Citypress-gr®

Επικοινωνήστε μαζί μας : email: citypress.gr@gmail.com

Τα γυρνάει ο Τζήμερος για την επιστολή στην Μέρκελ και δηλώνει ότι δεν είναι μάρτυρας του Ιεχωβά…

Posted by defactogr στο 3 Ιουνίου, 2012

Ο Θάνος Τζήμερος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει την περίφημη επιστολή στη Γερμανίδα Καγκελάριο, τις επιθέσεις που δέχεται από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, αλλά και στις κατηγορίες που του προσάπτουν που όπως λέει «τώρα ο εχθρός και ο δαίμονας τους είμαι εγώ» ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές του θέσεις.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην επιστολή που έστειλε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ…..

Διέψευσε ότι αναφέρθηκε στην Ελλάδα «ως μία άθλια φρικτή χώρα να πάει στο διάολο» και είπε πως «από τις οκτώ σελίδες κάποιοι δημοσιογράφοι απομόνωσαν τη φράση και φρόντισαν να την παραποιήσουν. Είναι ενδεικτικό πως ασκείται η δημοσιογραφία στη χώρα μας. Έστειλα την επιστολή στη Μέρκελ γιατί πίστευα ότι τα κόμματα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν καμία μεταρρύθμιση. Όλες τις δανειακές συμβάσεις τις υπέγραφαν για να συνεχίζουν να σιτίζουν τους κομματικούς του στρατούς. Η επιστολή στάλθηκε τη στιγμή που η Ελλάδα ήταν πολύ χαμηλά από πλευράς αξιοπρέπειας στη συνείδηση των Ευρωπαίων και ήθελα να πω ότι υπάρχει μία παραγωγική Ελλάδα που ασφυκτιά στην αγχόνη του κρατισμού. Υπάρχουν φιλότιμοι και εργατικοί Έλληνες που μεγαλουργούν και το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κομματικοί στρατοί οι οποίοι για 35 χρόνια δεν αφήνουν τη δημιουργικότητα του Έλληνα να πάρει ανάσα. Ο δεύτερος λόγος που έστειλα την επιστολή ήταν για να δώσω ένα δείγμα γραφής για το ποιος ήμουν, κανείς δεν ήξερε το Τζήμερο και ούτε τώρα με ξέρουν και αυτό φαίνεται από αυτά που γράφονται τα οποία είναι 180 μοίρες διαφορετικά από αυτό που είμαι. Παρακαλώ όσους θέλουν να διαβάσουν ολόκληρη την επιστολή».

Στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, λέει πως «πάντα βρίσκουμε ένα σημείο για να χτυπάμε έναν άνθρωπο. Δε μας ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει από τους πολιτικούς. Είναι άλλο πράγμα το πως χειρίζεται η Ευρώπη τη κρίση χρέους και είναι άλλο πράγμα πως εμείς διαχειριζόμαστε στο εσωτερικό της χώρας μας τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική τάξη. Δε φταίει η Μέρκελ που δίναμε επιδόματα σε τυφλούς τερματοφύλακες και συντάξεις σε νεκρούς. Τώρα εχθρός και δαίμονας είμαι εγώ».

«Η Μέρκελ δε μου απάντησε όμως έδειξαν ενδιαφέρον πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης που ήρθαν να ακούσουν μία λογική φωνή».

Αφήνοντας αιχμές για τη στρατιωτική θητεία των πολιτικών αρχηγών της χώρας, ανέφερε, «εγώ υπηρέτησα σε μάχιμες θέσεις για δύο χρόνια και όχι ένα εξάμηνο στο Πεντάγωνο όπως οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτά τα ξέρουν και οι πέτρες και δε γίνεται να συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε».

Τέλος, τάχτηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της εκκλησίας από το κράτος, «μία τέτοια πρόταση βρίσκει άλλωστε και πολλούς ιεράρχες σύμφωνους. Η εκκλησία θα πρέπει να αναπτύξει τον πνευματικό ρόλο. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού, τω θεό» ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή του με τους μάρτυρες του Ιεχωβά, «όπως άλλωστε σας είπα, υπηρέτησα στο στρατό, κάτι που απαγορεύεται για τους μάρτυρες».

με πληροφορίες από το iefimerida.gr

2 Σχόλια to “Τα γυρνάει ο Τζήμερος για την επιστολή στην Μέρκελ και δηλώνει ότι δεν είναι μάρτυρας του Ιεχωβά…”

  1. naf said

    Σιγά μην απαντουσε. Για γέλια εισαι.

  2. […] Τα γυρνάει ο Τζήμερος για την επιστολή στην Μέρκελ και … […]

Σχολιάστε