο και για τα παιδιά. Στην αίτηση, που υπογράφουν η χήρα και τα δύο παιδιά του, αναφέρονται κατ’ αρχήν στον χρόνο του θανάτου του και υποστηρίζουν ότι «ο αποβιώσας εγκατέλιπε μόνους συγγενείς του την Αναστασία χήρα Θεοδώρου Βαρδινογιάννη, το γένος Εμμ. Καραβέλα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και τα τέκνα του Νικόλαο και Ιωάννη, που γεννήθηκαν στην Αθήνα το 1977 και το 1978, αντίστοιχα, ως μόνους γνησίους κατιόντες».

Γιατί προσέφυγαν οι κληρονόμοι του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη στη δικαιοσύνη για έκδοση κληρονομητηρίου; Διότι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν στην αίτησή τους, «ο αποβιώσας σύζυγος και πατήρ δεν εγκατέλιπε διαθήκη και επομένως είμαστε οι μόνοι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι του σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του».

Στην αίτηση, που η εξέτασή της από το δικαστήριο προσδιορίστηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν άλλα πρόσωπα που να περιορίζουν το κληρονομικό δικαίωμα της χήρας και των παιδιών, ούτε εκκρεμεί δίκη όπου να αμφισβητεί κάποιος τρίτος το μέγεθος των κληρονομικών τους μερίδων.

Η χήρα του Θεόδωρου, όπως αναφέρει, δικαιούται τα 2/8 της περιουσίας του, ενώ τα παιδιά του ποσοστό 3/8 το καθένα. Το κληρονομητήριο αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο σε ένα μήνα.»

http://sofoscrete.blogspot.com/


Σχολιάστε